שליטת האשה בגופה?

karnity

New member
שאלתי ברצינות גמורה...

או.קיי. איש-אשה ואמונתו... ואם אתה חושב כך, אז באמת מבחינתך מדובר ברצח... אלא שאני לא מאמינה שהעובר הוא יצור עצמאי ועל כן דיעותינו לא יגיעו לעמק השווה... פרט להריון כתוצאה מאונס, שזה המקרה בו אתה מסכים להפלה...

XUXA141

New member
אז אני מחדדת את השאלה.

כלומר אדם תמים, בתקופת ה40 יום מותר לכל אחת להפיל בגלל כל סיבה שהיא , כולל שפשוט לא בא לה תינוק? אז איך זה מסתדר עם ההצהרה הראשונית שלך שהמדינה צריכה להגביל הפלות למעט סכנת חיים? ואם אתה מאמין שאחרי 40 יום זה תינוק לכל דבר, אז איך במקרה אונס אתה מאפשר פתאום הפלה בכל גיל של הריון? הרי התינוק לא אשם שהוא תוצר של אונס, לא?

XUXA141

New member
אז אתה בעצם בעד הפלות?

כי מקודם אמרת שאסור בכלל הפלות. עכשיו זה בסדר כשזה בשלב מוקדם? ואיך היא "תדאג להפלה מהירה" אם אין לה כסף לפרטי והוועדות לא יאשרו לה אם לא תשקר להם?

../images/Emo46.gifNO

אני לא בעד הפלות! את ניסית לדחוק את הדיון לקיצוניות מאוד מאוד נדירה ואז להוכיח שאני בעד הפלות!! אז אני נגד להפיל! אלא רק בסכנת נפשות של האם. בכוכבית קטנטנה אני חושב שצריך להעלים עין במקרה הבודד שיכול לקרות אם אישה נאנסה ובנוסף גם הרתה... אז להפיל את הילד בשלב מוקדם מאוד,ורצוי ע"י גלולה שאחרי...זאת אומרת ביום האונס שתדאג לבלוע את הגלולה הזאת...

XUXA141

New member
גם הגלולה שאחרי היא הפלה..

אני לא מבינה אותך! או שאתה מתנגד להפלות למעט סכנת חיים כמו שהצהרת כאן בפירוש, ואז זה תופס בכל שלב של ההריון, או שאתה תומך בהפלות בשלב מסוים או עד שלב מסוים ( למה התכוונת כשאמרת "פתרון זול" או בכלל "פתרון"? האם המילה "פיתרון" לא מתכוונת להפלת העובר והפסקת ההריון?) אולי תחליט כבר ? אם אישה נשואה שלא בא לה להיות בהריון וללדת, והיא בשבועים הראשונים של ההריון, האם זה "בסדר" מצידך שהיא תפיל? זה לא יחשב הפלה בעיניך? זה יחשב "פתרון זול"?

את מתחכמת

אני מתנגד לכל סוג של הפלה (למעט סכנת חיים) בין לפני 40 יום או אחרי,מבחינתי זה לא מוסרי לעשות תינוק ואז לרצוח אותו. אבל מההיבט הציבורי (מבחינת המדינה) אישה לא צריכה לקבל שום סיוע כספי להפיל ילד! (למעט מקרה אונס בנסיבות מיוחדות, כגון:קטינה) בכל שלב שהוא. מבחינה אישית: אני מודע שאנחנו חיים במדינה דמוקרטית,ואני לא יכול לכפות על החרדים לא להביא הרבה ילדים,ואני לא יכול למנוע מאישה להפיל (מכספה) את התינוק שלה. כי זה הגוף שלה וזה זכותה. כל מה שאמרתי בנוגע ל40 יום וכו' זה במקרה חירום שחייבים בלאו הכי להפיל, רצוי שזה יעשה לפני 40 יום,וביננו אם הנשים הרגילות שהרו בגלל פנצ'ר לא יגיעו לועדה אז הועדה תתפנה יותר מהר לטפל בנושא הריון לנשים שחייבות לעבור את ההפלה (כמו סכנת חיים,ואונס) לא הכל שחור ולבן-XUXA141 יש מצב גם של אפור,אבל לא צריך לקחת טרמפ על המצבים הקיצוניים כדי שנשים אחרות יהנו על גבן של אלו שצריכות באמת עזרה.

XUXA141

New member
אני שאלתי לגבי דעתך הספציפית!

לא הבנתי אם אתה מתנגד להפלה בכלל, למעט סכנת חיים, כמו שבפירוש כתבת, או שאתה תומך בהפלות עד גיל עוברי מסוים שוב כמו ש בפירוש כתבת, או שאתה תומך בהפלה בכל שלב אם זה למשל תוצר של אונס שאינו סכנת חיים כמו שבפירוש כתבת. עכשיו אתה כותב גרסא רביעית בה שוב חזרת לענין ה"כל סוג של הפלה" אז למה בכלל התחלת עם הענין של 40 יום? אתה בעצם כופה על נשים שאין להן אמצעים ללדת תינוק שהן לא רוצות בו, האם נראה לך הוגן עונש כל כך כבד על תאונה? האם בגלל שאתה שכחת לשלם קנס של 20 שקל לעיריה יבואו ויחתכו לך רגל? זה נראה לך פרופורציונלי? אתה דורש שבגלל חרמנות של רגע, או קונדום שנקרע אישה תסבול תשעה חודשים, תלד תינוק ואז תסבול ניתוק של אימוץ או לחילופין גידול של הילד, כשהרבה פעמים האבא מתכחש בכלל ואז חייה פחות או יותר נהרסו? לא הגזמת קצת?

prizman

New member
הוא מתכוון

שהוא דתי שנוהג לפי המסכת הזו (סעיף ב') וקולט באיזשהו מקום שזה לא הגיוני אבל קשה לו לומר זאת מפורשות. אז כמו שלמדנו בישיבה הוא מיתפלפל לו סחור סחור. והסרט שהוא ראה היה מין הסתם של אחד האמנון יצחקים למיניהם.

חה חה חה

אני לא "רב" כמוך שקורא מסכה כזאת או אחרת. ואת הפילפולים שלי אני עושה לא עם סעיף כזה או אחר בתורה. (אני דווקא עושה פילפולים אחרים-ש"דתיים" לא כל כך יאהבו לשמוע) ואת הישיבה אני מציע להרוס כי גם זה מסחטת כסף לחינם! מכספי משלם המיסים! אם הדתיים לא היו עושים כל כך הרבה ילדים, והמתירנות המינית היתה נפסקת-הכלכלה במדינה היתה ניראת הרבה יותר טוב. ואני מציע לך שאת האמנון יצחקים למיניהם לדחוף..לאתה יודע מה...

prizman

New member
למרבה הפלא

הטיעון של 40 יום מופיע אך ורק במיגזר הדתי ואתה לקחת אותו כטיעון המוביל זו יכולה להיות סיבה של בורות או דת. אין אפשרות אחרת מאחר והטיעון הזה לא מקובל בשום מיסגרת אחרת. ואם לפתור את בעיות הכלכלה במדינה, אני מניח שלכל אחד ואחת פה יש עוד כמה רעיונות פרודוקטיביים וישימים. השאלה הייתה אם המקום הנכון להתחיל בו הוא סעיף ההפלות.

אם תוריד את התמיכה

אם תוריד את התמיכה מכל נושאי הדת\המסורת\החרדים\תלמידי ישיבה תאמין לי שזה יפתור הרבה מאוד בעיות כלכליות וחברתיות. אני מתנגד להפלה גם מתחת ל40 יום...ולא מטעמים דתיים. אין לי בעיה שאישה תעשה אהבה עם כל מי שבא לה, בכייף שיהיה לה. רק שלא תייצר לה עוברים כל פעם שהיא נהנית לה.....

prizman

New member
אין לי שמץ של ספק

אבל תוכל בכל זאת לשתף אותנו מהיכן נילקח הרעיון של 40 יום לא 37 ו-1/2 לא 41 ו-1/4 דווקא 40 אשמח ליקרוא את המחקר המדעי המקיף ולמרות מה שאתה כותב ההקשר החרדי שלך עדיין בולט לי

תבדוק טוב

אני ציינתי במפורש בהודעה שלי שזה תחושה שלי ולא הוכח מדעי! ציינתי זאת כתגובה לXUXA141 40 יום זה הגיע לי בגלל מישהי שעברה טיפול פוריות, והרופאים בזמן הקליטה הקפידו לתקופה הזאת, ומאחר שעבר חודש ומעלה הם המשיכו למעקב רגיל ולא כבעבר, אבל זה בהחלט יכול להיות 32 או 45 יום. אבל אם אתה רוצה להפוך אותי לחרדי אני מוכן! בתנאי שתיתן לי סמכות להיות "רב ראשי" ואני מבטיח לך שתוך חודש הדתיים יחשבו פעמיים כשהם הולכים לעשות עוד ילד... וגם משכורת של רב עם כל ה"שוחד" זה בכלל לא רע... אתה יכול לסדר לי את הגו'ב?

prizman

New member
תבדוק אתה טוב

כשאתה מעלה טיעון, אתה אמור להביא את האסמכתא. יעני, חובת ההוכחה עליך. עכשיו זו התחושה שלך, אתמול הסיבה הייתה שראית סרט, ואתה מצפה להיתייחסות רצינית? אולי מישהי בפורום עוד תסכים לענות לך אני איתך מיציתי. ובמאמר מוסגר: לפחות אתה מקיים את החתימה שלך ולא כותב כאדם חכם. זה לזכותך.

לפחות תזמין אותי

לפחות תזמין אותי לאיזה שרימפס קטנטן...לפני המיצוי... ועכשיו ברצינות-אני כתבתי גם אז וגם היום שאני נגד ההפלות. נקודה. ה-40 יום כתבתי בסוגרים שזה לא מדעי!!! לא הטעתי אף אחת! אני אומנם לא דתי (כמוך)אבל לא שקרן. ודבר אחרון...אל תיטרח לענות לי על ההודעה הזאת.

XUXA141

New member
אולי תענה לי אחת ולתמיד..

מה בדיוק הדעה שלך? ראה ההודעה שלי כתזכורת..

XUXA141

New member
ואגב, עוד שאלה.

האם אתה מתנגד להפלות בכלל או רק לענין המימון שלהן? כלומר האם אתה בעצם רק מתנגד לכסף ואין לך בעיה עם "רצח"? מי אמר שהפלה אחרי 40 יום עולה יותר?

תשובה

עניתי לך כבר בעבר,ויענה לך שוב. אני מציין שזה דעתי האישית. (ולא בגלל טעמים דתיים) אני מתנגד לכל אופציה של הפלה אישה שבתוכה יש כבר חיים חדשים "לא מפילים" חד וחלק!!! מאחר שבכל דבר יש יוצאי דופן, מה שניקרא "חריג" אז המיקרים הקיצוניים והנדירים שהעלית, הם יוצאים מ"הכלל". ------------------------------------------------------------------- מאחר ואני יודע שאני חי במדינה דמוקרטית,שבא יש מיגוון דיעות שונות מאשר שלי, אני מקשיב (לא מקבל) גם לדיעות אלו. ולפעמים מקבל אותם בגלל שאנחנו חיים במדינה אחת שבה הכללים ברורים. ובגלל הסיבה שאני לא רוצה לכפות דעתי על אדם אחר שלא חושב כמוני,אני משלים על המצב שכל אישה תפיל!כי יש לה זכות לחשוב ולהאמין אחרת מימני. אני נגד כפיה בכל מצב אני מקווה שהייתי מספיק ברור.

XUXA141

New member
כלומר אתה מתכוון..

שאם הבת שלך בת העשרים וחמש, נשואה עם שני פעוטות פתאום קורה לה פנצ'ר, הקונדום של בעלה נקרע והופ יש הריון, והיא אומרת לך "אבא, לא מתאים לי הריון עכשיו, אין לנו כסף, יש לי שני פעוטות, התחלתי עבודה חדשה והריון חדש יסבך אותי בצרות" אתה עדיין תתעקש שאסור לה בשום פנים לעשות הפלה? דבר שני, אתה כותה ש"אתה נגד כפייה" אבל מצד שני כתבת שאתה היית רוצה שהמדינה תגביל רק לסכנת חיים. האם אין בזה כפייה? מי שלא בסכנת חיים ו"סתם" קרה לה פנצ'ר, חייבת לסחוב את ההריון וללדת?

בכינות אני יענה לך

כן. אם הבת שלי נשואה עם שני פעוטות,וקרה לה פנצ'ר. אני ללא ספק יעודד אותה ללדת את הילד,(ואולי אציע את עזרתי מבחינת כסף,תמיכה ריגשית) ואפילו שזה יגרום לה לאבד את העבודה שלה, אני כמובן לא אכריח אותה, (עוד לא ראיתי אבא שיכול להכריח משהו על בת נשואה פלוס...) אבל בהחלט אני אנסה בכל דרך לשכנע אותה ללדת את הילד. ויהי מה! אני נגד כפייה, בכל דבר. (לא רק בנושא הפלות) אני שונא שכופים משהו על האחר, זה מרגיז אותי גם אם אני לא זה שסובל מהכפיה הזאת. לדעתי אין מקום לאדם להכריח אדם אחר לעשות או לא לעשות משהו... ובגלל זה אני כתבתי שאישה שקרה לה פנצר,שתפיל אבל מכספה! אני לא צריך שהיא תיכפה על הציבור את הוצאות ההריון וההפלה שלה!

למעלה