שנה טובה

Nachmanides

New member
אין לי אפילו אלפית מן הידע שלו באלקטרוכימיה, אך אינני אויל

כמוהו, הנלחם בממצאים.
האם הוא גורס בריאה, הנפקת כל הצומח והחי, כולל האדם, as-is, בצורתם המוגמרת, במהלך שבוע אחד לפני 5776 שנים?

הוא היה מיטיב לעשות אילו התמקד במחקריו, והיה מניח למחזירים בתשובה לצוד את השוטים.

"הטיעונים שלו לשלילת האבולוציה הם טיעונים מדעיים פרופר וזה שבמקום להשיב לטענותיו, אתה קורא לו 'אויל' רק מראה כמה אתה קטן ועלוב".
סמכות ידע באלקטרוכימיה אינה מקרינה סמכות ידע במוצא המינים.
אשר לך - אני מתענג כל פעם מחדש על האופן בו נחשפה פתאיותך. לבטח בלעת זאת ברצון כיוון שסברת כי עברית היא אם כל השפות בעולם...

פולספגן

New member
ולמה אתה לא משיב לתגובתי על אמונה שמתחילה במילה 'אגב'

(נמצאת מעל התגובה שלך)

Nachmanides

New member
"למעלה", "למטה", "מימין", או "משמאל" - אינם אומרים לי דבר.

הצביעי על הפוסט אליו את מתכוונת...

hnc

New member
זה לא חסר חשיבות בכלל איך זה נקרא.

גלגול נשמות כולל גלגולים שבהם אתה לא בן אדם.אלא משהו אחר רק עם אותה נשמה.זיקית עם נשמה של בן אדם או משהו כזה.בקיומים אחרים במציאות של אינסוף יקומים (או אינסוף יקומים בכל רגע נתון,או אינסוף יקומים בזמן אינסופי) אתה תמיד אתה ולא איזו לטאה עם נשמה של בן אדם.
בגלגול נשמות יש איזו מטרה שאליה צריך להגיע שזוהי מטרת הגלגולים וזהו. בקיומים אחרים הקיום הוא אפשרות מבין ס"כ X אפשרויות שחייבת להתממש שוב ושוב ושוב (או באינסוף זמן,או בכל רגע נתון אם קיים אינסוף חומר ואנרגיה) ושאם אתה מודע לכך אתה פשוט צריך לחיות טוב עד כמה שניתן מסיבות מובנות וזה לא מסתיים אף פעם...
לגבי הראיות,יש לך ראייה שאתה חי במציאות האמיתית ולא באיזה מטריקס במציאות מדומה שאין לך אפשרות לצאת ממנה ובכך לדעת שאתה במציאות מדומה?
לכן,כשמדברים על ראיות צריך לחשוב קודם על מה באמת יש לנו ראיות לפני שנדרוש ראיות על דברים שבאמת ברור שלא אפשרי לתת ראיות כי הם אמונה או כיוצא באלה...

uzi2

Active member
אין לי ראיה שאני לא חי במציאות מדומה, ולכן אני מניח זאת

כהנחת יסוד תוך מודעות לכך שייתכן שהיא לא נכונה. גם העובדה שחוקי הלוגיקה תקפים, זו הנחה. נכונותה מבוססת על חוקי הלוגיקה, וזה בעייתי.
ברגע שאני מניח הנחות אלו, כל שאר כולל חשיבות השיטה המדעית הוא פועל יוצא.
אתה טוען שיש חשיבות לשם? לא ראיתי - לפחות לא למידת התקפות המדעית.

hnc

New member
שוב,גלגול נשמות יכול להיות שונה מאוד מקיומך הנוכחי.

אולם קיומים אחרים שלך לא יהיו שונים מקיומך הנוכחי.
לגבי גלגול נשמות יש בעיה מדעית של אדם שמתלגל ללטאה לדוגמה.
לגבי קיומים אחרים אין את הבעיה המדעית שיש בגלגול הנשמות כי הרי זאת אותה מציאות כמו בקיום הנוכחי (בין אם המציאות אמיתית או מציאות מדומה...)
זאת החשיבות לגבי איך שזה נקרא.

uzi2

Active member
התכוונתי - בהקשר של הטיעון המקורי שלך

כלומר השאלה לגבי ביסוס טענות לא קשורה לשם שלהם אלא לביסוס עצמו.
גם עדויות לגלגול זכרונות - מבחינתי, אינן עדויות ישירות לגלגול נשמות.

מעבר לזה, בתחומים האלו צריך לזכור שלא מדובר בארועים שניתן לשחזר במעבדה או בקבוצות גדולות, ולכן היותם יחסית נדירים לא מתיר לנו לפסול צירופי מקרים מאוד נדירים כהסברים. ואם נזכור את פרדוקס יום ההולדת (שמראה שצירופי מקרים נדירים יכולים לקרות לעיתים קרובות, אם הנושא הנבחן לא מוגדר מספיק ספציפית) - קיימת בעיה אמיתית להגיע לראיות מספיק חזקות לכך שהתופעה אכן קיימת.

פולספגן

New member
במקרה הזה הפרדוקס הזוי בשביל להיות נכון

זה לא בקטגוריה של "מקרים מאוד נדירים", כי אין אפשרות שמקרה כזה יקרה, לכן ייתכן רק 2 אפשרויות, האחת שיש גלגול נשמות והשניה שזו בדיה שתוכננה הייטב ותיאמו גרסאות לפני בוא האימות.

Nachmanides

New member
קיימת "תעשיה שלמה", מונעת (motivated) על ידי תמריץ כספי,

סביב שכנוע שאין אנו בני-חלוף הממוחזרים טוטאלית עם מותנו.
אנשים שאינם מסוגלים להשלים עם היותנו בני-חלוף הממוחזרים טוטאלית עם מותנו - הם טרף קל ל"תעשיינים" בתחום זה...

uzi2

Active member
להיפך, יש הרבה קורלציה אמונתית בחוויות, ובתיאורים.

פולספגן

New member
נניח הסנריו הבא:

ילד בן 5 מישראל המתאר את היותו בגלגולו הקודם כהודי, הוא מתאר את בייתו, את התמונות התלויות על הקיר, את מה שמצוי במגירה בשולחן שבחדרו, את עיסוקו, את ילדיו, לרבות שמותיהם ועוד ...
היכן את יכול לראות "קורלציה אמונתית בחוויות, ובתיאורים" בסנריו?

uzi2

Active member
קורלציות אף פעם לא רואים בארוע יחיד.

דברים בהסתברות נמוכה: הילד שמע ולמד סיפור על משהו שקרה בהודו, ההורה שכנע את הילד שהוא חווה את הדברים. בהיפנוזה שתלו מסרים, גם אם לא בכוונה, ההורה תפר סיפור, סיפור שגדל ונופח כמיתוס, ואני בטוח שלא חשבתי על יותר מאחוז אחד של האפשרויות שהסבירות לכל אחת מהן נמוכה, אבל מצטברים למשהו שהייתי מופתע אם לא הייתי נתקל בו מדי פעם. (פרדוקס ימי ההולדת).

פולספגן

New member
המקרים שבד"כ מתוארים הם מקרים שלאף אחד מהמשפחה לא היה קשר

עם האיש או המקום של הגלגול הקודם.

uzi2

Active member
השאלה החשובה היא מה הסיכוי האפריורי לכך

שמשהו מהותי לא מדויק בסיפור.
אם הוא מסדר גודל של אחד ל- 10 מיליארד, אז יש כאן קייס.
אם הוא מסדר גודל של 1 למליון, אז צפוי שניתקל בדיווחים כאלו מדי פעם.
בד"כ אם לוקחים בחשבון את ההטיות הפסיכולוגיות שיש לבני אדם, הסיכוי האפריורי גבוה מאחד למליון.

פולספגן

New member
השאלה היא מי יכול להשיב לך על שאלתך?

לא נראה לי שמצוי בידינו כלי למדוד את זה.

Nachmanides

New member
הנה מקרה נוכלות מפורסם בתחום הרגרסיה, שהעסיק רבות

ובלהט קונטרוברסלי את העתונות בארה"ב לפני כששים שנים, הניב רב-מכר שהעשיר את כותבו, אך נפתר על ידי עיתונאי שלא השתכנע בקלות.

Virginia Tighe טופלה בהיפנוזה, ובעת היותה מהופנטת דיווחה על רגרסיה ל"חיים קודמים" כ- Bridey Murphy.
לא דובים ולא יער...

למעלה