שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

masorti

New member
לך יש הוכחה שפורז לא הציע...

איסור שחיטה כשרה רק בגלל שנאת הדת? אתה מוזמן לגשת לרב הקרוב למקום מגוריך ולבקש ממנו את הנימוקים ההלכתיים לאיסור שחיטה בהימום. פעם שלחו לי את הרשימה אבל היא אבדה בתהום הנשייה. ואני מכיר את הטיעונים הבזויים של אנשי שינוי שהרבנים פועלים רק מתוך בצע כסף ולא מתוך אמונה אמיתית. אולי זה נובע מכך שאנשי שינוי עצמם מונעים מחמדנות ותאוות בצע, והם משליכים על אחרים את צורת מחשבתם. שינוי לא עשתה פעולה אנטי-דמוקרטית??.... ומה זה בדיוק להודיע בראש חוצות שפקחי החמץ לא יעבדו בפסח, ובכך בעצם לרמוז לבעלי החנויות שאפשר להפר את החוק? נראה לך שעידוד אקטיבי להפרת החוק הוא מעשה דמוקרטי?

יש לך הוכחה שפורז לא הציע...

איסור שחיטה רק בגלל דאגתו הכנה לסבל הפרות? הסכומים שהרבנים מקבלים כדי לקבוע כשרות הם אסטרונומיים(במפעל של אימי לדוגמא. אם אתה רוצה את הסכום המדויק אשאל מחר). "ומה זה בדיוק להודיע בראש חוצות שפקחי החמץ לא יעבדו בפסח, ובכך בעצם לרמוז לבעלי החנויות שאפשר להפר את החוק? נראה לך שעידוד אקטיבי להפרת החוק הוא מעשה דמוקרטי?"- לא שמעתי שזה אכן בוצע.

masorti

New member
לגבי חוק החמץ..

א. בוצע ועוד איך. לפיד פנה לאולמרט והלה עשה זאת. ב. אני שמח לשמוע שלדעתך חוק החמץ הוא "אנטי דמוקרטי" ולכן מותר לקרוא להפר אותו. אני מבין שזו הדמוקרטיה לפי שינוי... כל חוק שאינו נוח לך יוכרז "אנטי דמוקרטי" ויהיה מותר להפר אותו. לי למשל לא נוח לשלם מיסים. אז בוא ונסכים שמותר לי לא לשלם כי החוק אנטי-דמוקרטי. --- לגבי איסור השחיטה כשרה... אני לא צריך להוכיח לך מה סיבותיו של פורז. היות ומעשיו זהים לחלוטין למעשי המשטרים האנטישמיים באירופה והיות ומצע מפלגתו ידוע, הרי שמה שנראה כמו ברווז והולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז - הוא כנראה ברווז. תוכיח לי שלא מדובר בברווז (= שנאת דתיים) אלא במשהו אחר.

טוב שאתה לא מעוות את דברי

מעולם לא אמרתי שמותר להפר אותו. האנטישמים לא מבחינים בין יהודי דתי ליהודי חילוני. מה יש לך מ"שנאה"? יותר מתאים "אי הסכמה עם דעותיהם".

masorti

New member
תמכת בהמלצה להפר אותו...

בשביל מה מודיעים בקול גדול שלא יהיו פקחי חמץ? ברור שזו המלצה לסוחרים להפר את החוק. האנטישמים מבדילים בין יהודי לגוי, ושינוי מבדילה בין דוס לחילוני. ההקבלה לא ברורה לך? "אי הסכמה" היא כאשר נכבדים את השני. שינוי מתעבת את הדתיים ואת הדת היהודית, ומנסה לחסל את הדת. לזה קוראים "שנאה".

אז אולי הגיע הזמן לשנות את החוק

שינוי לא מבדילה בין דוס לחילוני, שינוי מבדילה בין תומכים בכפיה דתית למתנגדים לה. אני רואה אתם אוהבים פה את המילים "שונאת", "מתעבת" ודומיהם, אולי זה אומר משהו עליכם? שינוי לא מנסה לחסל את הדת, את זה כבר הסברתי, ואם מה שמלמדים אותך בבית מעוור אותך, לא לי להתווכח איתך, את צריכה פסיכיאטר.

masorti

New member
א. אני בן.

ב. תוכל לצעוק ולמחות כמה שאתה רוצה. הודית בעצמך שמטרתכם לחסל את החוקים של הדת היהודית. אם אתה לא מבין שאמרת שמטרתכם לחסל את היהדות, אז כדאי שתשכור מורה לעברית כדי ללמוד את השפה.

הבא ואצטט את עצמי:

"מה ששוחרים לחסל זה את המצוות הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון של הדת היהודית!" לא אמרתי לחסל את כל המצוות, אלא רק את הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון. והכוונה בלחסל היא בלא לכפות אותן על כל אזרחי ישראל. ברור שאם ציבור מסוים ירצה לקיים מצוות אלו הוא יוכל.

tamarhp

New member
פרימיטיביות?

זה כבר דיעה אישית. לפי מה נחליט איזו מצווה היא פרימיטיבית ואיזה לא? לפי מה נחליט איזה שר יקבע את זה?

masorti

New member
ואם הרוב תומך נכון להיום בברית מילה

האם אתה מקבל שזו אינה מצווה פרימיטיבית? או שמא החלטת הרוב תקפה רק כשזה נוח לך?

מה הקשר?!

דעתי נשארת זהה, אבל אני מקבל עלי את כל חוקי המדינה, אפילו אם הם מנוגדים לדעתי, שלא כמו אנשים אחרים במדינה הזאת...

masorti

New member
"לחסל" = לא לכפות?...

אולי תבדוק במילון מה זה "לחסל". ואילו הן המצוות "הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון"? כל אלה שמועצת שינוי תכריז עליהן ככאלה? כלומר... כולן. חמודי, לא יעזרו לך ההתפתלויות. סיבכת את עצמך בקורי העכביש שטווית, והאמת יצרה לאור: "מה ששוחרים לחסל זה את המצוות הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון של הדת היהודית!". אתם רוצים לחסל את הדת היהודית. בלי מצוות אין דת.

מה לעשות

שדמוקרטיה מתנגשת בדת. אתה עקשן כמו פרד ותקוע על מה שהכניסו לראש שלך כשהיית קטן, או כך זה לפחות נראה.

masorti

New member
מה קשור מחט לצלחת?

הדיון אינו האם דמוקרטיה ודת מתנגשות או לא. השאלה היתה האם שינוי רוצה לחסל את הדת היהודית. אתה הודית בכך במפורש, ואפילו אינך מבין מה כתבת. ואגב... אני מבין שאתה אינך עקשן כמו פרד, ואינך תקוע על מה שהוכנס לראשך. באמת שמתי לב לגמישות המחשבתית שלך במהלך השירשורים האחרונים...

אני חושב שאני מבין טוב יותר ממך

למה התכוונתי. בזה שאתה לא מפרש את מילותי נכונה, על תאשים אותי. והתנגשות דת ודמוקרטיה היא הסיבה לנושא הויכוח בינינו וזה למה ציינתי את זה. אני מנסה במאה דרכים להסביר לך למה התכוונתי ואתה בכל הודעה שלך כותב אותו הדבר כמו מכונה מקולקלת.

masorti

New member
אני חושב שאתה לא מבין.

פלטת בטעות את האמת, ואתה מנסה להיחלץ מהמלכודת בהתפתלויות וירטואוזיות. וההתנגשות בין דת לדמוקרטיה לא היתה נושא השירשור. הנושא היה שאיפותיה של שינוי ביחס לדת ולדתיים.

תמשיך לחשוב

"פלטת בטעות את האמת, ואתה מנסה להיחלץ מהמלכודת בהתפתלויות וירטואוזיות"- לא. "וההתנגשות בין דת לדמוקרטיה לא היתה נושא השירשור"- בסדר, סבבה. "הנושא היה שאיפותיה של שינוי ביחס לדת ולדתיים"- כן, ואני חושב שסגרנו את הנושא בכך שאני אומר דבר אחד ואתה נשאר תקוע על שנאת חרדים לא משנה מה אני אומר.

למעלה