שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

lala897

New member
אתה מדבר אלי?

כנראה שלא. כי אני חושבת שהדת היהודית היא דבר מדהים. יש בה מלא עומק ואמת. והיא בונה את האישיות של האדם בצורה מדהימה. דרקנס חושב שהדת היא דבר איום מתוך חוסר הכרות עם הדת.

אני מניח שזה עושה לך טוב

להאמין שאת שייכת לעם סגולה ושאת טובה יותר מהאחרים. לי לא, להיפך זה מעציב אותי. התנ"ך מלא בדברים שליליים כגון זה, ואלוהים מוצג בו למעשה כשחקן שמשתעשע בחייליו במשחק שחמט, או משהו כזה.

לא התכוונתי לזה איך שזה נשמע

פשוט אני מעדיף את המציאות איך שהיא. חוץ מזה ע"פ התנ"ך אנחנו העם הנבחר נכון? אם זה יתאמת, השנאה כלפינו תגבר ותהיה כלל-עולמית.

lala897

New member
השנאה כלפינו היא כבר כלל עולמית

אם לא שמת לב. אתה מציג את זה בצורה נורא שטחית זה הבעיה שלך.

saar7650

New member
יקירי!

אם ככה- אז אולי יהיה חוק האוסר על אדם לתפוס משרות גבוהות?? כגון-מנכ"ל (שהרי יקנאו בו וישנאו אותו) או רה"מ או נשיא או מלך וכיו"ב? זאת ועוד- כל אדם באשר הוא יכול להיכנס ולהסתופף בצל היהדות! כל עוד הוא מקבל עליו את עול התורה מתירים לו להיכנס ליהדות. מכאן שלא צריך לשנוא אותנו שהרי האדם עצמו (גם השונאים אותנו) יכולים להיות עימנו. ע"י זה שיקבלו עליהם עול תורה ומצוות. ואגב- זהו??? אלו הדברים שעושים את היהדות "איומה כ'כ"????

מצאת מה להשוות!

בן אדם מגיע בזכות מוחו ומיומנותיו למשרות בכירות ואילו באיזו זכות אנחנו עם סגולה? כי אל מעוות קבע כך? להסתופף בצל היהדות? אז כופים על בן אדם דברים כדי שהוא יחיה בשלום, איזה עולם ורוד יהיה לנו! אז מה שאתה אומר שהוא יהדות לכולם, נכון? חחח...משעשע ביותר...

saar7650

New member
ומה עם בני אצולה??

ובנות מלכים?? וכו' וכו'... האם גם פה יש עיוות?? ושוב- אני לא מבין מה כל כך איום ביהדות?? תן דוגמאות בלי לזרוק סיסמאות סרק באוויר. "כופים על האדם דברים כדי שהוא יחיה בשלום"??? למה התכווין המשורר??

כעקרון- כן

אבל הם בני אצולה בגלל מה שאבותיהם עשו. אמרת שבמקרה ואכן יש ה' והתנ"ך הוא האמת, משמע היהודים הם עם סגולה והשאר נחותים(מישהו אמר היטלר?), יוכל כל גוי לקבל על עצמו את מצוות הדת היהודית ולחיות בשלום כחלק מעם סגולה. אבל יתכן והוא לא רוצה מצד אחד לקיים מצוות אלו, אבל מצד שני רוצה לחיות בשלום- במה הוא יבחר? יוצא שיש כאן כפיה- חייב לקיים מצוות בניגוד לרצונו אם הוא רוצה לחיות בשלום.

saar7650

New member
גם אנחנו...

בזכות מה שאבותינו עשו. אברהם אבינו- ייחד את שמו של הקב"ה בעולם. אברהם היה מגלה את שמו של הקב"ה לכל אורחיו. התורה מספרת כי הקב"ה בא לכל אומות העולם ושאל אותם אם הם מעוניינים לקבל את התורה והשיבו בשלילה. רק בנ"י הקדימו נעשה לנשמע וזכו לקבל את התורה. סאת ועוד- עם ישראל הוא אומנם עם סגולה אך לא מעל הגויים!! פשוט התפקיד שלנו שונה משלהם. גם הגויים מצווים ב-7 מצוות בני נח. התורה גם אומרת "לא מרובכם חשק ה' אלוקיכם בכם"... לא בגלל שאתם הרוב או הטובים ביותר! כלומר- אין עם ישראל מעל שום עם באופן גזעני כפי שעשו הנאצים ימח שמם ויאבד זכרם! איך אתה משווה את זה בכלל?? עם ישראל לא השמיד שום עם רק בגלל שהוא גוי- להיפך! אומות העולם השמידו אותנו אך ורק בגלל שאנו יהודים! טענת כי "אדם הרוצה לחיות בשלום מחוייב באופן כפייתי לשמור תורה ומצוות"- מה פתאום?? מי סיפר לך את זה?? הרי גר שבא להתגייר מנסים להניא אותו (לגרום לו לא לרצות להיות גר)! הוא אינו מחוייב להתגייר כלל וכלל. יש לו את החיוב שלו שהוא ציווי לגויי עולם (7 מצוות בני נח). גוי שלא רוצה להתגייר מתייחסים אליו בצורה יפה ושווה. האם ראית יהודים טובחים בגויים רק בגלל שהם גויים? האם ראית יהודים מנסים לגייר עם שלם בכפיה??

נסיכי היקר...

האם באמת נראה לך שפורז דואג לסבל הפרות??? אל תצחיק אותי...

"הרבנים קבעו"

יפי-יי! ועל סמך מה הם קבעו? יש לך איזשהו קישור או משהו שיוכיח לי שהם לא קבעו זאת רק בגלל חמדנותם לכסף? אין לי בעיה עם החוק הזה, אבל בחיים לא הייתי מעביר חוק שאוסר משהו אלא אם כן זה רצח ועבירות מוסריות אחרות. ואל תדבר כזב בשינוי, בינתיים היא לא עשתה שום פעולה אנטי-דמוקרטית או אנטי-מוסרית.

saar7650

New member
לידיעתך-

ברית המילה היא ניתוח לכל דבר. מחקרים אומרים כי ברית המילה הינו דבר בריאותי מאוד ועובדה שגויים רבים עושים זאת לא כחוק דתי מחייב. ולכן הם א-י-נ-ם מטילים מום בבנם הפעוט. אז כמו שלהורי התינוק מותר לעשות ניתוח לילדם עוד בטרם מבין הוא את מהות הניתוח ואת טיבו כך מותר להם למול את בנם עוד קודם שהוא מבין. ואגב-ראשית תעסוק באיסור הפלות שזהו רצח גמור מהעיסוק הטפל ב"הטלת מום" בפעוטות (וכבר הסברנו שאין זו הטלת מום חלילה).

masorti

New member
תשובה...

א. לא ברור לי מדוע אתה תוקף אותי. בויכוח הנוכחי ייצגתי את הצד שלך. ב. אז מה אם ברית מילה היא ניתוח? השאלה האם ברית המילה היא דבר בריאותי שנויה במחלוקת. (ואם אתה מל את בנך בגלל שזה בריא, אז יש לך בעיה עם אמונתך. עיין שוב בתנ"ך בסיבות לברית המילה.) להורים מותר לשלוח את ילדם לניתוח רק כשיש לכך הצדקה רפואית. וכאמור, התועלת הרפואית בברית המילה שנויה במחלוקת. אולי לדעתך מותר להורים למכור כליה של בנם הקטן למטרות רווח? ג. אני לא בעד איסור בחוק על הפלות, וזאת מסיבות אחרות שאינן קשורות לדיון הנוכחי. ואם כבר נכנסנו לנושא ההפלות, איסור ההפלות נובע מפירוש של פסוק מסוים בתנ"ך שניתו לקרוא אותו גם אחרת.... איסור ההפלות מבוסס על "השופך דם האדם באדם, דמו יישפך", ומפרשים ש"האדם באדם" הינו העובר בבטן אימו. אלא שניתן לקרוא גם "השופך דם האדם, באדם דמו יישפך", כלומר: מי ששופך דם (=רוצח) דינו מוות בידי אדם ("באדם" = ע"י אדם).

saar7650

New member
איך קישרת

בין ניתוח לתועלת רפואית (כמו ברית מילה- למרות המחלוקות בכך) לבין מכירת כליה לצורך ריווחי?? דבר נוסף- אין אני מל את בני ב-ג-ל-ל בריאות או כיו"ב אלא כי כך ציוותה התורה. אגב- אתה לא היית שותף לדעתי כי דעתי א-י-נ-ה לחוקק חוק שיאסור על הורים למול את בנם. ב. נכון שמביאים את הפס' הנ"ל כפירוש לגבי הפלות. אך גם ללא פס' זה היה ברור העניין של איסור הפלה משום "לא תרצח" והביאו סימוכין נוספים לחזק את הדבר.

saar7650

New member
סליחה סליחה ושוב- סליחה!

האמת היא שקראתי רק את הודעת לגבי ההצעה לאיסור מילה עד גיל 18 בו יבחר האדם עצמו אם למול או לא. ולא ראיתי את השרשורים הקודמים. עקב כך חשבתי לתומי כי אתה מתנגד לברית מילה (עד גיל 18) אז סליחה סליחה ושוב- סליחה!

masorti

New member
"ונסלח לכל עדת בני ישראל...

ולגר הגר בתוכם, כי לכל העם בשגגה".

ו........

מספיק לנכס את יפות הנפש לפורז. לתורה יש הלכות משלה כיצד לא לפגוע בעלי חים, והקב"ה שברא את בעלי החיים ידע בדיוק אילו הוראות לתת לנו כדי שבעלי חיים לא תסבולנה במיתתן. ועוד משהו... כדאי שפורז יעבוד על מידותיו בנושא מרמה והצבעה לא כשרה לפני שהוא בא בהצעות יפות נפש כלפי בעלי חיים. בפעם הבאה שילחץ על הכפתור פעם אחת!

למעלה