שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

lala897

New member
איזה קטע יש לחסל רק את המצוות

הפרימיטיביות כפי שאתה מכנה אותם ולא את שאר המצוות? חיסול מצוות פרימיטיביות זה בדיוק מה שנקרא חיסול הדת היהודי גם אם אתה לא מבין את זה.

masorti

New member
אני אסביר לך בלשון ההלכתית...

הוא מעוניין לבטל רק את כל המצוות שבין אדם למקום. (היות ולדעתו אין "מקום", ממילא כל מצווה הקשורה אליו היא פרימיטיבית) אין לו בעייה להשאיר את המצוות של בין אדם לחברו. הוא רק ידרוש לקרוא להן "ערכים הומניסטיים" ולא "מצוות", כדי שחס וחלילה מישהו לא יחשוב שיש קשר בין "לא תרצח" או "לא תגנוב" לדת. כדאי לברר איתו לפני חתימת הסכמי הביטול האם הוא מתכוון להשאיר את "לא תנאף" על כנו.

כן, בערך

רק אתם מסרבים להבין דבר אחד: אין לי בעיה שאנשים יקיימו את המצוות האלו, כל מה שאני רוצה זה לבטל את המצוות שכופים על כלל האוכלוסיה. הבנתם, או שיש צורך בעוד כמה שרשורים בשביל זה? ואם מבחינתך(LALA) זה חיסול הדת- יש לך בעיה. "הוא רק ידרוש לקרוא להן "ערכים הומניסטיים" ולא "מצוות", כדי שחס וחלילה מישהו לא יחשוב שיש קשר בין "לא תרצח" או "לא תגנוב" לדת"- ומאיפה בדיוק הוצאת את זה?! ואתה יכול להמשיך בלגלגנות שלך, לא מזיז לי("כדאי לברר איתו לפני חתימת הסכמי הביטול האם הוא מתכוון להשאיר את "לא תנאף" על כנו").

lala897

New member
באמת יש לי בעיה.

יש לי בעיה שיש יהודים עוכרי דת ששואפים למחוק אותה. בעיה עצומה. המצוות שכופים על כלל האוכלוסיה? מבטיחה לך- אין הרבה כאלה..

lala897

New member
ואתה יודע-

הבעיה שלך היא אתה לא מאמין באמת. גם כן בעיה עצומה

lala897

New member
?

מה? התכוונתי שאתה לא מכיר באמת -תורה משמים. אז מה אתה דורש?

אם התורה היא האמת

אני מעדיף לחיות בשקר. את אמרת שאין הרבה מצוות שנכפות על כלל האוכלוסיה ואני עניתי שאני לא דורש הרבה- משמע אני רוצה רק לבטל את החוקים האלו, המעטים לפי טענתך, שכופים מצוות על כלל האוכלוסיה.

lala897

New member
חבל עליך, אתה באמת בחור נחמד

פשוט אין לך אומץ לעמוד מול האמת.too bad.

lala897

New member
כן?

הצעתי לך!! ששתינו נעמוד מול האמת. לא רוצה לא צריך. אבל העבודה שלי בעולם זה לעמוד מול האמת.

lala897

New member
אני הצעתי לך לשכנע אותי שאיך שאני

חיה זה מיתוס. ובכל שאר הדברים זה ענין שקוראים לו הכרת הכוחות בנפש של האדם.

קשה לשכנע מישהו שאוחז בזה

כאילו זה ישועת חייו. יופי, את הטענה השניה שלך("זה ענין שקוראים לו הכרת הכוחות בנפש של האדם") טענו גם הרופאים-אלילים של שבטים פגאנים נודדים באפריקה.

lala897

New member
אוקי אין לי בעיה אם זה שהם טענו

גם כך. אני לא חושבת שאני והם מתכוונים לאותו דבר אבל מילא. דוקא קל מאד לשכנע אותי- תמצא חור אחד, פשלה אחת בתנך, תאריך אחד לא נכון, נבואה אחת שהית אמורה להתקיים ולא התקימה ואני חוזרת בשאלה.

למעלה