שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

נכון מאוד

"וזה שלדעתך כאן מניעת הסבל מחיות הוא הדבר היותר משמעותי - אינו מעלה ואינו מוריד"- אז שהחרדים לא יתלוננו שדעתם גם כן אינה מעלה או מורידה. ודעתי היא גם דעת הרבה אנשים, כך שזה כן מעלה/מוריד. וכן, האנטישמים טענו כך- אז זה העלה/הוריד, לא כן? מי שוחר לחסל את הדת היהודית? חס וחלילה! מה ששוחרים לחסל זה את המצוות הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון של הדת היהודית!

masorti

New member
זה זה צריך לשמור באותיות זהב...

איך מגדיר איש שינוי את מטרתה של מפלגתו??... לחסל את הכפייה הדתית על החילונים?.... לא! להגיע ל"איש באמונתו יחיה"?.... לא! שינוי "ששוחרים לחסל את המצוות הפרימיטיביות וחסרות המשמעות וההגיון של הדת היהודית!". I REST MY CASE

לא "המטרה"

אחת המטרות. ישנן עוד מטרות. אל תשכח ששינוי היא נציגת המעמד הבינוני, תומכת איכות הסביבה ועוד דברים רבים אחרים. חוץ מזה, אם תחשוב על זה, מה שאמרתי(ומודגש אצלך) שווה לחיסול הכפיה הדתית, לא כן?

masorti

New member
אחלה. "אחת המטרות".

העיקר ששנינו מסכימים ששינוי רוצה לחסל את חוקי הדת היהודית. ישפטו הקוראים האם זה שווה לחיסול הכפייה הדתית או לחיסול הדת.

פלסטיק

New member
אני דוקא אוהב את רוב הצעות החוק שלו

יש כמה שלא מוצאות חן בעיני כמו איסור שחיטה כשרה, איסור ביגמיה (מה זה עניין שלי הסדרי הנישואים של אנשים מבוגרים). כמו כן אני מתנגד נמרצות להצעת החוק ליישוב סכסוכי עבודה, ממש לא מסכים עם השר. כמו כן יש חוק לא רלוונטי להסדרת הצבעה של עובדי אל על (החברה מועברת לידיים פרטיות) ככלל אני רואה הרבה הצעות חוק שעוסק בהן השר ויש רבות שאינן עוסקות בחרדים.

masorti

New member
חכם בלילה...

אתה תומך שינוי. אז לא פלא שתאהב את הצעותיו. חוץ מזה, גם שעון מקולקל מראה פעמיים ביממה את השעה הנכונה.

פלסטיק

New member
גם תרנגול עיוור מוצא לפעמים גרגר

ומה לכהן בבית קברות גם אני מכיר משפטים נחמדים אבל מה הקשר? יש הצעות שאני אוהב, יש כאלה שלא. אני התייחסתי לכל הצעה ספציפית. אני לא תומך שינוי, אני תומך בחלק מהמדיניות של שינוי (ולא כולה). אתה עצמך לא ראית אף הצעת חוק שלו שאתה תומך בה? אנא הבדל ביני לבין תומך ש"ס קלאסי שאומר שאם עובדיה יוסף יגיד על לילה יום ועל יום לילה הוא יגיד "אמן". לי יש שיקול דעת משלי

masorti

New member
הקשר הוא פשוט...

שגם שעון מקולקל כמו פורז מציע לפעמים גם הצעות חוק טובות (בנושאים שאינם קשורים לדת). גם אני יכול למצוא הצעות טובות שלו. אז מה? זה לא אומר שהוא אינו מונע ע"י שנאה לדת ולדתיים.

פלסטיק

New member
אין יאוש בעולם העלתה פה טענה

שמשאת נפשו בחיים זה להציק לחרדים ואין לו שום עיסוק ודבר חוץ מזה נראה שזה לא ממש מחזיק מים

lala897

New member
אהבתי את המשפט-

שאם עובדיה יוסף יגיד על לילה יום ועל יום לילה הוא יגיד "אמן". חחח לחלק מהאנשים השכל באמת עובד בצורה כזאת..

תקן אותי אם אני טועה...

מתוך 46 הצעות חוק... 18 מתוכן פוגעות במישרין או בעקיפין בדתיים! 18 הצעות חוק!!! זה נראה לי מאוד מאוד מגמתי!!!

פלסטיק

New member
האם 18 מתוך 40 "זה כל מעייניו"?

אמרת שכל מעייניו זה רק לפגוע בחרדים, שאין לו שום עניין אחר מסתבר שלא כך, עכשיו הדיון הוא רק אם זה מגמתי או לא האם הגיע הזמן להתנצל על מה שאמרת?

masorti

New member
תתפשרו על "עיקר מעייניו".

נראה לי שאם ח"כ מציע 45% מהצעות החוק שלו בנושא מסוים, כנראה שנושא זה חשוב לו עד מאוד. הרי תסכים איתי שלא מדובר בפיזור אקראי בין נושאי החקיקה האפשריים. שהרי נושאי דת ומדינה לא תופסים 45% מתוך ספר החוקים.

פלסטיק

New member
על הפרכת כזבים צריך להתנצל

בהודעה קצרה אחת כתבה המון דברי שנאה שאין להם רגליים לא מדובר על ויכוח אם 30% או 60%, מדובר על סתם השמצות רעות אם היתה היחידה הכותבת או אומרת אותם ניחה, אבל הדברים הללו הם טיעון חרדי קבוע אז כרגע מטופלות שתי טענות שלה, 1. על כביכול גזענות של שינוי, כאן היא תאלץ להודות שהגזענות היא של ש"ס ואגודה 2. על כך שכביכול אין לפורז דבר פרט לשינאה לדת ולדתיים. כאן אני מוציא אותה בזול רק בגלל סמפטיה אישית אליה אחרת הייתי מראה כמה עובדיה יוסף שונא את החילונים. אחרי שתתפתל לכל הכוונים היא תאלץ להודות שסתם השמיצה (או שסתם הקורא הנבון יבין זאת לבד) ואז אשקול לטפל בשאר הבדותות.

masorti

New member
תגובות...

על סעיף 1... מי אמר למי ומדוע: "טול-כרם כבשה את תל-אביב"? (רמז: שיר מסוג מסוים מאוד) על סעיף 2... פורז לא שונא רק דתיים. הוא גם לא מחבב עניים, הומואים, מזרחיים, ערבים, ועוד... ולידיעתך: גם אם מישהו אחר פושע גדול, זה לא מוכיח שהקליינט שלך צח כשלג.

פלסטיק

New member
אז הוא לא אוהב מוסיקה מסויימת

עובדיה יוסף מאזין בבית לבריטני ספירס? אם זו ההוכחה שניהם גזענים ואני שלא שומע לא את זה ולא את זה, אני הסבתא של הגזענים ואתה אוהב את כל סוגי המוסיקה? דרך אגב אני לא חושב שהוא צח כשלג, רחוק מזה (האמת שאני די לא סובל אותו, אני תומך בחלק גדול מרעיונותיו וגם שם לא בכולם). אבל יש גבול לחוצפה שבה מפלגה שכל האג'נדה שלה גזענית באה בטענת הקוזאק הנגזל. לא יכול לבוא אדם שתומך בגזענות ולהתלונן שמישהו אחר לא אוהב את המוסיקה שלו ולכן המישהו הזה גזעני. יש גבול לכל חוצפה.

masorti

New member
תן לי להבין...

בתור תומך שינוי, אתה מצהיר בזאת על הסכמתך לטענה שגם שינוי וגם ש"ס הן מפלגות גזעניות. נכון? שים לב שתת-טענה של הנ"ל היא ששינוי הינה מפלגה גזענית. זה כל מה שרציתי לדעת.

למעלה