עוגת תפוחים/אגסים ב"רבע לשבת"/יעלה
וגת תפוחים /אגסים פרווה מהירה זריזה ב"רבע לשבת" (אפשר קוביות שזיפים, מישמש קשה, ו/או דובדבנים חצויים)
עוגת תפוחים ב"רבע לשבת"
החומרים:
4 ביצים
שמינית כפית מלח
1 כוס סוכר (אפשר להפחית, לפי הטעם האישי)
2 שקיות סוכר ווניל (או 2 כפות שטוחות סוכר עם כפית ווניל איכותי)
2/3 שני שליש כוס שמן
2 כוסות קמח (כוס מידה 250 מ"ל)
1 שקית אבקת אפיה
4 אגסים גדולים או תפוחים גראני-סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (פירות אחרים באותה כמות, כשתי כוסות מלאות!)
חצי כוס נוזלים שמכילה תערובת:
מיץ מלימון גדול (חובה!) + מיץ תפוז/תפוח או מי סודה + 2 כפות ברנדי או אלכוהול בהיר אחר.
ההכנה:
לערבב קוביות תפוחים + המיצים + אלכוהול
בקערה: ביצים, שמן, סוכרים, מלח, קמח, אבקת אפיה, פרי ונוזלים.
מתאים לתבנית:
עגולה 28, או מלבנית גדולה, או ל-2 אינגליש תקניות, או 3 אינגליש קצרות (כמו בתמונה).
זמן אפיה: כמו כל בחושה, כ-30-45 דקות, לפי גודל/גובה.
אפשר לפזר אבקת סוכר למעלה