שרשור
ות

טריילר השקה לMirror's Edge Catalyst.

למה הסדרה הזו לא עוברת לגוף שלישי? למה למה למה! המשחק הזה צועק גוף שלישי.

הניחושים המובילים למשחקי הפלוס של יוני 2016.

This gen פרסמו כתבה עם הניחושים המובילים שלהם למשחקי הפלוס של יוני 2016.
עם נימוקים לכל אחד.
3 המשחקים הראשונים בניחוש שלהם הם

1.WATCH DOGS
2,Resident evil Remaster
3.The Evil Within

כל הניחושים של this gen סבירים למדי.

watch dogs יכול להגיע כדי לקדם את WD2 שיוצא השנה, ויש לו רכיב אונליין משמעותי. רזידנט איוול רימאסטר יכול להגיע כדי לקדם את רזידנט איוול 7 שיש שמועות חזקות שייחשף השנה, ועל the evil within יש שמועות חזקות שהמשך שלו יחשף השנה.

מבחינתי watch dogs היה הימור הגיוני לחודש הקודם והוא הימור הגיוני גם לחודש הזה.
http://www.latinpost.com/articles/120641/20160520/ps-plus-june-2016-free-games-list-predictions-and-rumors-with-e3-coming-up-what-aaa-titles-would-benefit-from-a-free-release.htm

PlayGirl3

New member
ניחושים קצת יותר ריאליים

1. אינדי Shoot 'Em Up
2. אינדי Side scroller
3. אינדי לא מוכר שיוצא באותו יום שמשחקי הפלוס עולים בו
4. משחק מהשנה הראשונה של ה-ps3
5. משחק psp לויטה

חחחח את פשוט יורדת על החודש הקודם!

את לא יכולה להכחיש אבל ש tropico 5 עלה יותר מwatch dogs כשהם נתנו אותו.
וגם אי אפשר להכחיש ש "זומבי U " זה בערך באותו תקציב כמו הרימאסטר של רזידנט איוול רימאסטר.

ובטס'דה נתנו את דיסהונרד בפס3 אחרי שהפלוס שם כבר הפך לזוועה, אז איזו בעיה בשבילם זה לתת את the evil within במיוחד, אם זה יגרום לאנשים להתעניין בהמשך שהם מפתחים?

אני לא אומר שאת לא צודקת ואני מודה שהתרחיש שאת מתארת הוא יותר ריאלי.
אבל זה לא מן הנמנע שחלק מהמשחקים האלה יגיעו החודש.

אקסבוקס One סלים יוצא השנה אקסבוקס סקורפיו, ב2017??

3 מקורות שונים של קוטאקו מוסרים שהאקסבוקס "סקורפיו" יהיה עם כרטיס גרפי חזק יותר משל הONE ויגיע ב2017.

בעצם אפשר יהיה להניח שבמקרה הכי פחות טוב הסקורפיו יהיה שווה ערך לPS4 הרגיל, ובמקרה הכי טוב הוא יכול להיות חזק ממנו במעט.

לפי המקורות של קוטאקו דגם הסלים של האקסבוקס ONE יגיע עם כונן 2 טרה בייט.

עטלפוני

New member
הסלים זה פחות מעניין

הכוונה שלהם להוציא שני מכשירים חלשים יותר למשחקים קטנים ומדיה, לא מעניין כ"כ.
&nbsp
מה שתפס לי את העין בהדלפות האלה זה השורה על רישוי להשתמש בממשק ובשירותי XBL לחומרה צד ג', ואם זה נכון זה מהלך מעניין כי זה יפתח אופציות ל "תואמי אקס בוקס" חלקם יכולים להיות פוטנציאלית עם חומרה מאוד חזקה. אין טעם להרחיב מדי שיחה כי זה רק שמועות אבל יהיה מעניין לראות מה יקרה אם זה אכן אמת.
&nbsp
אני מאמין שהמכשיר החדש ב 2017 יהיה שווה או חזק מפס4.5, הם לא יעשו את הטעות הזו שוב. אם הם מחכים למפרט סופי של סוני כדי ללמוד אותו, ייתכן וזו הסיבה להשקה המאוחרת יחסית (שוב, בהנחה והשמועות נכונות).

לפי המקורות של polygon מדובר במכשיר פי 4 יותר חזק מהONE

מה שאומר שהוא כמובן יותר חזק מהPS4 הרגיל וגם מהNEO אם זה נכון.

כמובן כל אלה שיקפצו שמדובר ב"דור חדש" תירגעו חברים ההפרש המקובל בין דור אחד למשנהו זה שהקונסולות החדשות חזקות פי 10 מהקודמות. זה לא המצב כאן.

אני מאמין למקורות של polygon שהם שונים מהמקורות של kotaku אבל מחזקים אותם. אין עשן בלי אש.

מה שאתה אומר על פיתוח "תואמי אקס בוקס" זה נישתי בעיני לדעתי אף אחד לא יתעניין בקנייה של מכשיר תואם אקס בוקס כשהוא יכול לקנות את המכשיר הרשמי של מייק.

כמו כן, המקורות של קוטאקו אמרו להם שאכן מייק מתכננת מהלך של "קונסולה חדשה כל כמה זמן"

כלומר מייק לפי השמועות האלה כן הולכת לעשות שידרוגים קבועים לחומרה שלה לפני שהדור נגמר.

נחכה ונראה.

evilplate

New member
כן לפני חודשיים בערך פיל ספנסר דיבר על זה

והשמועות חותמות את זה די סופית, לא יהיו עוד דורות אצל מייקרוסופט.
&nbsp
הריענון הראשון לפי השמועות נשמע חזק מאוד, מכשיר בסביבות ה 6 TF בעוד הפס4.5 אמור להיות בסביבות ה 4+ , ככה שיכול להיות שהיוצרות הולכות להתהפך והבוקס הבא יזמבר את המכשיר הבא של סוני, מצד שני הוא צפוי לצאת מאוחר יותר מהפס4.5.
&nbsp
כרונו, מה עושים? קצת מבאס לקנות קונסולה יחסית נחותה, ההפרש ביניהן נשמע גדול יותר מההפרש של הפס4 וה ONE, איזה מבאס, פתאום ירד לי מה PS4K.

בשבילי רק PS4K אני לא עוזב את סוני בחיים שלי.

אני אעדיף לקנות מחשב אולטרא עוצמתי ולשמור את הPS4 לאקסקלוסיבים לפני שאקנה אקסבוקס.

אני סומך על סוני שתדע להוציא מהPS4 NEO גרפיקה ששום מפתחת לא תוציא מהXBOX סקורפיו הזה.

אז אולי משחקים של צד ג' יראו יותר יפה על הסקורפיו,אם זה היה הדבר שהכי חשוב לי היה לי PC.

חוץ מזה, אני לא יודע עדיין איך דרגון קווסט 11 ירוץ על הPS4 הרגיל.
אם הוא יהיה קטסטרופה מהלכת כמו שפפ15 רץ זוועה? אני אהיה חייב ps4 neo.

ועוד לא דיברתי על אפשרות שנינטנדו תשיג אקסקלוסיביות של דרגון קווסט 11 במערב
ואז אני אהיה חייב גם NX.

בקיצור, אני רק עם סוני ונינטנדו בדור הזה.

evilplate

New member
אתה צודק המשחקים של סוני עדיפים בהרבה

אבל עדיין מבאס במידה מסויימת, צד ג׳ אצלנו יהיה די נחות בהשוואה לתחרות, לא יודע איך לעכל את איך שהשוק הזה מתפתח, פעם היית צריך לקחת החלטה אחת בתחילת הדור, יכלת לבחור קונסולה חזקה יותר או להחליט ללכת על חברה מסויימת שאתה אוהב ולקבל את הרעיון שהקונסולה שלך לא תריץ משחקים הכי טוב בשוק, יכלת גם לבחור בכל העולמות כמו עם הפס4 בדור הזה :)
&nbsp
עכשיו מה, כל שנתיים שלוש נצטרך לקבל החלטה? זה מרגיש כאילו מתחיל מירוץ חימוש שבו כולם ירגישו מופסדים, הרי אף אחד לא רוצה להחליף צד באמצע הדור ולזרוק את כל הליינאפ שלו וברור שלפעמים צד אחד יהיה עדיף על השני.
&nbsp
פעם כל דור היה ריסטארט ומתחילים מאפס והיית יכול לבחור מחדש בחברה אחרת אם הקודמת אכזבה, עכשיו זה מרגיש שאין מספיק ביטחון בבחירה שלך, כי לך תדע מה המתחרה יוציא עוד שנתיים?
&nbsp
מה שכן אני מסכים שלפחות צד א׳ של סוני, בעיקר נוטי דוג, עדיין יצליחו להוציא את המשחקים בין המרשימים בשוק, אנצ׳רטד 4 נחשב בעיני רבים כמשחק הכי יפה היום והוא יצא על הפס4 החלשלוש למרות שיש מחשבים עם כרטיסים שיותר חזקים גם מהניאו וגם מהסקורפיו.
&nbsp
הרי אף אחד לא הולך לפתח משחק בלעדית לסקורפיו ולנצל אותו מאפס, זה מקביל לגרסת פיסי של משחק שנבנה לקונסולה חלשה יותר כמו שקורה היום.

עטלפוני

New member
השאלה עד כמה זה יגרר ? 10 שנים ?

מתישהו הקונסלות ימותו. תיאורטית אני לא רואה סיבה לא להכניס רכיבים של פס4 לטלוויזיה של סוני ולשווק כמוצר אחד. אני לא חושב שזה נכון מבחינה טכנית לחברה להשאר עם דורות של 8 שנים בקצב התפתחות חומרה ותוכנה של היום.
&nbsp
להחליף צד כחברה עיקרית פחות רלוונטית לדעתי אם רוצים לשמור על ספרייה מרוכזת. אלא אם עוברים למחשב, כל פעם מישהו אחר יהיה עוצמתי יותר. השאלה מה יותר חשוב, ריכוזיות ספריית משחקים או עוצמת מכשיר.
&nbsp
אם המשחקים של סוני יותר מדברים אליך, אין סיבה לעבור לאקס בוקס החדש רק כי הוא חזק יותר. זה לא שההבדלים יהיו שמים וארץ, כמו שהיום הם לא. פס4 היא הקונסולה הכי חזקה ומעורכת כיום, והניאו אמור אפילו לשפר את זה משמעותית - אז כמה רע הוא יכול להיות ?
&nbsp
מה שמעניין אותי יותר זה לנסות להבין מה התוכנית ארוכת טווח של כל חברה, ולפי זה לנסות להבין מה מדבר אלי יותר. אני *חושב* שמבחינת תאימות אחורה ו "מיחשוב" הקונסולה למיקרוסופט יהיה יתרון, גם אם על חשבון הפיכת אקס בוקס ממוצר לשירות, וסוני לדעתי תשאר יותר "קלאסית" בתפיסתה, עד שהיא תהרוג את המוצר בבת אחת בשביל הזרמת משחקים און ליין.

evilplate

New member
אני תאמת חולם על פורמט אחיד

כמו שסרט בלו ריי כל מכשיר יכול לנגן גם אם הוא לא של סוני שהמציאה את הפורמט, ככה אני רוצה שמשחקי וידאו יהיו בעתיד.
&nbsp
כל העניין הזה של קונסולות שונות ובלעדיות פוגעת בפוטנציאל של התעשייה, היא דורשת יותר מדי השקעה כדי לחוות אותם עבור הרבה אנשים, והיא גם מצמצמת את הקהל של המפתחים, למה מגיע לנוטי דוג שהיצירות שלה, שיכולות להיות חלק מרכזי מהתרבות הפופולרית, יהיו מוגבלות לקונסולה אחת שדורשת מאות דולרים כדי לשחק בהן? איזה מן דבר זה? זה ממש עוול שלאנשים מוכשרים כאלו אין יכולת להגיע לקהל הכי רחב שאפשרי כדי שיקבלו את ההכרה הכי גדולה שיכולה להיות.

היום שבו יהיו טלוויזיות עם רכיבי חומרה חזקים ושנוכל פשוט להכנס לאיזור VOD שכזה רק עם המשחקים הכי חדשים ומרשמים שיש ושיהיו זמינים לכל מי שרוצה לשלם (כמו שנטפליקס זמינה לכולם) זה יהיה יום טוב לטעמי והתעשייה תוכל לגדול לממדים מפלצתיים.
&nbsp

בקשר למה שאמרת על תאימות לאחור, זה פקטור לא משמעותי במיוחד מהסיבה הפשוטה שזהו, מעכשיו 2 החברות יציעו תאימות לאחור, הניאו יתמוך בפס4 והניאו 2 יתמוך גם בניאו וגם בפס4 וכו׳, נו אז ל XB scorpio 5 יהיה יתרון קטנטן שהוא תומך עד ה 360 ולא רק עד הוואן, זה ממש יהיה זניח ולא משמעותי עד אז.

המשחקים של סוני אכן מדברים אלי אבל ברור שרובנו משחקים בצד ג׳ רוב הזמן ושם נראה שלסקורפיו יהיה יתרון משמעותי, יותר מאשר יש לפס4 על הוואן, אבל כמו שאמרת בתגובה אחרת, נצטרך לחכות ולראות.

התחרות היא מה שיצרה לנו את נוטי דוג.

זה היה נחמד אם היה יכול להיות מצב של אוטופיה מושלמת, שנוטי דוג זמינה לכל הגיימרים וכו'.

אבל המציאות היא שבלי התחרות, סוני לא היתה משקיעה בנוטי דוג בכלל :( זה ככה בכל מקום. התחרותיות הרצון הזה להיות מקום ראשון "הכי טוב" זה מה שהביא קדמה תמיד.

בלי סוני מפתחי נוטי דוג אולי היו עושים משחקי אינדי או AA כגיימרים לא היינו מצליחים לבד, להשיג לניל דרוקמן ושות' את 20 -30 מליוני הדולר שהם צריכים :(

אני את הצד שלי כבר בחרתי :)

evilplate

New member
זאת שאלה טובה

קודם כל אני חושב די בבירור שחברה כמו נוטי דוג היתה קיימת בגלל שיש שם את הכשרונות הכי גדולים בתעשייה.
&nbsp
השאלה היא איך היא היתה נראית תחת מפיצה אחרת היום, אנחנו רואים שהז׳אנר הזה כמעט לא קיים מצד ג׳, גם רמדי נתמכה ע״י מייקרוסופט ואפילו טומב ריידר, יכול להיות שנוטי דוג בתסריט שכזה לא היתה מקבלת לה בכיף כמה שנים כדי לעבוד על משחק סינגל פלייר, שהיינו רואים אותם היום בונים איזה שוטר תחרותי בעולם פתוח לאחת מהמפיצות הגדולות כמו יובי או EA (וברור שהוא היה אחד הטובים בשוק :)) ואז זה באמת בזבוז.
&nbsp
אז השאלה היא האם יש מקום בשוק ה AAA למשחקים בסגנון של נוטי דוג בלי קשר לזהות המפיצה.
&nbsp
לפי ההצלחה הענקית של המשחקים שלהם אפשר לאמר שכן, אבל תמיד יש תסריט שמפיצה גדולה כמו EA לא תסתפק ב 7-8 מליון יחידות אלא הם יהפכו אותם לחברה של שוטרים כדי שיגיעו למספרים של באטלפילד וכו׳ של 15-20 מליון, זה בהחלט הגיוני.
&nbsp
מצד שני יכול להיות שתחת בת׳סדה או סקוור או אולי וורנר כמו שדיברנו הם כן היו יכולים לעשות את המשחקים שהם עושים תחת סוני, השאלה היא האם הם יקבלו תקציב של בטח +50 מליון דולר (זה יותר קרוב לסכומים כאלו ממה שאמרת) בשביל ליצור אותם תחת החברות האלו.

עטלפוני

New member
הם היו מחזירים אותו ?

לדעתי סוני שופכים לנוטי כסף גם בגלל איכות המוצר, אבל גם כדי לקבל את הכסף חזרה דרך רכישת חומרה ובהתאם רכישת תוכנה לפס4. בתמונה הכללית אנצ'רטד מחזיר את עצמו גם מרכישות של המשחק אבל גם מהתרומה למותג. אם הוא היה של וורנר, הוא היה מוכר מספרית אולי יותר, אבל לא בטוח שהיה מכסה את עצמו או נהיה רווחי ברמה שתוביל לפרק 5, 6 וכו'.
&nbsp
יש איזה מקום שאפשר לבדוק כמה עלה הפיתוח של משחק כמו יוניטי או טומב ריידר לעומת כמה הוא הכניס ליובי/סקוור ?

evilplate

New member
אני חושב שכן

המשחקים שלהם היום מוכרים לא פחות מכמה מולטי פלאפטפורם מצליחים כמו סדרת באטמן למשל, אני משער שהבאטמן האחרון גם בסביבות 8-9 מליון (אז, חודש חודשיים אחרי ההשקה שמענו על 5-6 מליון).
&nbsp
בקשר לשאלה שלך, לא אין מקום להשיג מידע כמה המשחק הכניס אלא אם החברה משתפת אותנו, כמו גם התקציב שלו שגם יש חברות שלפעמים משתפות (כמו החבר׳ה של הוויצ׳ר 3 ששיתפו את המספר, סביב ה 80 מליון למיטב זכרוני) לפעמים זה גם דולף כמו שקרה עם החוזה של באנג׳י בזמנו שהגיע לתקשורת, גם צריך לדעת כמה נשאר מכל עותק פיזי ודיגיטלי (אני משער שבמקרה של אנצ׳רטד 4 עותק דיגיטלי מכניס את כל ה 60$ ישירות לסוני), אני מנחש שאנליסט שבטח מכיר את המספרים והמשתנים יכול לעשות הערכה כללית, אני לא :)

זה שקוג'ימה בחר ללכת לסוני זה כבר מראה לנו.

שסוני היא הבית הכי טוב למשחקים בסגנון של הלינארי של נוטי דוג כי לפי מה שקוג'ימה אומר, המשחק שלו זה בסגנון של נוטי דוג.

קשה לי להאמין שקוג'ימה לא קיבל ים הצעות ממפיצות אחרות כמו EA, סקוור בת'סדה וכו' אבל כנראה שהן שמעו איזה משחק הוא רוצה לפתח ומה הדרישות שלו הן עיקמו פרצוף.

בת'סדה אחלה, אבל אתה רואה לפי the evil within ובכלל המשחקים האחרים שלהם, שאין להם כל כך ידע בפיתוח של שוטרים מגוף שלישי שזה מה שקוג'ימה רוצה.

קוג'ימה ונוטי דוג רוצים ליטוש, שזה לא מה שבטסדה מאפשרת. בטסדה נותנת לך
את המנוע של doom גם אם אתה רוצה לעשות שוטר גוף שלישי וזו בעיה שלך
אם המשחק לא מתאים לז'אנר הזה, כמו שקרה לthe evil within.

לא סתם קוג'ימה מסתובב עכשיו בעולם ומחפש לו מנוע למשחק שלו, סוני מאפשרת את זה. כי מצד אחד לא קוג'ימה ולא סוני לא ירצו שהוא יפתח עכשיו מנוע משלו ויוציא משחק בסוף הדור, מצד שני יש לו ספייס, לבחור את מה שהוא צריך למשחק, לא את מה שסוני צריכים.

אותו דבר נוטי דוג, לדעתי בטסדה היתה דוחפת להם את המנוע של דום ו"תסתדרו עם זה"

סקוור לדעתי היתה הופכת את נוטי דוג לצוות "טומב ריידר מספר 1"
ואת קריסטל ל"צוות טומב ריידר מספר 2" ושתיהן היו מוציאות לנו משחקי טומב ריידר.
כי זה המותג הכי חזק של סקוור בז'אנר הזה והם לא חברה שלוקחת סיכונים עם IP חדש, כמו שסוני עושה.

EA ? אולי פה ושם היא היתה מאפשרת לנוטי דוג לפתח משחק שוטר לינארי, מדי פעם. אבל ברגיל? שיעבוד על משחק עולם פתוח.

יוביסופט? היתה נותנת לנוטי דוג רק עולם פתוח, מקסימום אם ניל דרוקמן מרגיש במצברוח אמנותי, שיעשה משחק כמו child of light, או המשחק של מלחמת העולם 1. זה המקסימום חופש ביטוי שיוביסופט מוכנה לו.

evilplate

New member
קוג׳ימה לא אמר אבל

שהצוות שלו לא הולך לעבור את ה 100 איש?
&nbsp
זאת אומרת שלא מדובר בפרויקט AAA גדול במיוחד ושסוני לא בדיוק זורקת לו תקציב אינסופי ונותנת לו להשתולל (בצדק, מבחינתם הוא צריך להוכיח את עצמו מחוץ למגס וקונאמי כמו שנוטי דוג הוכיחו את עצמם שנים על גבי שנים לפני שהם הגיעו לגודל הזה)
&nbsp
והלוואי שבת׳סדה היתה נותנת למיקאמי את המנוע של דום, אז אולי המשחק היה נראה טוב ורץ כמו שצריך :)
&nbsp
היא חייבה אותו לפתח על id tech 5, המנוע המעפן של Rage , המנוע של דום הוא id tech 6 והוא עושה רושם מעולה, לפי DF מדובר במשחק ה 1080P וה 60 פריימים הכי מרשים על הפס4 ככה שאני בטוח שאם TEW 2 ירוץ על המנוע הזה הוא יראה וירוץ מעולה.
&nbsp
אבל לא יודע, קשה לדעת מה היה קורה תחת מפיצות אחרות, יכול להיות שאתה צודק.

כן אתה צודק שהוא לא יקבל תקציב כמו של נוטי דוג גם אני חושב.

אבל זה לא יהיה משחק קטן לפי מה שקוג'ימה אומר הנה.

"I want to make a big game with a small team," he replied. "When I started Kojima Productions, I wanted to make a smaller game, but when I spoke to my friends around the world, they told me I couldn't because people were expecting a big game, so that's what I'm going to do. I can't say when it will be out, but it's not going to be a small game."

לפי מה שקווג'ימה אומר לדעתי הוא שוקל לעשות את המשחק, משחק אפיזודי, אבל זה לא אומר שהמשחק יהיה קטן או לא שווה

זה ברור שהוא לא יגיע למעמד של נוטי דוג אצל סוני כרגע, אני מסכים לגמרי שהוא צריך להוכיח את עצמו.

אבל לפי איך שהוא מדבר הם כן נותנים לו המון חופש וזמן ללטש את המשחק כמה שהוא רוצה.ממה שהוא אומר כאן אני לגמרי מקבל תחושה שסוני נותנים לו יד חופשית לבזבז כסף.

"People seem to think I'm a perfectionist," he explained. "They're not wrong. It's about making a game you're happy with, but a game isn't finished until people play it, so you have to give it to players. They're more perfectionist than I am. It's not just me missing the schedule or spending too much money. I've only missed a deadline twice."

התחושה שלי מקריאה של כל הראייון היא שקוג'ימה חושב על משחק אפיזודי, כי הוא משווה את המשחקים לסדרות טלווזיה.

אם סוני וקוג'ימה חושבים ששיחרור אפיזודי כמו היטמן זה מה שיתן לקוג'ימה לפתח משחקים טובים בזמן סביר אז אני בעד, אני מימלא אחכה שהעונות יסתיימו.

הוא עדיין לא במעמד של נוטי דוג אצל סוני אבל עדיין לדעתי הוא מקבל יותר חופש שם ממה שהוא יקבל מכל חברה אחרת.

http://www.gamesindustry.biz/articles/2016-05-19-kojima-people-expect-big-games-from-me

evilplate

New member
הלוואי והמשחק יהיה מושקע

אבל עם צוות יחסית קטן עד כמה הוא באמת יכול להיות גדול?
&nbsp
בטח נקבל משהו כמו TEW של מיקאמי מבחינת רמת הפקה, סוג של AA שכזה, רק שירוץ, יראה וירגיש יותר טוב כי לקוג'ימה יש מנוע נורמלי ובאופן כללי אין דבר כזה שהוא מוציא משחק שלא מלוטש לרמות של כמעט שלמות.
&nbsp
&nbsp

למעלה