עד מתי חפירות על עורבני חקיין?!

N o R i K o

New member
מה, אני גם חושבת ככה

אני אוהבת את רוב הספר. פשוט הסוף שלו, החל מהנקודה שציינת ב-1 שלך, כל כךךךךך גרוע, שאני לא מצליחה לקבל אותו ולהירגע ממנו. אני מעדיפה את Mockingjay על Catching Fire, אבל הצורה שבה הוא מסיים שלושה ספרים, כמו שציינת בנקודה 4 למשל על השיפינג- פשוט מביישת. וכל שאר הדברים שכבר חפרנו עליהם כאן מספיק.

terrapin

New member
אני לא יכולה להבין איך

מישהו יכול לאהוב את מוקינג'יי (ואני מדברת על קו העלילה כרגע ולא על הסוף). זו העלילה הכי מופרכת שקראתי.

pennylane11

New member
MJ

טוב, אז אני חדשה והרגע סיימתי את השלישי מיד אחרי הקריאה הראשונה שלי של שני הראשונים. הייתי צריכה לקרוא את החלק השלישי 3 פעמים כדי לקלוט מה בכלל קרה שם. אני מחפשת דברים טובים להגיד על הספר הזה ואני לא מוצאת. אני מבינה בקלות גם את הסיבה לזה. הרי סוזן קולינס כותבת נפלא. יש קצב לקריאה וקשה להתנתק מהספרים שלה. אני בעצמי התחלתי אותו רק הבוקר וסיימתי אותו עוד לפני ארוחת צהריים. הבעיה העיקרית פה היא התוכן. וזה ברור מאליו שקל לשנוא את התוכן. בתור אחת שממש אוהבת גייל\קטניס זה דווקא היה אחד הדברים שהפריעו לי הרבה פחות. המוות של פיניק הרגיש בעיניי חסר משמעות וכדי "להרוג אותו וזהו" וכל הקטע של קטניס "מדחיקה את הרגשות האנושיים שלה לאחר כך" היה עלוב בעיניי. גם המוות של פרים היה כואב, אבל בניגוד למוות של פיניק אני לא חושבת שהוא היה מיותר. הייתה לזה הרבה משמעות בעיניי, ועם כל כמה שזה מעציב כשהיא הורגת דמות תמימה כזאת שאהבתי, זה לא היה נורא. עוד דבר שממש הפריע לי לאורך כל 3 הספרים זאת קטניס. זה לא שאני לא אוהבת אותה, אבל אני מרגישה כאילו קולינס עושה לה הנחות לאורך כל הספר. את כל הבחירות הקשות באמת היא לא צריכה לעשות. היו דברים שהיה ברור מאליו שהיא תעשה (כמו להרוג את קוין בסוף) ולדעתי היו מאוד ברקע, אבל כשהיא באמת הייתה צריכה לעשות משהו, לעלות על משהו, להבין משהו, להחליט משהו? איכשהו מישהו תמיד בא ועשה את זה בשבילה. (וגם הפריע לי נורא זה שהיו מיליארד הזדמנויות בפרקים האחרונים של השלישי להרוג אותה, לדעתי זה היה יכול להיות הכי מתאים לסוף של הספר הזה בהתחשב ברצח המונים שהתרחש שם גם ככה ודווקא בחרו לסיים את זה בהאפי אנד מוזר כזה. ממש רציתי שסנואו יהרוג אותה בגן ורדים או שיגיעו לחדר שלה אחרי המשפט קצת מאוחר מדי או שהיא תרצה לברוח ליער ותמות או וואטאבר. מבאס) אם הייתי צריכה לבחור דמות שאני אוהבת במיוחד אני מניחה שהייתי בוחרת בגייל או בפיניק. מאוד מאוד אהבתי את שתיהן לאורך כל הסדרה וחד משמעית הן בלטו לי יותר מכולן. הדמות השנואה עליי, בעיקר בספר השלישי היא פיטה, שהתחיל לדעתי מ"הוא לא גייל" ובמהלך הספר הראשון וקצת מהשני הוא השתפר בהרבה ואז נהיה דמות לא אמינה שעושה החלטות מטומטמות וגורמת לאנשים אחרים לעשות החלטות עוד יותר מטומטמות. הסוף שלו עם קטניס מוזר מאוד בעיניי, ואני חושבת שאם הייתי צריכה לבחור סוף לסדרה זאת הייתה האופציה האחרונה שהייתי בוחרת בה, ולא רק בגלל שאני "טים גייל". זהו, זה מה שיש לי להגיד עכשיו, בפרץ אנרגיה הלא מובן שיש לי עכשיו כשאני חושבת שאני מבינה מה הלך שם, בסוף. זה אכזב אותי נורא, כנראה בגלל שבקריאה ראשונה קראתי את כל הסדרה בשבוע, ואת הראשון והשלישי כל אחד ביום שבת אחד מההתחלה ועד הסוף, ולא היה לי זמן לעכל מה בכלל קרה שם כי ברגע שסיימתי אחד רצתי לקרוא את הבא אחריו. אני הכי מאוכזבת מקולינס, שיש לה כישרון כתיבה שלא קראתי כמותו כבר הרבה מאוד זמן, שהצליחה לרתק אותי לספר כזה ולגמור הכל בבום אחד גדול. הסוף של הספר השלישי מהווה מבחינתי את הרס הפוטנציאל שהיה לסדרה הזאת.

ellendili

New member
הי!

בסוף אנחנו נשתלט כאן
והי... שלא תגידי שלא הזהרנו אותך...

pennylane11

New member
אני דווקא חייבת להודות לך ולנוי

שהזהרתן אותי, כי אחרת זה היה הרבה יותר גרוע. הנמכתי ציפיות, כבר ידעתי שחלק מהדמויות ימותו, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע...

N o R i K o

New member
היי את פה!!1 D:

איזה כיף. ואיזה כיף שאת גם חושבת בדיוק כמוני
(מוזר לי שאת לא אדומה
)

pennylane11

New member
כן, אני פה!

אז כל החפירות גייל שלך השתלמו בסוף, מה?
הכחול מקסים עלייך

Snufkin09

New member
הו, הזדהות מוחלטת

אנרגיה של שבוע שהתרכזה רק בסדרת ספרים הזאת והתפוצצה בבום גדול ומאכזב

סיימתי את עורבני חקיין

מישהו יודע את הכתובת של סוזן קולינס כדי שאוכל להרוג אותה? ללא ספק זה הספר הפחות מוצלח בסדרה מבחינתי. ועוד יחסית באתי בציפיות נמוכות כי אמרו לי וההתחלה שלו היתה סבירה, אבל משם זה רק הלך והידרדר. לא מספיק שכמעט כל הדמויות שאהבתי נהרגו (סינה, פרים, פיניק, בוגס, מאדג' וכמובן לא נשכח את רו) בסוף, אז קטניס בוחרת בפיטה
למרות שבאיזשהו שלב תיארתי לעצמי שזה מה שיקרה, ואז כשפרים כביכול נהרגה בגללו היה לי ברור שהם לא יהיו ביחד בסוף. אגב, רוב המיתות נכתבו ודי התעלמו מהם בניגוד למשל כשרו מתה וחפרו על זה המון והרבה פעמים זה מוזכר...מוזר... תודה לאל שלפחות היימיטץ' שרד

לפחות מה שטוב עכשיו שאני יכול לקרוא

את כל ההודעות של כולכם ללא חשש מספויילרים

MJ

קטניס לא באמת בוחרת בפיטה.. היא פשוט תקועה איתו במחוז 12 כי קוליס האהבלה החליטה שגייל צריך לחיות במחוז 2 .(WTF?) וכן,זה אחד הדברים המעצבנים שרב המיתות בכלל לא ברורות. אני זוכרת שבקריאה הראשונה שלי בכלל לא הבנתי מתי פיניק מת לכל הרוחות ...

MJאבל היא גם מציינת

שבכל מקרה היא היתה בוחרת בפיטה כי היא צריכה מישהו שיאזן אותה, ולא מישהו כמוה (שגם גייל מלא בשנאה ובלה בלה בלה). ולגמרי המוות של פיניק הזוי, הייתי בטוח שיתגלה בסוף שהוא בכלל לא מת כי ממש כתבו את זה בקושי בשורה....

N o R i K o

New member
זה כדי לשכנע את עצמה

שזה לא כזה נורא שהוא נתקע איתה. אם הוא לא היה ברירת מחדל לא היה לה צורך להסביר לעצמה "למה הוא ולא גייל". ומורי... את לא אמורה להיות טים פיטה?

N o R i K o

New member
לא יודעת, הרגיש לי האכלה בכפית

הבנתי סופית שאני טים גייל בספר השני, כשקטניס יושבת מולו ונזכרת בכל הרגעים שלהם ביער, ומבינה כמה היא הייתה כועסת עליו אם הוא היה במקומה, ואז היא מנשקת אותו ואומרת "גייל שלי, אני שלו, כל דבר אחר לא יעלה על הדעת." היא לא הזכירה את פיטה בכלללל, ואם כן אז רק כדי להאשים את עצמה. לא הייתי צריכה תירוץ ל"למה לא פיטה" פשוט כי באותה שניה היה כל כך ברור למה כן גייל. להסביר לי "גייל הוא אש בדיוק כמוני ואני לא צריכה את זה אבל פיטה הוא שן הארי המנצנץ ושקר כלשהו אז יאיי" זה פשוט... "הנה, זה למה אני לא עם גייל, סבבה?"

אני טים פיניק!! או היימיטץ

אני מאוהבת בגייל ופיטה לגמרי שני מוכנה לקחת את שניהם ,פיטה יאפה לי עוגות וגייל יעשה לי על האש עם כל הדברים שהוא יצוד לי

למעלה