עד מתי חפירות על עורבני חקיין?!

מסכימה וחשבתי עכשיו על עוד משהו
MJ

גייל "אשם" (במרחאות!! הוא לא אשם לדעתי) לא רק במוות של פרים... אלא גם באופן מאוד אירוני ואכזרי, בזה שקטניס נראית כמו שהיא נראית... כי הפצצה שלו מתוכננת ב-2 סבבים... הסבב בראשון הורג קצת/פוצע.. גורם לשאר האוהבים להתקרב להושיט עזרה, ואז מתפוצץ שוב והורג גם אותם אז את קטניס זה לא הרג, אבל כשהיא ניסתה להתקרב לפרים לעזור לה, היא נפגעה וזה מה שקרה.. תקנו אותי אם אני טועה (ויכול מאוד להיות שאני טועה עם כל הבלאגן שהלך בקטע הזה ובכלל בחרא ספר הזה!)

N o R i K o

New member
אבל זה מה שקולינס רוצה לגרום לך לחשוב

כשברור שלמעשה הוא אשם בדיוק כמו שקטניס שהובילה את כולם והסכימה למלחמה אשמה. אני לא נפלתי בפח הזה ~_~ הוא לא אשם אפילו במרכאות מבחינתי.

לא אמרתי שהוא
MJ

אשם! אני לא חושבת שהוא אשם ב-כ-ל-ל בגלל זה הדגשתי את המרכאות... זה קרה בגלל הפצצה שהוא חשב עליה אבל בין זה לבין להאשים אותו... האשמה היא קוין. נקודה.

טוב קניתי אותו היום ..

יאללה צללתי
למרות שאין לי זמן ואולי אני אחכה לסופש למרות ש.. למה לי?! אני יודעת מה מחכה לי

אני רק בפרק 3

אני באטרף של עבודות ללימודים ואין לי שניה לקרוא!!! ביום שלישי אני מגישה עבודה ואחר כך תהיה לי קצת רגיעונת ואני אנצל אותה להתקדם בקריאה... אבל בוא נגיד שאם הוא היה מ-מ-ש סוחף על ההתחלה כמו 2 הספרים הראשונים בטח הייתי מוצאת קצת יותר זמן לקרוא..
כאילו אין לי בעיה להניח אותו...
בספר הראשון לא יכולתי להוריד אותו מהידיים..

E l S i

New member
טוב, אין לי הרבה לחדש (או שכן? כתבתי לא מעט.)

אבל סיימתי אתמול, עיכלתי, והנה התגובה שלי: חוסר הגיון. קולינס מחלישה את הדמויות שלה לדרגה פסיכולוגית/פיזית 0, ושולחת אותן לעשות דברים ש/דורשים צלילות מחשבה וכושר גופני מדהים, ואז הן מתאכזבות מעצמן או מתות או סתם מעצבנות אותי למה לפיניק- שסוף סוף מאושר עם אנני, אבל עדיין לא בריא נפשית איתה, וגם היא לא בריאה נפשית, והם עדיין צריכים זה את זו בשביל להירגע ולהשתקם- לקום ולצאת להילחם, כאשר ברור לכולם שהוא לא מסוגל לזה? אה, זה לא ברור לכולם, רק לי ואף אחד לא התנגד וכשהוא מת זה בכלל לא היה ברור! הבנתי את זה רשמית רק כשהוא נמנה עם ג'קסון והאחרים ברשימת המתים של קטניס (שלגמרי הזכירה לי את הזיקוקים,אבל זה כמובן היה מכוון, "ברוכים הבאים למשחקי הרעב ה76" וכ'ו) וקטניס.. נקרע לך הטחול, לעזאזל, אוקיי- אין לך דם ספייר בגוף. איך את(טוב, האופי של קטניס ועוד איך מרשה לעצמו) אבל איך הסביבה מרשה לה לקום? "אתן לא יכולות לצאת לקפיטול" (קוין נותנת ליעל את הרושם שיוצאים מחר(קטניס וג'ו) "אה.... בעצם... יש עוד 3 שבועות ואם תתאמנו מעכשיו אז זה יהיה כאילו לא פספסתם כלום." לא!!! זה לא עובד ככה! ופרים. זה לגמרי לא הוגן שקטניס נחבלת ונפצעת איזה 10 פעמים בספר ופרים רק פעם אחת. נכון, זה לא הוגן גם כלפי קטניס, ונכון גם שקטניס היא הגיבורה, ופרים היא מן אנטי- גיבור שהיא ההפך מקטניס- נחמדה, אהובהונאהבת, חלשה יותר מקטניס- אבל אני אוהבת אותה יותר, וגם קטניס אוהבת אותה יותר ואז אנחנו מגיעים לאיך שקטניס מתאבלת על פרים. ראיתי שכועסים פה על איך שאמא של קטניס נטשה אותה, אבל תזכרו שמרגע שקטניס שמעה "אמא שלך ביקשה שתתקשרי אליה", עד שהיא ממש התקשרה עברו שמונה שבועות! חודשיים שבהם אמא-של-קטניס (יש לה שם? גברת אוורדין משהו?) לא שמעה מהבת הסוגשלגוססת שלה הסוף של פיטה וקטניס ביחד במחוז 12 והיימיטץ' לבד במחוז 12 זה בערך הדבר היחיד שנראה לי טבעי. אבל מי שכתבה שהם משריצים ילדים (או שהבנתי לא נכון?) בכל מקרה, נראה לי לא הגיוני. לפחות בעשור הקרוב הם לא יביאו שום ילדים. גייל... אני לא יודעת. היא הוציאה ממנו מן איש עסקים זה כל כך לא הוא. לרגע בספר, הוא אמר שרק קטניס תחליט עם מי להיות. ואני לגמרי הסכמתי איתו, כי נמאס לי לנסות לבחור צד! ואז הוא אמר שזה עם מי שבלעדיו היא לא תוכל לשרוד, שזה ניסוח מסובך ממש, ובכל מקר - בסוף היא בחרה את המעורער נפשית יותר. ונכון שהספר נקרא משחקי הרעב, אבל חלק מהתיאורים בו ממש מגעילים "ריח שתן וזיעה..." כשהיא פוגשת בצוות הכנה שלה תיאורים של פציעות.... כמה מאכלים שהגעילו אותי, זה היא יותר מבספרים הקודמים

terrapin

New member
ספוילר מעלי ובהודעה הנוכחית
MJ

כל עלילת המשימה בקפיטול אכן מגוחכת להחריד. לא רק שהם לא במצב פיזי ונפשי להצטרף לקרב - אם קטניס כל כך חשובה למורדים, מופרך לחלוטין שהם יתנו לה - ולפיניק ולפאקינג פיטה - לצאת למשימה כל כך חסרת טעם, ואחר כך להיות מופתעים שאנשים נהרגים. לגבי הסיום - לדעתי מוקינג'יי ברובו ספר גרוע עד גרוע מאוד, ודווקא חמישים העמודים האחרונים בערך הם אלה שמצילים אותו במידה מסויימת. אני יודעת שנוי לא מסכימה איתי, אבל אני אוהבת את המשבר של קטניס. אני אוהבת את איך שהיא נבנית מחדש. אני לא מתה על פיטה בספר השלישי פשוט כי כל קווי העלילה בספר לא טובים בעיני. אבל שמחתי שהם ביחד. ואם תשימי לב כן לקח להם 15 שנה לעשות ילדים.

N o R i K o

New member
"אני יודעת שנוי לא מסכימה איתי..."

את אומרת את זה כאילו אני הגולשת היחידה בפורום שחושבת כך
או היחידה שהדעה שלה חשובה מספיק

ורדונה2

New member
מצילים אותו?!

Try "הורסים את כל המהות של הפאקינג ספר הזה ורוצחים כל טיפת תקווה של מאות אלפי מעריצים לסוף אמין, מסכם והגון לטרילוגיה רבת מכר"

terrapin

New member
אז אני דווקא

שנאתי את כל הספר והסוף היה בעיני הדבר היחיד היחסית בסדר בו.

Cordillia

New member
אוטוטו מתחילה את השלישי באנגלית

אבל לצערי כבר קראתי ספוילרים לסוף של השלישי, כך שרק אחרי אבל של שבועיים החלטתי לקרוא בכל זאת את הספר. בכל מקרה, הציפיות שלי באדמה, ואני בעיקר מצפה לסרט

noa1510

New member
כל כך. אם הוא מאכזב,

מה שלא נראה לי שיקרה, אני קצת אממ... רוצחת מישהו. אולי את אמא של קטניס. (סתם כי היא מעצבנת, וכל השאר מתים, אז אי אפשר אותם.
)

Cordillia

New member
בעיקר בא לי לרצוח את קולינס

היא פשוט לא קלטה איזו אחריות מוטלת על כתפיה כשהיא כתבה את השלישי. חוץ מזה, אני לא שוללת את ההשערה שהיא היתה תחת השפעת כשורים פסיכיאטריים בזמן כתיבת הספר.

למעלה