N o R i K o
New member
אני אחסוך לך קריאה של אינספור הודעות
ואסביר לך למה כולנו כל כך שונאים את הסוף הזה. קודם כל אני אפתח בכך שאני אישית אהבתי את הספר. הבעיה היא שמהשניה שבה פרים מתה... ביי כל הגיון בספר. בתכלס זה התחיל בכל המיתות שציינת... נראה לך הגיוני שפיניק, האחד והיחיד, המיועד היחיד מהגמול שקטניס כל כך התחברה אליו ומצאה בו מעבר לחבר, ימות פשוט... ככה? כנ"ל לגבי בוגס. על פרים אני בכלל לא רוצה לדבר, המוות שלה היה מבזה, קטניס לא עיכלה אותו, לא ראתה את הגופה והסיקה מסקנות, לא הייתה בלוויה, בקבורה, לא התאבלה עם אמא שלה... במקום פריקת עצבים נוראית כמו שהייתה לה בסוף CF, כשהיא שרטה להיימיץ' את הפנים, היא פשוט הופכת למשותקת, יושבת בבית החולים ושותקת, לא מנסה להבין מה הלך שם, מה ההשלכות, מה קרה. קטניס הקיק-אס, הזאת שגם כשהיא הרגישה חסרת אונים תמיד קמה ועשתה, גם אם בצורה הכי מטופשת ואימפולסיבית (שוב, ראי ערך השריטות של היימיץ' והעובדה שהיא כמעט הרגה את פיטה במזרק), פשוט מתנוונת. אותי אישית זה הכעיס. עוד יותר הכעיס אותי שעד שהיא הולכת ורואה את סנואו, כשהוא מסית אותה נגד הצד שלה היא אשכרה נופלת בפח שלו במקום להרוג אותו, לפגוע בו, לעשות לו משהו. גם אם הוא צודק, מבחינתה הוא היה צריך להיות האשם. לגבי המוות של קוין אני לא מסכימה. קטניס מבינה במוות הזה שקוין אשמה לא פחות מסנואו, שהמטרה שלה לא הייתה להושיע את פאנם אלא נטו להפיל את הקפיטול. אני כן חושבת שקטניס הייתה צריכה להרוג את סנואו גם כן אבל המוות של קוין זה הדבר הטוב היחיד שהיא עושה בסוף הזה. הבחירה שלה לעשות משחקי רעב לילדי הקפיטול היא בעצם ההבנה שלה שקוין אשמה לא פחות מסנואו וברגע הזה היא מחליטה לרצוח אותה. ואמנם אנחנו לא יודעים חד משמעית שהמורדים באמת אשמים במוות הילדים ופרים אבל זה די ברור כי גייל וביטי מדברים על תכנון הפצצה הזאת מוקדם יותר בספר. ומכאן לנושא הבא שלנו- את באמת יכולת להיות שלווה בסוף הזה כשאנחנו לא יודעים כלום לא רק על גייל, אלא גם על אמא שלה, על ג'והאנה, על ביטי, על כל כך הרבה דמויות נוספות? על הפאקינג עתיד של פאנם?! אז יופי שפיילור הנשיאה עכשיו. מה זה אומר לי? קיבלתי ספר פוליטי ואני רוצה סוף פוליטי. למי אכפת שקטניס ופיטה מתמזמזים ב-12? לא רציתי את זה, רציתי לדעת מה הולך בפאנם. ועזבי את זה שהיא וגייל לא חברים בסוף... כל דבר שקטניס שאפה אליו בסוף לא קרה. קטניס נכנסת למשחקים מלכתחילה כדי להבטיח חיים שלווים לפרים, לאמא שלה ולגייל. השאיפה שלה במשחקים עצמם היא לצאת -כדי- לחזור לפרים, לאמא שלה ולגייל. ומה קורה בסוף? פרים מתה, אמא שלה תקועה במחוז 4, גייל תקוע במחוז 2 והיא תקועה עם מה שהקפיטול סידר לה במהלך המשחקים, פיטה. יאיי, איזה כיף. כמו שנתתי כאן הרבה פעמים את הדוגמה הזו, אני אתן אותה שוב- כשקטניס יוצאת מהמשחקים הראשונים, בתחילת CF, היא אומרת "אני צדה, פיטה אופה והיימיץ' שותה וככה אנחנו מנסים לחיות את החיים שלנו ולשכוח מהמשחקים למרות שזה לא עובד והכל חרא." בסוף MJ יש בדיוק את אותו משפט, רק בטענה שעכשיו היא בסדר עם זה. באמת קטניס, את בסדר עם זה?! לא נראה לי. אני לא מאמינה שקראתי שלושה ספרים בשביל שלדמות הראשית שלי יהיה חרא בסוף. אז כן, זה הרס לי שלושה ספרים וזה שבר אותי. סיימתי את הסדרה בשוק רחמים על קטניס. בקיצור - לא, הסוף הזה נורא מדי בכדי שאני לא אזדעזע קשות
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo58.gif)
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo185.gif)
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo10.gif)