חויות מאזרחות-כאן

epsilon1

New member
שאלה 1

בסעיף הראשון רשמתי הזכות לחיים ובטחון (שלמות הגוף) זה בסדר? למרות שרשום עיקרון המפקחת נכנסה ואמרה לנו שאפשר גם זכות.

גם אני עשיתי ככה ויש לי בעל פה

ועל זה ירדו לי הנקודות (קיבלתי 93) ממה שהבנתי זו דמוקרטיה מתגוננת ...

sacrament

New member
למה לא הודיעו לנו על שינוי בשאלה 1?

זה ממש לא בסדר! למה אף אחד לא אמר שום דבר על זה ולחצי מהארץ כן אמרו? זה לא בסדר, אני אהרוג מישהו. הלכה לי שאלה!

../images/Emo104.gif הודיעו מאוחר יחסית

יכול להיות שהודיעו אבל כבר לא היית שם. ד"א לכל המתפלאים שהבגרות היתה קלה- המבחן הזה באזרחות היה המבחן האחרון של המפקחת (אחרי הבדיקות היא פורשת), אז נראה לי שהיא פשוט רצתה לפרוש בשיא....

sacrament

New member
אבל שינו את הסעיף

ואמרו שזה בעצם לא עיקרון מה שאמור להיות רשום, אלא זכות כלומר, זה לא מתגוננת ולכן לך, לי ולחצי מהארץ ירדו 7 נקודות אוףףףףףףףףףףףףףףף

SHIRASTI1

New member
אם אני לא מזוכסטית...

אז העולם צנצנת. משהו עשה את השאלה הכל כך לא חד משמעית..4? גליתי עד כמה אני מסוגלת להיות יצרתית..., ואגב תשובות של אנקורי יתקבלו כל כך בברכה, הם כבר התפרסמו?

שסק לבן

New member
זה נשמע מאוד לא הגיוני.

איך קורה שאומרים רק לחלק מהאנשים את זה? לדעתי, אם זה אכן זכות ולא עיקרון, צריכים לקבל את שתי התשובות, כי גם עקרון הדמוקרטיה המתגוננת מאוד מתאימה. הרי לפי העקרון הזה, צריכים לנקוט באמצעים שונים, גם אם הם פוגעים בזכויות האדם והאזרח, כדי להגן על הדמוקרטיה ועל התושבים. דבר זה נעשה גם באמצעות דברים כמו המעצר המנהלי שעליו דובר בקטע
ואם הודיעו על זה רק לחלק מהתלמידים, כשהיו צריכים להודיע לכולם, הם פגעו בזכות לשוויון.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif חחח ../images/Emo45.gif

גם לנו לא הודיעו ואם היתי יודעת שאפשר לכתוב זכות, הייתי מקבלת יותר נקודות בקישוריות לקטע- כי היה ממש קשה לעשות קישוריות לדמוקרטיה מתגוננת
פושעים

shira245

New member
אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג.

תשאל כל מורה לאזרחות והוא יגיד לך שזה הדמוקרטיה המתגוננת. עצם העובדה שהם כתבו "עקרון" אומר שהם התכוונו[לפחות בהתחלה] לעקרון דמוקרטי ובוא נהיה שניה אחת ריאליים-איזה עקרון עוד יכול לבוא לידי ביטוי בקטע?שלטון העם?פלורליזם?הכרעת הרוב? הכי הגיוני שזה עקרון הדמוקרטיה המתגונת ואם קישרת נכון זה לא אמורה להיות טעות [ואם זה כן רק הזכות לחיים וביטחון אז זה פאק רציני של משרד החינוך ואני לא חושבת שיתנו לעבור על בשתיקה-התלמידים ינצלו את הזכות להתאגדות והמאבר שלהם וימחאו נגד האפליה הפסולה שביצע משרד החינוך(להרבה בתי ספר לא הודיעו שזה ו/או זכות)] טוב הבנת את הקטע

sacrament

New member
בקשר לחלק הראשון שכתבת-תיקון קטנטן

עצם העובדה שהם כתבו "עיקרון" ולא "עיקרון דמוקרטי" כפי שהם כתבו בחלק שלישי בשאלה 9, אומר שזה יכול להיות דמוקרטיה מתגוננת. כי עיקרון דמוקרטי זה כזה שחייב להיות בכל מדינה על מנת להיחשב דמוקרטית! ודמוקרטיה מתגוננת לא חייבת להיות בכל מדינה כדי שתיחשב לדמוקרטית. לכן, אם זה לא היה מתגוננת הם היו מוסיפים דמוקרטי כמו בשאלה 9. I rest my case! בקיצור, לעניות דעתי, מה שקרה זה שהם התכוונו למתגוננת! ואז מורים עברו על זה והתלוננו שאפשר גם חיים וביטחון, ואז הועברה הוראה לכולם שאפשר לעשות גם זכות. אני כמעט בטוחה שיקבלו את 2 התשובות, ואם לא יקבלו, אנחנו נראה להם כיצד אנחנו מיישמים באופן מעשי את החומר באזרחות, אם אתם מבינים למה אני מתכוונת

starguiding

New member
../images/Emo79.gifצאו מהלחץ! תקראו שניה...

המורה שלי אמר שדמו' מתגוננת זה עוד יותר טוב מהזכות לבטחון, בגלל שתחשבו על זה, דיברו שם על צווים מנהליים שננקטו נגדם. נו? נו? איזה צו מנהלי יש בזכות לבטחון? אין! איזה יש בעקרון הדמוקרטיה המתגוננת? חוק מעצר מנהלי
(מתוך התקנות לשעת חירום).

שסק לבן

New member
אוף, פורסמו הפתרונות, וזו טעות ../images/Emo7.gif

אוף! זה לא עקרון הדמוקרטיה המתגוננת, זה הזכות לבטחון ולשלמות הגוף

שיר w

New member
זה לא!!!!!!!!

רשמו עיקרון!!!!!11 יש כאלךה שאומרים שאמרו להם שזה או זכות או עיקרון..אם ככה למה לא אמרו לכולם????????.ולמה לא פורסמו תשובות ל-2 האופציות????????.

את יודעת, אפשר לרשום גם עקרון

כתשובה וגם זכות. מקבלים גם בזכות לשלמות הגוף וביטחון וגם את עיקרון הדמוקרטיה המתגוננת.

למעלה