חויות מאזרחות-כאן

TheOrion

New member
משפט האחרון עוסק בשוויון בפני החוק.

הנימוק של שלטון העם הגיע אחריו... חבל שהוספתי אותו

אבל אם רשמת עיקרון שוויון בפני החוק

אז יורידו לך חצי תשובה, על נימוק לא נכון, ככה נראה לי, כי בפסקה כן מופיע העקרון הזה, פשוט טעית בנימוק..

TheOrion

New member
אההההה ../images/Emo4.gif

אבל רשמתי עיקרון השוויון בכללי. כי ככה לימדו אותנו, שיש עיקרון השוויון, עם 2-3 נגזרות שאחת מהן זה שוויון בפני החוק(כבר שכחתי את החומר, עשיתי delete ועברתי להסטוריה... עכשיו אני זוכר את כל ההסטוריה שלנו
)

Tempest17

New member
זה גם מה שאני רשמתי

רשמתי עקרון השוויון, וציטטתי את המשפט בקשר לזה שנציגי השלטון נבחרים ע"י כל האזרחים. כלומר, אין מישהו שאין לו את הזכות לבחור, או שיש קולות שחשובים יותר, וזה מבטא את עקרון השוויון. אם נימקת נכון, לא נראה לי שיורידו לך נקודות. מאיה, XXX

OXFO

New member
אני גם כתבתי שוויון, אך נמקתי אחרת.

בקטע הופיע כמה וכמה פעמים המילה "כל האזרחים..." או "כולנו מחויבים" או "כולנו זכאים", דבר המעיד לעיקרון השוויון. אני קראתי שהתייחסו לזה כשוויון בפני החוק, אך אני חושב שגם עיקרון השוויון בא לידי ביטוי.

starguiding

New member
../images/Emo79.gifגם בקשר ל-10../images/Emo70.gif../images/Emo4.gif

הסתכלתי בתשובות של אנקורי והיה כתוב שם שהציטוט על האפשרות למחות על פעולות השלטון זה עיקרון הגבלת השלטון. נראה לכם שיקבלו את הזכות למחאה והפגנה (אם נימקתי אותה טוב- מה שאני כמעט בטוחה שעשיתי)?

אני גם רשמתי חופש ההפגנה מחאה

זה מקובל מאד!! רשמו שגם זכות מתקבלת וזה באמת הופיע בקטע! זו תשובה מדוייקת!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif תגידו ../images/Emo41.gif ../images/Emo26.gif

מי שכותב נכון את הזכות/עיקרון ומסביר מה זה הזכות/עיקרון בצורה נכונה, אבל בקישור לא מקשר טוב, מורידים הכל ? או רק את החלק של הקישור

iKilledKenny

New member
נראה לי שרק את החלק של הקישור

לפחות ככה אני מקווה. לא נראה לי שיש סיבה שיורידו את הכל, חרי הסברת או העיקרון או הזכות זה גם חלק מהתשובה.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif לצורך העיניין אני מדברת על

שאלה 1 א' היום- כתבתי עיקרון דמוקרטיה המתגוננת, מהסיבה שלא הודיעו לנו על השינוי. היה קצת קשה לי לקשר לקטע, אז כתבתי ש...האנשים האלה מסכנים את אזרחי ארה"ב ואנשים בעולם, ולכן מהווים סכנה לביטחון המדינה, שבלעדיו דמוקרטיה לא יכולה להתקיים כמו שצריך, ולכן יש לפעול כאן לפי עיקרון הדמוקרטיה המתגוננת, על מנת להגן על אזרחי המדינה, וביטחונם. כתבתי משהו כזה, לא בדיוק במילים האלה. זה לא נראה לי טוב. כי אני כאילו הסתכלתי על זה, שאם יש פיגעה בביטחון של אזרחים, דמוקרטיה לא מתקיימת כמו שצריך, ותתכן פגיעה בזכות לביטחון וחיים. ופה זה בעצם הבעיה, שאני כאילו לא התייחסתי לזה כאל דמוקרטיה מתגוננת, אלא בעצם בהבנה שלי חשבתי על הזכות לחיים וביטחון. זה מעצבן כי זה באשמת משרד החינוך האידיוטי. אוף.

iKilledKenny

New member
נראה לי שיקבלו את זה

בגלל הבעיות שמשרד החינוך יצר לנו עם זה. הם יודעים טוב מאוד שההודעה לא הגיעה לכל התלמידים אז לפי דעתי הם צריכים להתחשב בנו בהתאם.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif אני מקווה שיקבלו..

ויתחשבו בחוסר שיויון הזה שבלהגיד לחלק מבתי הספר על השינוי ולקפח חלק אחר

iKilledKenny

New member
חח כן אפליה אסורה

דווקא במבחן באזרחות... למרות שאני דווקא חשבתי שזה התאים לדמוקרטיה המתגוננת, בגלל הצווים המנהליים, זה לא הוגן מעצם העובדה שלאנשים אחרים היו יותר אופציות. אבל אני לא חושבת שמשרד החינוך ירצה ממש לדפוק אנשים בקשר לזה, אז הם יהיו רחמנים בקטע הזה. אחרי הכל המטרה שלהם אמורה להיות שכמה שיותר אנשים יקבלו תעודת בגרות והממוצע יהיה יותר גבוה. לא? או שאני פשוט תמימה וכל מטרתו של משרד החינוך היא להכשיל אותנו.

שסק לבן

New member
וברוח השאלה הזו...

בשאלה 10 קישרתי רק לדוגמה אחת מהקטע לכל מובן של שלטון החוק. הייתי צריכה לתת עוד דוגמאות מהקטע? ובקשר למה ששאלת, אני לא חושבת שיורידו את כל הניקוד של השאלה, אבל אני חושבת שיורידו כחצי מהניקוד.

spirit1985

New member
תגידו

בשאלה 11 על החרמת המכוניות, אין סיכוי שיקבלו את הזכות לחופש התנועה? אני פשוט חשבתי על זה באותו רגע ונימקתי כך שהם מגבילים את תנועתו בכך שלוקחים ממנו את המכונית.. הרי המכונית הוא כלי תחבורה, ובלקיחתו, האזרחים מוגבלים בתנועה שלהם... אז זה לא יכול להיות?? אולי?

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif לצערי אין סיכוי-

בלי מכונית את יכולה לנוע ברגל עד סוף העולם. יש אוטובוס, מונית, אופניים, קורקינט ומה שרק בא לך. יש גם אוטו של חבר אפילו. העונש הוא לא לנעול אותך בבית או בעבודה, או להנכניס אותך לתוך קופסה שבה מוכרים טלויזיות ושלא תצאי משם. לא מונעים ממך תנועה. לוקחים לך רכוש ששייך לך.

spirit1985

New member
נכון

אבל רשמתי מגבילים... הם מגבילים את התנועה שלו, לא מונעים אותה... זה ברור לפי דעתי שכשלוקחים אוטו, מגבילים באיזה שהוא אופן את התנועה של הבן אדם,לא?

למעלה