../images/Emo80.gifהנה הם באים.. כן... הם באים../images/Emo70.gif
אם לא רק בשביל הדמויות הפשוטות והעלילה המתוקה, מי לא ירצה לראות את כל הסדרה מההתחלה
בהתחלה השיר נשמע נחמד וקליט
, ואתה רואה את הדמויות בפתיח וחושב שאולי זה נחמד. כמתחילה הסדרה אתה מגלה שיש שם הרבה מעבר: מומינאבא עם סיפור חיים ארוך ומרתק.
מומינאמא שמזכירה לי מאוד גם את אמא שלי עם הדאגות הפולניות שלה. תמיד דואגת להכין לילדים סנדוויצ'ים לדרך ולתת להם שמיכות כדי שלא יהיה להם קר.
סנורקה שכל פעם מחד נהנים לראות אותה מסמיקה כשטיפה מעירים על כך שהיא שמנה, או כשמומין נדלק על בתולת הים בחרטום הספינה
... ולא נשכח גם את אחיה סנורק (ומי שוכח את כל הפרקים על בניית הספינה המעופפת של סנורק??) ויש את מר המיולין!! שבהתחלה אסף בולים מכל מקום, עד שאסף כבר את כולם וסנופקין הציע לו לאסוף פרחים (אני תמיד נזכרת בפרק עם השמנטפים....
). ובכל טיול למקומות אקזוטיים מצא מר המיולין זנים חדשים של פרחים. (זוכרים את הפרק שמומין אבא רצה להפתיע את מומין אמא בעזרתו של מר המיולין? הוא הכין את דמותה בעזרת פרחים!)
אפרופו סנופקין, איזה חתיך? לא? הבחור היחיד עם הגיון במקום הזה... מאי וסניף שמהווים צמד חמד. מאי השובבה וסניף (
מאמי
) הפחדן, אפילו הקול שלו שווה לב. גברת פיליונק ושלושת ילדיה, שאף פעם לא יכולת להבין למה לעזאזל היא קוץ בתחת..
ישנו גם המפקח (שיסלח לי אבל הוא קצת מטומטם). הגבירה הקרה שמבשרת את שיאו של החורף, שדיי מזכירה את מלכת השלג בסיפור הילדים.
סרח שפשוט מפיל מצחוק (זוכרים את הפרק שהוא שחרר את הרוח הרעה מהעץ בלב היער??)
המכשף שרוכב על הפנתר השחור המעופף ואיתו מוזיקה שגורמת לצמרמורת.
כמובן הגרוק (
) שכל המ שהיא רוצה זה חברים, חום ואהבה, הבעיה היא שלכל מקום שהיא הולכת היא מביאה איתה את הקור. מקפיאה כל דבר שהיא נוגעת בו.
וכמובן מומין שלנו, מומין טרול. איתו בעמק גרה כל משפחת מומין.
והמוזיקה, אויש המוזיקה! מכירים את המוזיקה שיש ברקע כשהם הולכים?
טנה טה טה טה טה טה טנה טה טנהההה..
והמוזיקה שמבסרת שמשהו רע הולך לקרות? והמוזיקה שבאה אחרי שמשהו טוב קרה? והמוזיקה של סרח??
הסדרה פשוט מושלמת, מכילה את הכל. ממכרת לכל הגילאים (ואני בת 20
) הצביעו מ - מומין.
אם לא רק בשביל הדמויות הפשוטות והעלילה המתוקה, מי לא ירצה לראות את כל הסדרה מההתחלה