שרשור כלולות

גם עונה - ובכן, אני מניחה שאם אני

לא עונדת את טבעת הנישואין שלי כמעט בכלל סימן שאין לה משמעות רבה בעיניי. אני לא עונת תכשיטים בכלל כך שגם טבעת נישואין לא נשארת על אצבעותיי כמעט. לעיתים אני עונדת אותה (אותן, כי כמו שתראו זו טבעת משלוש טבעות, נפרדות, אך קודשתי רק עם אחת כי זה לא 'כשר'). לפעמים באירועים רשמיים אני מרגישה צורך להתגנדר עם הטבעות. גם לא ביקשתי מבן זוגי (זו שאלה שלא הייתה בסקר, אבל...) לענוד טבעת נישואין מכיון שהדבר אינו באופיו בכלל וחסר משמעות בעיניי. את הטבעת בחרנו מהר. כל החתונה אורגנה תוך חודש ואת הטבעות הלכנו לרחוב עמק רפאים בירושלים, עברנו בשלוש חנויות ובשלישית ראיתי את הטבעות שפשוט היו הכי קטנות, הכי פשוטות ובין הזולות והשלוש ביחד יצרו בכל זאת איזה ייחוד. התכשיט היחיד שאני עונדת זה צמיד על הרגל ואפילו חמתי שניסתה לקנות לי שרשראות פנינים ויצאה מתוסכלת מכך שלא תוכל לקנות לי עגילים, צמידים, שרשראות וכו' פשוט הבינה עניין וקנתה לי צמיד לרגל.

אגב טבעת אירוסין -כשבאנו להורים של

חיים להודיע שאנחנו מתחתנים, אמא שלו שלפה טבעת אירוסין שהיא קנתה מזמן - עוד לפני שהיינו יחד, שיהיה - היא כל כך רצתה שהבן שלה ייתחתן... דווקא הטבעת מתאימה לי בול (ממש סינדרלה) ומשמשת פלומבה לטבעות הנישואין שגדולות עליי כשאני הולכת איתן.

ו שתי

New member
מאד אוהבת את הטבעות שלי

כשאני מסתכלת עליהן, ונזכרת בתקופה שקנינו ואותן, נהיה לי אוטומטית שמיח בלב- כן יש להן משמעות מעבר לתכשיט. לא עונדת כמעט בכלל, היא מיוחדת ועדינה, עונדת רק באורעים מגונדרים (לא עונדת שום תכשיט חוץ ממנה) השקעתי בה די הרבה- שתי פגישות עם מעצבת שהיא גם חברה-של-חברה. צריכה להשקיע עכשיו בניקוי וחידוש, ודי מתעצלת. מה עם הגברים שלכן? עונדים? שלי לא. ככה קיבלתי שתי טבעות במקום אחת....

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifשלי בהחלט עונד

האמ - זה אחד הדברים היחידם (חוץ משם משפחה) שהיו לנו קצת חילוקי דיעות עליהם. נורא רציתי שהוא לפחות ינסה והוא לא רצה. כשהיינו בירח דבש בפאריז היתה לנו הזדמנות לקנות טבעת במחיר מצחיק אז הוא התרצה. זאת היתה טבעת מצופה זהב פשוטה למדי, אבל הוא התרגל. עד כדי כך שיום אחד מטעמי עבודה הוא שם אותה אצלי ולמחרת הוא ביקש בחזרה
אז הלכנו וקנינו לו טבעת קצת יותר איכותית

lulyK

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo47.gif

האם יש לה משמעות מעבר להיותה תכשיט? כן, תכשיטים סתם אני לא עונדת. היא עליי באופן כמעט קבוע. מורידה במקלחת ולפני השינה. בקפריסין התחתנתי עם טבעת אחת - שלוש שורות ויהלומים. אל תשאלו. איך שנחתנו בארץ היה לי ברור שזה לא זה והחלפתי להכי פשוטה שיש. היינו בחנות אחת (נראה לי שזה התכשיט השלישי - אחרי הטבעת שהוחלפה וטבעת הצעת הנישואים שנגנבה - שאי פאם יהיה לי מהחנות הסופר יוקרתית הזו).

משוש30

New member
גם אנחנו התחתנו חתונה קונסרבטיבית

בארץ ואחר כך ישר טסנו לקפריסין לחתונה ה"אמיתית"

אמברון

New member
גם אנחנו "בוגרי קפריסין"

ולשאלות: לחתונה בקפריסין קניתי טבעת ב- 50 ש"ח בקניון - סתם בשביל הסמליות. היא עדין נמצאת איפשהו בבית. לע' קנינו טבעת בקפריסין, והיא שימשה אותנו בחתונה בארץ (רפורמית). הוא מעולם לא ענד אותה. לחתונה בארץ קניתי עם קרובת משפחה טבעת חלקה מזהב אדום (לקח לי 3 שניות לבחור) ואני לא ענדתי או עונדת אותה. המנקה הרומני שהיה לי גנב אותה לפני 5 שנים ומאז אני נטולת טבעת. אני לא עונדת תכשיטים בכלל (לא נוח לי). התכשיט היחידי שאני כן עונדת זה זוג עגילי יהלומים, שקיבלתי בירושה מדודה עשירה מצרפת.

משוש30

New member
טוב לא יודעת אם יראו משהו בתמונה

והתשובות: בודאי שיש לטבעת הנישואין משמעות סמלית עמוקה בהרבה מסתם תכשיט. הטבעות היחידות שאני עונדת הן טבעת אירוסין וטבעת נישואין. כן אני עונדת אותה באופן קבוע וכך גם בעלי. הפעם היחידה שהורדנו אותן הייתה לפני נסיעה לברזיל כי הזהירו אותנו ששודדים שם אז השארנו בבית למזלינו הרב כי אכן נשדדנו...אפילו בהריון לא הייתי צריכה להוריד כי לא היו לי בכלל בצקות. היינו בכמה חנויות (לא יותר מדי) ומצאנו טבעות ששנינו מאד אהבנו.

ציף שלי

New member
עונדת אותה כמעט כל הזמן

חוץ מאמבטיה ובשינה. בעלי בחר אותה וכתוב עליה: "וארשתיך לי לעולם". כמו שאומרים עם הנחת תפילין יד וגלגול על האצבע (אבל האמצעית). חייבת לומר שבעלי קנה לי אותה לפני שחשבנו להתחתן וכשהוחלט במפתיע על חתונה (סיפור ארוך...) אסור היה לי לענוד אותה במשך חודש. וכך יצא שהתחתנתי בחודש שישי (יומיים לפני כניסה לשביעי).התחתנו ב-14.9 וישי נולד ב-14.12.

Joy107

New member
ציף אני בהלם!!

גם על שלי כתוב "וארשתיך לי לעולם" וגם מרטין בחר בזה בדיוק בגלל המשמעות של התפילין.. אני בהלם איך אף פעם לא שמתי לב לזה בכל הפעמים שנפגשנו...
את שלנו קנינו בארגנטינה יומיים אחרי הצעת הנישואין..

Joy107

New member
ולתשובות שלי:

עבורי יש לה משמעות הרבה הרבה מעבר להיותה טבעת. סמל להקמת בית, להיותנו משפחה, להתחלה של דבר חדש. אני אוהבת אותה מאוד כי תהליך העיצוב שלה והביקורים אצל הצורף (בחור צעיר, נוצרי דתי מאוד בן להורים איטלקים שגר בארגנטינה...) היו ממש חוויה בשבילי, קצת לימדנו אותו עברית ועל הנישואין בדת היהודית.. אחר כך הלכנו לרב של בואנוס איירס כדי לברר אם הטבעת "כשרה" - זה היה באוירה של טיול אז זה זכור לי כחוויה נהדרת.
אני עונדת אותה תמיד. בחודש האחרון של ההריון נאלצתי להסיר אותה אבל שעתיים אחרי הלידה בקשתי ממרטין שיביא לי אותה ומאז היא לא יורדת. גם מרטין עונד אותה תמיד.
העיצוב שייך כמעט בלעדית למרטין. לא יודעת למה, אבל כל כך התלהבתי מהטיול ומהצעת הנישואין שפורסמה בעיתון, שכשהוא אמר בואי נלך לבחור טבעת כדי לחזור לארץ עם טבעות זרמתי איתו. הוא הציע את הכיתוב על הטבעת, הוא הסביר איך הוא רוצה אותה וקבע כמעט הכל. יכול להיות שבגלל שידעתי שאת כל החתונה אצטרך לתכנן כמעט לבד (הוא עוד לא שלט בעברית ממש טוב) התאים לי שמשהו אחד יורד ממני... אבל בכל מקרה הייתי שם לאשר והיא מאוד מצאה חן בעיני. סקר מקסים, אגב!

בימבילי

New member
אנחנו לא נשואים ובכל זאת יש לנו

טבעות נישואין... אני עונדת אותה באופן קבוע ולא מורידה אותה אף פעם (רק כשאני לשה בצק דביק) ואני מאוד מאוד אוהבת אותה וקשורה אליה. הטבעת שלי מורכבת משתי טבעות דקות ועדינות מחנות בשינקין שכבר נסגרה. את הראשונה קיבלתי מא' ביום בהיר והוא ציין שזו טבעת שמעידה על האהבה בנינו. את השנייה (שמתאימה לה, הן שתיהן מעוקלות) קיבלתי כשהוא הציע לי "נישואים" וזה היה כמה שנים אחרי (אבל לא בהפתעה, כי כדי שהטבעות יתאימו היה צריך לקחת את הראשונה למעצבת וככה הבנתי שתוך שבועיים תחזור אלי הטבעת עם הצעה...) חוץ ממנה אני לא עונדת שום תכשיט (לפעמים צמידי חרוזים, וזהו). א', למרבה הפלא וההפתעה, עונד גם טבעת נישואין. הראשונה שלו היתה פשוטה לגמרי והוא ענד אותה. אחרי שנתיים בערך, הוא חזר יום אחד מסקי בחרמון עם טבעת חדשה וציין שהוא החליף טבעת. לי לא חשוב אם הוא יענוד אותה או לא.

nurilu

New member
פורמלית גם אנחנו לא../images/Emo9.gif

התחתנו בטקס רפורמי ועוד לא הגענו לקפריסין.

yaelia

New member
יש לה הרבה משמעות

גם בשבילי וגם בשביל ש. שנינו הולכים עם טבעות שהחלטנו יחד איך הם יראו (עיצבנו קצת מוגזם בשביל הבחירה שלנו), ושצורף אחד עשה לנו. ש. רצה שהטבעות יהיו עשויות מטיטניום שזאת מתכת קלה וחזקה במיוחד ולדעתו מקסימה. אני שילבתי בשלי זהב והוא הלך על חישוק פשוט. לא היה לנו קשה לבחור, אבל היה קשה למצוא מישהו שעובד כה יפה בטיטניום. בסוף מצאנו. כמה חודשים אחרי החתונה שלנו הצורף נהרג. לא קשור אבל עצוב. אני לא מורידה אותה בכלל למעט כשאני שוטפת כלים או אופה (לא אוהבת לעבוד עם טבעות). אני מאוד אוהבת תכשיטים ולא עונדת כמעט, על אף שכיום אני במגמה תכשיטית עולה. מצד שני, אני מחבבת תכשיטים יקרים במיוחד, אז כנראה שאני אשאר עם הרצון בלבד.

עמית@

New member
אני עונדת, יוסי לא.

אני מאוד אוהבת אותה, התכשיט היחיד איתו אני הולכת, לפני כמה חודשים פשוט ניענעתי את היד והיא עפה לי
למחרת קנינו חדשה, זהה... הנה היא ביום שאחרי הולדת תמר
היא די פשוטה, כי אני לא טיפוס מי יודע מקושקש, היא נראית כמו נייר כסף מקומט, חלקו מט חלקו מבריק.

עמית@

New member
אגב, אני אפפעם לא מורידה אותה.

משמעות מיוחדת? רק מעצם היותה מה שהיא כמובן, לא מעבר לזה.

למעלה