על פדופיליה
ותקשורת

BABELICIOUS

New member
זה שהם באו לקיים יחסים עם ילדה בת 13

זה לא בגדר עבירה? הם התכתבו התכתבות מאוד פורנוגרפית באינטרנט עם ילדות והציעו להן הצעות מיניות ושלחו להן תמונות של עצמם בפוזות מגרות ובעירום כמובן וכאן הכינו להם מלכודת כשהם באו במטרה לזיין ילדה בת 13 (גאד, אפילו לכתוב את זה עושה לי רע). זו לא עבירה? מה, היו צריכים לחכות שאשכרה יתפשטו והוא ייגע בה כדי להבין את הפדופיליה?

magenta73

New member
פדופיליה=

משיכה מינית לילדים/דות שעדיין לא התפתחו מינית. כלומר, שאין התפתחות חזה (מה שיש כבר בגיל 13), שאין שיערות בבית השחי/ערווה, וכו'. ילדים. ילדים קטנים. זה לפי ההגדרה.

lior 30 rg

New member
סימני מין שניוניים זה הטרמינולוגיה המקצועית

זו הסיבה אגב שאי אפשר לתחם את זה בגיל הקורבן....

ההתכתבות עצמה

היא העברה. לא רק קיום מגע פיזי. כל התכנים המיניים שהם כתבו לילדות באינטרנט - זוהי העברה.

lior 30 rg

New member
איזו עבירה בדיוק?

תראה לי את החיקוק... הם לא דיברו עם ילדה אלא אישה מבוגרת. הם לא נפגשו עם ילדה אלא עם אישה מבוגרת. כל מה שנעשה היה בהסכמה. הם לא כפו כלום על איש. זה שהם רצו לקיים יחסי מין עם ילדה בת 13 נשאר בגדר מחשבה בלבד. זה יגמר בבחינת הפלופ של השנה

אישון36

New member
זה יצא מגדר מחשבה

לאור המעשים הפיזיים כמו ההגעה - אם משהו מהם מתבלבל בדרך ולא מגיע אני משער שלא יוגש כנגדו כ"א על ההתכתבות בלבד. זה עבר לכיון של ניסיון לא צליח. העונש על ניסיון הוא העונש המלא על העבירה. קיום יחסי מין עם ילדה מתחת לגיל 14 הוא אונס. אני מסכים איתך שלמעשה אין עבירה במובן הרשמי של המילה הרי האישה בוגרת ..... אבל..... אני לא מאמין שמערכת המישפט יכולה לזכות במיקרה שכזה, לאור העובדה שהאירוע זכה לתיעוד חוזה גבולות (גבולות מערכת המישפט) וזיכוי כללי והעדר ענישה כלל תביא לפגיעה חמורה באמון האנשים במערכת המישפט. שיקולי מדיניות המערכת הם לא פחות חשובים. אישון. פליליסט.

lior 30 rg

New member
יצא לי לשוחח השבוע עם כמה ממונים בפמת"א...

כולם תמימי דעים שזה יגמר בכלום...

aaa123

Member
אני מקווה שזה יגמר בהרשעה

מה שקובע זה הדעה של השופטים אם להרשיע ולא החוק. הצדק אומר במקרה הזה להרשיע,ואם השופטים רוצים להרשיע הם לא יתנו לעובדות לעצור בעדם. הבעיה היא שלדעתי גם הצדק לא מעניין את השופטים כך שאין לי מושג אם הם ירשיעו. בתי משפט כבר הרשיעו בעבר בלי שום בסיס מוסרי(ולדעתי בלי שום בסיס חוקי) אנשים בדברים שכלל לא הוכח שבוצעו (ראה מקרה חיים רמון והרשעתו במעשה מגונה על סמך טענה שהוא הכניס את לשונו לפיה של המתלוננת). נעזוב את השאלה אם בנסיבות שתוארו הכנסת לשון לתוך הפה של המתלוננת נחשבת למעשה מגונה בצד,ורק נדון בשאלה אם רמון באמת הכניס את לשונו לפיה של המתלוננת. אני יכול לומר בהקשר הזה את הדברים הבאים: המתלוננת במקרה חיים רמון לא אמינה מהסיבה הפשוטה שהיא מנפחת דברים. קודם כל לפי פרסומים היא הגדירה את עצמה כילדה(וגם התובעת עשתה את אותו הדבר שדיברה על הקורבן). אישה צעירה בת 21 איננה ילדה,ומדובר בדמגוגיה לא משכנעת שמטרתה ליצור רגשות נגד הנאשם שהרי ברור שאילו רמון היה מואשם בהכנסת לשונו לפיה של ילדה אז זאת היתה עבירה יותר חמורה. דבר שני היא טענה שהיו לה דמעות בעינים כאשר בצילום לא ראו שום דמעות. בית המשפט קבע שמדובר במצב נפשי אבל היא במפורש התייחסה למצב גופני ולא למצב נפשי. די סביר שאישה שמנפחת דברים תנפח גם דברים נוספים כך שאם לשונו של רמון נגעה בשפתיה של המתלוננת בלי להכנס לתוך פיה היא תגיד שהוא הכניס את לשונו לפיה אבל משום מה זאת לא היתה קביעת בית המשפט,ונראה שבית המשפט החליט מראש להרשיע את רמון בלי קשר לעובדות.

lior 30 rg

New member
עכשיו הצלחת להצחיק אותי...

"מה שקובע זה הדעה של השופטים אם להרשיע ולא החוק."- קרא את המשפט שלך עוד פעם ותגיד לי מה לא בסדר

aaa123

Member
השופטים פוסקים לדעתי בניגוד לחוק

שהם רוצים לעשות את זה. מכיון שזה נתון שאני לא יכול לשנות אני לפחות יכול לקוות שהם יפסקו בניגוד לחוק בכיוונים הנכונים.

lior 30 rg

New member
אין לי יכולת להתווכח עם לוגיקה כזאת

תהליכי החשיבה שלך גדולים עלי.....

אישון36

New member
אם אני אומר מה דעתי

אז לא אוכל להפנות לאתר שלי. או להציג את עצמי לעולם. בכל אופן המצב נורא. המצב של הזיכויים בישראל נורא ואיום. כמה שאני אסביר את זה זה ימשיך להיות לא יאומן, פשוט לא יאומן. אישון. שותק.

אני אפתח עוד מיני-שרשור-פלצת פה...

בדיוק היום בבוקר אני קורא באיזה כתבה בעיתון שבמשפטו של חיים רמון בבג"צ, משפט שבו ישבו שלושה שופטים: אשר גרוניס, עדנה ארבל ואיילה פרוקצ'יה, התקבלו שלוש גזרי-דין, כל אחד משלושתם כתב דעה שאם לא מנוגדת לחלוטין לדעת השניים האחרים (שהרי בכל זאת החלטה כלשהי התקבלה בנושא) הרי שלא עלתה איתם בקנה אחד. לכאורה שלושת השופטים, שתי שופטות ושופט אם להיות דייקנים, כולם מעולים וחכמים בחוק הישראלי על פרטי פרטיו ובורי בוריו... לא בכדי הם נהיו שופטי בג"צ הרי, לא?! (תבין לבד מה דעתי על לפחות שליש מההרכב). לפיכך, ואם החוק היבש קובע בפירוש מה שהחוק היבש קובע, הייתה מצפה שפסק-הדין יהיה פה-אחד, גם אם המתנגדים ייכתבו שלמען הפורטוקול בלבד(!) הם מרגישים חוסר נוחות למלא את לשון החוק ככתבה ולשונה ושומא יש צורך להחליפה... על ידי הכנסת, כמובן. (עוד ביקורת מרומזת שלי, למי שלא שם לב). עצם העובדה שבהרכבים מרובי-שופטים יש מה שנקרא דעת מיעוט ודעת רוב מראה ששופטים נוטים לפרש את החוק, המילה הכתובה, לפי נטיית ליבם. זה אנושי, זה מקובל ולי דווקא אין בעיה עם זה (ואני מדבר בתור מישהו, אגב, ששופטת עם פרשנות מתירנית מדי לטעמי מנעה ממנו פיצוים שחשבתי שמגיעים לי, לפני שנתיים בערך), אבל זה קיים. שופטים הם בני-אדם, לא רובוטים. בגלל זה גם כל כך מרתיח אותי החשיפה התקשורתית שפתחה את כל השרשור הזה... עכשיו, לא משנה מה יחליטו השופטים שישבו בדין מישהו כבר ימצא על מה להתרעם עליהם וכן... אני מאד, מאד מאד, מאמין שהרצון שלהם לצאת כמה שיותר טוב בתקשורת (מפי שכאמור, לצאת נקיים לגמרי הם לא) בהחלט ישפיע על הפרשנות שלהם לחוקים הכתובים וכתוצאה מכך על הפסיקות שלהם. ממש לא(!) מקרה של sad but true, מקובל, אבל קיים.

החוק לא אבסולוטי

חוץ מזה שופטים כמו שאר בני האדם , במיודח כשהם באמצע דיון אז הם דנים ביניהם, סביר וראוי שאחד מהשופטים ישכנע את חבריו בדברים שכנראה לא שמו לב אליהם.

תגובה ראשונה ואחרונה...

נכון, זו בדיוק הבעיה... הכנסת, לכל דורותיה הורכבה תמיד מפחדנים חסרי-אישים שלא יכלו לקבע את החוק בצורה חד-משמעית. הם שאירו פתח לפרשנות ושופטים משתמשים בפתח הזה כדי להכניס את דעתם ורחשי ליבם לפסקי-הדין שלהם. יש מקרים, לעומת זאת, שהחוק מאד מאד בהיר וברור ועדיין השופטים מוצאים לנכון לפרש את הכתובים. אמרתי שוב שלי אין בעיה עם שופטים פרשנים (ואני מדבר בתור "קורבן" לשופטת פרשנית כזו) אלא שהתופעה קיימת. אין לי בעיה עם דיון בין-שופטים שהוא מהות הדמוקרטיה, שידברו, זה אבל, רק מוכיח את הטיעון שלי: השופטים הם בני-אדם שמונעים על ידי אוסף נסיבות שמשפיעות, בהחלט משפיעות, על הפסיקות שלהם. הם לא רובוטים שקוראים את ספר החוקים ותו-לא. טוב, רע? לא יודע, לא אכפת לי. (ופה, במחילה מכבודך, אני אסיים לענות לך).

BellA עלמה

New member
אולי טוב שהם לא רובוטים?

במיוחד במקרים כמו אונס ופידופיליה שיכניסו קצת נשמה שירעדו להם הילדיים שהם מגעים להחלטה (ל משנה מה היא) שיבינו שלהחלטה יש השפעה על כל הצדדים (הקורבן, הנאשם והמשפחות שלהם) לא יזיק הרגש במקרים כאלה

טל קר

New member
יש את נושא הפרשנות של החוק ויש את נושא

הפרשנות של האירוע. עורכי הדין של הצדדים לא בהכרח מתוכחים על העובדות כמו שהם מתוכחים על הפרשנות לאותן עובדות.

lior 30 rg

New member
אישוני. אני רוצה לשדוד בנק. אני קונה כובע גרב

אני מכין פתק, אני מגיע לבנק, אני יושב מול הטלר ובסוף לא עושה כלום....יש עבירה? אם התחקירנים והשוטרים המעפנים האלו היו רק מחכים שהם יגידו לה להוריד את החולצה או משהו כזה, אז היה להם משהו ביד.

למעלה