מינון של קלקסן
שלום פרופסור קופרמניץ, ברוך הבא... אנסה לתמצת את שאלתי: בת 41.8, אם לילד בן שנה וחצי מהריון ספונטני. לפני ההריון הספונטני, היה הריון כימי. מנסה כבר 8 חודשים להרות שנית. בהתחלה נסיונות טבעיים ולאחר מכן הוקפצנו ל-IVF בגלל הגיל שלי (אין בעיה אחרת אצלי והזרע מצוין). בניסיון ה-IVF הראשון היה הריון כימי. IVF מספר 2 - טבעי לאחר מכן לא נקלט IVF נוסף מספר 3- ללא החזרה (הפריה לא תקינה). ניסיון טבעי (עם קלקסן 40 מ"ג מיום ביוץ) - לא הצליח IVF מספר 4- נוסף עם הורמונים וקלקסן מיום ההחזרה - לא נקלט. החודש ניסיון טבעי נוסף עם קלקסן 40 מ"ג מיום הביוץ. במידה ולא יצליח, חודש הבא, IVF נוסף. בדיקות קרישיות: MTHFR הומוזיגוט. כל השאר תקין. הייתי אצלך עם תוצאות הבדיקות לאחר IVF מספר שלוש והמלצת לקחת קלקסן מניעתי של 40 מ"ג. אמרת שעם ההסטוריה שלי, אם הייתי יותר צעירה, לא היית ממליץ לקחת, אך מפאת גילי, כן לקחת במינון מניעתי של 40 מ"ג. (אני שוקלת 70 קילוגרם). שאלתי: 1. האם לאור הכשלון הנוסף ב-IVF מספר 4, היית ממליץ להעלות את המינון של הקלקסן? אם כן, לאיזו רמה? 2. האם היית ממליץ לעשות משהו אחר/בנוסף על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה? תודה שקראת עד לפה ותודה על תשובותיך ועל הסבלנות. יום טוב.