אירוח פרופ' קופרמינץ 21/9 מ10 עד 12

ושכחתי לציין כי לאמי היתה הפלה טבעית אחת.

לא אובחנה מעולם כסובלת מקרישיות יתר, ולאחר ההפלה הזו היו הריונות תקינים.

יום חמישי יקרה

מבחינת הנסיונות להרות צריך להמשיך. המקרה שלך גבולי מבחינת ברור , אבל מכיוון שאת בת 36 ובז כנראה 2 הפלות הייתי עושה ברור קרישיות למען הסר ספק ודאגה להבא או לחילופין לטפל אם נמצא משהו

דניאל546

New member
קרישיות ותרופות

שלום ד"ר קופרמינץ שמעתי עליך הרבה שבחים והמליצו לי להגיע אלייך כשאכנס להריון הקרוב קצת רקע כללי - בת 41 מנסה להכנס להריון כבר כמעט 4 שנים ברקע 2 הפלות שבוע 8,14 לידה שקטה בשבוע 24 אחרי שגילו בשבוע 22 בסקירה שיש מיעוט מי שפיר וזרימות דם לשליה גבוליות ולא קיבלתי שום דבר נוסף מקלקסן 60 ( בעיות קרישיות ידועות) שהזרקתי מתחילת ההריון שבועיים אחרי הסקירה נמצא עובר ללא דופק ועברתי לידה שקטה מזה שנה לא מצליחה להכנס להריון נוסף בבדיקת קרישיות מלפני 4 חודשים התגלה ( RVVT (SENSITIVE TO LAC הגבול העליון 47.89 והתוצאה שלי 51.2 בנוסף BETA 2 GLYCOPROTEIN 1 IGM הגבול העליון 5 התוצאה שלי 9.2 התשובות הנ"ל החמירו לפי התוצאות משנה שעברה .עפ"י הוראה מהמוטולוג אני צריכה להזריק קלקסן 60 מיום אחרי ההזרעה/החזרה אני מקווה שלא התשתי אותך בסיפור רקע שלי השאלות שלי הן:1.האם צריך לבדוק אפשרות של עוד תמיכה אחרי טיפול הזרעה / IVF ? 2.האם בתחילתו של הריון בע"ה כשיגיע צריך לשקול מתן תרופות נוספות על מנת לא להגיע להפלה? 3.האם במקרה כמו במות עובר בשבוע 24 ולאחר שהיו כבר ממצאים בשבוע 22 יש מה לעשות על מנת למנוע בפעם הבאה מקרה דומה? תודה על התשובות וסליחה על האורך.

דניאל יקרה

אני חושב שניתן לתמצת את ההיסטוריה העצובה שלך ב תסמות APS ולהעלות את מינון הקלקסן וגם אספירין מהביוץ. זה כל מה שצריך !!!!!!!!! להבא יהי בסדר אם תעשי כך

מינון של קלקסן

שלום פרופסור קופרמניץ, ברוך הבא... אנסה לתמצת את שאלתי: בת 41.8, אם לילד בן שנה וחצי מהריון ספונטני. לפני ההריון הספונטני, היה הריון כימי. מנסה כבר 8 חודשים להרות שנית. בהתחלה נסיונות טבעיים ולאחר מכן הוקפצנו ל-IVF בגלל הגיל שלי (אין בעיה אחרת אצלי והזרע מצוין). בניסיון ה-IVF הראשון היה הריון כימי. IVF מספר 2 - טבעי לאחר מכן לא נקלט IVF נוסף מספר 3- ללא החזרה (הפריה לא תקינה). ניסיון טבעי (עם קלקסן 40 מ"ג מיום ביוץ) - לא הצליח IVF מספר 4- נוסף עם הורמונים וקלקסן מיום ההחזרה - לא נקלט. החודש ניסיון טבעי נוסף עם קלקסן 40 מ"ג מיום הביוץ. במידה ולא יצליח, חודש הבא, IVF נוסף. בדיקות קרישיות: MTHFR הומוזיגוט. כל השאר תקין. הייתי אצלך עם תוצאות הבדיקות לאחר IVF מספר שלוש והמלצת לקחת קלקסן מניעתי של 40 מ"ג. אמרת שעם ההסטוריה שלי, אם הייתי יותר צעירה, לא היית ממליץ לקחת, אך מפאת גילי, כן לקחת במינון מניעתי של 40 מ"ג. (אני שוקלת 70 קילוגרם). שאלתי: 1. האם לאור הכשלון הנוסף ב-IVF מספר 4, היית ממליץ להעלות את המינון של הקלקסן? אם כן, לאיזו רמה? 2. האם היית ממליץ לעשות משהו אחר/בנוסף על מנת למקסם את סיכויי ההצלחה? תודה שקראת עד לפה ותודה על תשובותיך ועל הסבלנות. יום טוב.

הילה711

New member
לאחר 2 הפלות

שלום פרופ׳ קופרמינץ אני בת 33 עם תת פעילות בלוטת התריס, מאוזנת עם כדורים. מנסים להביא ילד 3 שנים. במשך שנה ניסינו טבעי ואז עשיתי צילום רחם שהיה תקין אבל גרם לדלקת אגן. מאז אני עושה טיפולי ivf. עשיתי 9 החזרות עוברים (4 של טריים ו5 של מוקפאים). היו לי 2 הפלות. הריון ראשון היה לאחר 4 החזרות, נקלטו תאומים וההריון הסתיים בשבוע 18 בלידה מוקדמת - במשך שבועיים היו לי התקשויות וכשהגעתי לבית חולים צוואר הרחם היה פתוח לגמרי, הייתה ירידת מים והתפתחה לידה. העוברים היו תקינים. הריון שני היה לאחר 5 החזרות מאז האובדן והוא הסתיים בשבוע 5-6, היו לי התכווצויות ודימום ואז הבטא התחילה לרדת. התחלתי לעשות בירור הפלות חוזרות, התוצאות של פקטורי הקרישה עוד לא הגיעו, השאר היה תקין למעט protein c activity שהיה 181 כאשר טווח הנורמה הוא 70-140. 1. נאמר לי לבדוק פקטור 8, protein c global and protein s, חודש וחצי אחרי הפלה. האם לא עדיף לבדוק מיד אחרי הפלה כדי לראות האם יש בעיית קרישיות בהריון? (ההפלה הייתה השבוע). האם יש משמעות לprotein c activity גבוה? 2. במידה וכל התוצאות תקינות, האם כדאי לקחת קלקסן מניעתי? 3. האם כדאי לעשות תפר בהריון הבא? לא ברור אם היו צירים שגרמו לפתיחת צוואר הרחם ואני מפחדת שצוואר הרחם ייקרע אם שוב יהיו צירים. האם כדאי להיות בשמירת הריון באופן כללי? 4. האם היסטרוסקופיה יכולה לגרום לחולשה של צוואר הרחם? במיוחד אם פתיחת צוואר הרחם הייתה קשה? (עשיתי פעמיים). 5. האם gbs או זריקת שפעת היו יכולים לגרום ללידה מוקדמת/הפלה ? 6. האם הדבקויות בעקבות דלקת אגן או בעקבות אנדומיטריוזיס יכולים לגרום ללידה מוקדמת? אולי יש שאריות של הדלקת? האם אנדומיטריוזיס באופן כללי יכול לגרום להפלות? תודה מראש על הזמן וההתייחסות

הילה יקרה

למרבה הצער הריון תאומים מסתיים לעיתים בצורה כזו ולא בטוח שכל זה קשור להפלה לאחר מכן. הייתי מחכה לבדיקות הקרשיות אבל לא נראה שיש מקום לתפר. GBS ושפעת בדכ לא גורמים לידה מוקדמת. את בדיקות הקרישות יש לעשות לפחות שבועיים לאחר ההפלה. הדבקויות אונדומטריוזיס לא גורמים לידה מוקדמת. היסטרוסקופיה לא גורמת לבעייה בצואר. מקרה מאוד מורכב ממליץ יעוץ מסודר

התייעצות בבקשה!!

תודה רבה על האירוח. אני יספר את הסיפור שלי בקצרה. הריון ראשון הסתיים בשבוע 32 עקב מצוקה עוברית- חוסר בתנועות עובר לאחר שהייתי מאושפזת 3 ימים קודם עם צירים מוקדמים קלים ומעט לחץ דם שהסתדר. קיבלתי צלסטון ואח"כ התחילה המצוקה ויילוד בניתוח קיסרי הוא נולד 1547 ג' בשבוע 32 ויש לו היום CP. הריון שני היה תקין עד לשבוע 33 חוץ מבדיקה של חלבון עוברי ששם ההורמון השילייתי היה 3.8 - הלכתי לייעוץ גנטי שאמר שיכול להיות עיכוב בגדילה/ רעלת. בשבוע 33 עשיתי הערכת משקל שהיתה תקינה ומתאימה לשבוע +- . בשבוע 37 עשו לי שוב הערכת משקל וראו שמדדי העובר היו מתאימים לשבוע 34-35 נשלחתי למיון ושם ראו באמת עיכוב בגדילה וגם לחץ דם גבוה. בסופו של דבר ילדתי בשבוע 38+ בן במשקל 2370 . והתחילה לי רעלת הריון- לחצי דם גבוהים. מאיפה אני ממשיכה עכשיו? אני מפחדת שוב פעם להכנס להריון ולאישפוזים וכו'.. יכול להיות לי הריון נורמלי בלי בעיות? תודה

אם אפשר בבקשה שאלת המשך

לגבי פתלוגיה של השיליה יש לי את התוצאות שלההריון הראשון שהסתיים בניתוח חירום בעקבות מצוקה עוברית רשום:הקרומים אפורים, החלק העוברי עם גודש כלי דם, החלק האימהי בנוי מקוטילדונים שלמים, בחתכים רקמה אדומה ספוגית עם אזורים אפורים הגדול במימדים 1*1.5 ס"מ. מה זה אומר? ולגבי תפקודי כליות וכבד- הכוונה שהיו בזמן ההריון? כי עשו לי כמה פעמים בבי"ח בגלל הרעלת ולא היתה בעיה עם התפקודי כבד וכליות. עשו לי גם בבי"ח בסוף ההריון בדיקות של קרישתיות יתר ואין לי את התוצאות אבל מה שהרופא אמר שהוא ראה שזה נראה בסדר.. תודה !

yelush

New member
עובר קטן , שבוע 38, אחוזון 10

שלום פרופ׳ קופרמינץ היקר אני נמצאת בהריון ,שבוע 38 בשבוע 7 בהמלצתך והמלצת ד״ר בר-חווה התחלתי להזריק 80 קלקסן עקב 2 הריונות - כימי ולא תקין. ולאור העובדה שעובר הנוכחי לא עלה רמות בטא כמצופה ולמרות זאת נמצא דאז תקין ובעל דופק הבדיקות שנעשו במהלך ההריון תקינית , כולל מי שפיר ויועץ גנטי החל משבוע 15 עצמות העובר קצרות בשבועיים מגיל ההריון החל משבוע 26 העצמות בפער של 3 שבועות וכעת בפער של 3.5 שבועות משקל העובר בשבוע 32-1800, שבוע 36- 2200 וכעת ב38+0, המשקל 2570. בדיקת זרימות בחבל הטבור ומוח תקינית מיניטורים תקינים אין לחץ דם , תפקודי כבד וכליות תקינים, כמו כי איסוף שתן המלא העובר לא נראה המצוקה האם מעבר למעקב יש לדעתך צורך בהשראת לידה? האם יכול להיות שעובר בריא עדיין לא מעלה במשקל כמצופה ו״מתרסק״ האחוזינים עם התקדמות ההריון? ברצוני לברך אותך בשנה טובה ומוצלחת! ולהודות לך על עבודתך שנותנת כה הרבה תקווה ומגשימה חלומית הורות לזוגות רבים כל כך.

yelush יקרה

לא ניתן לתת יעות בלא לראות את התמונה השלמה של משקלך גובהך גובה בן הזוג עקומות הצמיחה של העובר וכדומה. משקל זה תקין לזוגות מסוימים וקטן לאחרים

נתי 3011

New member
פרופסור קופרמינץ שלום רב

רקע: מנסים 3 שנים, הזרעות טבעיות, הזרעות עם הורמונים ו IVF . מגיבה היטב להורמונים. ללא קליטה מעולם ( גם לא כימי). צילום רחם תקין. אנו רוצים לעשות ברור קרשיות יתר ולהגיע ליעוץ. אנו נעשה את כל בדיקות הקרישיות באופן פרטי ברמב"ם ואלו הבדיקות שהם כוללים בחבילה: PT, PTT Fibrinogen Thrombin Time Activated Protein C Resistance (APC-Resistance) Antithrombin Activity Protein C Activity Protein S Free Lupus Anticoagulant antib2 GPI IgG and IgM Coagulation Factor VIII (activity) Factor V Leiden Mutation Methylene Tetra-hydrofolate Reductase (MTHFR) Prothrombin mutation 20210 Protein C Global האם ישנם בדיקות נוספות שאינן מופיעות בחבילה הנ"ל והיית מעוניין לראות? (כגון, הומוצטאין ופקטור 8 ) תודה רבה תודה רבה

נתי 3011

New member
|../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif*|../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif כלומר לא לעשות פקטור 8?

קאריןה10

New member
אובדן בשבוע 37

שלום פרופ' קופרמינץ, לפני 4.5 חודשים הופסק לצערי הרב ההריון היקר שלי בשבוע 37 לאחר שהתגלו ציסטות במוח העוברית (בקרניים הקדמיות ובאונה הטמפורלית) ולאחר שבבדיקות מקיפות נוספות נתגלה אות בחומר הלבן במח. הבדיקה הפתולוגית אישרה את הממצאים והוסיפה פריונקטריקולר ציסט במח ופגיעה חמורה בחומר הלבן. מלבד נתונים אלה לא היתה שום פגיעה נוספת. בדוח הפתולוגי נכתב כי הרקע לפגיעה הוא ככל הנראה איסכמי בשבועות המוקדמים של ההריון. בעקבות האובדן עשיתי בדיקות קרישיות יתר ואני עדיין ממתינה לתוצאות. את ההריון השגנו בICSI וכעת אני בעיצומו של הטיפול הראשון לאחר האובדן (השאיבה נעשתה אתמול). למרות שעדיין לא הוכחה כל בעיה בקרישיות יתר, אני תוהה אם לאחר שנמצאה פגיעה על רקע איסכמי לא כדאי לי לקחת לאורך ההריון הבא קלקסן בכל מקרה. אם כן, מתי לפי דעתך יש להתחיל בזריקות? יצויין שיש לי ילד בן שנתיים וחצי שנולד גם הוא מטיפולים ללא קלקסן. תודה !

קארין יקרה

אם אכן הרקע הוא איסכמי אז הבעייה בעובר ולא בך. בישיבה שהשתתפתי לפני שנתיים בארהב ב NIH לא זיהינו ולו מקרה אחד בעולם של השנות המקרה. במקרים אלו אני מסתפק במתן אספירין שעובר שלייה כדי שיגיע לעובר בניגוד לקלסן שאינו חוצה שלייה

למעלה