Human being ולא Human doing (ארוך)
הדיון הזה נוגע לי בנקודה כל כך רגישה. אני ממש מקנאה בך לוליק על המקום השליו הזה שבו את נמצאת בענין הזה. עד גיל 27 הייתי דתיה, היו לי חיים מאד צנועים מבחינת שאיפות ודרישות, ולא היו לי שאיפות של קריירה, רק שיהיה לי כסף לחיות ולשלם את החשבונות שלי. בגיל 27 הפסקתי להגדיר את עצמי כדתיה, וכעבור שנה פגשתי את בעלי. כל השנים קיבלתי מאנשים תגובות של "מה את 'רק'?" (מזכירה, אשת מכירות) ו"את לפני/אחרי לימודים?". וכל השנים גם לא הייתי שלמה עם עצמי בענין הזה כי באף אחד מהעיסוקים הנזכרים לא היה לי ממש מענין לאורך זמן. בגיל 31 עשיתי הסבה מקצועית למחשבים. הספקתי להיות מתכננת 3 שנים, ואז בגיל כמעט 35 פוטרתי מחברה גדולה בגל פיטורין. מאז אני לא מוצאת שקט לנפשי. מצד אחד אני יודעת שמאד קשה לעבוד בהיי טק, לעמוד בדרישות המטורפות של שעות עבודה ולגדל ילד. אך הבעיה היא שלא אני בחרתי לעזוב את זה, אלא זה נלקח ממני. הפיטורין תפסו אותי חודשיים אחרי הפסקת הריון בשבוע 20, כל מה שהיה לי בראש זה ילד. שוק המחשבים היה על הפנים, ולא הצלחתי למצא עבודה. שאלו אותי בראיונות "אם אני מתכננת ילדים", "כמה שנים אני נשואה", ומה לא? וכנראה שלא הצלחתי להקרין "אין לי בראש שום דבר אחר חוץ מלעבוד בשבילכם מהבוקר עד הערב". הסתובבתי חודשים עם מלחמה פנימית מה אני אמורה לעשות עכשיו? להתחיל עבודה חדשה ולהכנס מייד להריון? לחכות? אני כבר כמעט בת 35 (אז). בלגן אימים. בסוף נכנסתי להריון, 8 חודשים אחרי הפסקת ההריון הראשון, 6 חודשים אחרי הפיטורין. מאז אני בבית (שנתיים), יובל בת 10 חודשים. והיום אני מקבלת תגובות מאנשים "את לא עובדת?" כאילו אני עושה פשע נגד האנושות. מצד אחד ברור לי שאני הבן אדם שיכול לטפל ביובל הכי טוב. ומצד שני אני מתוסכלת אינטלקטואלית. אני לא בן אדם של חברות, כך שאני המון זמן לבד עם יובל. הימים שלי מאד ארוכים ולפעמים גם משעממים. אני מרגישה שפעם הייתי בן אדם שווה. היתה לי משרה טובה, הפעלתי את הראש לפרנסתי, והייתה לי משכורת טובה מאד שנתנה לי עצמאות ובטחון בעצמי. לא כך רציתי להגיע להורות. רציתי להרגיש בן אדם שלם, כדי לתת דוגמא טובה לילדים שלי. כשהייתי מתכננת הייתי מאד גאה בעצמי וגם אהבתי את זה, ומצאתי בזה ענין אינטלקטואלי רב. אבל היום התחום הזה "מחוץ לתחום" בשבילי. כבר שנתיים לא תכנתתי, אני כמעט בת 37, וגם ככה היו לי רק 3 שנות נסיון. ואת מי מעניינת משהי כזאת עם עם תינוקת? אני מרגישה שכל מה שיכולתי להיות מבחינה מקצועית בחיים האלה, נמצא כבר מאחורי. אני אוהבת את יובל, ואני גאה, ברת מזל ומאושרת להיות אמא שלה. וזו בכלל זכות גדולה להיות אמא. אבל אני לא מרגישה שזה מגדיר אותי. וכשאני מקבלת תגובות של "את לא עובדת" אני בכלל מרגישה כאילו אנשים חושבים שאני או דפוקה או מיליונרית, ואני לא אף אחד מהם. תוסיפו לזה את העובדה שהאיש רק מתקדם ומתקדם בעבודה, צובר נסיון ויוצר עוד ועוד קשרים, ולומד לתואר שני. אני מרגישה שהלכתי לי לאיבוד לגמרי. רשמנו את יובל לגן לספטמבר, היא תהיה כמעט בת שנה. אבל לי אין מושג מה יהיה איתי. תודה למי שקראה עד כאן.