אשת השבוע

lulyK

New member
../images/Emo24.gif

שנינו ממש ממש לא רומנטיים. אנחנו סובלים מעודף מודעות עצמית (אין מצב שנמצא את עצמנו טובלים בגקוזי עם נרות מסביב בלי לפרוץ בצחוק). הבילוי הזוגי המועדף הוא בר סושי, בית קפה בשישי בבוקר עם עיתונים, הופעות בבארבי. אוהבת לקבל מתנות, בעיקר דברים שאפשר ללבוש או לנעול.

מעיןבר

New member
איזה כיף לנו ../images/Emo24.gif

*קצת* שאלות עלייך
אהבת את ההריון?
האם התכוננת נפשית לחיים שלאחר הלידה? איך?
האם החיים עכשיו נראים לך כמו שדמיינת אותם לפני הלידה?
איזה סופר/ת אהוב/ה עלייך?
את אוהבת לקרוא שירה?
במה את הכי אוהבת לצפות בטלוויזיה (סדרות/סרטים/ריאליטי/אקטואליה) ואיזה סגנון (קומדיה/דרמה/מדע בדיוני/אימה)?
איפה את רואה את עצמך בעוד 10 שנים מבחינה מקצועית?

lulyK

New member
יותר כייף לי. אני בטוחה. מומלץ בחום

מאד אהבתי את ההריון, שנאתי את הבדיקות. לא התכוננתי, לצערי העובדה שההריון הראשון נגמר בהפלה, לקחה לי את הכייף שבתמימות. הכי אוהבת את ג'ון אירווינג וקורט וונגוט. לא אוהבת במיוחד שירה, רק ריימונד קארבר. חוץ מאקטואליה, אני באמת פח זבל של תוכניות טלוויזיה. הכל מכל. מדע בדיוני הוא הסגנון החביב עלי באופן כללי (ספרים, טלויזיה, קולנוע). קשה לי לחשוב 10 שנים קדימה בתחום המקצועי, כי עוד לא החלטתי לאן לקחת את הפן הזה בחיים שלי

אור67

New member
טוב נו.אני לא אפספס את ההזדמנות..

אז ככה מאז פורום הריון ולידה ראיתי את השם שלך מככב בתשובות לבנות והבנתי (עם הזמן) שאת כבר לא בסטטוס הריוני ושאת אמא שמככבת בפורום הורים לתינוקות. את כל כך פעילה בפורומים ואני שואלת את עצמי למה בעצם? ויותר נכון איך יש שלך את הזמן/סבלנות/עיניין/חשק??? בצורה כל כך עיקבית ומסורה... מה הסוד שלך לוליק (על משקל היוגורט של סבא...אם עוד מישהו זוכר את זה..) ועוד שאלה על רקע ווירטואלית, מה בהודעות שכותבים עושה לך את החשק לפגוש את האדם שמאחורי הניק? ז"א האם יצא לך "להידלק" מתוך עיניין לדמות וירטואלית .. זהו. זה מה שיצא לי.

lulyK

New member
אני שואלת את עצמי המון את השאלה הזו

ויש לי כל מיני תשובות. דבר ראשון - זו התמכרות שגורמת לי הרבה הנאה. למה דווקא זה ולא משהו אחר? יש הרבה כיוונים: אני אוהבת לראות את השם שלי (אוהבת "להקשיב" לעצמי מדברת, ובמדיום כזה אף אחד לא עוצר אותך...), אני מתקשה לא לענות לשאלה שנראה לי שאני יודעת עליה את התשובה. זה ממש מדגדג לי באצבעות "להצביע" ולומר את דעתי. אני ממש רואה את הדפיקות שלי ואת הצורך שלי לומר את המילה האחרונה. את ההתעקשות מול מי שלא מעניינת אותו דעתי, וכנראה בצדק. צריכה תשומת לב, בקיצור...... מה שעושה לי את זה באנשים וירטואליים זה הומור, בהירות מחשבה, מקלדת מהירה ומה לעשות - דעות דומות לשלי (או לפחות פתיחות וכנות). לא שאלת, אבל אני גם מוצאת את עצמי מתעצבנת וממש שונאת בלהט כל מיני משתמשים וירטואליים....... (בד"כ אנשים שמשתמשים יותר מידי בסימני קריאה, או הכי גרוע - שמים אייקון של סימן קריאה |סימן קריאה|. תמיד נראה לי שהם צועקים עלי).

איזו אשת שבוע! (מחככת ידי בהנאה)

אני נהנית מאוד מהשרשור שלך. קודם כל, אני רוצה לציין שאני תמיד, אבל תמיד, מסכימה עם כל מילה בתשובותייך. אפילו עם התשובה על אלו תכניות טלויזיה את רואה. ועכשיו לשאלה: אם אני לא טועה, חווינו קשיים מאוד דומים לאחר הלידות של יותם ולוטן, מכמה בחינות. האם זה מטריד אותך לגבי הלידה הבאה? האם הפקת מסקנות/לקחים או שאת פשוט יושבת כמוני וחוששת או שאת בטוחה שיהיה בסדר? אני מקווה שזה לא אישי מדי, ואם כן - את ממש לא חייבת לענות.

lulyK

New member
באמת?

זה מאד מאד הדדי. כשעוד הייתי חדשה או אולי אפילו רק על תקן קוראת בהריון ולידה, עשיתי קופי פייסט לאיזו תשובה שלך (של שרונס, כלומר...) לגבי מי שפיר, וזו היתה ממש נקודת ציון בהריון שלי (אחריות שאת מן הסתם לא ממש רוצה לקחת
). אני כמוך, יושבת וחוששת (לא כל הזמן, רק כשזה עולה). ממש לא בטוחה שיהיה בסדר, אבל מבינה שזה לא יהיה תלוי רק בי. מקווה שיגיע תינוק עם מוטיווציה לינוק - ראיתי כאלה בחדר הנקה בזמן שאחזתי בגוש אדום ומצווח שמסרב להתחבר לציצי, אם אני לא טועה הם היו הרוב...... בכל מקרה, גם אם שוב לא אצליח להניק, אתארגן טוב יותר על הנקה בשאיבות כך שאוכל למשוך קצת יותר זמן בצורה כזו (אם זה בכלל אפשרי עם יותר מילד אחד). אולי תאירי את עיני לעוד מסקנות?

אני דוקא מעדיפה לקחת אחריות

על מישהי שלא עושה בדיקת מי שפיר, מאשר על מישהי שנמצאת בחרדות לקראת הבדיקה... אבל הכי אני מעדיפה לא לקחת אחריות בכלל...
ואני חשבתי שמה שכתבתי על מי שפיר השפיע כמו כוסות רוח על מת. לגבי ההנקה, בתיה דייויס אמרה לי כמה פעמים שיש כמה תינוקות שהיא לא מבינה ולא יודעת איך להסביר את ההתנהגות שלהם. לדעתי, יש שתי סיבות לכך שתינוק לא יונק, בהנחה שהתפיסה טובה ואין סיבה נראית לעין לכך שהוא לא יינק: אין מספיק חלב או שיש לתינוק בעיה כלשהי עם הפה או רפלקס היניקה. שניהם מקרים נדירים ודורשים הערכות מיוחדת. מבחינת אספקת חלב, די קל לאבחן את זה אצל יועצת הנקה, אם כי חשוב לאבחן מוקדם כדי לדעת אם אין מספיק חלב מההתחלה או שמצב זה נגרם כי התינוק לא ינק ולא סיפק די גירוי. במקרה השני, יש שתי סטודנטיות של בתיה, קלינאיות תקשורת, והן לדעתי הכתובת לאבחון בעיות יניקה. הן גם יודעות להגיד מה הבעיה ואיך לפתור אותה, תוך מתן תרגול מתאים. השילוב של שני המקצועות האלו מדהים לדעתי. שתיהן באזור המרכז ואם אי פעם יוולד לך שוב תינוק שלא יונק - הייתי פונה אליהן. אני מקווה שעם הזמן הן יהפכו להיות יועצות הנקה מוסמכות ואז יהיה מענה לכל קשת הבעיות האפשריות במקום אחד. מבחינתי, אני מתכוונת בנוסף להתארגן על טלפונים של מקומות בהם אני יכולה להשיג בקלות משאבת לקטינה שכורה, או אמדה דו צדדית. בפעם הזאת איכשהו נפלתי בין הכסאות עם עניין המשאבה ולא הצלחתי להשיג כזו. כמובן שגם לא הופניתי למקומות הנכונים ולא היה לי מספיק כוח לברר יותר. זה טירוף לנסות להגביר יצור חלב עם אוונט ידנית. מאחלת לשתינו הצלחה גדולה בפעם הבאה! וחוץ מזה, תמיד כיף לקרוא אותך.

lulyK

New member
וואו. טוב לדעת.

את צודקת עם הלקטינה, ומקווה שאף אחת מאיתנו לא תצטרך לראות משאבה כל 3 שעות

nonaa

New member
יש מישהי בשם ג'סיקה שמשכירה מדלה

כמו שיש בבית חולים (היא בי-ם אבל שולחת לכל מקום בארץ). אני לא מכירה את ההסטוריה שלכן עם הנקה אבל זה נשמע לי מאוד דומה למקרה שלי - מעט חלב בשילוב עם פעולת יניקה לא נכונה. לא הבנתי מה תפקידן של קלינאיות התקשורת במקרה זה ... ? (היתה לי יועצת הנקה טובה מאוד אבל פעולת היניקה לא השתפרה בקצב שהיא חשבה ואחרי חודשיים התיאשתי משאיבות שגם לא קידמו הרבה ...) בכל מקרה, אני נהנית מאוד לקרוא את השרשור כולו (סליחה שהתפרצתי ...)

קלינאיות תקשורת:

אני מדברת באופן ספציפי על קלינאיות תקשורת שמתמחות בתינוקות וגם קיבלו הכשרה של מדריכות הנקה. לא כל קלינאי/ת תקשורת. מה שכתבת - פעולת יניקה לא נכונה - זהו תחום של קלינאי תקשורת. כל מה שקשור להפעלה לא נכונה של הפה, כולל יניקה, לעיסה, דיבור וכו', מאובחן ועשוי להיות בר טיפול אצל קלינאי תקשורת. מאחר ואני כלל לא מבינה בתחום הזה אני לא אפרט, אבל ראיתי כמה תרגילים שהקלינאיות ביצעו עם תינוקות, ואלו היו דברים פשוטים ביותר שגרמו לתוצאה מיידית. לפעמים צריך לגרום לתינוק לבצע את הפעולה בעצמו כדי שיוכל לבצעה כראוי ולחזור עליה בזמנים הנכונים. למשל, ליצור ואקום תוך כדי יניקה. אחד התרגילים שראיתי היה לתת לתינוק לשתות מבקבוק ולמשוך את הפטמה החוצה מפיו כל כמה יניקות. מאחר והוא רצה שהפטמה תשאר בפיו, הוא ניסה לשאוב אותה בחזרה וכך למד לעשות ואקום, דבר שהוא לא עשה קודם. לגבי ג'סיקה, את בודאי מתכוונת לג'סיקה בילוביץ'. היא בבית שמש ואכן שולחת משאבות. חבל שלא ידעתי עליה בזמן הנכון. תודה! ומאחלת גם לך הנקה מוצלחת בפעם הבאה (אם את רוצה בכך, כמובן)!

nonaa

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני אכן מתכוונת לג'סיקה בילוביץ (יועצת ההנקה הפנתה אותי אליה) אני מאוד מקווה שבפעם הבאה
תהיה לי הנקה מוצלחת והרבה הצלחה גם לכן !

למעלה