עדכונים מהבית, יום 38, ה-8.10

ShukyD

New member
חחח כן גם אני תהיתי

מן הסתם ההחלטה של ההפקה היא אישית השידור באינטרנט הוא ציבורי כל אחד יכול לעשות מה שבא לו אבל לגרום לבנאדם יהודי לחלל שבת או חג גם אם זה לא נגרם ישירות על ידך, גם אם הוא לא שומר וגם אם הוא גם ככה נכנס לאתר לבדוק, זה פסול ומבחינה מוסרית פשוט לא מקובל ברור לי שגם ככה אנשים יהיו פה ויבדקו ומבחינתם לא אמור להיות הבדל אם משדרים או לא אבל אני גם במקום ההפקה לא הייתי עוזר ליהודים לחלל את יום כיפור עוד יותר.. גם אם הם חיללו כבר מבחירה וגם אם אני בעצמי הייתי מחלל אותו לבד

איתי בל

New member
אני בתור בנאדם...

לא דואג למה עושים בני אדם אחרים ואיך הם מרגישים ואיך אני משפיע עליהם ואם אני עוזר או מונע מהם לעשות כך או כך אני פשוט חי את חיי... כמו כשאתה וגם אני לפעמים מגיבים בעוקצניות כי אנחנו לא אחראים על רגשות של אנשים אחרים ולא נתחיל לחשוב 10 פעם לפני שתצא לנו מילה מהפה כי איזה מישהו משהו עלול להיפגע לא הייתי מתחיל לשקול צעדים כי לאיזה מישהו יפתה לחלל כיפור אלא אם זה באמת חוסר טאקט מוחלט אבל לבריאות שיהיה תקשו עלי למה לא היום הזה כאילו לא מספיק משעמם תחת יהיה לפחות מחר ניתן לראות באתר את הפרק שהיה היום בערוץ 2?

ShukyD

New member
אז עזוב בחינה מוסרית

מבחינה הלכתית אסור לגרום לבנאדם לחלל שבת <וגם כיפור> וזה אומר שגם אם הוא אוכל אתרוג ים בחלב אימו מול סרטי פורנו של הומואים ומשחית זרע לבטלה ביום כיפור אסור לך לעודד אותו או לתת לו סיבה לחלל בין אם זה אתר בבעלותך או כל דבר אחר ויש אנשים שההלכה חשובה להם גם אם הם לא שומרים בשיט מעבר לזה מה זה תקשו עליי כאילו היום הזה לא מספיק משעמם אתה יכול לראות בטלוויזיה ערוצים בחו"ל, אתה יכול לראות סרטים בדיוידי \ מחשב אתה יכול לקרוא ספרים\ עיתון, לפתור תשבצים אתה יכול לשמוע מוזיקה שאתה אוהב אתה יכול לצאת לטייל אתה יכול לשבת ולחשוב עם עצמך, לעשות סדר בבלאגן, אתה יכול לעשות המון דברים זה טיפשי להאשים את קשת שהם מקשים עליך ביום כיפור וזה סתם להיות מפונק.. כולה יום אחד, יעבור בקטנה.. ובקשר לשאלה תדע מחר, אין לי מושג.

איתי בל

New member
יש מישהו שבאמת יודע איך ההלכה הולכת

לא רואה את זה כעובדות יותר כהשארות כמו ששפרה בטוחה שאפשר לקדש או להתפלל או אל יודע מה לפני כניסת השבת ואשר אחרי הרבה פעמים זה עניין של איך מסתכלים על זה קשת משדרת את האח הגדול בשבת..אז אני בספק אם ההלכה זה מה שחשוב להם זוו הסיבה כדי לא להקל עלי ביום הזה אני מבין את ההיגיון שלא תבין אותי לא נכון אני גם לא בהכרח מתנגד לו פשוט מעצבן אותי טלוויזיה בחו"ל אין לי מה לראות חוץ מסטאר וורלד שנהיו מעאפנים...קיצור אין לי מה נמאס לי להביא סרטים מהדיוידי כבר ממזמן וגם אם יהיה לי כוח לזה אז פחות שעה וחצי מהיום הזה.. לא עזר כזה הרבה אין לי סרטים על המחשב לא אוהב לקרוא ספרים לא אוהב לפתור תשבצים אשמע מוזיקה אבל גם בשקט כדי לכבד אחרים כך שגם די באסה לא יוצא לטייל כל העולם אושתו יוצאים לטייל ביום הזה... לא אוהב את ההמון לשבת עם עצמי אני יושב כל השנה בתוך עצמי בלד אני מסוגל שלבת לך 10 שעות לא לזוז להסתכל על הקיר ולא להיות בקשר עם העולם ובקושי אפשר לקרוא לזה להיות בגוף שלך אני כל השנה יש לי יום כיפור אבל ביום האחד שזה קיים עצם זה שזו הברירה היחידה לא בא לי לעשות את זה לא אומר שקשת חייבים לי משהו וכן כולה יום אחד ניחא זה כן הליות מפונק לכן אני לא בא באמת בדרישות אבל כוס אמק אני שונא את היום הזה

ShukyD

New member
עזוב לברוח

לשבת ולהסתכל על הקיר זה כלום תשב ותסתכל פנימה כל המטרה של היום הזה היא שנצא ממנו חכמים יותר וטובים יותר ואין מקום להשוות שבת לחג גם לי בשבת אין בעיה לשלוח סמסים או הודעות באינטרנט לאנשים ולעזור להם לחלל שבת אבל יום כיפור זה שונה כי ביום כיפור יש אווירה כללית שהמון אנשים מכבידם את היום הזה גם אם לא לגמרי מבינים את המשמעות שלו או את הפואנטה, כי זה להיות חלק. אותי נגיד לא יזעזע לראות מכוניות בכיפור אבל בלי ספק זה יהיה לי מוזר וקצת מציק. ובסדר לא אוהב לא אוהב, אי אפשר להתפנק כל כך, זה כולה 25 שעות אז תשן יותר מהרגיל, תקרא קצת בלי לאהוב, לפעמים יש כתבות מעניינות בעיתון. ותעשה כמוני, תצבור סרטים על המחשב.. יש לי כל כך הרבה שגם ה25 שעות של כיפור לא יספיקו אפילו אם אני אראה אחד אחרי השני ברצף. אבל לקרוא, לחשוב, להתעמק, להבין, להחליט, מה נשאר מה הולך.. זה מה שמעביר את הזמן באמת. תתפרע בדמיון תמצא צורות בעננים, אתה יודע איך זה מעביר את הזמן? בצורה מטורפת.

איתי בל

New member
שוקי אני לא מסתכל על קיר כי הוא כזה מעניין

העיניים שלי מסתכלות על קיר אני מסתכל על משהו אחר ומבחינתי באותו רגע אני לא נמצא בגוף שלי בכלל אני פנימה אני החוצה אני בכל מקום משוטט לי חבל לך על הזמן אין מי שעושה חשבון נפש יותר טוב ממני אני עושה רק חשבונות נפש אני הגעתי למצב שאני גמזים לגמרי אני גר בדירה לבד אני חלק נכבד מהיום לבד לפעמים עובירם כמה ימים עד שאני רק מישהו שהוא לא אני לפעמים אני מסתכל במראה לראות את עצמי רק כדי לראות מישהו ואני לגמרי נכנס לדיונים עם הבנאדם הזה מול המראה זו הדרך הכי פיזית שאני יכול לתאר איך אני נכנס לעצמי וגם הדרך הכי פחות משמעותית לאיך שאני עושה את זה ובגלל שאני כל כך חזק בדבר אני יכול להגיד לך שהיום הזה...אנשים פיספסו אותו אנשים געם זקוק ליום שכזה מאוד אבל סתכל על שי למשל.. מה הוא עושה ביום הזה סוחב סוחב ואז הולך לישון מתעורר כשהיום נגמר הולך לאכול זה נקרע לצום? זה חשבון נפש? הוא מתחמק מהיום הזה הוא הולך לישון יוצא מהגוף שלו מטייל בעולם חלומות חוזר הולך לאכול הוא מתחמק מהיום גם אשר הוא לא מסתכל בשום עצמו הוא הולך לבית כנסת ועושה שם מה ששי עושה מתחמק מהיום הזה מתפלל רק כדי לא להרגיש את זה שהוא רעב רק לא להתמודד עם מה שהיום הזה נותן אני אומר להפך תהנו מהיום הזה תתחברו לאמ אמא שלו תהיו רעבים תשתגעו אבל לא הוא בורח לבית כנסת להעביר את הזמן כמה שיותר מהר שלא ישים לב שקשה לו תאמין לי אין הבדל בין לקחת סרט בדי וי די בין לישון בין ללכת לבית כנסת לפחות בשביל אנשים מסוימים אני אסתדר אני אעביר את הזמן אין ברירה...אני לא מצפה שקשת תעבוד רק בשבילי אבל אל תצפה מנמי שאני לא קצת אתבכיין פה ושם:) גם כאן גם מחר סביר להניח

ShukyD

New member
חשבתי שאתה סתם בוהה

כי אמרת שבקושי אפשר לקרוא לזה להיות בגוף שלך כנראה לא הבנתי נכון באמת עם ישראל זקוק ליום כזה אבל במקום לקבל אותו בברכה אנשים בורחים ממנו בתירוץ שמי צם ולמה צריך את זה ורוצים להשתמש בחשמל והכל אנשים מפחדים כי הם יודעים שלצום ולהיות לבד עם עצמם בלי מכשירי חשמל והסחות דעת אומר שאין לאן לברוח מזה בגלל זה כולם אוהבים להיות ביחד בכיפור, לדבר הרבה. אבל אי אפשר לצפות מאנשים פשוט לעשות את זה, זה לא פשוט בטח לא בלי נסיון והבנה.. זה יכול להשאיר צלקות נפשיות לא פשוטות וצריך בהדרגה ללכת לכיוון הזה... וביום שכולם יתחילו לעשות את זה יותר עם עצמם א' יום כיפור יהיה יום חג ושינוי למדינת ישראל ב' כל אחד שקצת יותר מתקרב לעצמו ומרגיש קצת פחות אבוד, נהיה בנאדם יותר טוב לעצמו ולסביבה שלו ואז התקרבנו עוד צעד לעולם טוב יותר, למרות שזה נשמע קלישאתי.

איתי בל

New member
נכון...

אבל צריך מלכתחילה להבין את מטרתו של היום הזה ידוע שהיום הזה הוא יום לביצוע חשבון נפש וזה הזמן לבקש סליחה והכל אבל אנשים מסתכלים על הדברים בצורה טכנית כמו שהרבה פעמים מסתכלים על הדת בצורה טכנית ולא בצורה רוחנית... מה שדבילי כאילו זה דת... זה רוחני אז תחשוב רוחני אני בספק גדול אם אלוהים בכבודו ובעצמו פשוט בא לו לראות אנשים לא אוכלים 25 שעות ולא משתמשים בחשמל הצום הוא לא המצווה הוא אמצעי הוא אמור לגרום למשהו אבל אנשים חיים בסרט שאלוהים רוצה שהם יסבלו יום אחד ואם הצלחת אז הוא מוחל על הכל וואלה זו לא המטרה ולבקש סליחה מאחרים זו גם לא מטרה זו תופעת לוואי שתקרא אחרי שתסתכל לתוך עצמך אבל ההוויה הכללית כרגע של היום הזה זה טכני לך אל תאכל אל תחלל את היום הזה בקש כמה סליחות עשית את שלך וואלה לא... אני לא אומר שממחר כולם צריכים ביום הזה באמת לסתום את הפה ולהתמודד עם עצמם אבל זה גם לא המטרה של אף אחד המטרה של כולם זה להתחמק מהיום הזה איך אפשר להעביר אותו בלי לשים לב אז חלק ישנים רואים סרטים יוצאים עם חברים הולכים לבית כנסת אבל זה הכל כדי להתחמק במקום לחבק את היום היחיד בשנה שאתה אמור לסתום את הפה לא לעשות כלום..ולשבת עם עצמך וברגע שאתה שותק גם אם ממש תתאמץ למצוא עניין בקיר גם אין ברגע שאתה שותק עצמך פשוט בא אי אפשר להפסיק לחשוב תנסה עכשיו לרגע להפסיק לחשוב... ממש שוקי שב שניה עכשיו תנסה לשניה אחת שלא תעבור לך שום מחשבה בראש אי אפשר הראש כל הזמן חושב מהרגע שאתה חי עד שאתה מת אתה לא מפסיק לחשוב אי אפשר לברוח מזה פשוט אי אפשר אז להסתכל על הקיר זה מספיק כדי שכל המחשבות שלך יבואו לבד אפשר לבורח מזה רק בעת מעשה כמו להתפלל או לישון או אנערף זה הפיספוס הגדול של היום הזה

ShukyD

New member
דווקא למדתי טכניקה לנקות את הראש

הוא לא מפסיק לגמרי אבל זה מצמצם לכמות מינימלית את המחשבות שעוברות לך בראש מעבר לזה אני מבין מה שאתה אומר אבל לא נראה לי שאנשים טיפשים גם אם הם לא חושבים על זה ומבינים את זה, הם יודעים שכל מה שהם עושים כולל ההסתכלות הטכנית על היום הזה, נועד לברוח מהמטרה האמיתית. מעבר לזה שיום כיפור זה בכלל לא יום של סליחות בין אדם לחברו אבל על זה נחליק הלאה. אני מסתכל על דת בצורה לגמרי רוחנית אין לי שום סממנים, אני לא שומר שבת, לא מקפיד יותר מדי בחגים, אבל אני מאמין. אני מתחבר רוחנית לדברים מסויימים בדת. אבל אני בעצמי כשאני רואה איזה תהליך עברתי, ואיך צריך לקחת פניות במיקומים מדוייקים מאוד בשביל להגיע להבנה וקבלה כזאת.. אתה לא יכול לצפות מכל אחד לעשות את זה.. לא שאנחנו יותר טובים מהם, פשוט כל אחד והראש שלו.. הראש שלנו לוקח אותנו למקומות שונים אחד מהשני. אין סינכרון בין הראש שלי לראש שלך. חלק לא מספיק מפתחים את החשיבה כדרך לקבוע לעצמם מטרות ודדרך חיים, וסומכים על הגדרות שאחרים קובעים בשבילם. החלק השני באמת ממנו מגיעים למקומות שונים, כל אחד באמונה שלו, פשוטה או מורכבת ככל שתהיה.. בגלל זה אין אפשרות שכולם יעשו את זה, שכולם יבינו את זה, שוכלם יפנימו את זה וגם אם כן, שזה יראה להם מספיק נכון כדי לשבת עם עצמם ולחשוב. יש אנשים שכל כך מפחדים מהמחשבות שלהם שהם יעשו הכל רק לא לשבת ולחשוב. אבל כל אחד עובר את הכאפה בשלב מסויים, כל אחד מתרכך, כל אחד מתעסק יותר בצדדים המודחקים של הנפש. כשזה יגיע זה יגיע, אין מה לעשות, אי אפשר לצפות מכולם להיות אחד ולחשוב באותה רמה.

איתי בל

New member
אחלה סבבה

לא מצפה מכל אחד לעשות את זה או שיהיה מסוגל לעשות את זה קשה לשבת עם עצמך...להתמודד עם עצמך קשה אחושרמוטה אבל.. או שתעשה או שלא או שתכבד את היום הזה באמת ותקיים את מה שהוא אומרותשב עם עצמך... או שתגיד לא מסוגל לזה לפחות לא בשלב הזה של החיים ותמשיך לחיות את החיים שלך אבל אל תצופ בשביל הקטע ותתחמק מהיום ותנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה זה כמו בתיכון באמצע שיעור מישהו אמר משהו ממש טיפשי אז המורה אמר לו כולם חשבו שאתה חכם עד שדיברת בזמן שהוא שתק אני יכלתי להגיד משהו חכם וסבבה לי הוא יכל לשתוק וזה גם בסדר אבל להגיד משהו טיפשי זה כבר...מטופש לצום ולהתמודד אחלה לא לצום ולהמשיך לחיות כרגיל גם בסדר אבל לעשות מעשה טיפשי של לצום אבל ללכת לישון כל היום כדי לא להרגיש ולברוח... מה אתה משחק על אלוהים חושב שהוא לא ישים לב כי כיפור אז הוא עסוק בגם לישון כי הוא רעב בחייאת זום זום...

יNOT

New member
וויכוח סרק ../images/Emo3.gif

ההפקה החליטה על דעת עצמה לבחור את הדרך הקלה ביותר. בלי שום התחשבות בצופי התוכנית. אני בספק אם בהולנד יודעים על הרעיון הזה, ואם כן האם בכלל מבינים אותו
הדבר שהכי מסקרן אותי זה לדעת מי יחזור לצפות בזה אחרי שעושים "הדממה" בשידור חי?!

יNOT

New member
../images/Emo6.gif זה לא קשור ל"מסכן" זה קשור לזה...

שזה עוד מסמר בארון הקבורה של התוכנית, זה עוד הוכחה לפורמט ההרוס. מעבר לזה או שאתה מבין או שאתה בהכחשה.

איתי בל

New member
אני לא מבין אני לא בהכחשה אני לא שם זין

ארון קבורה תן לי כאלה אחוזי צפייה כזו כמות אס אמ אסים כאלה סכומים שאקח ממפרסמים בתוכנית שלי מהוט על הערוץ ומפלאפונים על שידור בדור השלישי ואני ישן לך באיזה ארון קבורה שאתה רוצה כל יום עד שארית חיי אני מאחל לך גם מוות כזה בעודך בחיים לאונרדו דה וינצ'י זכה להצלחה שכזו רק אחר מותו

יNOT

New member
../images/Emo9.gif צודק חלקית

אני מדבר על זה שהפורמט נהרס. בקשר לליאונרדו דווינצ'י צודק
, אוליי אז כדאי לחכות מאה שנה, ואז לראות אם נכיר בתוכנית "האח הגדול" שהייתה בישראל באותה צורה שאנחנו מכירים באיש רנסנס.
אני מדבר על ההווה , על מה קורה היום ועוד שבוע. היה אפשר לקרוא תגובות של אנשים בפורום על כך שהתוכנית נהרסת...ואחוזי הצפייה הגבוהים נבעו בעיקר, ממה שכולנו יודעים כבר, אין לזה שום קשר לצפייה בשידור החי... ואני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני שאחוזי הצפייה בשידור החי.....נמוכים בהרבה. השידור המרכזי מתקבל בדעת הקהל כ"שעשועון"או כתוכנית מבדרת, בלי הקשר למה שקורה בלייב. זה רוב האוכלוסייה, לא מי שכותב פה בפורום.
אתה רוצה להתווכח על זה?

איתי בל

New member
מה זה יעזור להם עוד מאה שנה

הם לא יהיו פה אני ואתה לא נהיה פה... אם תפנה לדה וינצ'י תשאל אותו מה אתה מעדיף הליות מוצלח בזמנך או לאחר זמנך לא נראה לי שהוא יבחר באפשרות השניה בהווה אנשים התלוננו על התוכנית עוד כשהיא הייתה סך הכל פרסומת בעונה של כוכב נולד שאנשים יתלוננו הכסף זורם...אני אספר לך סיפור קטן פעם בצעירותי אהבתי תוכנית מאוד חביבה בשם "נשואים פלוס" אתה יודע איך התוכנית הזו הצליחה והגיעה ל10-11 עונות? הייתה תוכנית...עונה ראשונה... לא הצליח משהו אנשים לא התחברו לקונספט ואז איזו אישה מהמעמד הגבוה עם מקל בתוך התחת שלה ראתה במקרה פרק החליטה שהתוכנית גסה מידי ושלחה מכתבים לרשת פוקס שתוריד את התוכנית לא הלך לה אז היא התחילה לפרסם את שנאתה לתוכנית ודיברה על זה בעיתונות רדיו וכדומה אתה יודע מה קרה? אנשים שמעו מה שהיא אומרת שהיו חייבים לגלות בעצמם מה יש בתוכנית הזו שכל כך בוטה השאר היסטוריה אנשים אהבו את הגסות של התוכנית ורק בזכות האישה הזו התוכנית המשיכה לרוץ גסה מתמיד במשך כ10 עונות גם אלא ששונאים עושים שירות אדיר לתוכנית לכן אמרתי גם שכל אלא ששונאים את שי ולא מפסיקים לדבר עליו עושים לו פרסום שאי אפשר לקנות בכסף גם אתה תורם לתוכנית בצורה כזו שלא משנה כמה אס אמ אסים תשלח זה לא ישתווה למה שאתה עושה ברגעים אלא השידור החי? אתה בטח מדבר על ערוץ 20 אינטרנט וכדומה אלו ערוצי נישה שבמקרה הטוב הם עוברים את אחוז הצפייה ונחש מה... זה לא משנה! יודע למה? כי אין פרסומות... אחוז רייטינג זה לא באמת מכניס כסף זה שאתה צופה בתוכנית אתה לא משלם לאף אחד כסף על זה... זה שראית ביום שלישי את התוכנית לא שילמת לארז טל על זה כסף וזה שאני צופה עכשיו בערוץ 20 אני גם לא משלם על אף אחד הכסף בא מפרסומות הפרסומות משלמות לפי רייטינג בערוץ 20 אין פרסומות כך שהרייטינג לא משנה בעליל מה שמשנה זו התוכנית בערוץ 2 שמביאה מספרים מאוד יפים

יNOT

New member
../images/Emo9.gif ושוב אני מסכים איתך

כל אלה לא לא משפרים את התוכנית , אלא רק את הרייטינג.

איתי בל

New member
רייטינג זה מה שחשוב

מדובר פה באנשי עסקים לא אנשי אומנות הם לא דה וינצ'י חוץ מזה שאני נהנה מהתוכנית עד עכשיו ואני חושב שהיא מצוינת לא עמניין אותי אם היא שונה מהתוכנית של ההולנדים מכיוון שלא צפיתי בתוכנית של ההולנדים מילא זו הייתה העונה העשירית בארץ ועד עכשיו התרגלנו דלבר אחד ומביאים דבר אחר אבל זו עונה ראשונה כל מה שהם עושים עכשיו חדש בשבילי אז ממש לא מעניין אותי השוואות אני פשוט נהנה בשבילי התוכנית כן השתפרה מאז הפרק הראשון באסה לך שאתה לא נהנה

למעלה