עדכונים מהבית, יום 38, ה-8.10

פלדי1

New member
איתי בל - כבר התחלתי לדאוג

קראתי מה שכתבת ולא מצאתי את המילה זין. בשורה האחרונה החזרת לי את שלוות הנפש !!! תודה רבה דרך אגב הזכרת לי בת של חברה. היא אמרה שהיא שנמאס לה כבר מיום השואה הזה , המסכנה תכננה ללכת לסרט .

איתי בל

New member
אני שונא גם את היום הזה

זה לא אומר שאני לא מכבד אותו או לא מבין את צורכו... אבל זה יום שואה! כאילו באמת זה יום שואה אין מישהו שבאמת אוהב את היום הזה אתה אמור לשנוא את היום הזה וכן זה יום משעמם תחת וגם אני הייתי הולך לסרט זה לא אומר שאני מזלזל זה אומר שמצ'עמם מה אני אמור לעשות במשך 24 שעות לראות רשימת שינדלר ולהיזכר... זוכר מכבד עצוב כועס מבין מקבל מתמודד ואפילו מסכים בסוף אבל אם אראה סרט כדי להעביר את הזמן אני בטוח שאף אחד לא יפגע

יNOT

New member
../images/Emo6.gif באמת מצאת לך את מי לשפוט על היגיון

תקרא את הדברים שוב, ההיגיון היחיד שנובע מהמשפט שלי, הוא שאנשים יבינו שאין פה שאום דבר אמיתי, והיחידים שעוד נאחזו באשלייה , ייתפכחו מהר מאוד....כי הם יבינו שהם בעצם לא ראו כלום יום שלם. ולפיכך זה יכול להיות שידור מוקלט...או שידור של שחקנים שיוצאין לחופשה בחגים.
היגיון זה לא הבעייה שלי
מבטיח לך

cookies10

New member
סליחה לא הבנתי

האם אתה קשור לתוכנית של האח הגדול ולכן אתה כותב - שאנחנו נמשיך לצלם האם אתה צלם הבית... עוד משפט כתבת וסליחה אם לא הבנתי שאיכפת לנו לנו מקדושת החג שלכם ולא שלנו, אתה מוכן בבקשה להסביר לי מי אתה, ורק אם אתה רוצה...

יNOT

New member
אני אנסה לאיית לך את זה ../images/Emo9.gif

או לפחות לכתוב בצורה שגם ילד יבין
הייתה שקופית שלא יהיו שידורים בחג, אני הסברתי שההפקה בכל זאת תצלם בחג , כי הם חייבים, הם חייבים להיות יכולים להראות לציבור אחרי החג שבזמן החג דיירי הווילה לא עשו כלום מעניין, ולכן הצופה לא פספס כלום,הם גם חייבים כי זו הדרך שלהם לשמור שכולם שם נשארו בחיים ולא צריכים עזרה רפואית , אבל.... ע"י זה שהם מצלמים , מקליטים, ומדברים במיקרופון בחדר ה"אח הגדול" הם בעצם מפירים את קדושת החג שאותו הם כביכול מנסים לשמר, את קדושת החג שהיא כביכול הסיבה למה הם לא משדרים באינטרנט.
האם זה ברור יותר?! (בשיא הרצינות מעבר לזה, זה רק ל
שלא חשבתי שיש בפורום כאלה....
)

ShukyD

New member
נא להרגע

קוקיז היא גולשת בפורום והיא בנאדם כמו כולם ובניגוד לרוב פה לא עשתה שומדבר רע לאף אחד

יNOT

New member
והתגובה שלי אליה הייתה רעה?!

אני רק הסברתי שוב עפ"י בקשתה. ונכון שאוליי סיימתי את דבריי ב"עקיצה" אבל זה בגלל שכתבתי ברור, ומי שלא מבין את מה שאמרתי, זה מתוך בחירה, לא מחוסר של הבנת הנקרא.

הפעם הצנזורה על רנין

מאוד מדוייקת . במהלך היום לא ממש צימזרו אותה ולא נמנעו מלהראות אותה מנהלת שיחה עם אשר ועינב בחצר . ( שיחה בה רנין הסבירה לאשר ועינב שוב על סובלנות וסבלנות . שיחה שאני באופן אישי מאוד נהנתי ממנה ) אבל כאשר צילמו אותה מדברת אל תאייסיר כאשר היא מתבוננת בתמונה שלו . היסטריה אחזה את המפיק שמיד לחץ על כפתור השקופית ( מפסיקים את השידורים לרגל קדושת החג ) ואז מחליפים לשקופית השידור נפסל . אני חושב שכבר ניתן להסיק שיש לחצים על ההפקה מחוץ לוילה בכל הנוגע לרנין . אי אפשר להסיק שמדובר בתאייסיר עצמו או המשפחה או גורמים אחרים שמנסים לצנזר את מעשיה של רנין . ניתן רק להצטער על כך . ניתן להצטער על כך כבני אדם . ניתן להצטער על כך שבחורה שבתכלס לא עשתה כל רע ( מעבר למקובל בתוכניות מהסוג הזה ואפילו מעט פחות מהמקובל בתוכניות כאלה ) מעוררת על ההפקה לחץ ציבורי חיצוני . חבל לי על רנין ועל העולם אותו היא תצא לפגוש לאחר שתצא מהוילה . כי הביקורת על מעשיה והגופים שמתערבים כרגע בשיקולי ההפקה כנראה ימשיכו לשפוט אותה לחומרה גם לאחר שתצא מהוילה . המוזר בעיניי הוא שדווקא רנין מכבדת מאוד את משפחתה בהמצאותה בוילה . הרבה פעמים אני מקשיב לשיחות שרנין משתתפת בהם ואני רואה איך היא מצליחה לנטרל סיטואציות נפיצות בדרכי נועם . אני רואה את ההתנהלות שלה ואת העדינות ובעיקר את הסובלנות וגם את התמימות . זה לא שהיא חפה מפגמים אבל היא גם לא מתכחשת לזה . והעקרונות שלה הם נכונים עם קצת יותר נסיון חיים הם יובילו אותה למקומות שבהם היא תדע להמנע מטעויות ולנצל אותם בהתאם לכישוריה . בכל קבוצה של אנשים יש מספר תפקידים אותם ממלאים אנשים מסויימים בקבוצה . יש את הבולטים והדומיננטיים ( המנוע ) יש את המנווטים ( ההגה ) ויש את אלה שמשמשים על תקן שמן מכונות . הם אלה שדואגים שכל החלקים יתפקדו ביחד . הם לא עושים זאת בצורה בולטת לעין אלא מעצם נוכחותם . כל אחד או אחת על פי דרכו או דרכה . בוילה יש 3 כאלה : רנין , לאון ואיתי . לאון לקח על עצמו את תפקיד "ליצן החצר " כפי שהיה במהות של ימי הביניים . בימי הביניים ליצן החצר לא רק היה מספר בדיחות אלא גם היה מוסיקאי החצר ואחראי על הבידור . אבל לא רק זאת , ליצן החצר הפך גם לאיש הסוד של האציל או המלך וזאת מהסיבה שהוא בדרך הנעימה שלו גורם לאנשים להיפתח אליו ולא לכעוס עליו לעולם . איתי לעומת זאת מנסה את כוחו לעיתים בתפקיד ליצן החצר ( ללא הצלחה לטעמי ) אבל עיקר המהות שלו באה מהרוגע והצניעות . הוא פשוט מזכיר לכולם שאפשר גם אחרת . רנין היא על תקן מפשרת בסיכסוכים , בעיקר כאלה שנובעים מתוך פערים אדיאלוגים . דרך ההסתכלות שלה על החיים היא לא בשחור ולבן ולא בצודק וטועה . היא מבינה היטב שהחיים בין אנשים גורמת למציאות להיות מורכבת ולא חד צדדית . כאשר מדברים על המשחק באח הגדול זה מכניס אותה לקונפליקט . כי אז היא נאלצת לפעול בדרך אסטרטגית שנכונה לה למשחק אבל לא מסתדרת לה עם האדם שהיא רוצה להיות . לדוגמא : היא נאלצת לומר לכל אחד מהצדדים בויכוח מסויים שהוא צודק ושעליו לעמוד על שלו כי זה נכון וטוב לה אסטרטגית אבל זה סותר את עצם זה שהיא יודעת שאף צד לא באמת צודק . עכשיו יהיו כאן כאלה שיטענו שזו הוכחה שרנין צבועה . אני חולק עליהם משום שזה המשחק וכך משחקים אותו . מן הסתם שאם אני הייתי בוילה הייתי מעוניין שהריב בין אשר ועינב לבין צבר ושפרה ימשיך כמה שיותר זמן . מה איכפת לי ששתי הקליקות יריבו בינם לבין עצמם וישלחו כל פעם מתמודדים אחרים להדחה כל עוד זה לא אני ? נכון , זה נקרא אינטרסנטיות . אבל זה בעצם המשחק בוילה של האח הגדול . זה בעצם מה שנותר אם אסור לך לדבר על אסטרטגיות . זה ועוד משהו , אתה יכול לנסות להתחבב על כולם ועל הקהל בבית כך שכאשר יעמידו אותך להדחה לא תודח . רנין יודעת שהיא התחילה במינוס בקטע הזה ( היא על משבצת ה-"ערבייה" ) . ורנין יודעת גם שאין לה גב רחב ובטוח בקרב הציבור או כביכול המגזר הערבי . רנין יודעת שהיא לא הערבייה הקלאסית בעיניי המגזר הערבי ושהיא עדיין ה-ערבייה בקרב המגזר היהודי . היא יודעת שאין לה על מי לסמוך אלא על היכולות שלה לשרוד . ולעיתים מלחמת הישרדות זה לא הדבר הכי אסטטי בעולם .

רנין...

איזה יום אחד רנין אמרה שהיא בכוונה מדברת לתייסיר בכדי שהוא יראה שהיא חושבת עליו וכו' עכשיו ההפקה מונעת ממנה שהוא יראה את זה-זה רע בשילה ברשק לזה שאמרת שהיא פועלת לפי המשחק שהיא שורדת ככה אפשר לומר על כל שחקן!!! אז כולם לא צבועים הם פשוט משחקים את המשחק!

ברור !

כל המתמודדים בסך הכל מנסים לשחק את המשחק כמיטב יכולתם והבנתם . ולכן לפי דעתי אין מה לבוא אליהם בטענות אישיות . ולא צריך למדוד אותם על פי הסרגל הערכי והדיי מתחסד . העניין עם רנין הוא שמודדים כל אמירה או פעולה שלה בזכוכית מגדלת . מה שלא ממש הוגן כלפיה .

רנין...

איזה יום אחד רנין אמרה שהיא בכוונה מדברת לתייסיר בכדי שהוא יראה שהיא חושבת עליו וכו' עכשיו ההפקה מונעת ממנה שהוא יראה את זה-זה רע בשילה ברשק לזה שאמרת שהיא פועלת לפי המשחק שהיא שורדת ככה אפשר לומר על כל שחקן!!! אז כולם לא צבועים הם פשוט משחקים את המשחק!

יNOT

New member
../images/Emo45.gif חצי צודק.... ../images/Emo4.gif

אם זה הגיע למצב כזה שמופעל לחץ על ההפקה והם נאלצים לעשות "שמיניות באוויר" בשביל לשמור את כולם מרוצים בגלל רנין , אז מן הראוי שייפסלו אותה.... זה או שהיא כמו כל אחד אחר או שהיא מיוחסת..... כרגע הבחירה של ההפקה היא דיי ברורה : מיוחסת במסווה של "כל אחד אחר""
ושוב הם פוגעים בעצמם כי, הצופה רואה את זה.....למרות כל ההגנה שהם חושבים שהם נותנים לה, או בעצם בגלל כל ההגנה הזו.

לפי דעתי

קודם כל הצנזורה על רנין פוגעת בעיקר בה . דבר שני שחשוב לקחת בחשבון הוא שאולי ההפקה מושכת זמן ובזמן הזה מנסה לפתור את הבעיה מול קבוצת הלחץ . אם אתה מוציא את רנין מהמשחק אז אתה נכנע ללחצים של אנשים מבחוץ וזה סממן אפילו יותר גרוע מזה שרנין תישאר אפילו עם צנזורה . בשניה שההפקה תיכנע ללחצים מבחוץ ותוציא את רנין מהוילה בגלל התגובות שמחוץ לוילה אז נגמר המשחק מבחינת ההפקה והיא תחשוף את עצמה לעוד ועוד לחצים מצד כיוונים שונים . גם בעונה הזו ובטח ובטח בעונות הבאות . אז כפי שכבר אמרתי , אני נוטה להאמין ( נאיבי? ) שההפקה מנסה לפתור את הבעיה מאחורי הקלעים וכרגע משתדלת להרגיע את הרוחות . בכל מקרה אם גורמים מבחוץ ישפיעו על הדחת מתמודד בדרכים שלא קשורות למשחק ( קרי s.m.s ) זאת כבר לא תהיה תוכנית ריאליטי . חובה להוציא מתמודד או מתמודדת רק כאשר יש איום ממשי ואמיתי על חייו ובטחונו ( או משפחתו ) . לדוגמא צריך להוציא מתמודד מהוילה אם מתעוררת בעיה רפואית קריטית אצל מתמודד וזה לא המקרה הספציפי הזה . . ואני מאוד מקווה שלא הגענו למצב הזה בכל הנוגע לרנין . גם לא רואה סיבה שיגיעו למצב הזה .

י ר ח י ת

New member
אבל אני לא מבינה!

הרי הכל משודר חצי שעה אחרי, לא? יכולו פשוט לא להראות את החלק הזה אם כ"כ היו רוצים..

למעלה