עידכונים מהוילה - יום 33, ה- 3.10

ביקשו ממני לא להגיב אישית .

אז רק אומר שאת נשמה טובה ! ואני מתאר לעצמי איך את בחייך הזוגיים ( אם יש לך בן זוג כמובן ) לא מתחבקת עם אף אחד פרט לאותו הבן זוג . ואם כן , אז בטח החבר שלך צריך לזרוק אותך גם ! או .... שזה רק בגלל שרנין ערבייה וזה מעמיד אותה בסיטואציה אחרת לגמרי על פי הסטריאוטיפים שלך ?

טלטוש

New member
עזוב, אנשים חיים בסטראוטיפים

לפעמים לא יודעים לעשות את ההבחנה. הגזענות בנויה מ"אנחנו" לעומת "ההם" כשכמובן שכל מה שאנחנו עושים הוא טוב, וכל מה שההם עושים לא טוב. גם ההם הם בדרך כלל קבוצה אחת ולא מובחנת בפרטים כשאצלינו מותר פלורליזם.

quarantine

New member
יפה נפש פשוט נשמה טהורה

אתה חושב שיש אדם שאין לו סטראוטיפים לגבי קבוצה מסויימת? הלוואי וכולנו יכולנו לחיות ללא הסטראוטיפים והגזענות אבל לא פגשתי בחיי אדם כזה. הגזענות קיימת בתוכנו לגבי עדות לגבי אנשים שגרים באיזורים מסויימים לגבי מקצועות. אם אתה נקי מגזענות וממחשבות סטראוטיפיות אתה לדעתי אדם מושלם. להגדיר קבוצה כערסים זה גם סטראוטיפ.

הבנת הנקרא .

עכשיו תיישמי . לבוא ולשפוט אדם על פי הסטריאוטיפים שיש לך בראש זה לעשות עוול . יש מולך אדם ( נניח רנין ) את רואה אותה ומכירה את ההתנהלות שלה . אז את לא יכולה להניח בצד את הסטראוטיפים ולהתייחס לאדם עצמו ? זה כלכך מסובך לך ? אגב , גזענות זה המונח הנכון רק באשר למוצא . לגבי אנשים שגרים באיזורים מסויימים זאת לא גזענות אלא סטראוטיפ . וכנ"ל לגבי מקצועות . זה שסטראוטיפים קיימים זה לא הופך אותם ללגיטימיים . בעיקר לא במקרים כמו אלה שעלו כאן בפורום . * לא הגדרתי אף קבוצה כערסים . נתתי השוואה .

quarantine

New member
יפה נפש פשוט נשמה טהורה

אתה חושב שיש אדם שאין לו סטראוטיפים לגבי קבוצה מסויימת? הלוואי וכולנו יכולנו לחיות ללא הסטראוטיפים והגזענות אבל לא פגשתי בחיי אדם כזה. הגזענות קיימת בתוכנו לגבי עדות לגבי אנשים שגרים באיזורים מסויימים לגבי מקצועות. אם אתה נקי מגזענות וממחשבות סטראוטיפיות אתה לדעתי אדם מושלם. להגדיר קבוצה כערסים זה גם סטראוטיפ.

היא לא סתם חיבקה

היא ממש נמרחה על כל הבנים. ומאיפה שהיא מגיעה...בנינו זה לא מקובל!!! ואין לי בעיה של חיבוק או לא יודעת מה....אבל לא שאת שיכורה. היה חסר שהיא תגיד אתמול:שהיא לא אוהבת את תייסיר.

quarantine

New member
יש לך טכניקה לענות לאנשים פה

דבר ראשון לרדת על אופיים ולקרא להם סטראוטיפים. אתה לא מכיר פה את האנשים כמו שאתה מתיימר ואני לא מתיימרת להכיר אותך. לדעתי לנסות לפגוע אישית זאת הרמה הכי נמוכה(למרות שאני בספר אם מישהו יפגע מטוקבקיסט-תשנה טקטיקה בן אדם)

תיראי ...

אנשים משתמשים כאן ( במודע או לא ) בסטראוטיפים על מנת לשפוט אנשים אחרים ( במקרה הזה את רנין , אבל באותה המידה כך גם שופטים את אשר ואת שפרה ואפילו את יוסי ) . בעיניי זה לא לגיטימי ואין לי שום צורה אחרת להראות להם שהם עושים עוול אלא בדרך הזאת שמעלה את הטענה של השימוש בסטראוטיפים . אבל זה יפה שאותי את לא מתיימרת להכיר אותי אבל מצד שני יש כאן אנשים שמתיימרים להכיר לא רק את רנין אלא את כל המשפחה שלה וגם את החבר שלה ואז לכתוב את השטויות שהם פולטים . תודי שזה יפה ...

quarantine

New member
אני מסכימה

נכון יש אנשים גם פה בפורום שחושבים שהם מכירים את האדם ואת כל ההיסטוריה שלו רק לפי מוצאו/מגדרו. הלוואי וזה לא היה כך גם עלי זה היה מקל כי זה קורה לי כל הזמן בהתחלה ורק אחר כך לוקח לאנשים זמן להכיר אותי ורואים שפתאום כל הסטראוטיפים ששמו עלי לא תופסים ואם חלקם תופסים זה רק מאשש את מה שחשבו והם ימשיכו לההדביק סטראוטיפים. אני מוצאת אפילו את עצמי מדביקה סטראוטיפ(טוב או רע) לאדם מסויים שטרם הכרתי לעומק. הסטראוטיפים במדינה שלנו כל כך חזקים לצערי קשה לחסל את התופעה הזאת אולי בעוד מספר דורות זה יהיה אפשרי כשכולם יהיו ישראלים נטו ולא יבחנו אנשים לפי מוצא. אנשים הגיעו מכל העולם לכאן רק מעצם היותם יהודים וברחו מהגזענות בחו"ל ומצאו כאן גזענות חדשה לצערי. סורי שתקפתי אותך בכמה הודעות לא אישי אני רואה שהכוונה היא טובה דווקא.

נו...

הכל בסדר , לא תקפת אותי ברמה האישית כי אני מודע למגבלות המדיה . וגם אם את חשת לרגע מותקפת ברמה האישית אז אתנצל למרות שלא זו היתה הכוונה שלי ( ומי שמותקף על ידי אישי יודע על כך בוודאות ולא חושד בכך ) . הסטראוטיפים בכלל והגזענות בפרט זה נגע שצריך לבאר . זה לא רק כלפיי עדות אלא גם כלפיי עמים שונים מאיתנו . גם כלפיי ערבים מוסלמים או ערבים נוצרים או אנשים כהי עור וכו ' . להתרשמותי הפורום הזה נגוע בכל מיני סוגים של גזענות או סטראוטיפים . ואני לא מוכן לקבל או להשלים עם זה . ואני גם לא חושב שיש מישהו שכאן שצריך ללמוד לקבל או להשלים עם זה . אני חש שחלה חובה לשים את הדברים על השולחן ולקרוא לילד בשמו . אם אתם שופטים מתמודד קודם על פי המוצא שלו ואז מנסים להתאים את הטיעונים כנגדו . אז זאת גזענות . אם אתם קודם כל נגד הדת ואחר כך מחפשים את אשר ומתקטננים על כל דבר שהוא אומר ביחס לדת ומכנים זאת כפייה ( למרות שהוא לא כופה את דעתו שהיא דעת מיעוט בבית , על כל השאר ) . אז זאת גם סוג של אפליה על רקע דתי . ואם אתם עושים את אותו הדבר כלפיי שפרה רק בגלל שהיא חוזרת בשאלה . אז גם זאת אפליה על רקע דת . אני מציע דרך אחרת . תשפטו את המתמודדים כפי שהם כבני אדם . ואל תיכנסו להם לחיים הפרטיים שלהם עם המשפחה והחברים . זה לא מתחום ענייננו ואל לנו להתערב בו . וחבל שהודעות כאלו מזהמות את הפורום ומספר המוחים בפועל הוא נמוך .

quarantine

New member
אני חושבת שהתוכנית "עזרה" להגברת הסטראוטיפים

הליהוק של המתמודדים גרמה לסטראוטיפים לצאת. הזעקות פה בפורום יוצאות מכיוון שהסטראוטיפים לא ממתאימים לחלק מהאנשים, זה תמיד קורה שחושבים על קבוצה שאתה לא מכיר X ובסוף אתה מכיר אדם מקבוצה X וזה לא מסתדר עם כל מה שחשבת. לאנשים מציק שאשר לא שומר את כל המצוות, הוא לא בא לייצג אף אחד מלבד עצמו. ויש אנשים ששומרים ברמה מסויימת ויש כאלה שמחמירים ויש פה אנשים חילוניים שמפריע להם פתאום שהוא לא מבצע מצוות מסויימות. אני לא יכולה להבין איך אנשים יכולים לדרוש מאנשים אחרים להתנהג בצורה מסויימת. לרנין גם קשה לדעתי. היא שוברת פה כמה קירות וזה נכון לעשות ואני מצדיעה לה(למרות שבתכלס? היא לא עושה דבר בבית) אבל עצם השתתפותה בתוכנית גורמת לשינוי אפילו קטן בחברה - אלה שהכירו ערבים רק מהחדשות פתאום רואים בן אדם שהוא בדיוק כמוך וכמוני ולמגזר הערבי זה מועיל בגלל שאין להם מספיק חשיפה טובה בטלויזיה כמו שלמגזר הדתי לדעתי אין חשיפה חיובית. ההשפעה של הטלויזיה היא עצומה יש לה כח כך כך חזק להשפיע על מוחות של אנשים. אפילו התרבות של האוכלוסיה נמדדת גם לפי התוכניות בטלויזיה. התמימות של האנשים לא נהרסה ככה פתאום לכל דבר יש סיבה ותוצאה. אני רואה שאני גולשת כאן לנושא אחר נעצור פה:) כמו שאמרתי, אני מסכימה עם מה שאמרת והלוואי שדברים ישתנו אנשים משתמשים כבר בסיסמאות שהוכנסו להם במקום להשתמש בו באופן עצמאי. שבת שלום:)

המבחן הוא

להתעלות מעל לסטראוטיפים ולא להכנע להם . זה שהם ( הסטראוטיפים ) קיימים זאת עובדה ! אבל עובדה נוספת גורסת שגם אנחנו קיימים . רנה דקארט הגיע להבנה ש " אני חושב משמע אני קיים " . ולכן אם נתחיל לחשוב אנחנו נתקיים ומן הסתם שזה יהיה על חשבון הסטראוטיפים . או בקיצור : לא להכנע לסטראוטיפים ולהתחיל לחשוב עבור עצמינו ! ובכך אני מצטרף למה שאת כתבת בתגובתך .

quarantine

New member
אני חושבת שהתוכנית "עזרה" להגברת הסטראוטיפים

הליהוק של המתמודדים גרמה לסטראוטיפים לצאת. הזעקות פה בפורום יוצאות מכיוון שהסטראוטיפים לא ממתאימים לחלק מהאנשים, זה תמיד קורה שחושבים על קבוצה שאתה לא מכיר X ובסוף אתה מכיר אדם מקבוצה X וזה לא מסתדר עם כל מה שחשבת. לאנשים מציק שאשר לא שומר את כל המצוות, הוא לא בא לייצג אף אחד מלבד עצמו. ויש אנשים ששומרים ברמה מסויימת ויש כאלה שמחמירים ויש פה אנשים חילוניים שמפריע להם פתאום שהוא לא מבצע מצוות מסויימות. אני לא יכולה להבין איך אנשים יכולים לדרוש מאנשים אחרים להתנהג בצורה מסויימת. לרנין גם קשה לדעתי. היא שוברת פה כמה קירות וזה נכון לעשות ואני מצדיעה לה(למרות שבתכלס? היא לא עושה דבר בבית) אבל עצם השתתפותה בתוכנית גורמת לשינוי אפילו קטן בחברה - אלה שהכירו ערבים רק מהחדשות פתאום רואים בן אדם שהוא בדיוק כמוך וכמוני ולמגזר הערבי זה מועיל בגלל שאין להם מספיק חשיפה טובה בטלויזיה כמו שלמגזר הדתי לדעתי אין חשיפה חיובית. ההשפעה של הטלויזיה היא עצומה יש לה כח כך כך חזק להשפיע על מוחות של אנשים. אפילו התרבות של האוכלוסיה נמדדת גם לפי התוכניות בטלויזיה. התמימות של האנשים לא נהרסה ככה פתאום לכל דבר יש סיבה ותוצאה. אני רואה שאני גולשת כאן לנושא אחר נעצור פה:) כמו שאמרתי, אני מסכימה עם מה שאמרת והלוואי שדברים ישתנו אנשים משתמשים כבר בסיסמאות שהוכנסו להם במקום להשתמש בו באופן עצמאי. שבת שלום:)

רנין נמצאת בסיטואציה

שלא משנה מה היא תעשה היא תחטוף כביכול אש צולבת . מצד אחד יש את אלה שיטרחו להזכיר לה ( גם כאן בפורום וגם בוילה ) שהיא לא שייכת . מצד שני יש את אלה שיטרחו לומר לה " מה את עושה שם ? " . ויזכירו לה שתאייסיר הורה לה לצאת מהוילה וכי בשורה התחתונה האישה היא הרכוש של הבעל ( או החבר במקרה הזה ) . מה שרנין עושה זה אחד האקטים הכי קשים שניתן לעשות . היא הולכת מצד אחד נגד הסטראוטיפ ומצד שני נגד המסורת ( כביכול ) . והיא יודעת שבנקודה מסויימת היא תחטוף ביקורת מכל העולמות . מה שהיא עושה זה צעד אמיץ . ועל כך אני מעריך אותה . אנשים בוחנים את רנין עם "זכוכית מגדלת של שען חרש " ומחפשים למצוא בה פגמים . ויש בה פגמים , לא חסרים לה . והיא אף מודעת אליהם . אבל בסופו של דבר חייבים להודות שלהיות בוילה עם אנשים שגורמים לך לחוש לא שייכת בכל פעם שיש קידוש או בכל פעם ששרים את ההימנון של " נפש יהודי הומיה ..." וכו' . או בכל פעם שהולכים לבית הכנסת . התחושה הזו של להרגיש לא שייכת למרות כל המאמצים זאת תחושה קשה . ואנשים חושבים שכל הבכי של רנין והצומי זה תוצאה של פינוק . לפי דעתי כל אחד מאלה שכתבו את מה שכתבו על הבכי של רנין ועל הצומי והדרמה שלה , אם היה עומד בסיטואציה שלה היה בורח ממזמן . אני חושב שרנין מייצגת את עצמה בהתאם לנסיבות בכבוד רב . ולעיתים נחמץ לי הלב לראות אנשים שמתעלמים מהקשיים האובייקטיביים על מנת להטיח עלבונות ולשפוט שלא לצדק . רנין זה מקרה קיצוני אך יש מקרים נוספים בוילה כמו אשר או שפרה או אפילו יוסי . ושוב , זה כלכך חבל שאנשים לא חושבים קצת יותר לעומק לפניי שזורקים כאן משפטים . יש שם מתמודדים שראויים להערכה ולא רק לבוז המתנשא של הצופים .

למעלה