עידכונים מהוילה - יום 36, ה- 6.10

יNOT

New member
../images/Emo6.gif

עוד מעט נוכל לעשות שרשור של האימרות של עינב ,כמו שעשו ליוסי

פרט קטן שמרבים להשמיט

האוכל לחג הוכן על ידי אימו של אשר והובא לוילה . שעתיים לפני צאת החג לקחו צבר ושפרה את כל הסיר וחיממו אותו על הגז . משמע חיללו את כל הסיר עבור אשר . עכשיו , העניין הוא האם נראה לכם הגיוני שאשר לא יוכל להנות מהאוכל ( ועוד אוכל שאימו הכינה במקרה הזה , אבל זה לא הדבר העקרוני ) בגלל ששפרה וצבר חיללו אותו ? או שצבר ושפרה היו צריכים להעביר חלק מהתבשיל בסיר המקורי לסיר אחר ולחמם להם כאוות נפשם ולאכול לבריאות . על זה הויכוח . אתם פשוט מנהלים ויכוח אחר ( ודיי אינפנטילי ) סביב הנושא של מי שמביא את האוכל לבית . וזה כלל לא הדבר העקרוני לפי הבנתי . במקרה הזה שפרה וצבר נהגו בצורה לא מתחשבת . ובמקרה של שפרה אני גם לא חושב שזה היה בתום לב .

superjets

New member
לא משמיטים, היא הצהירה בפני שניהם שזה היה

בתום לב, והם יצאו אפסים שלא היה להם את הכבוד לבוא בתור חברים להעיר לה כי לא עלה בדעתה שזה יפריע להם כי היא כבר 10 שנים חילונית ואם הם היו אומרים לה היא היתה מפסיקה מיד כי היא לא היתה רוצה אפילו לפגוע במעט באף אחד.

jernov

New member
עינב פשוט סתומה

"אני מכבדת את איתי בזה שאני לא מבזבזת מים בגלל שהוא ביקש". אם היא לא מבינה שהמצב נפט וחייבים לחסוך במים בלי קשר לאיתי אז היא באמת מפגרת. כאילו זה מים פרטיים של איתי והיא שומרת עליהם

אני בתור חילוני ואתאיסט

הייתי לוקח בחשבון שמדובר ביום שבת . לא עניין של דת אלא כבוד לזולת והתחשבות . כל השבוע הזה היה בנושא של דת ושיחות על דת וויכוחים . אז פתאום כל הנושא פרח מזיכרונה בשבת ? וגם מזיכרונו של צבר ? אתם קונים את זה ? או שאתם ממש מחפשים מה לקנות ואז קונים כל תירוץ ?

bibaso

New member
סתם רציתי לדעת אם התרשמת ממנה שזה לא היה בכוו

סתם רציתי לדעת אם התרשמת ממנה שזה היה לא בכוונה או שאתה לא קונה את זה.

Yaki J

New member
מי בכלל קונה את זה? שפרה שיכולה לצטט בעל פה

כל מיני הלכות פתאום לא יודעת את אחד הדברים הכי בסיסיים בדת?

Jason2

New member
כן, אני קונה את זה

כי אני לא רואה שום סיבה אחרת. וכפי שאמרתי קודם היה שם המון אוכל שאמא שלו הביאה, אז לא קרה כלום אם מהסיר הזה הוא לא אכל. אם תשאל אותי, אז אני לא מאמין שאשר לא העיר לה כי הוא התבייש או משהו. הוא לא אמר כדי שאח"כ יוכל לשחק את המסכן שכולם אוכלים לו את האוכל.

Q u a Q u a

New member
מעבר לזה, שלמיטב ידיעתי הם הכינו מוקפץ, ולכן

נעזרו בסיר על האש (אולי אני טועה), האם עברה במוחך המחשבה הקטנטנה, שאשר - מאחר והוא ה"דתי" *היחיד* בוילה, יכל לקחת לעצמו מכל סיר וסיר ולשים לו בצד, כדי להימנע מסיטואציה שכזו ולא כשאחרים - קרי - הרוב, יתחשבו בו, ויחלקו מהסיר ל 8 אנשים ואז יחממו צלחת צלחת במיקרו? למה הוא לא יכול להתחשב? למה תמיד ללכת הפוך?

אני לא יודע איך זה אצלך בבית .

אצלי בבית נהוג שכל מי שרוצה לחמם משהו מוציא את המנה שהוא רוצה ומחמם רק אותה . ואותו הדבר בנוגע לכמה אנשים . סתם כזה היגיון ללא שום קשר לדתיים או חילוניים . לגבי הטענה למה שהוא לא כי הוא מיעוט . זאת טענה דיי קטנונית את לא חושבת ? והוא גם לא היחידי ששומר שבת . ובשום מקום לא כתוב שהמיעוט כל הזמן חייב להתחשב ברוב . גם הרוב יכול להתחשב במיעוט ולרוב לא יקרה כלום ... אבל בתכלס , זה ויכוח עקר כי אין בו באמת החלפת דעות אלא רק הטחת עמדות . איפה שאין רצון להבין את הצד השני לא יכול להתקיים דיאלוג אלא רק 2 מונולוגים שנעים במקביל ( באשמת 2 הצדדים ). ( וזה לא ממוען רק אלייך קווא קווא אלא לאוירה הכללית כרגע בפורום לגבי הנושא הזה ) .

Q u a Q u a

New member
ממש לא יורדת לסוף דעתך, ידידי

אצלי בבית, כשרוב בני המשפחה רוצים לשבת לסעוד *ביחד* אז לוקחים את הכלי ומחממים אוכל לכולם, ואז מחלקים לצלחות. שיפרה וצבר לקחו את העוף ולקחו אטריות והכינו משניהם מוקפץ בסיר נפרד. אני מבקשת שתסביר לי טוב טוב איפה כאן חוסר ההתחשבות? איפה הפגיעה הגדולה? מה לקחו לו? מה עשו לו? ומדוע אין החלפת דעות? כי אתה לא מוכן לקבל את הדיעה שלי אף לרגע? אני לא מטיחה בך את דעתי. אני לא חושבת שתמיד המיעוט צריך להתחשב ברוב, אבל אני בהחלט חושבת שבמקרה הזה ההתחשבות היא מעל ומעבר, ויש גבול לכל דבר. תפנים בבקשה שמה שמציק לאשר זו העובדה שבישלו שעתיים לפני צאת השבת מהעוף של אמא שלו. הוא חזר והצהיר מספר פעמים הערב שמי ש"ייעז" לבשל ביום כיפור הוא יסית אחד אחד להדחתו. אתה עדיין חושב שלא מדובר בבחור שמנסה לכפות עצמו? תחשוב שוב.

אז קודם כל

נדמה לי שלא כולם אכלו ממה ששפרה וצבר הכינו אפילו לא הרוב ( אבל אני לא בטוח ) . דבר שני , יש כבוד מסויים שצריך היה להראות כלפיי אנשים שומרי דת ומסורת שעמלו על האוכל ולא על מנת שיחללו איתו שבת . ( זאת בקשה כזו מוגזמת שלא יחללו עם מעשה ידיהם את השבת ? ) דבר שלישי אם היתה קצת יותר התחשבות על ידי כל הצדדים שנוגעים בדבר אז כל האירוע היה נמנע . העניין הוא שאף אחד מהצדדים לא רצה ממש להתחשב בצד השני . ושני הצדדים רצו להגיע לקליימקס הזה באותה המידה . זה כמו סינדרום ידוע מראש . היו להם את כל האפשרויות להימנע ממנו אבל הם בחרו שלא . אני פשוט לא קונה את ההיתממות והקטנת הראש של שפרה , זה הכל . ואגב , אין כזה דבר רק כפייה דתית . יש גם דבר כזה שנקרא כפייה חילונית . ומה ששפרה עשתה כנציגת הרוב נחשב בעיניי ככפיה חילונית . ושוב רק על מנת למנוע טעויות אני חילוני בעצמי . אבל חושב שיש לנהוג במוגבלים ( מבחירה או שלא מבחירה ) בדרך אחרת . ואשר בכל הנוגע לאוכל בשבת הוא מוגבל מבחירה . זה כמו לומר שהרוב הם אנשים רגילים אז לא צריך להתחשב בנכים ולבנות להם דרכי גישה ולשמור מקומות חניה וכו'. בקיצור איפה שאפשר להימנע מלהקשות אז רצוי וגם מתבקש . גם אם זה על חשבון טובת הכלל . וכפי שכבר עניתי למישהי אחרת , הם חיממו סיר שלם של נודלס קומפלט כמו שהוא . וזה בעיניי קצת חוסר התחשבות באנשים האחרים . אבל הרוב כאן תקוע על הסוגיה הדתית בעוד שמה שאני טוען הוא בגדר היחסים שבין אדם לחברו . ולכן זה הופך לדו שיח חרשים ( ושוב הכוונה לא אלייך ספציפית קווא קווא אלא לכל הקוראים ).

blur2

New member
אבל היא הכינה ארוחה ל-6 אנשים

זה לא שהיא לקחה את הסיר והכינה רק לעצמה.

6 אנשים זה לא כולם .

והאוכל הזה הוא עבור כווווווולם . הוא לא רק של אשר , אבל הוא לא רק שלה או של הרוב . היות שאלה המאכלים מהבית של אשר היה מן הראוי לשאול אותו האם הוא רוצה שישמרו לו קצת . היא טרחה לשאול ? ושוב אני מזכיר שזה אחריי חודש שלא אכלת את האוכל של אמא שאתה הכי אוהב בעולם ... לא היתה רוצה שקצת יתחשבו בך ?

למעלה