עידכונים מהוילה - יום 62, ה- 1.11

גולדה מאיר אמרה פעם

שהיא לא תסלח לערבים על כך שהם מאלצים אותנו להרוג אותם . הטענות שלך קצת מזכירות את זה . אם נהפוך לשניה את היוצרות ואיתי היה הבחורה וונסה היתה הגבר . אז אני מניח שגם את היית מבינה שיש פסול בהתנהגות מהסוג הזה . העניין של לכבד נובע מתוך כבוד כלפיי אדם שהיה לך איתו משהו . אם אני רואה אקסית טריה שלי בפאב אז אני לא נצמד לדייט החדש שלי ומתחיל למזמז אותה . אני גם אעדיף לסגור קודם את הפינות עם הקשר הקודם לפניי שאתחיל קשר חדש . זה שלאיתי יש בעיות , על כך אין מחלוקת . אבל כפי שלא נהוג לשים מכשול לעיוור אז אולי זה צורם לי שונסה שידעה יפה מאוד לשאוב מאיתי תשומת לב כאשר היתה זקוקה לה לא יודעת איך לא לפגוע בחבר הטוב שלה . בואי ננסה לעשות משהו פשוט . תדמייני שאת דלוקה על מישהו שבהתחלה שולח לך את כל הרמזים הנכונים . ואז אחרי שכבר יש לך את הקראש מתחיל להתרחק ממך . ואז כשאתם שותפים לדירה הוא מתחיל עם השותפה השניה מול העיניים שלך בלי שסגר איתך את העניינים קודם . זכותה של ונסה לעשות כרצונה עם הגוף שלה . אבל יש דרך ולטעמי הדרך שבה בחרה ונסה בכל ההתנהלות שלה צורמת לי . ואגב , בפניה כנגד ונסה יש בעיניי פחות צדקנות או קרצייתיות מאשר ההיטפלות לשפרה או לרנין או לצבר ...ואפילו כלפיי שי . הריי בסך הכל כולם שם אנשים מבוגרים ואם שפרה או שי ריכלו על מישהו אז שהאדם השני יתמודד עם זה . אגב , אני מעדיף לשפוט את המתמודדים על פי המשחק שלהם . אבל מהרגע שהדיחו את שי זה ברור שאנשים מנסים לשפוט את המתמודדים בדרך הצדקנית והמתחסדת . כאילו שאף אחד לא הגיע לשם על מנת לזכות במיליון אלא לפעילות לא מזיקה בתנועת הצופים .

Q u a Q u a

New member
תשובה מפורטת.

אתחיל מהסוף - אם אתה מעדיף לשפוט את המתמודדים על פי המשחק שלהם, אל תשפוט את ונסה מהפן המוסרי, אלא תשפוט אותה אך ורק במידה והפעולות שהיא עושה יביאו להדחתה, מה שיעיד על כך שלא שיחקה כראוי. מסכימה איתך לחלוטין שאנשים שופטים את המתמודדים בדרך צדקנית, מתחסדת ובלתי נסבלת. מצחיק שזה מגיע מעם כל כך לא מוסרי כמונו, מאנשים שנוהגים בכבישים כמו מטורפים, שימכרו את אמא שלהם כדי שלא לתת לך לעקוף אותם בתור ועוד מיני דוגמאות. כל בור ועם הארץ נהיה פתאום שופט עליון בשקל וחצי, ותחושת העליונות והיכולת להחליט מי נשאר בבית רק גורמת לרוב הקהל להתבשם ולשכוח שמדובר בתוכנית על אנשים אמיתיים שמשחקים משחק, ובמקביל נצפים 24 שעות ביממה על ידי כל המדינה. הדחתו של שי איכזבה אותי מאוד. לא הערצתי את דרך המשחק של שי, אבל חשבתי שהוא השחקן הטוב ביותר. הוא הבין את המשחק, שיחק אותו היטב, ולא ברור לי עד עכשיו על מה ולמה הודח. אבל ניחא, זה פאסה, והיום המצב בבית השתנה. לגבי ונסה ואיתי - כמו שרשמתי בהודעה אחרת שלי, ונסה נתנה לאיתי גב קרוב ל 60 יום. היא היתה חברת אמת, היא היתה שם עבורו כמו שהוא היה שם עבורה. היתה שם הדדיות, ולא ניצול. אם איתי השתוקק להכין לונסה ארוחות מלכים באמצע הלילה, וונסה קפצה על ההזדמנות, הרי שאין כאן ניצול - צד אחד מציע, השני מקבל. ונסה סירבה לקבל את הצעתו של יוסי, שעליה להתרחק מאיתי כי זה יעמידה על הגריל, ואמרה לו שהיא לא תפגע בחבר שלה בשביל המשחק, גם אם זה אומר שתעוף. אם שופטים פה על מוסריות, זה הרי להיות הכי סופר מוסרי שיש. 60 יום להיות צמודה ודבוקה לבחור כמו איתי זה לא פשוט, וזה אני יכולה לכתוב לך כבחורה שהכירה בחור או שלושה בחייה. כמו שגברים מפחדים מבחורות תלותיות, בעיקר כאלו שהציגו עצמן תחילה כעצמאיות (והצדק איתך), גם בחורות מפחדות מבחורים תלותיים, שיש צורך לנחמם ולעודדם כל היום, לספוג את סבלם ולהכילם. בחורות רווקות בגילה של ונסה לא מחפשות להיות אמא לילד בן 30. עשה לי טובה, איתי לא מחפש בת זוג, איתי מחפש דמות של אם. וונסה ממש לא הדמות המתאימה. הבחורה בסך הכל מחפשת ז&^ן, וזו זכותה. אז לא אתה ולא אני יכולים לדעת מה עובר לונסה בראש... ולא מתפקידנו לשפוט. אולי נמאס לה מהתנהלותו העלובה של איתי? אולי בא לה פסק זמן מטירטוריו? מעצבותו? למה צבר יכול לקחת פסקי זמן משפרה, וונסה לא יכולה להתרענן עם בחורים אחרים, עליזים, שמכניסים לה חיוכים ושמחה למשחק? אולי היא מעוניינת להתרחק בכוח כרגע, כי נמאס לה וזו זכותה, אך היא כלואה בתוך וילה שמונה 3 חדרים, ולכן דרכי המילוט מסובכות? אולי יוני או כל בחור אחר הוא רק מפלט? ואולי לא... אולי פשוט בא לה על יוני, וגם בכך אין פסול. יש בונסה הרבה תכונות שאני לא מעריכה, ואני לא אוהבת את האופן שבו היא משחקת את המשחק הזה. יש הרבה סיבות ללמה ארצה לראותה מודחת, אבל המקרה עם איתי ויוני ממש לא אחד מהם.

אני מסכים עם רוב מה שכתבת .

אבל בכל זאת חשוב לציין שמה שמתרחש בין צבר לשפרה שונה בתכלית ממה שהתרחש בין ונסה ואיתי . מעצם המימוש הפיסי או חסרונו ומידת האינטימיות . ואני מסכים שונסה לא צריכה להיות אמא לילד בן 30 . אבל שוב , הדיון בנינו הוא לא על ה-מה אלא על ה-איך . איך ונסה היתה אמורה לנהוג ביחס לאיתי כאשר יוני הפך לאופציה עבורה . וזה במין קטע כזה של ריספקט לאיתי יותר מכל דבר אחר בעיניי . זכותה של ונסה לעשות ככל העולה ברוחה בגופה ועם עצמה . אבל כאשר ברור לך שכתוצאה מהמעשים שלך אנשים אחרים עלולים להיפגע אז אפשר ורצוי להתחשב בכך ולעשות את זה מעט יותר בעדינות . אני חושב שההתנהלות של ונסה במקרה הזה היתה מעט אגואיסטית או אגוצנטרית . וזה כמובן אם מנסים לשפוט את המשחק על פי מבחן המוסריות ( שאני לא שלם איתו אבל נדמה לי שזה כבר ברור שהרוב נוהגים כך ) . אם מנסים לשפוט את ונסה על פי המשחק עצמו ... אז אין הרבה מה לשפוט . היא פשוט לא משתתפת כביכול במשחק ואלמלא הדחף המיני שלה ועצם היותה רווקה אין הבדל גדול בינה לבין ג'ני נניח בעיניי על פי המבחן הזה .

beep beep

New member
מתמודד שהודח בגריל הראשון שלו לא "שיחק היטב"

במבחן התוצאה אי אפשר לומר על שי שהוא "שיחק היטב". מתמודד ש"משחק היטב" הוא מתמודד שלא עולה לגריל ושהצופים מצביעים לטובתו באם וכאשר עלה.

Q u a Q u a

New member
הוא שיחק היטב,

אבל הקהל בבית שופט על סמך מוסריות וצדקנות ולכן הוא הודח. אם היינו שופטים רק על סמך יכולת השחקנים לשחק את המשחק שי היה מגיע לגמר.

ingel

New member
הוא לא שיחק טוב

הוא חשב שזה הישרדות ובא לשחק את דן מנו(רק בלי השנינות והאינטילגנטיות). עובדה שרק שמו אותו בגריל הבנאדם פשוט השתגע,פחד,התחנן ל-sms("אני גם מהפריפריה"). הוא בחיים לא היה מגיע לגמר.גריל ראשון והוא עף בטיל.אף אחד לא רוצה לראות חיקוי עלוב של דן מנו. הפחד והישלוב של שנאה לבובליל פשוט הפיל אותו בפח.הדביל. מה גם שהאישיות שלו לא נעימה ולא כיף לראות אותו במסך.מה גם שהבדיחות שלו עלובות. ישב ישב בראש השולחן ונפל.אמרו את זה לפני-מנהידות לא לוקחים-מקבלים!!!

beep beep

New member
מי שמשחק היטב אמור להבין איך שופט הקהל

ולשחק את המשחק בהתאם. קהל תמיד ישפוט הצגה על פי אמות מידה מוסריות. על העקרון הזה בנוי התיאטרון, הספרות והקולנוע. היתרון הגדול ביותר של יוסי היא שהוא מבין בדיוק איך שופט הקהל.

cookies10

New member
על סמך מה שי הודח זה לא היה צודק בכלל

דודה שלו נפתרה והוא היה צריך ללכת ללוויה ופה לא היה עיניין של הדחה, שפרה ניצלה בזכות שי כי שי לא חזר, זה החוקים של האח הגדול, שמי שעוזב את הבית לא חוזר גם ליוסי לא נתנו ללכת למשפט, כי הוא לא היה יכול לחזור חזרה אז לגבי שי, אף אחד לא הדיח אותו, זאת לא היתה הצבעה צודקת סגרו את ההצבעות ברגע ששי יצא מהבית...

בוני1010

New member
העניין הוא לא כל כך המעבר המהיר של ונסה ליוני

אם כי גם לזה יש השפעה כי גם כשאין מחוייבות לא זורקים אדם כמו נעל משומשת (דימוי קולע ביותר שעינב השתמשה בו). זו יותר העובדה שדווקא היא מתבררת כמנצלת הגדולה ביותר של כל החולשות של איתי. התמיכה שלה בו מאוד דומה לתמיכה ששי נתן לחיילים שלו. זו "תמיכה" שיונקת אנרגיה ולא תמיכה שמעניקה אנרגיה גם אם ברמת המלל יש בה דברים שנשמעים כחיזוקים. שימו לב שבכל "שיחת עידוד" שלה עם איתי היא רק מדגישה את החולשות שלו ודורכת עליו עוד ועוד ועוד במסווה של דאגה לשלומו. היא רק שופטת כל מעשה שלו לחומרה ומוציאה אותו טמבל וברגע שהוא מצביע בפניה, והוא עשה זאת מספר פעמים, על מקרים שבהם היא התנהגה בצורה לגמרי הפוכה מההצהרות שלה היא מיד מתרצת את ההתנהגות שלה במניעים של יושר כנות אמיתיות אומץ ושאר חארטות בזמן שהיא צבועה פחדנית ודואגת לתדמית שלה כאחרון הדיירים. צדקה מי שאמרה כאן שכל הויכוח שלה עם שי היה ויכוח למען עצמה בלי שאפילו מחשבה אחת על איתי עצמו עברה במוחה והצגת הויכוח הזה כאילו הוא נועד להגן על איתי הייתה רק עוד מניפולציה נוספת שנועדה א- להוציא אותה קצת פחות מטומטמת מכפי שהיא יצאה, ב- להשאיר את איתי במצב שבו הוא חש רגשות אשם ומרגיש חייב לה. איתי, שמתקשה להעלות בדעתו שדווקא החברה הכי טובה שלו עושה עליו מניפולציות רגשיות כאלה לא דוחק אותה יותר מדי לפינה ומעדיף לבלוע את המניפולציה ולהבליג, אבל ברור לי שהוא מודע למניפולציות שלה. לא לכולן אבל לרובן. יחד עם כל זה הוא מתעקש לטעון שההתנהגות שלו לא נובעת מחולשה. אני כל כך רוצה להאמין לו, אבל בינתיים חובת ההוכחה עליו ולנו נותר רק להמתין ולראות כיצד הדברים ייתפתחו.

11134

New member
אני כל כך מסכימה אתך.

הנטייה שלה לדרוך עליו ולהטיח בפניו, כנאחזת בקרנות מזבח, את החולשות שלו כך. אוייי... אין מילים. נבזי. באשר אליו, אני מאוד מקווה, בשבילו, שייצב את עצמו ויפתח מעט עמוד שדרה. חבל עליו. יש לו המון מה להציע.

11134

New member
לדעתי, הוא לא מאוהב בה, אלא פשוט

רוצה להרגיש נאהב, והוא מוכן לעשות זאת על ידי רמיסה של עצמו, עד כה, בפני הרבה מיושבי הבית, וחבל שכך. יש פה, לטעמי, מעין סוג של התמסכנות וסחיטה רגשית מסוימת, אם כי אני בסך הכול מחבבת אותו, וחושבת שהוא אדם טוב ויש לו הרבה פוטנציאל. אם הוא ישכיל להבין, שדרך תכונותיו האחרות הבולטות (חלקן ממש... ) והחזקות אנשים יותר יעריכו אותו, כך ייטב לו. בכל אופן, ההתנהגות של ונסה, בין אם כלפי איתי או לא, היא ממש לא לעניין, בייחוד כשמדובר באדם, שעד אתמול, לדעתי, עוד הייתה אתו באותה המיטה, על כל מעשיה אתו שם, ואז מייד עברה ליוני. אני לא מהשמרניים, אבל היא פוגעת גם בעצמה ובדמויה (הפורום מתחיל להתמלא בהודעת שנאת ונסה), ואם הייתה לוקחת 'תקופת צינון' בת ימים בודדים, היה נוח יותר לכולם. סליחה,לאיתי, כי שאר דיירי הבית נראים די מאושרים מכל הסיטואציה המביכה. חבורת משועממים. אני מקווה שאיתי אכן יתחזק. יותר יתאים לו.

"טוב הלב שאיתי ניחן בו לא מעניין אותי"

"טוב לב הנרפס העלוב" טוב שאין ולא יהיו הרבה כמוך בעולם אחרת הוא ימשיך להיות יותר ויותר דפוק! לכי תתרפסי בפני הפכיו מ1933!

Q u a Q u a

New member
למה ההתלהמות שלך תורמת?

בעיניי מה שאיתי משדר זה לא טוב לב אלא נרפסות ומושפלות מהפן החברתי. זה טוב לב שמגיע ממקום של ראיית עצמך נחות ופחות מהאנשים שבקרבתך. למה צורם לך שזוהי דעתי? ומה הקשר ל 1933? בוא תכתוב תגובה שמכבדת אותך ואל תצא בסיסמאות מתלהמות.

JasPoint

New member
מצחיק שיוסי ועינב לא יודעים שכולם ירדו

מהרעיון של ההדחה העצמית. בסוף רק שניהם יעמידו את עצמם להדחה

דנה1982

New member
יגידו להם, כשהם יהיו לבד

כי אסור לדבר על זה ליד החדשים, ויוסי יושב כבר שעתיים עם שחר ועכשיו גם עם אינה. ועינב ישנה, כשחגית 2 מיטות לידה. יגידו לה לפני ההצבעות, תירגעו. אף אחד לא ייתן להם לעשות את זה לבד כי מי שיעשה את זה יאבד קולות!

24שעות1

New member
אתם מאמינים שמישהו יגיד להם אלא אם יפלט

לליאון או צבר בטעות

למעלה