עידכונים מהוילה PM, היום 34, 4.10

yshy

New member
אשר מעורר רחמים

אשר מתנהג כמו השליט בבית. קובע חוקים, וחושב שאנשים עושים לו דווקא רק בגלל שהם לא חיים את אותו אורח חיים שלו. הוא לא נותן לאף אחד כבוד. כבר גרר אחריו את עינב, שבכל הזדמנות יוצאת נגד שפרה וכעת מסכסך גם בין שי לשפרה. אם שי יגרר, הוא לא חכם כמו שחשבו אותו. אני מציעה שאנשים יעשו מצווה לאשר, ואם יהיה מועמד להדחה שישלחו אותו הביתה כדי שיוכל לחגוג את החגים והשבתות בלי אנשים שיעשו לו דווקא ויבלה בחיק משפחתו המורחבת.

או ריסה

New member
איזה גועל

אשר, עלאק דתי. בן-אדם מגעיל, תככן, ורדוד. אני מקווה שביום כיפור הוא יתפלל כבר בבית. כנ"ל, שי ועינב.

yshy

New member
מסתבר שגם אשר תככן. הייתם מאמינים?

תאמינו!

פיקו בו

New member
מדהים איך נפש יכולה להשחית את הדת

הסבר הדת היא לא כזו קיצונית אני אוהבת אותה מאוד בעלי נפש כמו אשר ורבנים מסוימים יודעים לעשות אותה קיצונית ומזלזלת בכל מי ששונה.

ליאורי13

New member
שי ואשר מרוקאים טיפוסיים-אין בהם אמונה

המרוקאים מרימים את האף, עד שבה מישהו נותן להם כאפה, אז הם יורדים לאדמה והופכים להיות כמו כלבלבים,ילקקו את התחת של כולם מרוקאים כמו ערבים בדיוק

bibaso

New member
מה לדעתך יחשבו

מה לדעתך יחשבו אנשים בפורום שבמקרה הם מרוקאים על הפוסט הזה ? יכול להיות אפילו שהתחברת כאן לאנשים שהם מרוקאים ואת לא יודעת. לא שזה הסיבה העיקרית לא לכתוב משהו כמו שכתבת - זה הסיבה שאולי תביני למה זה ממש מכוער וגם לא נכון. (מעבר לזה שזה נוגד את תקנון הפורום וסביר להניח שיורידו את הפוסט הזה) * כנ"ל גם לגבי ערבים לדעתי כדאי שתוסיפי התנצלות

ליאורי13

New member
זו עובדה שאין עליה וויכוח -המרוקאים הם עם כזה

גם הם מעידים על עצמם ככאלה כמו שהכורדים ידועים בטיפשותם העירקים ברוע פרסים בקמצנות פולנים שמתלוננים על כל דבר להמשיך? אם רוצים להוריד את ההודעה,זכותם

bibaso

New member
קודם כל

תרשי לי כרגע להתעלם מהסטראוטיפים הלא תמיד משעשעים שהבאת כדוגמא , נתרכז בשורה הראשונה - "זו עובדה שאין עליה וויכוח - המרוקאים הם עם כזה,‬ גם הם מעידים על עצמם ככאלה" וזה בהקשר לפוסט שלך: "המרוקאים מרימים את האף, עד שבה מישהו נותן להם כאפה, אז הם יורדים לאדמה והופכים להיות כמו כלבלבים,ילקקו את התחת של כולם מרוקאים כמו ערבים בדיוק" כלומר את טוענת שהמרוקאים (והערבים) מעידים על עצמם את הדברים הנ"ל ?

ליאורי13

New member
יש גיזענות בארץ ובעולם,זו עובדה שאין להתכחש

אליה. כמה שלא תנסו לטשטש את העובדה לא יעזור הגיענות קיימת הן בדת,גזע,מין, לאום,שחורים ולבנים,אקדמאים ופועלים שחורים, יש מלא דוגמאות, אחת מהן השינאה לעינב ואבא שלה כי הם מזרחיים, או לצבר ושיפרה כי הם אשכנזים הגיזענות קיימת בבתי ספר,אוניברסיטאות,שכונה, עיר,בפאבים, דיסקוטקים ואפילו בצבא שכולם לובשים מדים זהים............ למה אנשים מעברתים את שם המשפחה שלהם? אני יכולה להאריך את הנושא, אבל זה לא המקום גיזענות הייתה, ישנה ותהייה בזה אני מסיימת את הויכוח

bibaso

New member
ברור שגזענות זו עובדה שאי אפשר להתכחש אליה

גם התעללות בחיות היא עובדה שאין להתכחש אליה. אז אני מבין שזו סיבה מספיק טובה עבורך לתמוך בהתעללות בחיות..

בתור עירקית ופרסיה

אני מעידה על עצמי שאני לא רעה וגם ממש לא קמצנית. די נוגד את התיאוריה שלך...מעניין.

אין דבר כזה.. אם את אומרת משפט כמו

"העירקים רעים" זה מכוון לכ-ל העירקים. ואם בעצם זה כלל ולא פרט, ולא נוגע לכל בי העדה העירקית, אולי זה שאדם רע לא קשור להיותו עירקי. חשבת על זה?? עד עכשיו נהגתי באיפוק, אבל הדעות שלך גזעניות ומגעילות.כבר אין דבר כזה תימנים/מרוקאים/פרסים/אשכנזים.כל אדם לעצמו. תתבגרי!

nikename

New member
למה מי את/ה בכלל?

קודם תסתכל/י על הפרצוף שלך יא אשכנטוז מסריח.

metrosexual

New member
כמה שנאת אשכנזים מצד המזרחים?

וזה הפך להיות כזה בסדר שאפילו בתוכנית טלוויזיה אומרים את זה....... וליאורי סורי אבל ההכללה שלך על המרוקאים ממש טיפשית! אדם הוא אדם בפני עצמו וזה לא משנה אם הוא מרוקאי/רוסי/רומני/גרמני/טריפוליטאי וכו'........ די לגזענות!

bibaso

New member
התכוונת אולי לכתוב - כמה שנאת מזרחיים ??

ראיתי על מה הגבת, אבל היית אמור להתרכז בהרבה על העניין העיקרי, והוא הרבה יותר גרוע מסתם הכללה "המרוקאים מרימים את האף, עד שבה מישהו נותן להם כאפה, אז הם יורדים לאדמה והופכים להיות כמו כלבלבים,ילקקו את התחת של כולם מרוקאים כמו ערבים בדיוק" את זה היית מגדיר כהכללה ? לי זה נראה כמו הגזענות בהתגלמותה, משהו שמעיד מה מקומם של המרוקאים (והערבים) בעיני מי שכתב את זה.

metrosexual

New member
הכוונה לא רק לפורום

אלא גם למה שאתה שומע ברחוב/וונסה אמרה בתוכנית...... די נמאס!

למעלה