שירשור הפרק - פרק 8

ליטליקSD

New member
הם לא חילוניים והם מתחשבים בו מעל ומעבר

חלאס. שישב ויצום בביתץ כנסת החדש שלו.

אריאל5

New member
לפי הסקרים והבדיקות כ-70% מהיהודים

צמים ביום כיפור. כך שרוב חיים בבית אמורים לצום ובדיון שהיה על כך הסתבר שרק רנין שפרה כמובן ויוסי מסיבות בריאותיות הודיעו שלא יצומו כל השאר אמרו שישתדלו ושהם משתדלים תמיד.

cat h

New member
מה הקטע של השיפרה הזו?

למה להיות כופרת אנטי דתית ? היא בת של רב וגדלה במשפחה חרדית. באמת שהיא טיפוס מעצבן. דוסית ששיחררו לה את הרסן והיא עושה דווקא.

Jolleen

New member
אני חושבת דומה.

רק בצורה קצת פחות קיצונית. אני פשוט לא מבינה ל-מ-ה היא כל כך נגד כל מה שקשור לדת, ליהודים? בסדר אז יש לך מן "טראומה", אפשר להגיד ממשפחתך ששטפה לך את המוח בבית ובבית ספר.. אבל זה לא אומר שצריך להחרים כ-ל מה שקשור לדת ולעם שלך. את יודעת, חרדים לא מייצגים את הדת היהודית בהכרח. יש כל מיני רמות של "דתיות" ואת לא חייבת להיות או חרדית, או כופרת שלא מעניין אותה שום דבר. מגעילה אותי הגישה שלה.

insane sanity

New member
מה קשור דווקא?

למה שאדם לא דתי, שלא שומר שבת, שלא מאמין יצום ביום כיפור? מתוך צביעות? דווקא אותה אני מעריכה על כך. אני הכי לא אוהבת את אלה שלא מאמינים ולא מקיימים מצוות, אבל ביום כיפור צמים, או ביום שבת רק לא מדליקים אש. לא אוהבת את זה.. או שמאמינים או שלא. אין באמצע ואני מעריכה אותה על ההליכה עם העקרונות שלה. ממש אין פה דווקא :)

Jolleen

New member
לא יודעת, אני מרגישה

שבגלל שיש לה איזו שהיא טראומה מהילדות וההתבגרות שלה כחרדית, היא נגד כל דבר שקשור לדת. לא משנה לה מה הסיבה שעושים/לא עושים כל דבר, אם זה קשור לדת- שפרה לא רוצה שום חלק בזה, וזה קיצוני מדיי לטעמי, וגם ללא הצדקה אמיתית, במקרה שלה (לדעתי).

insane sanity

New member
את לא יכולה לדעת..(;

אי אפשר לדעת אם זה מוצדק או לא.. וגם זה ממש לא משנה מהי הסיבה. היא היתה חרדית והגיעה למסקנה שזה לא בשבילה, שזה לא מתאים לה, להשקפת החיים שלה.. יש לכבד אותה. זו הדרך שבה בחרה ולדעתי היא עושה את זה בהגינות.. מה גם שזהו מהלך הדורש המון אומץ, המון מודעות עצמית וחיבור לעצמי. לא הרבה אנשים מסוגלים לעמוד מול האמת הפנימית של עצמם.. ועוד ליישם זאת :) יכול להיות שזה גם מה שמרתיע אנשים לגביה.....

Jason2

New member
גם אני לא צם

אין כאן כפיה מי שרוצה צם ומי שלא, לא צם. לא צריך להתעצבן כל אחד והאמונה שלו.

ליאורי13

New member
וואי וואי מה קרה?עינב לקחה לג'ני את נעלי הבית

גיברת ג'ני את חיה עם אנשים לא יקרה כלום אם תחלקי איתם דברים, לפחות זה, גם ככה את לא עושה כלום-קמצנית שחושבת רק על עצמה

ליטליקSD

New member
זה לא העניין וג'ני צודקת.

את שופטת דרך המסך, נראה אותך במציאות כשמישהי כמו עינב לוקחת לך חולצה מהארון בלי לשאול, לובשת אותה וזורקת על השולחן.. וחוץ מזה שהצורת שיפוט שלך היא מאוד ילדותית ולא שייכת למציאות כי ג'ני נתנה לה את הנעליים, היא הייתה קמצנית אם היא לא הייתה נותנת לה אותן וזה לא מה שהפריע לה.. בחיי שרואים שמדובר בילדים בני 13 בפורום הזה.. ובלי זלזול בגיל, יש לי חרות בנות 14 ו15 ו16, אבל יש להן סיפור חיים ובגרות כמו לבני גילי ומלע ולא כשל ילד בן 4.

ליאורי13

New member
בסדר מה שתגידי, אני עדיין חושבת שג'ני קמצנית

קרה,ילדותית, וטוב שהלכה גם לקרן היא אמרה "מה את לוקחת את נעלי הבית שלי?"

ליטליקSD

New member
אני רוצה לראות אותך מסתדרת עם עינב ואז תדברי

אם היא לא הבאה בתור שיתייחסו אליה כמו אל נעמה זה יהיה רק כי אבא שלה שם. ויש לה מזל שהוא שם. היא בחיים לא הייתה מסתדרת שם בלעדיו.

My Little Fairy

New member
לא זה פשוט ברברי ../images/Emo5.gif

עד היום חשבתי ש"ברברי" זה לקלל, להיות אלים, לירוק, לנפוח ללא בושה מול זרים, אבל היום למדתי שגם להשאיל לרגע נעלי בית של בלונדינית עם מבטא אירופאי, למען הזרמה מהירה של ניקוטין בדם, זה מאוד מאוד ברברי וראוי לציון מול כל האומה.
מסתבר שאם אתה מזרחי, מה שאצלך נחשב "פתיחות" אצל הארופאים זה "ברבריות".

ליטליקSD

New member
מה פתיחות בזה?

אחר"כ מזרחיים טוענים שמפלים אותם לרעה.. לי אין בעיה עם צבע עור, עדה, גובה, שיער, שומן וכו'.. אבל יש לי בעיה עם התנהגות כמו של עינב ואני לא רוצה אנשים כאלה לידי נקודה. לקחת לבנאדם חולצה מהארון ללא רישות זאת פתיחות? תעשי לי טובה....

My Little Fairy

New member
כן זו פתיחות.

זה מראה שהיא מרגישה קרובה אליה ונוח איתה. אם לג'ני זה לא נראה, שתגיד לה שזה לא מתאים לה, לגיטימי. אבל ברברי?? לא סתם היא עפה היום. מיובשת וקפואה. קישוט על הקיר עושה את אותה עבודה.

ליטליקSD

New member
ברןר לי בהחלט למה ג'ני עפה היום.

זה היה שקוף שהיא זאת שתודח. בל מה הקשר? עינב מרגישה קרוב אל ג'ני? היא בכלל לא ניסתה לדבר עם ג'ני וכבר לקחה לה חולצה בלי רישות מהארון! זאת לא פתיחות, זה זלזול, כי בגלל שג'ני שקטה היא הייתה בטוחה שהיא לא תגיד כלום. משי היא הייתה לוקחת נעליים כדי לעשן ראשונה? מנעמה? מערון? מאיתי? היא יודעת שהם לא היו נותנים לה, אז היא הלכה על האוןפציה הקלה, הפרינססה ג'ני טוקרב. תעשי לי טובה, זאת לא פתיחות, זאת אלימות שלילית נגד חלש ממך.

My Little Fairy

New member
זו לא התנהגות חיובית

ובטח לא מנומסת, אבל ממש לא ברברית או אלימה. די להיות כל כך דרמטי.

למעלה