שרשור הכרות

Mode Designer

New member
בעניין המודל..

בוחן מה מחבר בין שני בני זוג בקשר. בקצרה מאוד, הגעתי למסקנה שיש 4 מימדים לחיבור: פיזי, אינטלקטואלי, פסיכולוגי ורוחני. כמובן יש שוני בין קבוצות שונות ובתוך הזוגיות עצמה לגבי מה חשוב יותר לאנשים.

חרטושה

New member
אם אני מבינה

נכון את למעשה עוסקת כבר "בשלב הבא" לאחר בחירת בן/בת הזוג, כלומר בקשר עצמו בטיב שלו ובמהות שלו? (כי מודלים לבחירת בני זוג יש הרבה עד כמה שראיתי, נושא מאד חם כרגע).

Mode Designer

New member
גם וגם

כרגע אני מראיינת הרבה אנשים שנמצאים כבר במערכת יחסים זוגית, אבל הדיווחים שלהם על נק' חולשה וחוזק בתוך הקשר מצביעים על השקפות כלליות שממילא הובילו אותם לבחירת בני זוג כאלה או אחרים. למשל, חלק מהמרכיבים של "חיבור רוחני" הוא מידת ההשראה שאת שואבת מהקשר, התחושה שאת מקבלת אהבה ללא תנאי, ועוד. יש אנשים שלא מאמינים ב - soulmate ומדרגים את החבור הרוחני כנמוך בסדר העדיפויות שלהם, לעומת, למשל, צורך בחיבור פסיכולוגי חזק, שמושתת על תמיכה רגשית, אמפאטיה, כבוד לפרטיות הבן זוג ועוד 1001 מרכיבים.צדקת, יש הרבה מודלים על אהבה. במודל שגיבשתי יש כמה חידושים כמו ההסתכלות על זוגיות בצורה כוללנית, הדגש שחיבור פיזי יכול אך לא חייב לערב רגש, והוספת המרכיב הרוחני שיש לו ערך מוסף, לדעתי, על החיבור הפסיכולוגי היומיומי.תודה רבה על ההתעניינות, אני יכולה לפתח פורום שלם בנושא...

michael meiri

New member
אהלן

קוראים אותי מיכאל מאירי, אני גר בתל אביב ואני מחר בן 17 (הידד) אני לומד בבית ספר הפתוח הדמוקרטי ביפו ודיי נהנה מהחיים. נראה לי שרוב הזמן אני או שומע מוזיקה או מנגן, בזמן האחרון אני הרבה עושה חזרות (זה אחד מהקשיים בזה שיש לך שתי להקות), בדרך כלל בימי חמישי שישי בערב תמצאו אותי בפרי לנד בHAPPY HOUR וזה נראה לי זהו, ותודה למנהלנו היקר

חרטושה

New member
שלום שלום

אם אני זוכרת נכון (היה מזמן) עשיתי פעם תזה שלמה לתואר שני על חינוך דמוקרטי. אני מחזיקה מהחינוך הזה ומהקהילה בכלל.

senior dingdong

New member
היי

אני עמית בן 23 מקרית מוצקין כרגע אני עובד בתור מתווך אבל לגמרי לא סגור לאן אני הולך... אופציה ראשונה היא להמשיך במקצוע ושחברה שלי תעשה עלייה לארץ (מיפן) אופציה שנייה היא שאני אסע לשם ונפתח חנות ביחד.... כרגע האופציה הראשונה נראית יותר קרובה למרות שבינינו יש לי יותר סיכוי לראות את רדיוהד בהופעה שם מאשר פה... חוץ מזה יש לי נטייה לגרום לאוטובוסים ורכבות לאחר כשאני מגיע לתחנה...

חרטושה

New member
מה, חברה שלך יפנית אותנטית?

וואו כמו ג'ון לנון ויוקו אונו.
נשמע מאד אותנטי וגם מאד מסקרן. ובקשר לרכבת, נראה לי שאתה חייב להנהלת הרכבת ולעוד כמה עשרות אלפי נוסעים התנצלות. במיוחד בימי א' וה' בבוקר.

חרטושה

New member
דייייי.

לאח של חבר שלי הייתה פעם חברה יפנית. הוא דווקא לא פגש אותה ביפן, אבל לא משנה. היא בטח תחטוף הלם תרבות רציני כשהיא תגיע לארץ.

senior dingdong

New member
היא כבר הייתה פה בסוכות

ודי הפתיעה אותי לטובה... דווקא חיבבה את הישראליות שלנו.... כנראה שרק לי יש בעיה עם זה.

חרטושה

New member
טוף נו,

מרחוק אנחנו בטח נראים תרבות זרה ואקזוטית...תן לה קצת זמן פה והיא תתחיל להתבאס כמו כולם. מצד שני, אנשים שמבינים בזה אמרו לי שיחסית לאיראן המצב פה ממש טוב.

vegetable man

New member
היפנים, אגב

שונאים במקום השני מהמבקרים אצלם את הישראלים (בגלל הבאסטות, והגיישות), ואת האיראנים במקום הראשון- קראתי על זה לא מזמן...

חרטושה

New member
ישראלים פרייארים

הולכים לפתוח בסטה ביפן או לעבוד בתור מארחות, כשהכסף הגדול באמת נמצא בתחום הברחת המלונים. אתה יודע כמה עולה מלון ביפן? אני בכלל לא מתפלאת על הנתון הזה. מצד שני, מסתבר שגם באסיה עצמה, בין כל המדינות האסייתיות - היפנים נחשבים כאנשים מוזרים בעצמם.

למעלה