גמר חתימה טובה!

קמבילי

New member
לא מתרשמת בכלל, ועוד פחות מהמחילה שביקש מאשתו

אשר פנה אל אשתו בחדר האח הגדול והיכה על חטא, הוא אמר שרק עכשיו הוא מבין עכשיו איזה אישה טובה יש לו, שהוא לא העריך אותה מספיק, והבטיח לכפר מעכשיו על חמש שנות נישואיהם. מדוע גבר נשוי טרי, בחמש השנים הראשונות שהן היפות והטובות ביותר, צריך לבקש מחילה מאשתו? משהו עמוק מאד פגום מאד בגבר שמבקש מחילה מאשתו ועוד זקוק למין תוכנית "האח הגדול" כדי לזכות בתובנה שהוא לא היה בסדר. אני יודעת למה הוא מתכוון כי לא אחת הוא ביטא את דעתו על תפקיד האישה, ולא לחינם הוא מדביק לנשים בחייו - לאשתו, לאמו ולאחיותיו - את התואר "מסכנה". הוא תיאר איך אביו היה חוזר מהעבודה (גם אמו עבדה) ודממה היתה נופלת בבית, אמו היתה ממהרת אל האב עם הקפה, והבנות היו מגישות לו נעלי בית ומסתלקות בלי מילה. הוא סיפר איך בבית הוריו הוא עצמו לא נקף אצבע כי אמו ואחיותיו שרתו אותו מכף רגל עד ראש. במילים שלו: הייתי מפיל את המכנסיים על הרצפה ובחיים לא הרמתי, מישהו היה כבר מרים. האם אני מאמינה להכאה על חטא שכזאת? האם אשר שיחזור הביתה הוא אשר שזכה להארה ומעתה יישא שווה בשווה בעול הבית? פכככככככככך. הכאה על חטא היא קלי קלות, היא נעימה ומזככת, הרבה הרבה יותר קשה לנהוג בהגינות.

ליטליקSD

New member
לאנעיםפ לי להגיד את זה

מהבחינה שלא נעים לי לשפוט אנשי שאני לא מכירה ואני מסכימה חלקית עם דעתו של ביקורת מוסיקה. אבל ראיתם את אשתו, רחלי? היא נראית לי בנאדם טוב לב, די אינטיליגנטית, חמודה ויפה.. בכל פעם שהיא התבטאה במצלמות ראו את זה.. עוברת לי שאלה מטרידה בראש, למה היא בחרה בתור אב לילדיה אדם כמו אשר שהוא ההיפך מכל מה שניתן לראות בה?.. זא שאלה נורא שיפוטית וחטטנית, אכן.. אבל בראשי היא נורא מטרידה..

קמבילי

New member
מעניין אותי ללמוד איך מזהים אינטליגנציה

לפי ראיון בעיתון או חצי דקה בטלוויזיה. בכולופן, אני לא התרשמתי ממנה כך, מספיק לי לשמוע פה "מאמי" ושם "כפרה", כדי לחשוב אחרת. בכל מקרה זהלא קשור לאינטיליגנציה, אלא לעומק רוחני, אופקים רחבים, נו, נאורות קוראים לזה. אשר ואשתו באים מאותו מקום, והאפשרות לבחור מרצה לפילוסופיה באוניברסיטת ת"א (או סתם בחור "מודרני") לא עמדה בכלל על הפרק. יותר מזה, אני בטוחה במאת האחוזים שאם תשאלי אותה איזה מין בעל אשר והאם היא שמחה מחיי הנישואים שלהם, היא תגיד לך ולכולם שהוא בעל נהדר, הוא "עוזר" בבית, מטפל בילדים וכן הלאה. היא לא תאמר את האמת אפילו לעצמה. ביטוי אמיתי של הרגשות שלה כלפי חיי נישואיה תוכלי להוציא רק בצבת ותחת אלחוש. אגב, נזכרתי פתאום בסיפור המדהים של אשר על כך שהוא הולך לשלושה "אירועים" (שמחות משפחתיות) בשבוע, כשבכל אירוע כזה הוא צריך להשקיע המון כסף למתנה. הוא אמר שאלמלא ההוצאות האלה הם היו יכולים לסתום את "החור" במזומנים שלהם. המדהים מכל היה כשהתברר שהוא הולך לאירועים האלה לבד, זה הבילוי שלו בחיים, ומישהו צריך להישאר עם הילדים. באותו סיפור הוא גם הודה, מקרה נדיר, שאשתו כועסת עליו על כך.

bibaso

New member
אני חייב לתקן תיקון קל

מאמי וכפרה לא צריך לגרום לך לחשוב אחרת - ראי ה - "כאילו" של שפרה, למרות שהוא מוריד מרושם אינטליגנטי, אבל עדיי אני מעריך שאת רואה בה אדם אינטליגנטי.

droriko

New member
זה כל כך לא אותו הדבר (גם"כל כך" אגב ../images/Emo13.gif )

"כאילו" זו מילה שמצוייה אצל הרבה אנשים שהם לא ערסים ופרחות אין פה מקום להשוות בכלל

קמבילי

New member
נכון, שפרה מדברת כך

ושפרה בעיניי אינט'. אני באמת לא מבינה את זה. יש לה גם הרבה שגיאות בעברית ומספרים הם אצלה באופן קבוע נקבה ואף פעם לא זכר. היא מדברת כמו שי, וזה ממש לא מתאים לי (לה).

קמבילי

New member
אני ממהרת לתקן את עצמי לפני שאתה תתקן:

אין ממש מקום להשוואה בין שפרה לשי, ובכל מקרה אוצר המילים של שפרה הוא פי שניים משל שי. (ראה מקרה "פאתטי": שי כבר בטוח ויהיה בטוח לשארית ימיו, שהמילה הזאת, ששמע אותו אי-אילו פעמים בחייו אבל לא הבין בדיוק את משמעותה, היא שם הגנאי האיום ביותר שאפשר להצמיד למישהו)

bibaso

New member
את זוכרת את המשפט של שי .. ->

בזמן שיצא על יוסי בעניין הכספת: "זה כמו פטר שצעק "זאב" "זאב" עד שבסוף לא האמינו לו" ???

bibaso

New member
ואני חייב לציין שלדעתי גם עינב אינטליגנטית

יש לה זכרון מדהים - היא חיכתה את וונסה על סמך שיחה בחצר בנוגע לסוסים, וזכרה את כל הפרטים ואת צורת הדיבור וההקשרים של וונסה, היא הראשונה שקלטה את שי עוד בהתחלה. מצד שני כל הקטע של ה-"שצ" הזה נעשה בטיפשות מוחלטת. לדעתי מבחינת פוטנציאל האינטליגנציה - יש לה הרבה יותר ממה שקורה בפועל.

droriko

New member
הבנתי שיש סוגים רבים של אינטיליגנציות

אולי החדות עין שלה יותר מפותחת משל האדם הממוצע , אבל כשזה נוגע ליחסים בין אישים ברמה של שיחה היא פרחה לכל דבר , פשוט בלתי נסבלת.

קמבילי

New member
אני מסכימה איתך

השימוש שלנו במילה "אינטיליגנציה" הוא בעייתי. עינב היא פקחית, כשרון החיקוי שלה הרשים אותי מאד, ובכל זאת היא מפגרת. כנראה זה עניין של פוטנציאל כמו שאמרת, ועינב אילו היתה גדלה במשפחה אחרת במקום אחר, היתה יוצאת רנין.

ליטליקSD

New member
הענייןהוא שבאמת את לא יכולה לקבוע בגלל "כפרה"

ו"מאמי".. יש הרבה נשים שכנעות לגברים כמו אשר משלל סיבות ביניהן חוסר בטחון. יש לי חברים שמשתמשים בביטויים האלו ואין סיכוי שהם לא היו נתפסים כאינטיליגנטים בעינייך. אינטילגנציה זאת מילה שיש לה הרבה משמעויות, אולי אפשר להתייחס אל רחלי של אשר כאינטיליגנטית מהבחינה שהיא יודעת להתבטאות.. לאבא שלי יש הגדרה די מדויקתלאינטיליגנציה שאני לא ממש זוכרת כרגע.

ליטליקSD

New member
מה שיותר מרגיז הוא

שהוא ועינב נטפלים דווק לשפרה כי היא חרדית לשעבר והיא יודעת.. הם לא רואים ולא חושבים לרגע על האפשרות שאולי היא החליטה להשאיר את הדת מאחור.. הם החליטו שבגלל שהיא יודעת והייתה וחייתה את הדת 18 שנה היא לא בסדר שהיא נגד הדת בגיל 28.. ולכן לא אכפת להם אם צבר או שי יבשלו בשבת, אבל לה אסור. זה רק מראה טמטום וצרות עין. אשר הגיע לתוכנית בידיעה מלאה שרוב דיירי הבית יהיו חילוניים ושונים ממנו בתכלית, הוא לא יכול לצפות שכולם, וסליחה על הביטוי, ילקקו לו את התחת כל הזמן.\ אם הוא לא היה שם, אף אחד לא היה עושה קידוש בשישי או מתחשב בדת באופן כלשהו.. ועל עינב היו שמים X כי הצרחות שלה לא היו מעניינות אף אחד.. ולמה בכלל יש מזל שאבא שלה שם, י אחרת היא הייתה עפה מזמן ולא מסתדרת שם עם כלום..

bibaso

New member
תזכיר לי משהו חמור שקרן עשתה

או איזה איזה מניפולציות היא עשתה?

bibaso

New member
אם ראית את כל השתלשלות העניינים שקדמה להדחה

אז נראה שהיא נפגעה ממנו (אחרת איזה עוד סיבה יש לה - אם כבר זה שהוא רצה להצביע לה (ובסוף הלך על נעמה (ועינב) כמצוות שי, היה הרבה יותר חמור).

למעלה