גמר חתימה טובה!

droriko

New member
היא לא ידעה ששי וערן מדברים עליה

אבל לפי הראיית משחק שלה ההתקרבות שלה לערן איימה עליה(עובדה שהיא לא הצביעה גם שלי) אז היא החליטה להדיח את ערן. אי אפשר להאשים אותה כן? זה משחק והכל , אבל היא אפשר להגיד עליה שהיא לא מניפולטיבית (בעיקר שלילה אחרי ההצבעה היא שוכבת עם ערן באותה המיטה.

bibaso

New member
מה שאתה כתבת - נכון ב 100% אם תחליף את המילה

אם תחליף את המילה "ערן" ב- "נעמה" (כולל העובדה שלילה אחרי ההצבעה היא לקחה אותה לסוויטה). על זה אפשר להאשים אותה בצביעות - למרות שאם אתה יוצא מתוך ההנחה שאסור לספר למי שהדחת - שהדחת אותו ולמה, אז לא היו לה הרבה ברירות. מניפולטיביות זה אם היא אם היא היתה מתחילה להתעסק עם ערן רק לצורך האינטרס שלה במשחק (כמו שהאשימו אותה סתם, וזה מה שגרם לכל הבלגן). למה היא לא הצביעה לשי - הייתי רוצה לשאול אותה אישית, זה שיגע אותי

קמבילי

New member
ביבאסו, ההדחה שלה את נעמה היתה צבועה?

ההזמנה שלה את נעמה לסוויטה היתה צבועה? אתה מאזכב אותי, כמו שאמרו לי כאן פעם. חוץ מהמשפט האחרון שלך: "למה היא לא הצביעה לשי - הייתי רוצה לשאול אותה אישית, זה שיגע אותי". גם אותי זה משגע, גמני רוצה לשאול אותה.

bibaso

New member
לא צבועה - אבל לא היה לי כח להכנס לזה ->

רציתי יותר להוריד את המניפולטיביות וגם סייגתי שהיא לא יכלה להסביר לה בגלל החוקים. למען הסר ספק - ההדחה לא היתה מתוך צביעות אלא מתוך חולשה וטיפשות גם יחד, וכמובן שאין בכלל קשר למניפולטיביות.

קמבילי

New member
הבנתי, חולשה וטיפשות והסתבכות בנסיבות

שהיא בעצמה יצרה. אנחנו מסכימים. וגם קצת רחמים אנושיים, אני האמנתי לה כשאמרה שלא יכלה לנטוש את נעמה כשהיא מבודדת לגמרי בבית (ואני אחרונת נותני האמון בהצהרות מיופייפות) אבל לומשנה אם האמנת לה או לא, העיקר שאנחנו מסכימים בכ-ל-לית!!!!!!!

droriko

New member
דווקא כן החלפתי בנעמה :)

והיא מניפולטיבית. היא הולכת עם נעמה "החברה" שלה למספר אנשים ומלכלכת איתם על אחריםבשם המשחק ואחרי שהיא מחליטה שנעמה לא טובה בשבילה יותר היא מדיחה אותה בשם המשחק. כל מילה שהיא מוציאה מהפה למישהו מבחינה זה מהלך במשחק.

bibaso

New member
כשיש מצב מנדרז' בבית אז כל מי שמרגיש נפגע

"מלכלך" על הצד שפגע בו. זה עדיין לא הופך את זה למניפולטיביות. מניפולטיביות היא לנצל את המצב לתועלתך האישית - כמו ששי עשה לאשר ועינב בנושא צבר. ההצבעה שלה לנעמה היתה מתוך זה שהיא לא רצתה להתחיל להתרחק ממנה בעצמה מול העיניים, (וברור היה שהיא חייבת להתרחק כדי שגורלה לא יהיה דומה) אלא העדיפה באמצעות "כח עליון".

יוליקה

Member
מנהל
שאלה: מה זה מנדרז'?

ועוד שאלה שלא שייכת בדיוק לפה... יש פרסומת בטלויזיה עם השחקןה זה ממרחק נגיעה... שמשפץ כאילו את האולפן החדש... מה זה "שופוני"....?

Jason2

New member
טוב נתחיל מהסוף

שופוני זה תסתכלו עלי בערבית. מנדרז' זה מילה ששי המציא זה אומר להסתודד ולחרוש מזימות.

Fairywitch

New member
להצביע נגד נעמה ולקחת אותה לסוויטה?

להצביע נגד שפרה כי שפרה כביכול עשתה בכוונה לאנשים אחרים, כשקרן עצמה אפתה איתם את הפיצות בשבת?

bibaso

New member
בנושא קרן - נעמה

הנה לינק לפוסט שכתבתי בנושא (בזמן שפתאום שיפרה שרה בספרדית) כאן

bibaso

New member
ואתה מבלבל בנושא של ה-"בכוונה"

אפית הפיצות בשבת היה מבחינת אשר (כמובן בעזרתו של שי) ה "בכוונה" של צבר. מבחינת קרן - צבר לאחר שהשפיל אותה הוא אויב בלי קשר לנושא. ה-"בכוונה של שפרה" הוא יותר כללי - היא שמעה על זה הרבה, וכנראה היא האמינה לזה.

Fairywitch

New member
זה נכון מאוד- אבל...

קרן התחילה להיות נחמדה לכולם מסיבות אסטרטגיות. זה לגיטימי- אבל זה לא עבד. יש לי תחושה שהפעם... אשר כן הבין ובאמת הפנים מה הוא עשה רע. לא במשחק, אלא כבנאדם. מובן שאי אפשר להיות בטוחים בזה, ונראה מה הוא יצביע ביום שבת, אבל כן התרגשתי כששמעתי אותו אומר בארבע עיניים ליוסי (שניסה לחמם את הכל מחדש
)- "כבר לא אכפת לי מהמשחק, זה חשוב לי כבנאדם." ואני לא חושבת שהדמעות בעיניים שלו בשיחה עם צבר היו מזוייפות- כי הוא לא כ-ז-ה שחקן טוב ומוכשר... חשוב גם לזכור שכל העניין עם שבת עלה בעיקר בשבוע וחצי האחרונים, ובשבועות הראשונים הוא לא אמר מילה על אנשים שהפעילו כל מיני מכשירים בשבת. אני חושבת שזה שנתנו לו ביכ"נ קצת עלה לו לראש
אולי הוא באמת למד משהו, מי יודע. השאלה- כמו שמישהו כתב פה- כמה זמן זה יחזיק. אבל תכניות כאלה כן משנות אנשים לחיים, אז אני רוצה להאמין בטוב ולתת לו עוד סיכוי. היו מקרים מעולם.

Saladin

New member
אשר בכלל לא הפנים.

הדמעות שלו היו על עצמו ועל העונש שהוא יקבל, לא על שום הפנמה. וחוץ מזה, מה יש פה להפנים? אשר עשה טעות, נקודה. אין פה מה להפנים. אשר לא בן אדם רע יותר מהאחרים, הוא פשוט טעה בגדול. אם כבר, אז מה שראיתי עליו לא היה הפנמה אלא בקשת רחמים וחוסר יכולת לפתח אסטרטגיה חלופית פרט לגיוס רחמים (מהדיירם ומהקהל) שתוציא אותו מהמצב שבו הוא נמצא. לדעתי לא מגיע לו שירחמו עליו, וגם לא ירחמו עליו.

Saladin

New member
חלופית לזו שהוא משתמש בה כדי לצאת ממצבו הנוכח

י. והיא - בקשת רחמים.

Fairywitch

New member
אני רחוקה מלרחם עליו-

ואם קוראים דברים שכתבתי כאן בפורום מאז יום ראשון - אפשר לראות את זה היטב
בהפנמה אני מתכוונת שנראה כאילו הוא הפנים שזה לא הבית הפרטי שלו, ושכל אחד שם יכול לחיות את חייו כפי שהוא רגיל, בין אם בשבת או בחג. לצערנו אין שידורים- זאת הייתה יכולה להיות אבן בוחן מצויינת, אם היינו רואים מה קורה בבית בכיפור, ואם אכן אשר עבר למצב של "חיה ותן לחיות". והתייחסתי לדמעות בשיחה עם צבר אחרי השידור המרכזי האחרון, כשצבר דיבר על אבא שלו (וגרם גם לעיניים שלי לנצנץ).

bibaso

New member
בעניין אשר אני מסכים אתך

אבל בעניין קרן ממש לא. תזכירי לי מתי קרן לא היתה נחמדה לכולם. ? הדבר היחידי שאולי השתנה בה לאחר ששי צרף אותה לחרם על נעמה, היה שהיא פחדה מכל דבר (אני זוכר את מבטיה המבוהלים וה-שששששש כשהיא ישבה עם בחדר ועינב התחילה לצאת שיפרה גם בנושא נעמה", - היא פחדה להתנגד לכל דבר ויצאה קצת הצל של עצמה. תזכירי לי מה רע עשתה קרן פרט לזה שהיתה המשענת האחרונה של נעמה, בזמן שכולם החרימו אותה ? מה שלא עבד זה שאנשים האמינו לליכלוכים עליה מצד מיקי ושי, ובגלל טיפשותה בהצבעות (יש על זה קצת למעלה) - גם הקהל התאכזב ממנה, מה עוד שהיא כמעט לא הורגשה בבית בגלל הפחד שלה.

למעלה