אף, כתבתי תשובה ערוכה ומסודרת עם סימוכין
ואיך שאני לוחץ שלח, תפוז החליט שהעוגייה שלי לא תקפה וזרק אותי החוצה, והכל הלך לפח.   אז שוב, מההתחלה:   מה שהבאת אינו מחקר. הבאת ציטוט מוויקיפדיה, שאומר ש-
הערכות - שים לב, הערכות בלבד! לגבי כמות "ירי הגנתי" משתנות "בצורה פרועה" (הבדל בין עשרות אלפים לכמה מליונים!), תלוי את מי שאולים. שים לב למילים - vary wildly   זה לא מחקר, ובטח שבטח לא נתונים אמינים. אפילו הכותב ידע זאת.   בסוף הפסקה יש 3 רפרנסים. הראשון מוביל למאמר כלשהו בכתב עט משפטי, השני נותן 404, והשלישי זה סקר דעת קהל.   אני לאומת זאת, מסתמך על מספרים קשיחים: כמות אנשים שנהרגו מנשק חם פר גודל אוכלוסיה (כך לא תהיה בעיה להשוות מדינה בסדר גודל של ארה"ב למדינה קטנה כמו ישראל).   למזלי, אני לא צריך לעשות את המחקר בעצמי, כי בוויקיפדיה יש טבלה נחמדה שמציגה סה"כ רציחות + התאבדויות + תאונות עם נשק חם לנפש.  
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate   ברגע שמסדרים לפי עמודה total רואים תמונה ברורה: ארה"ב היא המדינה המפותחת הראשונה ברשימה. היחידות שמעליה הן מדינות עולם שלישי מוכות פשע ומלחמה.   ישראל נמצאת במקום ה-30, עם 1/6 כמות מיתות מנשק חם לנפש בהשוואה לארה"ב. ויפן, שבה יש את חוקי הנשק מהנוקשים בעולם, ופעם אפילו לשוטרים לא נתנו אקדחים, נמצאת בתחתית הטבלה עם פחות מ
מאית! כמות מיתות לנפש ביחס לארה"ב.   שים לב שסטטיסטיקות פשיעה כלליות לא רלוונטיות לדיון על נשק. אם תישן עם אקדח מתחת לכרית, זה לא יעזור לך בגרוש למנוע גנבה של האוטו שלך בלילה, אבל הגנבה הזו היא חלק בלתי נפרד מסטטיסטיקת פשיעה.   לגבי הכשרה: אין שום סטייט בארה"ב (ואתה מוזמן לבדוק) שמתנה רכישת נשק בקבלת הכשרה. לכל היותר יש סטייטים שמכריחים אותך להמתין מספר ימים, וגם זה במקרים מסוימים.   מאין "תקופת קירור".   לגבי נשק אוטומטי: אכן, לא חוקי בשום מקום בארה"ב לאזרח לרכוש נשק שיורה אוטומטית,
אבל וזה אבל מאוד גדול - מותר לקנות נשק אוטומטי שבוטלה בו אפשרות אוטומט.   וזו הסיבה ש-AR-15 או בשמו הישראלי "M-16 מקוצר" כ"כ פופולרי שם. הוא חוקי לחלוטין, והוא צעד אחד בלבד מלהיות אוטומטי לחלוטין.   יכולת ירי באוטומט זה משהו שמובנה בכל אספקט של הנשק במועד התכנון. אי אפשר באמת להוציא את זה בצורה שלא תהיה טריוויאלית לתקן.   וכאן יש לנו מקרה מפורסם במיוחד מ-2017:
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Las_Vegas_shooting   אדם אחד קנה AR-15
חוקי לחלוטין, וקנה כת חלופית שגם היית חוקית לחלוטין לפני המקרה הזה שנקראת bumpstock.   ומה היא עשתה? פשוט - נתנה מכה קטנה לנשק בכל ירייה שירתה את הכדור הבא בלי לצור לשחרר וללחוץ שוב על ההדק. או במילים פשוטות - החזירה את יכול האוטומט המלא לנשק.   אני בטח לא צריך לספר לך כמה קל להחליף כת של M-16. זה פאקינג פלאג אנד פליי.   ופליי זה בדיוק מה שהבחור הזה עשה - תוך דקות ספורות הוא רצח 58 בני אדם חפים מפשע, כאילו זה היה משחק ווידאו.   זה כמעת פי 2 ממה שברוך גולדשטיין הצליח לרצוח, כנראה של-M-16 יש פחות סיכוי למעצור מאשר לגליל או שסתם היה לו מזל
.   בקיצור - כשמסתכלים על היסטוריה ועל מספרים קשיחים העובדות ברורות ומדברות בעד עצמן: התיקון השני לחוקה האמריקאית הוא חוק אנכרוניסטי שגובה המון קרבנות שיכלו להימנע לו ארה"ב היית מיישרת קו עם מדינות מפותחות אחרות בנושא חקיקת נשק.   לאומת זאת, כל הסיפורים על "הגנה עצמית" הן אוסף אנקדוטות ותו לו, שלא בטוח שניתן לבצע עליהן מחקר אמתי. אל תשכח, שמחקר כזה יצטרך להתחשב גם בכמות מקרים בהם אנשים נהגו בפזיזות כי חשבו שיכלו להגן על עצמם עם נשק שלהם, והתוצאה היית הפוכה. למשל, ירו בשכן או בן משפחה במקום בפורץ, או הפורץ שנבהל ירה בהם לפני שהספיקו לירות בו, וכו'.