אה, אוקיי... אם לא נתקלת באופן אישי אז בטוח שאין!
ועם כבר FOX, אז הם לגמרי לא שמאלנים
בטח כל הדיווחים אצלם על ה-"מלחמה" זה איך משמידים את הקריסמס, לא "גזענים לא רוצים גיוון" וכו'
  מצחיק לראות ישראלי לשעבר מדבר בפורום ישראלי בעברית מנקודת מבט טיפוסית לאמריקאים שחושבים שאין שום היסטוריה או תרבות חוץ משלהם, וששאר העולם זהה.   יש לי חדשות בשבילך: נוצרות נכפתה במשך יותר מ-1000 שנה על המון עמים שונים באזורים שונים בעולם. לעבדים האפריקאים שהובאו לארה"ב אין שום ייחוד בקטע הזה.   ובכלל - עבדות זה לא משהו שקרה רק בארה"ב לפני איזה 200 שנה. עמים רבים החזיקו בעבדים במשך אלפי שנים, יש לזה ימבה תיעוד ארכאולוגי. ומן הסתם לא כל העבדים האלה היו שחורים.   אבל לפי הלוגיקה שלך, גם הסרט "גלדיאטור" הוא גזעני, כי הוא הופך את נושא העבדות לאקשן מהנה, במקום לתאר אותו כזוועה, ואת העבדים כמסכנים. אני בטוח שהדבר היחיד שמונע ממך להכיר בו כסרט גזעני זו העובדה שלשיטתך "אי אפשר להיות גזען כלפי לבנים".   כמובן, בתוך הבור האמריקאי, קל לשכוח שאם מסתכלים ברמה העולמית, הלבנים אינם רוב, אפילו רחוק מזה.   אגב, שמעתי על קוונזה. שמעתי גם, שבקהילת האפרו-אמריקאים במאה הקודמת היה קשר הדוק מאוד לנצרות, הרבה יותר הדוק מאשר אצל הרבה לבנים.   זאת, למרות שכבר מזמן אף אחד לא הכריח אותם להאמין. רק בדור האחרון, אולי 20 שנה בערך, יש צעירים שמחפשים את עצמם. בהתחלה היה פופולרי להתחבר לתרבות אפריקאית, כאילו "לחזור למקורות" (למרות שאני בטוח שלא תמצא אחד שבאמת היה רוצה לשוב אל אדמת אבותיו באפריקה ולוותר על חיים בארה"ב, עם כל הגזענות, והאפליה, והכל), אחרי זה איסלאם נהיה פופולרי.   קיצור, החיפוש הרגיל אחרי "זהות" - אני שונה מכולם, חוץ מהקבוצה שאני רוצה להיות זהה לה
וכן, קוונזה זה משהו מאוד מוכר, מוזכר בהרבה סדרות וסרטים אמריקאים כבר כמה וכמה שנים.
ועם כבר FOX, אז הם לגמרי לא שמאלנים