PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

BravoMan

Active member
אה, אוקיי... אם לא נתקלת באופן אישי אז בטוח שאין!

ועם כבר FOX, אז הם לגמרי לא שמאלנים
בטח כל הדיווחים אצלם על ה-"מלחמה" זה איך משמידים את הקריסמס, לא "גזענים לא רוצים גיוון" וכו'
&nbsp מצחיק לראות ישראלי לשעבר מדבר בפורום ישראלי בעברית מנקודת מבט טיפוסית לאמריקאים שחושבים שאין שום היסטוריה או תרבות חוץ משלהם, וששאר העולם זהה. &nbsp יש לי חדשות בשבילך: נוצרות נכפתה במשך יותר מ-1000 שנה על המון עמים שונים באזורים שונים בעולם. לעבדים האפריקאים שהובאו לארה"ב אין שום ייחוד בקטע הזה. &nbsp ובכלל - עבדות זה לא משהו שקרה רק בארה"ב לפני איזה 200 שנה. עמים רבים החזיקו בעבדים במשך אלפי שנים, יש לזה ימבה תיעוד ארכאולוגי. ומן הסתם לא כל העבדים האלה היו שחורים. &nbsp אבל לפי הלוגיקה שלך, גם הסרט "גלדיאטור" הוא גזעני, כי הוא הופך את נושא העבדות לאקשן מהנה, במקום לתאר אותו כזוועה, ואת העבדים כמסכנים. אני בטוח שהדבר היחיד שמונע ממך להכיר בו כסרט גזעני זו העובדה שלשיטתך "אי אפשר להיות גזען כלפי לבנים". &nbsp כמובן, בתוך הבור האמריקאי, קל לשכוח שאם מסתכלים ברמה העולמית, הלבנים אינם רוב, אפילו רחוק מזה. &nbsp אגב, שמעתי על קוונזה. שמעתי גם, שבקהילת האפרו-אמריקאים במאה הקודמת היה קשר הדוק מאוד לנצרות, הרבה יותר הדוק מאשר אצל הרבה לבנים. &nbsp זאת, למרות שכבר מזמן אף אחד לא הכריח אותם להאמין. רק בדור האחרון, אולי 20 שנה בערך, יש צעירים שמחפשים את עצמם. בהתחלה היה פופולרי להתחבר לתרבות אפריקאית, כאילו "לחזור למקורות" (למרות שאני בטוח שלא תמצא אחד שבאמת היה רוצה לשוב אל אדמת אבותיו באפריקה ולוותר על חיים בארה"ב, עם כל הגזענות, והאפליה, והכל), אחרי זה איסלאם נהיה פופולרי. &nbsp קיצור, החיפוש הרגיל אחרי "זהות" - אני שונה מכולם, חוץ מהקבוצה שאני רוצה להיות זהה לה
וכן, קוונזה זה משהו מאוד מוכר, מוזכר בהרבה סדרות וסרטים אמריקאים כבר כמה וכמה שנים.

vinney

Well-known member
הא, FOX זה שמאלנים אצלך?

ברור שגם אם לא נתקלתי דברים קיימים, אבל אני לא יכול להעיד על דברים שלא נתקלתי בהם. אתה איכשהו מצליח להמציא דברים כאילו הם עובדה מוגמרת וזה לא מפריע לך לרגע, אבל בניגוד אלייך אני לא שקרן. אתה בא אליי עם דוגמאות אנקדוטליות של ״אני אביא לך כומר שחור״, אז מה אתה נפגע עכשיו שאני בא אליך עם דוגמאות אנקדוטליות משלי? &nbsp אני לא מבין את בלל הטיעונים שלך ואילו טענות אתה מנסה לסתור ואילו עובדות אתה מנסה לשלול, כבר הלכתי לאיבוד מרוב שאתה זורק זבל ומקווה שמשהו יתפוס. &nbsp אתה מנסה לטעון שאין גזענות בארה״ב? בהצלחה עם זה.

BravoMan

Active member
מתי אמרתי שאני לא גזען?

או שיש לי חבר שחור? או שיש לי חברים בכלל?
&nbsp הנשיא של המדינה שלך, זה שאתה אומר שהוא גזען, ונבחר בגלל שנאה ומזוגניה, כל הזמן מאשים את כלל התקשורת בהיותה שמאלנית, ליבראלית, ורודפת אותו. &nbsp איכשהו, אף פעם לא שמעתי אותו או מי מקורביו מבדיל את FOX NEWS מההכרזה הזו. &nbsp הייתי מצפה רשרשת חדשות גזענית על טהרת הגזע הלבן דווקא תהיה חביבה על נשיא כזה, כמו שבארץ יש רשת חדשות במקבלת תמיכה מראש הממשלה שלנו... &nbsp אבל בכנות אולי אני מפספס משהו. אני מודה - אני לא צופה כמעת ברשתות חדשות אמריקאיות. &nbsp אולי באמת FOX הם באמת בצד של האדם הלבן
&nbsp כך או כך, כדי להוכיח טענה שאין אנשים מסוג X שמתנגדים ל-Y, צריך לבדוק את הדעה של כל האנשים מסוג X. &nbsp כדי להפריך טענה כזאת, מספיק להביא אחד שתומך ב-Y (או לפחות לא מתנגד). הדוגמה שהבאתי עם הכומר האפרואמריקאי שמדבר בעד אפליית הומואים, ואף קורא להם "מחבלים" בגלל שפנו לבית משפט לבקש זכויות שוות, היא דוגמה אמתית של ראיון שראיתי ב-youtube. &nbsp אם תתעקש, אמצע לך לינק. &nbsp אם זה לא מספיק, ואתה צריך דוגמה של אפרואמריקאי מדבר על מלחמה נגד קריסמס, אני בטוח שניתן למצוא בקלות גם את זה, וזו תהיה הוכחה ברורה שעניין הקריסמס הוא עניין נוצרי חוצה מגרי "צבע עור".

vinney

Well-known member
לא שמעת? אני שמעתי. לא פעם.

למעשה לאחרונה הוא התחיל להתלונן ש״משהו קרה לפוקס ניוז״ כי יותר ויותר מנחים בתחום החדשות של הערוץ (להבדיל מתחום הדעות) מתחילים לבקר אותו. בתחום הדעות? פרופגנדה פרו-טראמפית גזענית אינסופית, למעשה לזה הערוץ הזה נוצר. &nbsp שוב, לא ברור לי מה אתה מנסה להוכיח לי עם הכומר האפרואמריקאי - אתה רוצה להוכיח לי שדת זה רועה? אני יודע את זה, מעולם לא טענתי אחרת. ברור שקריסמס זה עניין נוצרי, אבל גם אם תמצא שחורים מדברים על המלחמה בקריסמס - הם לא אלה שמובילים את הקו הזה. יש גם שחורים באירועי בחירות של טראמפ, אז מה? למעשה יש גם שחורים שמצביעים עבור טראמפ. אז מה? גם בארץ יש ערבים שמצביעים עבור הליכוד או ש״ס, אז זה עושה את המפלגות האלה פחות גזעניות? לא. זה רק אומר שיש אנשים טיפשים בכל מקום.

BravoMan

Active member
למרות רמת האמינות הממוצעת של כל מה שכתבת פה עד עכשיו

היא לא משהו בלשון המעטה, אני לא אתווכח איתך על כותבים במדור הדעות של פוקס ניוז, כי אני לא מכיר אותם או את החומר שלהם, וגם לא מעוניין להכיר. &nbsp אני חושב שהכי קרוב שהגעתי זה אחד בשם טאקר קרלסון שמדי פעם אני נתקל בקטע שלו ב-youtube ויש מצב שהוא די עונה לתיאור שלך. &nbsp מה שאני מנסה להוכיח לך עם הדוגמה של הכומר, שהוא בהגדרה מנהיג של קהילה, זה שהניסיון שלך לצייר את עניין "מלחמה בקריסמס" כמשהו גזעני הוא קשקוש. &nbsp זו מלחמת דת, לא מלחמת גזע. יחיד ההבדל ה-"קטן". &nbsp אבל למעשה הניסיון הזה שלך לא שונה משאר הרטוריקה בשרשור הזה. אתה בא לפה להגן על מעשה שאין לו קשר לגזענות, שלא יפחית בשום צורה גזענות, שלא פגע באף אחד, ושלא יוסיף זכויות או ישפר את החיים של אף אחד, ועל הדרך מנסה להסיט את הדיון לכל מיני דוגמאות של רוע שלא קשורות לגזענות. &nbsp ולמה? כי בפועל אין לך יותר מידי דוגמאות לגזענות. כל הבלגאן התחיל משוטר אחד שספק רצח אפרואמריקאי אחד. &nbsp בדיוק על זה נאמר - מותו של אדם אחד הוא טרגדיה, מות מליונים זה סטטיסטיקה. &nbsp אבל אתה, והשמאל שמצית את ארה"ב מנסים לצייר את זה כ-"גזענות מערכתית". אם שוטר אחד רצח בגלל גזענות - כל השוטרים (או לפחות הרוב) גזעניים. כל המדינה גזענית. בחרו נשיא גזעני בגלל שהם גזענים. &nbsp זה בדיוק מה שכתבת. והדרך לשפר את זה, זה שחברה שמייצרת תוכנות קנייניות תשבור תקן של תוכנה חופשי. &nbsp גאוני!

vinney

Well-known member
אתה מייחס לי דבר שלא אמרתי ואז מתלונן על אמינות שלי?

המלחמה על הקריסמס זאת לא מלחמת דת, זאת מלחמת תרבות. טראמפ לא דתי בשום קנה מידה. &nbsp זה לא שוטר אחד שהרג שחור אחד, זה רק שוטר אחרון שנתפס בעדשת המצלמה. הבעיות הרבה יותר מבניות מזה, השוטרים זה רק סימפטום. תקרא למשל את הראיון עם ג׳יון סטיוארט שמדבר בדיוק על הנקודה הזאת [1]. &nbsp אני לא אומר ש״כל״ השוטרים גזעניים, אפילו לא ״רוב״, גם לא כתבתי ש״כל המדינה גזענית״. &nbsp הדברים שאתה מייחס לי - מעולם לא כתבתי אותם. אז אם כבר מדברים על אמינות, תסתכל במראה. שוב. &nbsp &nbsp [1]: https://www.nytimes.com/interactive/2020/06/15/magazine/jon-stewart-interview.html

BravoMan

Active member
הייתי מצטט את כל ה-"לא אמרתי, לא כתבתי שלך" אבל בכנות

אין לי כוח. &nbsp הבעיה אינה מובנית. המבנה בארה"ב אינו גזעני. &nbsp כמה מלגות יש לאנשים שאינם לבנים בכל מיני מקומות? כמה אפליה מתקנת יש? כמה תקני diversity ב-corporate הכי גדול? &nbsp כמות המצלמות שיש היום ברחוב, בידיים של אזרחים היא ענקית. אז איך בדיוק ה-"שוטר האחרון" הזה נתפס, רק עכשיו? &nbsp אנחנו רואים חדשות על ירי בבתי ספר כמעת פעם בחודש, ואף אחד לא מקים אצלכם מהומות בגלל זה. נראה שהשמאל לא מוכן לצאת למלחמה על חיים של ילדי תיכון מול התיקון השני לחוקה. &nbsp אבל חשוד שחור אחד נהרג, ואתם שורפים את המדינה? &nbsp אם יש בארה"ב היום גזענות "מערכתית", הרי שהיא דווקא כלפי לבנים. אבל בכנות, אני חושב שאין גזענות מערכתית. &nbsp יש רק שמאל קיצוני שמחפש מלחמות.

ipv6

Member
התיקון השני לחוקה הוא משהו שהשמאל מאד אוהב

ועוסקים בזה לא מעט. במיוחד התקשורת. הנקודה היא שזה לא משהו שמיעוט עשיר\חברות נשק רוצות , אלא הרבה מאד אנשים בארה"ב (5 מיליון חברים, שמשלמים דמי חבר, ב-NRA) מאמינים בו ולא מוכנים לוותר עליו. והנושא לא כל כך חד משמעי כמו שזה מוצג https://en.wikipedia.org/wiki/Defensive_gun_use

vinney

Well-known member
כמה תיקונים

5 מליון איש זה בערך 2.5% מכלל האוכלוסיה. לקרוא לזה ״הרבה מאוד״ זה קצת למתוח את האמת. הבעיה עם התיקון השני היא שהוא לא מיושם כלשונו. הדרישה להתאגדות בגוף מאורגן, חלק מהמשפט בתיקון השני, זוכה להתעלמות טוטאלית של הימין האמריקאי. &nbsp אותו הימין האמריקאי גם מתלונן על כמות הנשק האדירה בידי העבריינים בארה״ב, אבל לא מוכן להגביל מכירות נשק לאף אחד ובשום צורה. אפילו בדיקות רקע, שרוב מוחלט של האמריקאים רוצים ותומכים בהן, זה משהו שהNRA מתנגד לו בתוקף והפוליטיקאים מהימין שמשקשקים מהNRA או מקבלים שוחד מהארגון פועלים בהתאם.

ipv6

Member
זה רק האנשים שמשלמים דמי חבר

יש עוד רבים אחרים שתומכים ברעיון. ותן לי 5 מיליון אנשים שמצביעים כרצוני אני אקבע הרבה מאד בכל מפלגה באשר היא (בארה"ב ספציפית זה משנה איך הם מפולגים ופה אין לי נתונים) הילרי הייתה מנצחת את הבחירות עם עוד 2.5 מיליון קולות במקומות הנכונים. מכירת הנשק גם ככה מוגבלת בהרבה סטייטים ולא חופשית כמו שחושבים. זה שמראים כמה ילדות פרחים בהפגנות לא אומר ששאר ה330 מיליון חושבים כמוהן, האמריקאים רוצים נשק. בישראל, אגב יש משהו כמו חצי מיליון אנשים שתיאורטית יכולים להוציא רישיון לאקדח (כל קצין בצהל שהשתחרר בדרגת סרן ומעלה), פה אנשים פשוט לא מאמינים בזה. (אני מניח שאתה מתכוון 2.5% מבעלי זכות ההצבעה לא מהאכלוסיה)

vinney

Well-known member
מי שלא משלם דמי חבר לא רלוונטי

הארגון הזה משפיע בעיקר דרך שוחד (שוחד פוליטי למרבה ההפתעה חוקי לחלוטין בארה״ב). &nbsp האמת היא שNRA לא תמיד היה ארגון ימני קיצוני. זה רק בעשורים האחרונים שהוא מקצין את עצמו. אפילו ג׳ורג׳ בוש האב, חבר NRA כל חייו, ביטל באופן פומבי את חברותו בארגון בגלל ההקצנה הזאת כמה שנים לפני מותו. &nbsp הילארי הייתה מנצחת בבחירות עם עוד 30 אלף קולות במקומות הנכונים, במקומות הלא נכונים גם עוד 10 מליון קולות לא היו עוזרים לה. זה חלק מהבעיה שתיארתי לבראבו על שיטת הבחירות האמריקאית שבאופן מובנה נוטה ימינה (השיטה בנויה לפצות את המיעוט הלבן דאז בדרום, ולכן בנויה כך שלמיעוט כפרי יש הרבה יותר כוח ממצביעים במרכזי אוכלוסיה עירוניים. קול אחד במדינה כמו וואיומינג שווה ערך לכ20 קולות בעיר שלי). &nbsp מכירות נשק היו מוגבלות הרבה יותר אם הפוליטיקאים האמריקאים היו מקבלים את מה שרוב האוכלוסיה תומכת בו - בדיקות רגע כלליות, בדיקות בריאות נפש, וכד׳. &nbsp בישראל כל קצין משתחרר מצה״ל יכול להגיש בקשה לרשיון. אף אחד לא חייב לתת לו את הרשיון הזה. יש גם מגבלות, במיוחד עבור אלה שלא שירתו בצבא, לגבי גיל, תושבות, צורך ענייני וכו׳.

ipv6

Member
הוא רלוונטי מאד

אנחנו דנים בשאלה כמה אנשים בארה"ב תומכים בזה ברעיון שהקושי להשיג נשק ישאר בדיוק במצב הנוכחי וזה לפחות כמות החברים שיש ב-NRA וגם אנשים אחרים שלא חברים ב-NRA אבל לא רוצים שינויים בנושא הזה. נתתי את מספר החברים ב-NRA סתם כ'קריאת כיוון' כי זה מספר רלוונטי ומוכר. אין לי בשלוף סקר רחב ואמין. אני לא יודע אם זה 51% מהאכלוסיה\בעלי זכות ההצבעה אבל מדובר במיליוני אנשים ולא איזה קומץ קטן של פוליטיקאים מושחתים שאיכשהוא כופה את הדיעה שלו על הרוב. " בישראל כל קצין משתחרר מצה״ל יכול להגיש בקשה לרשיון. אף אחד לא חייב לתת לו את הרשיון הזה. יש גם מגבלות, במיוחד עבור אלה שלא שירתו בצבא, לגבי גיל, תושבות, צורך ענייני וכו׳." להגיש בקשה אתה יכול גם אם אתה בעל עבר פלילי עשיר מחלות נפש, פניה פרטנית למפכ"ל המשטרה ובקשה פרטנית. הסיכוי שלך לקבל אפסי. וגם לחם בסופר אף אחד לא חייב למכור לך. זה לא אומר שקשה להשיג לחם. הלכה למעשה אלה הקריטריונים בארץ, אדם **סביר** שמתאים לאחד הקריטריונים יקבל בסבירות גבוהה בכפוף לבדיקות שמבוצעות https://www.gov.il/he/departments/policies/firearm_licensing_criteria הלכה למעשה בארץ לא מאד קשה להשיג ויש רבים שפשוט מוותרים על הזכות כי כי *האנשים פה לא רוצים נשק* בלי שום קשר לפוליטיקאים או NRA או כל דבר. אצלכם, הרבה מאד *אנשים כן רוצים את הזכות לשאת נשק*. עם הדגש על האנשים. זאת הנקודה, לא מי מושחת ומי לא.

BravoMan

Active member
אני לא מבין את הטענות שלך בתת ענף הזה:

אני בטוח שאפשר בקלות למצוא בארה"ב 5 מליון איש שלא אכפת להם ששוטרים ידרכו על "שחורים" או אפילו "צבעוניים" (קריא כל מי שלא לבן). &nbsp למעשה, אני חושב שאפשר למצוא יותר, וגם שתהיה חפיפה לא קטנה בין הקבוצה הזו לקבוצת חברים ב-NRA. &nbsp ועדיין, היו מספיק אנשים כדי להבעיר (תרתי משמע) את המדינה בגלל מותו של אדם אחד. &nbsp אבל מותם של עשרות ילדים לא מביא אפילו הפגנה רצינית אחת. אני אתן לך 30 מיליון חובבי רובים מושבעים, אתה אומר לי שבכל שאר 300 מליון אזרחים בארה"ב אין אפילו כמה מאות אלפים שישרפו חנויות נשק בגלל כמה עשרות ילדים שנרצחו???

vinney

Well-known member
אתה ממשיך להגיד "בגלל מותו של אדם אחד"

הראתי לך שלושה אנשים שמתו סתם לחלוטין, היו עוד כמה שמתו אחרי שההפגנות כבר החלו. וזה רק בחודשים הראשונים של השנה הזאת. זה לא משהו חד פעמי או פתאומי, זה משהו מתמשך שקורה כל הזמן בכל מקום עבור האוכלוסיה הספציפית הזאת. &nbsp איזה ילדים נרצחו? על מה אתה מדבר עכשיו?

BravoMan

Active member
חיפוש מהיר מגלה שב-2019 היו בארה"ב 45 מקרי ירי

בבתי ספר שונים. https://edition.cnn.com/2019/11/15/us/2019-us-school-shootings-trnd/index.html &nbsp לא מצאתי סיכום נוח של הרוגים, אבל אם נסתכל פה: https://www.cbsnews.com/news/mass-shootings-2019-more-than-days-365/ &nbsp נראה שהמספר נע בין 3 ל-22 הרוגים בכל אירוע כזה. &nbsp כ"כ הרבה ילדים בגילאי בית ספר מתים, ואף אחד לא קם להפגנה רצינית לשים לזה קץ? &nbsp תרצה או לא, דווקא המקרה של ג'ורג' פלויד הוא זה ששבר את גב הגמל. הוא זה שהוציא אנשים לרחובות, גרם להם לשרוף תחנות משטרה, להשחית ולבזוז רכוש, להפיץ את מגפת הקורונה, הביא לפגיע והרג של עוד אנשים מהקהילה האפרואמריקנית, ו.. &nbsp הביא חברות מטומטמות לעשות שינויים מטומטמים בתור ג'סטה ריקה. &nbsp אישית, אני מצטער שטראמפ לא עמד בהבטחתו ולא הכניס את הצבא לטפל בעניין.

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת אף אחד???

https://en.wikipedia.org/wiki/2018_United_States_gun_violence_protests https://www.washingtonpost.com/loca...6cce94-4692-11e9-aaf8-4512a6fe3439_story.html &nbsp אבל למה זה רלוונטי? למה להפגין נגד רוע מסוג אחד דורש ממך מחויבות להפגין באותה מידע נגד כל הרוע בעולם? &nbsp טראמפ לא יכול להכניס צבא לעניין, על מה אתה מדבר? שטויות במיץ, אין לו לא סמכות ולא יכולת, ואם היה מנסה הוא היה מודח באותו היום. הוא רק מקשקש בטוויטר, הבן אדם אידיוט.

BravoMan

Active member
אתה באמת משווה את סדר גודל של מה שמסופר בלינקים

למה שקורה שם עכשיו? &nbsp אני לחלוטין לא אומר שהפגנה נגד רוע אחד דורשת מחויבות להפגין נגד רוע אחר. &nbsp אני סתם תוהה, למה המקרה הספציפי הזה עורר תגובה שגדולה בסדר גודל (אולי כמה) מכל תגובה שעוררו רציחות אחרות שגבו יותר קרבנות, ועוד קרבנות קטינים. &nbsp אני יודע שלטרמפ אין סמכות להכניס את הצבא, ולמיטב זכרוני יש גם איזה חוק שלצבא ארה"ב אסור בכלל לפעול בשטח ארה"ב. בשביל זה יש לכם את ה-national guard נדמה לי. &nbsp סתם רציתי שרשויות המדינה ייכנסו במתפרעים במלוא הכוח. ברור לי שזה לא יקרה, אבל אפשר לחלום. אם זה מעניין אותך, בכל פעם שאני רואה פה הפגנה של חרדים, אני רוצה את אותו הדבר. לפחות תנו לי את המשאית הקטנה הזו של המשטרה עם תותח מים. משהו! &nbsp טראמפ כנראה ייזכר כנשיא טוויטר הראשון בהיסטוריית ארה"ב - Covfefe! (בסוף עוד יהיו הזויים שיחשבו שטראמפ ניבא את covid-19 עם הציוץ הזה
)

vinney

Well-known member
אני אנסה להסביר איך שאני מבין את זה

(וקח את זה בערבון מוגבל, אני בסך הכל זר שצופה מהצד) &nbsp התייחסות לארועי ירי פה היא ״טוב, נו, מה כבר אפשר לעשות״. כל פעם שעולה שאלה ״למה צריך כל כך הרבה נשק״ זה הופך לדיון פוליטי גרידא של ״אתם מנסים לקחת לנו זכויות״. הNRA מאוד צעקנים בתחום, ומתחילים מיד אחרי כל אירוע בפרופגנדה על דעת הקהל כדי לטעון שכל דבר אחר תרם לאירוע הרבה יותר מנגישות הנשק. בגלל זה הדיון מוסט תמיד לבריאות נפש (״הם משוגעים!״), לעניינים פוליטיים (״הם טרוריסטים!״) או מבוטל במחי יד כ״תפוחים רקובים״ כשמדובר באירועי ירי עם לא הרבה נפגעים. אתה גם תראה הרבה תעמולה, במיוחד מהצד הימני של המפה, שמנסה לשכנע אנשים ששום דבר בכלל לא קרה והכל הצגה, ויש אנשים שמאמינים לזה. &nbsp לכן ההפגנות האלה מגיעות כשנופל הקש ששובר את הגב. כמו אירוע הירי בבית הספר בפלורידה ב2018, בו לא רק שמלא תלמידים נרצחו, אלא אותו good guy with a gun פשוט ברח מהמקום (היה שוטר שמוצב דרך קבע בבית ספר כדי ״למנוע אלימות כלפי תלמידים״ והוא ברח משם כשהתחיל הירי). למעשה כל אותן ההגנות שהימין טען שקיימות נכשלו במקרה הזה, וזה גרם לגל הפגנות די דומה למה שאתה רואה עכשיו בהיקפו שהונע בעיקר על ידי תלמידי בית ספר ברחבי ארה״ב. הפוליטיקאים, במיוחד מהימין, ביטלו לחלוטין את ההפגנות האלה בטענה שמדובר באקטיביסטים פוליטיים (כאילו ד׳ה...), והדרישה העיקרית של המפגינים להגביל את נגישות הנשק בוטלה במחי יד כ״סותרת את החוקה״. &nbsp האירועים עכשיו נובעים מפגיעה מתמשכת הרבה יותר, קטלנית הרבה יותר ונגד אוכלוסיה מאוד ספציפית. האוכלוסיה האפרואמריקאית נתונה ללחץ גזעני מתמשך לאורך כל שנות קיום המדינה, והמשטרה משמשת לאורך כל אותה התקופה לשמירה על הלחץ הזה. במקום ״לשרת ולהגן״ את האוכלוסיה השחורה, המשטרה בעיקר עסוקה בלהפריד בין שחורים ללא שחורים (ובעיקר בין שחורים ללבנים). כששחור מופיע בשכונה לבנה הסיכוי שלו להעצר ולהבדק על ידי שוטרים הוא לאינספור גבוה יותר מהסיכוי של לבן להעצר בשכונה שחורה. האלימות של שוטרים באופן כללי היא בעייתית, אבל האכיפה הדיס-פרופורציונלית נגד שחורים מביאה לתחושתם שהאלימות הזאת מרוכזת עליהם (מספר ״התקלויות״ משטרה עם שחורים ועם לבנים די דומה, אבל השחורים מהווים פחות מ15% מהאוכלוסיה). &nbsp זה סיר לחץ שמתפוצץ מדי פעם. האירועים שאתה רואה עכשיו קרו גם בעבר. זוכר את המקרה של רודני קינג, למשל? זה היה לפני 30 שנה. השחורים מרגישים שמאז בעצם לא חל שום שינוי. &nbsp לגבי הסמכויות של טראמפ - הnational guard לא כפוף לטראמפ, מדובר בצבאות של מדינות שכפופות ישירות למושלים. לטראמפ אין סמכות על national guard בשום מקום פרט לוושינגטון הבירה (כי זה לא סטייט). &nbsp ״סתם רציתי שרשויות המדינה ייכנסו במתפרעים במלוא הכוח״ - הלבן צץ לך. הכוח זה בדיוק מה ש״מתפרעים״ מוחים נגדו. זה כמו שתגיד ״צריך לפזר את ההפגנות של הילדים נגד הירי בבתי ספר בירי חי״.

למעלה