PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

BravoMan

Active member
אני מזכיר לך, שסטולמן היה פרופסור באוניברסיטה, לא עובד בגוגל

ולהעיף פרופסור עם קביעות בארה"ב זה לא פשוט כמו לפטר עובד קורפורייט. &nbsp אבל, זה לא אומר שלא ניתן להפעיל לחץ על בן אדם. אם אתה חושב שלהרוס מפעל חיים של מישהו זה לא עונש, יש לך מערכת ערכים מוזרה... &nbsp לגבי קולגה מול סטודנטית - סטולמן כתב על קולגה לעבודה ברשימת דיוור פנימית של המחלקה שלו. מסתבר, שהיו גם סטודנטים שהיית להם גישה לרשימה הזו. אחת מהן, החליטה שצריך לפוצץ את העניין. &nbsp זה הסיפור.

vinney

Well-known member
אבל שוב - לא העיפו אותו. הוא התפטר.

בכל העבודות שלי פה בארה"ב אחד הדברים הראשונים שמזכירים לעובד חדש זה שצריך להתייחס לכל מייל שנכתב כאילו הוא יופיע בעיתון מחר. אף אחד לא אמר את זה לסטולמן? אני בטוח שזה לא היה המקרה הראשון שמישהו הדליף מייל מרשימת דיוור פנימית בMIT, וגם אם כן - לא משנה. בסופו של דבר את הדברים שהוא כתב - הוא אכן כתב. כשזה צף הוא החליט שלא בכבוד שלו להתמודד עם זה והלך. בחירה שלו, אבל עונש - זה לא. אתה טוען פה שאין שום גזענות נגד שחורים, שאין שום סיבה שאנשים שלא השכלה ולא ממון לא נגישים להם פתאום יהפכו למליונרים כמוך, אבל אתה מתבכיין על איזה מישהו שצעקו עליו בפומבי קצת כאילו זה סוף העולם? אתה לא רואה את האירוניה בטיעונים שלך? סטולמן, שבחר את כל הבחירות שלו ויכל היה לעשות בחירות אחרות בכל שלב - הוא "נענש", ואילו ג'ורג' פלויד, שלא משנה מה עשה בעבר, בנקודת זמן הספציפית היה בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון ולכן נהרג - "מגיע לו"?

ipv6

Member
החלק השני של הדבר הזה

הוא סתימת הפיות של כל מי שלא מסכים עם הנרטיב השולט או שואל שאלות קשות. אנשים נעלבים. זה הג'וקר שמנצח הכל..

vinney

Well-known member
בינתיים זה נראה שאתם פה אלה שמנסים לסתום פיות

BravoMan

Active member
שלוש סיבות:

א) אסור לתת לאנשים לצנזר את השפה! אם ניתן לכל אחד להכריז על כל דבר שבא לו כפוגעני, בסוף לא נוכל לדבר על כלום, מבלי לנסח את הדברים שלנו כפי שאחרים רוצים, ולא כפי שאנחנו מתכוונים. &nbsp ב) בהנדסה, דיוק במונחים טכניים חשוב במיוחד. יש טונות ע"ג טונות של תיעוד וחומרי לימוד על GIT שכוללות את השם הנוכחי של הענף הראשי \ ברירת מחדל, ושינוי כזה ידרוש עדכון של כולם. &nbsp עובודה ענקית שלא בהכרח אפשרית או תבוצע. &nbsp ג) החלטה חד צדדית של שירות אירוח אחד לעשות שינוי כזה תגרום לחוסר תאימות בין פרויקטים שמתארחים שם, לפרויקטים אחרים. מדובר בשינוי סטנדרט, שגם עם עושים אותו - ואין שום סיבה טובה לעשות אותו, הוא צריך לבוא מהפרויקט עצמו, להיות משויך לגרסה, ולהיכנס בצורה שבה נכנסים כל שינויים משמעותיים ושוברים בפוטנציה. &nbsp מה שיש פה זו החלטה מנהלית פופוליסטית של מנהל מטומטם, שלו תורמת כלום לאף אחד, הינה virtue signaling טהור, ויכול לצאת ממנה לא מעט נזק מעשי לפרויקטי תוכנה רבים. &nbsp האמת, קצת עצוב לי שמישהו עם רקע טכני כמו שלך לא מבין את כל זה, ובמקום תקוע עמוק במגפת identity politics ששורפת את ארה"ב. &nbsp אני מוכן להתערב שאין אף מתכנת רציני אפרו אמריקאי שבאמת מפריע לו הדבר הזה, וכל הקשר בין ענף master (שכאמור אפילו אין ולא יכולים להיות לו slaves) בין עבדות הוא המצאה של משועמם לבן בקורפורייט כלשהו.

vinney

Well-known member
שלוש תשובות

א. אסור לאנשים לקבוע מה מותר ומה אסור לאחרים. הרי זה בדיוק מה שאתה נלחם עליו, לא? למה הדרך שלך להתנגד למעשה זה דרך אותו המעשה עצמו? &nbsp ב. בהנדסה דיוק במונחים זה לא מה שחשוב, דיוק במושגים זה מה שחשוב. &nbsp ג. החלטה חד צדדית של חברה מסחרית שמתנהלת לפי התקנון שלה מול המשתמשים שלה זה עניין של החברה המסחרית. לא רוצה להשתמש בשירותיה - אל תשתמש, אף אחד לא מחייב אותך.

BravoMan

Active member
אלה תשובות?

א) מה זה "להתנגד למעשה זה דרך מעשה עצמו"? &nbsp ב. הא? &nbsp ג. לא הבנתי - פתאום אסור לבקר חברות? ברור שהבחירה היחידה שיש לי זה להזיז את המאגרים למתחרים, וזה מה שאני הולך לעשות, אבל ממתי בדיוק זה פסול לבקר מעשים של חברות שלא מוצאים חן בעינינו? &nbsp נסה את זה: אם חברת אפל רוצה לעשות עסקים עם חברת פוקסקון שעובדיה קופצים מהגג זה עניין של אפל, לא רוצה - אל תקנה אייפון. &nbsp מסכים עם המשפט שכתבתי?

vinney

Well-known member
אני לא בטוח שאני מבין מה הנקודה שאתה מנסה להעביר

כן, אם אני לא מרוצה מדרך ההתנהגות של אפל או קבלני המשנה שלה, גם אם אלה חוקיים, הדרך שלי להשפיע עליהן היא דרך חרם צרכני. בדיוק כמו שאם אתה לא מרוצה ממה שמייקרוסופט עושים, על אף שהם לא עוברים על שום חוק או חוזה איתך, הדרך שלך להפגין את אי שביעות רצונך היא על ידי העברת העסק שלך לספק אחר. מה לא בסדר בזה? &nbsp אם החברה עושה משהו לא חוקי - אז וודאי שאפשר לפעול נגדה במישורי אכיפה. מייקרוסופט, ככל הידוע לי, לא עוברים על שום חוק פה. &nbsp מותר לבקר חברות, אתה עושה את זה בלי הפסקה בשרשור הזה. אבל דבר נוסף שאתה עושה זה להתכחש לעובדות היסטוריות ולרגשות של אחרים רק כי לך לא ברור למה זה חשוב.

BravoMan

Active member
ואני לא מבין את השאלות ששאלת.

הוויכוח בנינו הוא האם מה ש-MS עושה זה בסדר או לא בסדר. &nbsp אני טוען שזה לא בסדר, וזה בדיוק למה אני הולך להחרים את השירות שלה. אין וויכוח על אופן הפעולה. &nbsp לאלו עובדות היסטוריות אני מתכחש? אני לא מתווכח אם היית עבדות בארה"ב או לא. אני לא מתווכח שאחד השימושים למילה master הוא מי ששולט על עבדים. &nbsp מה שאני מתווכח איתו, זה הטענה שמישהו נעלב מהשימוש במילה דווקא בתוך GIT, ושבגלל זה מישהו מחליט לשבור תקן של מערכת שהיא בכלל לא שלו, ולהתערב בניהול פרויקטים שגם הם אינם שלו. &nbsp אם MS חושבים ש-master זו מילה שמעליבה מישהו, והם רוצים להיפתר ממנה, למה לא להתחיל מלהוציא גרסאות חדשות של Halo על דורותיו? &nbsp הרי Master Chief הוא אשכר בן אדם, ועוד בן אדם משופר - קונוטציה ברורה ל-"גזע עליון". אז אם MS רוצה למגר גזענות בתוכנות שלה, זה המקום להתחיל. &nbsp ל-GIT, שבו ל-master יש משמעות אחרת לחלוטין, שלא מתייחסת בכלל לבני אדם, ושגם בשום מקום במערכת לא מופיע מילה slave בשום הקשר, כך שצריך להיות סתום לגמרי כדי לחשוב שיש לזה קונוטציות גזעניות. &nbsp לפי ההיגיון העקום שלך, כאן בארץ היו צריכים להימנע משימוש במילה "מחנה". בניגוד לעבדות בארה"ב שכבר מזמן אין בין החיים אנשים שחוו אותה על בשרם, חיים היום לא מעט אנשים בישראל שהיו במחנות השמדה. &nbsp אז הייתי מצפה שתהיה לפחות איזו תנועה ציבורית להעלים את המילה ממרחב ציבורי, למשל לא לכנות בסיסים צבאיים "מחנות". &nbsp ואתה יודע למה זה לא קורה? כי הטמטום הזה של "נפגעים ממילים תמימות" הוא מחלה של ארה"ב, שאומנם התפשטה לאירופה, במיוחד אנגליה ברמה מסוימת, אבל עדיין לא הדביקה את שאר העולם!

vinney

Well-known member
איך אתה מגדיר ״בסדר״? הסכמת שזה חוקי, הסכמת שזה לפי התנאים

מה לא ״בסדר״? &nbsp אני אתן לך דוגמא, הרבה פעמים אנשים מסביבי משתמשים במושג ״הפתרון הסופי״, הfinal solution. כל פעם שאני שומע את זה אני מקבל בחילה. כל פעם. כמה פעמים אתה חושב שהערתי על זה למישהו מסביבי? &nbsp אני מצטער שאתה לא מסוגל לתפוס שמילים יכולות לפגוע. משהו בך שבור, כנראה, שלא אוכל לתקן.

BravoMan

Active member
מילים לא מסוגלות לפגוע, אנשים בוחרים להיפגע.

כשהיית קטן, לא לימדו אותך לא להתייחס לקללות שמקללים אותך? באמריקה יש חרוז יפה לזה: sticks and stones may brake my bones but words can never hurt me &nbsp ופה אנחנו אפילו לא מדברים על קללות שמופנות כלפי מישהו, אלא על מילים לגיטימיות, שאנשים כמוך מתעקשים להוציא מהקשרם. &nbsp לשאלתך איך אני מגדיר "בסדר", אנסה להסביר בשפה שאתה מבין: כש-ICE מפרידה ילדים מהורים וזורקת מקסיקנים לכלא - מה שהם עושים חוקי לחלוטין. המסתננים ממקסיקו הם פושעים שעברו על החוק ונכנסו לארה"ב בצורה בלתי חוקית, ו-ICE בסה"כ אוכפת את החוק. &nbsp אבל, הרבה אנשים בשמאל, ואני בטוח שאתה נמנע איתם, זועקים בקולי קולות שמה ש-ICE עושים לא בסדר. למעשה, בזמנו שמעתי שרצו להכריז חרם על github דווקא בגלל שאלה עשו עשקים עם ICE בעניין איזו תוכנה. &nbsp עכשיו מבין? יש דברים שהם חוקיים, אבל אנחנו רואים בהם פגיע לא מוצדקת באנשים, אז אנחנו אומרים שהם לא בסדר. &nbsp נ.ב. מסקרן אותי באיזה הקשר בדיוק אנשים סביבך משתמשים במילים final solution?

vinney

Well-known member
רגע רגע רגע

קודם כל, אם מילים לא יכולות לפגוע - למה אתה כל כך נפגע מהשינוי במילה שמייקרוסופט עושים? &nbsp ״כש-ICE מפרידה ילדים מהורים וזורקת מקסיקנים לכלא - מה שהם עושים חוקי לחלוטין.״ - האמת היא שלא, זאת הסיבה שהם הפסיקו. בתי משפט פדראליים קבעו שאסור להם לעשות זאת. &nbsp ״המסתננים ממקסיקו הם פושעים שעברו על החוק ונכנסו לארה"ב בצורה בלתי חוקית, ו-ICE בסה"כ אוכפת את החוק.״ - גם זה לא נכון. הסתננות זה לא פשע, זה לכל היותר עוון ועבירת קנס/מאסר קצר - נתחיל מזה. נמשיך בזה שעד שמישהו לא הורשע בדין - הוא לא אמור להיות במאסר, בטח ובטח אם מדובר בילדים. אנשים שעברו פשעים אמיתיים כמו רצח והריגה יכולים להשאר חופשיים בערבות, עבירות מינוריות של חציית גדר דורשות מאסר עד תום ההליכים (שלוקחים שנים)? החוקה האמריקאית דורשת due process, וזה בהחלט לא זה. &nbsp לגבי מה אחרים זועקים - אני לא מדבר בשמם של אחרים ולא מתיימר לייצג אותם. אני לא מתכוון להחרים את github, ואני כן חושב שICE עושים עבודה שצריכה להעשות. אני רק לא חושב שהם עושים אותה בצורה נכונה. &nbsp באיזה הקשר אנשים משתמשים ב״פתרון סופי״? כשהם צריכים לתאר שורה תחתונה של דיונים למשל... זה פשוט צירוף מילים חסר כל משמעות עבור אמריקאי ממוצע, אבל מאוד צורם לי, כבן למשפחה של ניצולי שואה. אבל אתה לא תבין, כמו שאתה לא מבין למה מאסטר יכול להפריע למישהו.

BravoMan

Active member
כי מייקרוסופט לא עושים שינוי במילה

הם עושים שינוי טכני במערכת ניהול קוד, מה שישפיע על אופן פעולה של תוכנות שאני משתמש בהן. &nbsp ברצינות, אתה מתווכח סתם כדי להתווכח? הרי וודאי יש לך מספיק אינטליגנציה להבין שאין לי שום קשר סינטמינטלי כלפי המילה master ספציפית, והסיבה היחידה שאני מתנגד לשינוי היא שמדובר בשינוי בתקן קיים של מערכת סופר נפוצה, שיש לו השפעות טכניות ממשיות על המון דברים. &nbsp השינוי הזה הוא מטומטם, וכבר רשמתי בפורום למה, אבל אחזור על זה שוב: אם מייקרוסופט החליטה שהמילה "מאסטר" היא פוגענית, היא יכולה וצריכה לשנות אותה קודם כל במקומות הרבה יותר בולטים. &nbsp למשל, במשחקי היילו שלה, שהקהל שנחשף למילה שם הרבה יותר רחב מאשר קהל שנחשף לה ב-github. בנוסף, הם צריכים לתקן בתיעוד שלהם כל דבר שקשור ל-Master Boot Record. &nbsp ולפטר באופן מיידים כל עובד שלהם שאשכרה מחזיק בתואר Master מאוניברסיטה כלשהי. הרי זה ההקשר הכי ישיר - בן אדם שמתהדר בתואר master! אני בטוח שלעובדים האפרואמריקאים של מייקרוסופט קשה מאוד לבוא כל יום לעבוד לצד אנשים כאלה, לא פחות משלך קשה לעבוד לצד אנשים שמשתמשים במילים final solution. &nbsp חציית גבול ללא רשות היא פשע במובן של crime גם אם החוק מגדיר את הדרגה הספציפית misdeminor (לפחות זה מה שאני מוצא בוויקפדיה). &nbsp לא על כל עברה ניתן להשתחרר בערבות, גם כשמדובר ב-misdeminor. בהחלט ניתן להחזיק חשוד במאסר לפני משפט, ועושים את זה המון. כאמור, שופט יכול תמיד להחליט שיש חשש שהחשוד יברח ולסרב לאפשר שחרור בערבות. &nbsp אתה אומר שאתה חושב ש-ICE עושים את העבודה שלהם בצורה לא נכונה. &nbsp מה זה אומר? איך האמרה הזו (בלי פירוש) שונה מהטענה שלי שמייקרוסופט פועלים לא בסדר? &nbsp אני מודה שלא ביקרתי בארה"ב, אבל בכל הכתבות, הסרטונים, הסרטים, הסדרות, והספרים תוצרת ארה"ב שיצא לי לקרוא ולשמוע בשפת המקור שלהם, לא נתקלתי בשימוש בביטוי הספציפי הזה. &nbsp לכן, מאוד מפתיע אותי שאתה טוען שאנשים בסביבתך זורקים אותו על ימין ועל שמאל, כאילו הוא חלק בלתי נפרד מהשפה האנגלית. &nbsp בכל מקרה, השוואה של ביטוי זה למילה מאסטר, שרק בקונטקסט ספציפי אחד מתייחסת לעבדות, בעוד שהיא נמצאת בשימוש נפוץ במובנים אחרים לגמרי, לא מחזיקה מים. &nbsp אני גם לא בטוח שצירוף המילים final solution חסר משמעות לאמריקאי ממוצע, אלא אם אתה טוען שאמריקאי ממוצע הוא בור גמור בהיסטוריה של המאה ה-20. מלחמת העולם השנייה לא בדיוק חסרת כל קשר לארה"ב, כן? &nbsp מה גם, שלפי הבנתי אתה עובד בחברת הייטק די מכובדת, מה שאומר שהקולגות שלך אמורים להיות קצת יותר מושכלים מהאמריקאי הממוצע.

vinney

Well-known member
אתה שוב מערבב מלא דברים ביחד ומקווה שמשהו יתפוס...

הם צריכים לשנות במקומות אחרים? אולי. &nbsp השינוי הזה מטומטם? יכול להיות. &nbsp אבל הדברים האלה סותרים אחד את השני. או שתטען שהשינוי מטומטם או שתטען שהשינוי לא קונסיסטנטי, אבל אתה טוען גם וגם - מה איכפת לך אם הוא קונסיסטנטי אם הוא מטומטם? ובכל אופן - גם אם מטומטם, זה עניינם, למה אתה כל כך תוקפני כלפי השינוי הזה? &nbsp ״אתה אומר שאתה חושב ש-ICE עושים את העבודה שלהם בצורה לא נכונה. מה זה אומר?״ - כמה דברים. קודם כל עניין הילדים והכלובים זה בכלל לא ICE, זה CBP, גוף אחר. ICE בארה״ב עסוק בלרדוף אחרי מהגרים ברחובות ולהפריע למשטרה המקומית לפעול. מה שהם, לדעתי, צריכים לעשות זה לרדוף אחרי מעסיקים של מהגרים לא חוקיים ולמגר את התופעה הזאת של העסקת עובדים לא חוקיים. אם המהגרים הלא חוקיים לא יצליחו למצוא עבודה - הם לא יבואו. אממה, זה לא עובד פוליטית, כי דווקא תומכי הימין הם המעסיקים הכי גדולים של מהגרים לא חוקיים (כולל טראמפ עצמו). אז עושים בפועל דמוניזציה לאנשים מצד אחד, אבל ממשיכים לעודד אותם לבוא מצד שני כי זה טוב לעסק. &nbsp זאת דוגמא להצעה קונסטרוקטיבית. מה ההצעה שלך למייקרוסופט? &nbsp לגבי הביטוי - לא זורקים אותו על ימין ועל שמאל, אבל מספיק כדי שזאת תהיה הדוגמא שעולה לי בראש. רוצה עוד דוגמא? ״יא הומו״ - מה זה אומר לך? &nbsp הקולגות שלי אכן הרבה יותר משכילים מאמריקאי ממוצע. רובם בכלל לא אמריקאים, לפחות לא מלידה. אמריקאי ממוצע בחיים לא היה מתקבל למקום העבודה שלי, כי אמריקאי ממוצע בקושי סיים תיכון.

BravoMan

Active member
לא חביבי, אתה שוב לוקה בחוסר הבנת הנקרא!

מה שמטומטם פה, זה להתחיל דווקא מ-GITHUB, כי גם בין מקומות שעליהם למייקרוסופט יש שליטה, זה המקום עם הכי פחות חשיפה, כלומר הכי פחות אנשים באוכלוסיה הכללית יושפעו ממנו. &nbsp וכבר הסברתי לך שזה לא עניינם, כי זו מערכת שפונה לכל העולם. לא רק שהם הולכים לשנות תוכן של אנשים אחרים, הם גם הולכים לשבור תקן וליצור חוסר תאימות מול מערכות אחרות. &nbsp הנה עוד משהו שלא ציינתי, אבל צריך להיות ברור: אם מישהו רוצה לשנות ברירת מחדל של GIT, הם צריכים קודם כל להגיש PR לפרויקט GIT עצמו, לא לעשות האק על גרסה ספציפית שהם מחזיקים. &nbsp נכון, לפי הרישיון של GIT מותר ל-MS לעשות את השינוי רק בעותק שלהם, אבל זה מזיק בדיוק מאותה סיבה שמימוש שונה של תקן HTML באקספלורר הישן הזיק. &nbsp ולפני שתגיד שאני סותר את עצמי בכך שאני כותב "הכי פחות חשיפה" וגם "מערכת שפונה לעולם", אז לא! המערכת הזו פונה לכל המתכנתי בעולם, כלומר היא כן תשפיע על קבוצה שאני שייך אליה, וכללת המון אנשים. אבל ביחס לכלל האוכלוסייה, אנחנו עדיין מיעוט, כך שמטומטם מצד MS לעשות מהלך שישפיע דווקא עלינו, כאשר באותה מידת השקעה הם יכולים לעשות מהלך שישפיע על ציבור הרבה יותר רחב. &nbsp עכשיו ברור? &nbsp אם לא, אז אני אגיד את זה ביותר פשוט: טמטום יכול להיות קונסיסטנטי. אז כן, גם אם המהלך קונסטנטי הוא מטומטם. גם אם פרויקט GIT עצמו יעשה את ההחלפה, וכל מי שמחזיק אירוח GIT יישר קו, זה עדיין מטומטם לשבור את התקן הספציפי הזה בגלל כל מה שכתבתי על משמעות המילה. &nbsp וגם אם המילה master באופן גורף והכל מקום תקבל סטטוס ויחס של "n-word" זה גם יהיה מטומטום, גם אם זה הכי קונססטנטי שבעולם. &nbsp ניסיתי להביא לך דוגמאות כדי שתבין למה זה מטומטם, אבל כהרגלך התעלמת מהן...

BravoMan

Active member
ההצעה שלי למייקרוסופט פשוטה: על תתערבו!

מיקרוסופט כגוף, היא חברה שהוקמה כדי לייצר ולמכור תוכנה. &nbsp הם לא פעילים חברתיים, הם לא ארגון לשמירה על זכויות אדם, הם לא גוף פוליטי, ומן הראוי שיצמדו לעבודה שלהם ולא יתערבו בפוליטיקה עם כל הכוח והכסף שלהם, כי זה יהיה לא דמוקרטי. &nbsp אם הם ממש רוצים, שיעשו ג'סטה לעובדים האפרואמריקאים שלהם, ויתנו להם תוספת ימי חופשה בתשלום כדי ללכת להפגין. &nbsp מעניין, שאתה גיבשת דעה מוצקה לגבי איך גוף אכיפת חוק פדרלי אמור לעבוד, למרות שלמיטב ידיעתי מעולם לא עבדת באכיפת חוק ואין לך ניסיון או ידע מקצועי בתחום, אבל אתה מתנגד נחרצות שאני אביע דעה על התנהלות MS מול קהילת מפתחים שאני שייך אליה ומול פרויקט קוד פתוח? &nbsp לא אנתח את ההצעה שלך לגבי ICE, כדי לא לפתוח עוד נושא בדיון הזה. &nbsp בפסקה האחרונה, אתה שוב סותר את עצמך. מקודם כתבת (והפעם אני כן מצטט): "זה פשוט צירוף מילים חסר כל משמעות עבור אמריקאי ממוצע, אבל מאוד צורם לי, כבן למשפחה של ניצולי שואה." &nbsp ועכשיו אתה אומר שאנשים שהשתמשו במילים האלה בסביבה שלך הם בכלל לא אמריקאים ברובם, ואלה שכן הם בכלל לא ממוצעים? &nbsp אז איך בדיוק החוויה שלך עם האנשים האלה מאפשרת לך לקבוע קביעות לגבי אמריקאים ממוצעים??? &nbsp זה כמו עם "עבודה שחורה" - אתה מתחיל מזה שזה קשור לצבע העור, ואז מביא היסטוריה שמראה שזה בכלל קשור לצבע לכלוך. &nbsp מה אומרת לי הדוגמה "יא הומו"? כלום בהקשר של השרשור הזה. אף אחד לא משתמש בביטוי הזה בצורה שבה משתמשים במילה "מאסטר" בשיח נורמלי. &nbsp אם בדוגמה שלך עם "פתרון סופי" עוד אפשר היה למצוא מקום לגיטימי מבחינת דקדוק להשתמש במילים האלה בלי כוונה לפגוע, ולהתווכח על כך שזה בכל זאת פוגע באנשים שרגישים לזה מסיבות אישיות, פה אתה סתם מביא ביטוי שמכוון להיות קללה ויש לו צורה ייחודית. &nbsp מה קשור?

vinney

Well-known member
אתה מתעקש לנסות להעליב אותי אישית משום מה

למה אתה חייב לרדת לפסים אישיים כל הזמן? &nbsp ההצעה שלך סבירה - אבל היא נשקלה ונדחתה. בבירור, כי הרי הם הכריזו שהם הולכים על המהלך הזה. מה אתה עושה עם זה עכשיו? צועק ללמפות? זה לא בריא, יעשה לך אולקוס. &nbsp לגבי הדעה המוצקה שגיבשתי... בתור מהגר בארה"ב יש לי הכרות טובה מאוד עם מערכת ההגירה, החוקים הרלוונטיים, ארגוני אכיפה, רשויות שונות - אני מכיר את זה מאוד מקרוב. אני לא צריך להיות סוכן ICE כדי להביע עליהם ביקורת. אחרת הרי אתה גם לא עובד במייקרוסופט, לפחות ככל הידוע לי, למה אתה מבקר אותם?
&nbsp מעולם לא אמרתי שאני מתנגד לזכות שלך להביע ביקורת, שוב אתה מכניס מילים לפי שלא נאמרו. אני מבקר את הצורה של הביקורת שלך. אני מסביר לך מה עומד מאחורי ההחלטה ולמה היא נעשתה (אגב, מעולם גם לא הבעתי דעה על ההחלטה עצמה, לתשומת לבך), ומנסה להסביר לך מאיפה זה בא. &nbsp התוקפנות התהומית באה ממך, לא ממני.

BravoMan

Active member
במה בדיוק העלבתי אותך?

בזה שהנחתי שלא עבדת אף פעם כסוכן פידרלי? אם טעיתי, אני מתנצל מעומק לבי! &nbsp האם אתה טוען, שהניסיון שלך מול מערכת ההגירה, בתור עובד הייטק שהגיע בצורה חוקית עם וויזה ולפי מה שאני מבין גם הוזמן ע"י חברה די גדולה בארה"ב בעצם רלוונטי לאנשים שמתגנבים פנימה בחסות הלילה ותוך סיכון חייהם? &nbsp האם היה לך coyote שהבריח אותך בתוך איזו משאית אטומה עד שכמעת נחנקת למוות? האם הסכמת להעביר סמים בקיבה שלך כתשלום על השירות? &nbsp (טוב, אני מניח שגם אם כן לא תוכל לספר על זה כאן
) &nbsp אני חושב שבתור מפתח בחברת תוכנה יש הרבה יותר משותף מהניסיון שלי לניסיון של אנשי MS, מאשר בין הניסיון שלך כמישהו שעבר רילוקיישן מקצועי למישהו שהסתנן למדינה בצורה בלטי חוקית. &nbsp סתם מתוך סקרנות - מנין לך שההצעה שלי אכן נשקלה? יש לך איזה ידע פנימי על התנהלות MS? &nbsp הסברתי לך כבר מה אני עושה עם זה עכשיו - מזיז את המאגרים שלי למקום אחר בתקווה שהחברה שם לא תעשה שטויות כאלה. &nbsp ואתה לא הסברת לי מה עומד מאחורי מהלך, אתה ניסית לשכנע אותי שהמהלך טוב ע"י הצגת הנזק כביכול שהמצב הנוכחי גורם. &nbsp משנכשלת, נראה שאתה מנסה לשכנע אותי לא להביע התנגדות כלל כי זה מיותר. &nbsp אם באמת לא באת להביע דעה על המהלך, על מה כל הוויכוח בנינו? מה מפריע לך שאני צועק ללמפות? דווקא לשמור אגרסיות בפנים גורם לבעיות, להוציא החוצה זה בריא!

vinney

Well-known member
לא העלבת, אבל ניכר שניסית

כן, וודאי שהנסיון הזה רלוונטי. מה אתה חושב, הרשויות למהגרים בחברות גדולות ולאלה שמתגנבים הן רשויות שונות? לא, אלה אותן הרשויות בדיוק. אגב, משום מה אתה מניח שמהגרים לא חוקיים בארה״ב מתגנבים איפשהו. זה לא נכון, רובם הגיעו באופן חוקי לחלוטין, רק חלק יחסית קטן חוצה את הגבול בצורה לא חוקית. כך שרובם בכלל לא עברו שום עבירה פלילית בכלל, שלא לדבר על פשע. עם זאת ICE יכול, ובהחלט עושה, לעצור כל מהגר מכל סיבה שהיא (כולל אותי), ולהשאיר אותו במאסר ללא שום הגבלת זמן וללא שום ביקורת שיפוטית. ״שופטי הגירה״ בארה״ב הם לא באמת שופטים מבחינת החוקה, הם עובדי רשויות החוק. בעצם, מדובר בשוטרים בגלימה. &nbsp עכשיו פתאום אתה מדבר על סמים באותה נשימה, מה סמים קשורים אם דיברנו על הגירה? &nbsp לא ניסיתי לשכנע אותך שהמהלך טוב, הסברתי לך למה הוא מתבצע. לא הבעתי עמדה על המהלך הזה בכלל. אבל אני חושב שלפני שמגבשים עמדה על משהו - צריך להכיר, לפחות קצת, את מכלל השיקולים בנושא, משהו שאתה חושב שמיותר עבורך. על זה אני חולק.

BravoMan

Active member
הרשויות אותן רשויות, אבל האם היחס זה אותו יחס?

האם היחס ששוטר נותן למגיש תלונה או עד שהוא מראיין זה אותו יחס שהוא נותן לחשוד שיושב באזיקים? &nbsp אזוב את הסמים. אם רוב אלה שרשויות ההגירה בארה"ב רודפות אחריהם נכנסו למדינה בצורה חוקית ומסודרת, למה הנאומים של טראמפ על בניית חומה זכו לכ"כ הרבה אהדה? &nbsp אתה אומר בעצם שרוב העבודה של ICE זה לחפש אנשים שהגיעו על וויזת תייר או משהו דומה, ופג תוקפה? ואין באמת בעיה של הברחות וחציית גבול לא חוקית בין ארה"ב למקסיקו?

למעלה