PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
אתה שואל אותי למה טראמפ משקר?

כי הוא שקרן פתולוגי, זה למה! &nbsp למה הנאומים זכו לאהדה אצל מצביעי טראמפ? כי הם גזענים. הכי קל להגיד להם ״כל הבעיות שלכם זה בגלל מקסיקנים״, בפועל רוב המהגרים ההיספאניים בכלל לא מקסיקאים, רוב המהגרים הלא חוקיים כלל לא מגיעים ממקסיקו, ורוב המהגרים האלה, כולם למעשה, עובדים בעבודות שאמריקאים לא רוצים לעבוד בהן, בדיוק כמו התיאלנדים והסינים והפלשטינאים בארץ. &nbsp אתה כנראה לא מודע לעניין ריבוי הרשויות בארה״ב. רוב העבודה של ICE זה אכן לחפש אנשים שהגיעו על ויזות כאלה ואחרים ונשארו אחרי שפג תוקפה, אנשים שהגיעו על ויזות תייר ועובדים (הרבה ישראלים עושים את זה), או אנשים שהופיעו בלי שום תיעוד (דהיינו undocumented - אין שום תיעוד לאיך הם הגיעו. שים לב - אין שום הוכחה שהם אכן חצו את הגדר, לכן לא ניתן להעמיד אותם לדין פלילי בנושא). &nbsp הCBP זה הארגון שאוכף את הגבול, וזה הארגון שמנסה לתפוס אנשים שחוצים את הגבול בצורה לא חוקית. מעט מאוד, יחסית לכלל האוכלוסיה של מהגרים לא חוקיים, נתפסים על ידי הCBP. ואלה, רק אלה, מועמדים לדין פלילי בגין חציית גבול. &nbsp זה נכון שטראמפ מדבר הרבה על תופעת העדרים של מהגרים שבאים ו״כובשים את המדינה״, אבל זה קורה בעיקר בדמיונו. במציאות, כשאתה רואה את ה״קראוונים של מהגרים לא חוקיים״ בחדשות - אלה לא מהגרים לא חוקיים, אלה פליטים, אלה אנשים שבאים באופן חוקי לארה״ב.

BravoMan

Active member
הממ...

מעניין שאתה קצת מזגזג בתיאורים שלך. &nbsp למשל: "אלה לא מהגרים לא חוקיים, אלה פליטים, אלה אנשים שבאים באופן חוקי לארה״ב" זה שמישהו טוען על עצמו שהוא פליט, לא אומר כלל וכלל שהוא נכנס בצורה חוקית. &nbsp בישראל יש הרבה אריטראים שטוענים שהם פליטים, בפועל הם מסתננים שיש להם מזל שבניגוד למצרים משמר הגבול שלנו לא יורה בהם כשהם מנסים לחצות את הגדר. &nbsp לא שאלתי אותך למה טראמפ משקר, שאלתי למה הרבה אנשים במדינה שאתה חי בה (טוב, טכנית אני מניח שאתה לא בטקסס, שם לציבור יש הכי הרבה תלונות על חציית גדר) כ"כ אכפת מחציית גדר? &nbsp אם כל עניין המסתננים זה רק בדמיונו של טראמפ, אז לרכב על זה כפלטפורמה פוליטית היה אמור להוביל לכישלון, לא? &nbsp אה, שכחתי - אמריקה גזענית ברובה, וזו התשובה שלך לכל דבר
&nbsp אני מודה - אין לי מושג קלוש לגבי מבנה רשויות ההגירה ו\או משמר הגבול של ארה"ב. הסיבה היחידה שאני מכיר את ICE, היא בדיוק משום שאני נתקל בהרבה בכי מאנשי שמאל בעלי לב מדמם שמווים את ICE לנאצים שמתעללים במהגרים מסכנים, וקוראים להחרים כל קבלן אזרחי שנותן שירותים ל-ICE. &nbsp יש אפילו מי שקורה לפגוע בצורה כזו או אחרת בעובדים שלו, שזה בכלל פלילי. &nbsp אתה גם מזכיר את התירוץ האהוב על השמאל "עבודות שאמריקאים לא רוצים לעבוד בהן" כאילו זה הופך את העובדים הלא חוקיים לדבר טוב. &nbsp אז מה שאמריקאים לא רוצים? עובדים זרים בארץ מוסדרים. נכון, גם פה המעסיקים לא תמיד מקבלים אותם בכמות שהיו רוצים, ואפילו זכור לי מקרה שחקלאים בערבה חסמו בגופם את רשות ההגירה שבאה לקחת להם את הטילנדים, אבל זה עדיין לא תירוץ לכך שמישהו מתנגב למדינה זרה לעבוד שם בניגוד לחוק. &nbsp וכשאני כותב "התגנב" אני מכליל בזה הגעה חוקית כביכול תחת תירוץ שקרי כמו וויזת תייר.

vinney

Well-known member
אתה טועה

"זה שמישהו טוען על עצמו שהוא פליט, לא אומר כלל וכלל שהוא נכנס בצורה חוקית." - זה בדיוק מה שזה אומר. למילה "פליט" יש הגדרה בחוק, וזה חוקי לחלוטין להגיע לארה"ב ולבקש מקלט מדיני. למעשה, כך הרבה מאוד יהודים מברית המועצות הגיעו לארה"ב. מכיר את סרגיי ברין, מייסד גוגל? בדיוק כך הוא הגיע לארה"ב, בתור פליט. מי שמגיע למעבר הגבול האמריקאי ומבקש מקלט - הוא פליט. למעשה, גם מי שלא מגיע למעבר הגבול, גם מי שעובר את הגבול במקום בו אין מעבר - אם הוא מבקש מקלט, אז הוא פליט, והגעתו חוקית. זה החוק, וזה החוק הבינלאומי, לא רק אמריקאי. זה החוק גם באירופה, זה החוק גם בישראל - זאת הסיבה ש"הסודנים מדרום תל אביב" הם לא "מהגרים לא חוקיים". " אם כל עניין המסתננים זה רק בדמיונו של טראמפ, אז לרכב על זה כפלטפורמה פוליטית היה אמור להוביל לכישלון, לא?" - אמור, אבל לצערי יש הרבה מאוד אנשים שנוח להם להאמין לסיפורים של טראמפ. טראמפ הוא שקרן פתלוגי, הוא רמאי עם קבלות (כמה וכמה עסקים שלו הורשעו ברמאות), ועדיין יש אוכלוסיה גדולה בארה"ב שבוחרת להאמין לו - כי הם רוצים להאמין לו, והעובדות לא מבלבלות אותם. "הסיבה היחידה שאני מכיר את ICE, היא בדיוק משום שאני נתקל בהרבה בכי מאנשי שמאל בעלי לב מדמם שמווים את ICE לנאצים שמתעללים במהגרים מסכנים, וקוראים להחרים כל קבלן אזרחי שנותן שירותים ל-ICE. יש אפילו מי שקורה לפגוע בצורה כזו או אחרת בעובדים שלו, שזה בכלל פלילי." - כמובן שזה פלילי! גם לפגוע בשוטרים זה פלילי! אתה נתקל בקיצוניים, כי זה נוח לך. אתה לא מתעניין באנשים מן השורה, אתה רואה סרטונים של אנשים לחלוטין הזויים, לחלוטין תלושים מהמציאות, ואתה בונה לעצמך מציאות בה האנשים האלה מייצגים את כל מי שאתה רוצה להתעלם מדעותיו. בעינייך, אני בדיוק כמו האנשים הקיצוניים האלה, כי אתה לא מעלה על דעתך שקיצוניים, מהמילה "קיצון, קצה", בהגדרה לא יכולים לייצג אוכלוסיה רחבה. " אתה גם מזכיר את התירוץ האהוב על השמאל "עבודות שאמריקאים לא רוצים לעבוד בהן" כאילו זה הופך את העובדים הלא חוקיים לדבר טוב." - זה לא משנה כמה ואיך אתה מגדיר "טוב" לצורך העניין, העבודות האלה צריכות להעשות, והשאלה הנשאלת היא כמה אמריקאים מוכנים לשלם עליהן. האמריקאים לא מוכנים לשלם $5 על מה שהם עכשיו קונים ב1$. פשוט לא. אז שלא יתלוננו, מה יש להגיד פה? "עובדים זרים בארץ מוסדרים." - גם בארה"ב. הרבה מהאנשים שאמריקאים חושבים שהם "לא חוקיים" למעשה חוקיים לגמרי. אני דיברתי עם מישהו בפורום "עוברים לארה"ב" לפני איזה שנה או שנתיים והוא אמר לי "ניו יורק מלאה במהגרים לא חוקים, כולם שם סיניים או היספאניים". אנשים רואים אותי ברחוב - הם לא חושבים שאני מהגר. אנשים רואים את השכן ה"מקסיקני" שלי שחי בקליפורניה 10 דורות - יורקים עליו ודורשים שיגורש. זה קורה, באמת! "וכשאני כותב "התגנב" אני מכליל בזה הגעה חוקית כביכול תחת תירוץ שקרי כמו וויזת תייר." - אבל יש חוק, ויש הגדרות, וכשמדרים על מישהו ש"עבר על החוק", בדרך כלל מדברים על החוק הפלילי, לא עבירות אדמיניסטרטיביות כמו overstay, וכשמכניסים אנשים לכלא זה לרוב עונש, על עבירה פלילית. מה שקורה עם ICE ומהגרים זה שICE יכולים להכניס אנשים לכלא למרות שלא עברו שום עבירה, שלא לדבר על עבירות פליליות. היו כמה וכמה סיפורים של אזרחים שנעצרו ונאסרו על ידי ICE לחודשים כי הם נראו היספאניים ובמקרה לא הייתה עליהם שום תעודה שמוכיחה שהם אזרחים (ואין כזה דבר "תעודת זהות" בארה"ב).

הפרבולה

New member
בד"כ קשה לעשות שינוי שמות בתוכנה עם תאימות לאחור

אם מדובר במשתנים פנימיים שאין אליהם גישה משום מקום אחר ( למשל ספריות אחרות ) אז אולי. למשל אצלינו יש כל מיני תיקיות עם שמות שנבחרו בחופזה ולא כולם מוצלחים מכל מיני סיבות ( או שלא מתארות נכונה את תוכנם , או שהגייתם נשמעת כמו מילה אחרת עם משמעות שלילית וכו) אבל שינו שמם יגרור צורך לשנות בכל כך הרבה סקריפטים וישומים ( כולל אצל לקוחות ) שאנחנו תקועים עד היום עם השמות האלו. הלקח הוא שאנו חושבים טוב טוב לפני שנותנים שם לתיקיה או פונקציה\משתנה שנחשפים כלפי חוץ , אבל לך תדע איזה מוסכמות יהיו בעתיד ...

vinney

Well-known member
אני מניח שעל alias לא שמעו אצלכם?

זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. עושים שינויים כאלה כל הזמן.

הפרבולה

New member
אם למשל משנים שם של תיקיה

ויש סקריפט שניגש לאותה תיקיה בשם הישן לא יהיה מנוס מלשנות את הסקריפט ( גם להוסיף alias לסקריפט זה טירחה ) אם אתה מתכוון להוסיף את ה alias למערכת ההפעלה עצמה כך שפניה לשם הישן תכוון אותו לשם החדש עדין זה שינוי שיש לעשות במחשב ( כולל אצל לקוחות, ולא בטוח שזה פרוצדורה פשוטה )

vinney

Well-known member
מה הבעיה לעשות alias לתיקיה?

מה, אתה מפתח על חלונות? &nbsp בכל אופן, גם את זה אפשר לעקוף, כמו שאמרתי - שינויים כאלה נעשים כל הזמן. זה רק עניין של רצון והשקעה, ומייקרוסופט רוצים ומוכנים להשקיע.

הפרבולה

New member
לא יודע אם זה אפשרי בחלונות, אבל בוא נניח שכן

עדין הלקוח צריך להגדיר את אותו alias וזה יכול להיות טירחה לא קטנה .

BravoMan

Active member
למיטב זכרוני, אפילו בחלונות יש קישורים סימבוליים.

חבל ש-MS מוכנים ורוצים להשקיע בלדפוק פרויקטי קוד פתוח רבים שעשו טעות ובחרו להתארח בחברה שנמכרה ל-MS. &nbsp מצד שני זה לא מפתיע - MS תמיד היית, ועודנה נותרה אויב של תוכנה חופשית וקוד פתוח, ואם אפשר לרכב על הגל של PC כדי להיכנס באויב הוותיק, למה לא... &nbsp נ.ב. לפי ההצצות שיצא לי לראות בפורום הזה לפרקטיקות עבודה בחברה של הפרבולה, אני חושב שגם על ניהול גרסאות קוד לא שמעו אצלם, ועל עוד הרבה דברים שרוב המתכנתים היום לוקחים כמובן מאליו. &nbsp אני בחיים לא אשווה את הפרבולה לחמס בגלל אפה הוא גר או עמדתו הפוליטית, אבל יש לי תחושב שמבחינה טכנולוגית החברה שלו היא ארגון טרור כלפי לקוחות שנאלצים להשתמש בחומרה שלהם

vinney

Well-known member

לא יודע, מזמן לא יצא לי לעבוד על חלונות, לפני שנים היה להם דרך לעשות shortcuts, אבל אלה לא באמת היו aliases כמו שזה במערכות יוניקסיות והם לא עבדו בשקיפות דרך APIים, רק כלפי משתמשי קצה.

הפרבולה

New member
אנחנו עושים הכל בחברה כדי לרצות את הלקוחות

זה יהיה ממש לא טוב אם הלקוח יפעיל את האפליקציה שלנו ויקבל הודעת שגיאה בגלל שינוי שם של איזה תיקיה, רוב האנשים נבהלים מאד בהתחלה ( עוד לפני שקראו את תאור השגיאה) כשהם מקבלים הודעת שגיאה מאפליקציה שעד אותו רגע היתה בסדר , . זה יהיה ממש לא טוב אם נצרך להתקשר ללקוחות ולהטריד אותם עם בקשה לשינוי כלשהוא בגלל ששינינו שם של תיקיה או לכפות עליהם עידכון גירסה שתומכת בשמות החדשים . הגישה שלנו כלפי הלקוחות היא בדיוק ההיפך מ"ארגון טרור".

BravoMan

Active member
אכן, לקוחות לא אוהבים שגיאות, אבל ככל שהקוד קשה יותר

לתחזוקה, כך גובר הסיכוי שהם בכל זאת יקבלו אותן. &nbsp אם התוכנות שלכם היו בנויות בצורה הגיונית ועם כלים הגיוניים, שינויים פנימיים כמו מתן שם נכון לתיקיות לא היו יוצרות שום בעיה אצל הלקוח, ולקוחות לא היו נדרשים לבצע שום שינוי. &nbsp אני לא יודע איך אתם מפיצים את התוכנה שלכם, אבל חברות נורמליות מפיצות תוכנה באריזה מסוג כזה או אחר, שיודעת לפרוס ולקנפג את עצמה על מחשב הלקוח בלי שהוא יצטרך לדאוג לשמות תיקיות ועד כל מיני דברים. &nbsp זה היה קיים עוד מתקופה של Windows 3.11 אבל כמובן Windows לדורותיו לא רק שלא חייב עבודה אחידה ומסודרת, הוא אפילו לא הציע את זה. &nbsp אז יש עד היום מפתחים שמפיצים תוכנה ב-ZIP, ושהלקוח יעשה מה שרוצה. &nbsp אם אני מבין נכון, המוצר של החברה שלכם זה בעצם רכיב חומרה כלשהו, והותוכנה שהיא מחשבת אגב, רק משהו שצריך לתת ללקוח שיוכל להשתמש במוצר האמתי. &nbsp ראיתי כמה מקרים כאלה, ואני יודע איך התוכנות האלה נראות מבפנים ומבחוץ...

הפרבולה

New member
לא תמיד אפשר להמנע מסתירות

אם התוכנה מצפה מהלקוח שישמור את הקבצים בתיקיה בשם מסויים, ושינינו את אותו שם הלקוח יצטרך להזיז את הקבצים . &nbsp לא תמיד מעדכנים את כל רכיבי התוכנה ואז עלולים להווצר סתירות שרכיבים לא מעודכנים בתוכנה ניגשים לקבצים שונים מאשר רכיבי התוכנה החדשה. &nbsp המוצר שלנו זה חומרה ותוכנה.

BravoMan

Active member
תמיד אפשר.

אם תוכנה צריכה לחפש קבצים שהלקוח שומר ידנית במקום כלשהו, מן הראוי שהמקום הזה לא יהיה hardcoded בתוך התוכנה, אלא יבוא מקובץ קונפיגורציה, שהלקוח גם יוכל לשנות (עדיף לתת לו GUI לזה, אבל אם אפשר בעזרת עורך טקסט פשוט גם טוב). &nbsp למעשה, בתוכנה נורמלית, כל מיקומי קבצים צריכים להיות קונפיגורבילים - כלומר, מוגדרים במשתני סביבה, קבצי קונפיגורציה, אפילו פאקינג רג'יסטרי רחמנה לצלן. &nbsp ואם התוכנה שלכם מודולרית, שזה בד"כ דבר טוב, אז פי כמה וכמה חשוב שהמודולים יהיו מסוגלים למצוא אחד את השני וכל מה שהם צריכים בצורה דינאמית. &nbsp אם כל זה לא קורה, סימן שהתוכנה כתובה רע, וככל שהזמן עובר כך המצב יחמיר גם עבורכם וגם עבור הלקוחות שלכם. &nbsp המקרה בו אנו דנים שונה, כי מה שמשנים זה לא רכיב של איזו תוכנה שאמור להיות קונפיגורבילי, אלא משהו שהוא תקן, ומשהו שמוטמע עמוק בהיסטוריית קוד של הרבה פרויקטים. &nbsp אם זה היה דווקא פרט מימוש פנימי, כנראה לאף אחד לא היה אכפת.

הפרבולה

New member
ומה עם אותו קובץ קונפיגורציה אמור כעת להיות במקום אחר ?

יש לנו כל מיני GUI שיוזר יכול לקנפג דברים כולל מיקומי תיקיות רלונטיים, אבל עצם זה שצריך להגיד לו שבתוכנה החדשה עליו להגדיר מחדש כל מיני דברים זה כבר בעיה. ברגיסטרי אנחנו משתדלים לשים כמה שפחות הגדרות, בגלל שהגישה אליו מותנית בהרשאות של אדמניסטרטור וזה מקשה על עידכוני תוכנה אצל לקוחות. אגב אנו מספקים ללקוח כל מיני DLL שאיתם הוא יכול לגשת לחומרה מהאפליקציה שלו, ונניח שקיים איזה שם של פונקציה שמופיע בה מילה בעייתית כמו MASTER , אם אם נשנה את השם זה יגרום לאי תאימות עם האפליקציות שמתממשקות לאותו DLL אצל הלקוחות.

BravoMan

Active member
זו בדיוק הסיבה שבמערכות נורמליות (Windows אינה אחת מהן)

יש תקן למיקום של קבצי קונפיגורציה. &nbsp בכל מקרה, כאשר לקוח מבצע שדרוג של גרסת תוכנה, אין סיבה שתהליך השדרוג לא יזיז דברים באופן אוטומטי. אחרי הכל, מטרה של כל שדרוג זה לשנות את התוכנה הקיימת כדי לשפר אותה. ואם זה אומר שמות תיקיות הגיוניים יותר שיקלו על תחזוקת הקוד ופתרון בעיות, הרי שזה שינוי שטוב גם למפתח וגם ללקוח. &nbsp כמובן, אם "עדכון תוכנה" אצלך זה לשלוח ללקוח ZIP במייל ולהגיד לו "תדרוס קבצים", אתה בבעיה. מצד שני, אם המוצר שלך עדין מופץ על floppy 5.25" אתה גם בבעיה. &nbsp עבר לפחות עשור מהפעם האחרונה שנגעתי ב-Windows, אבל למיטב זכרוני יש ברג'יסטרי אזורים שדורשים הרשאת אדמיניסטרטור ושם חיות הגדרות מערכת, ויש כאלה שלא דורשות, ונועדו במיוחד כדי לאפשר לתוכנות צד ג' לשמור שם את ההגדרות. &nbsp הרג'יסטרי כשלעצמו הוא רעיון זוועתי שאחראי על הרבה בעיות ב-Windows, אבל הוא גם הכלי שיצרן מערכת הפעלה נתן למפתחים, אז כמו שאומרים "זה מה יש, ועם זה ננצח!". &nbsp ספריות לפעמים צריכות לשבור את ה-API שלהן. אתם לא הראשונים, ולא האחרונים שמספקים ספריה ללקוחות. &nbsp כמובן, שבירת API היא דבר שרצוי להימנע ממנו, אבל יכולות בהחלט להיות סיבות טובות לשבור, ויש מצבים בהם הצמדות ל-API הקיים תגרום יותר נזק מהצורך לקמפל מחדש את אפליקציית הלקות. יש מסמך נחמד מאוד שמוקדש לנושא, וכולל המלצה מאוד טובה (וגם נפוצה היום בתחום) איך לנהל אותו: https://semver.org &nbsp כפי שכבר כתבו פה, את הנושא של החלפת master ב-GIT אפשר יהיה לפתור באמצעים טכנולוגיים. כל דבר שנשבר באמצעי טכנולוגי אפשר לתקן דרך אמצעי טכנולוגי אחר. &nbsp השאלה היא, האם השבירה נחוצה, כדאית, והגיונית - כלומר, האם היא מצדיקה את ההשקעה שתידרש כדי להתגבר עליה. &nbsp במקרה של תוכנה שלך, נשמע שאתם סוחבים מטען מיושן שרק מחמיר את הבעיות. במקרה של גיט, הבעיה אותה מנסים לפתור לא קיימת כלל - היא פרי מוחו הקודח של אידיוט משועמם כלשהו, ולכן אסור לבצע את השינוי.

הפרבולה

New member
בדיוק כמו שאמרתה על ה GIT , לא נשבור API

בגלל מילה בעייתית בשם הפונקציות או פרמטריהם מבחינתינו אין בעיה שיש לפתור. אפילו על סיבות יותר חזקות אנחנו לא נוגעים בשמות של פונקציות קיימות , אם צריך מוסיפים פונקציה חדשה ( לרוב עם תוספת פרמטרים) שמרחיבה את הפונקציונליות של פונקציה קיימת ומשאירים את הישנה לצורך תאימות. למשל אם קיימת פונקציה בשם doSomething אז החדשה תיקרא doSomethingEx . לגבי הרגיסטרי עוד סיבה לא להשתמש בזה זה האיטיות בגישה לשם ( לפי ניסיון העבר אולי כעת שיפרו את זה ) , יותר נוח ומהיר לשמור מידע על קונפיגורציה בקבצים. גם קל יחסית להעתיק קונפיגורציה ממחשב למחשב פשוט על ידי העתקת הקבצים המתאימים. לגבי "סוחבים מטען מיושן" נידמה לי שאנחנו כבר לא משתמשים ב floppy 5.25 ממש היום הסתבר לנו שאפשר להעביר קבצים על ידי התקן קטן שקוראים לו דיסק און קי עם נפח זכרון של בערך פי 1000
.

BravoMan

Active member
לא תקבל ממני וויכוח על העדפה כלפי קבצי קונפיגורציה

היות וזו שיטה מועדפת במערכות POSIX ו\או NIX למיניהן, בין היתר מהסיבות שציינת. &nbsp יחד עם זאת, כמה בעייתי שם של תיקיה או פונקציה תלוי במרחק בין השם, לבין מה שהוא מכיל \ מבצע בפועל. &nbsp למשל, אם ספרייה שנקראת configuration תתחיל פתאום להכיל קבצי ריצה או פלאגינים למיניהם, יש בעיה רצינית במבנה. אבל, אם בטעות קראתם לספרייה confag במקום config אפשר לחיות עם זה. &nbsp הוספת פונקציות לאומת זאת, יכולה להפוך לחרב פפיות. &nbsp ראשית, כמה פעמים תוכל לעשות זאת על פונקציה בודדת, בלי להגיע למצב שיש לך ext2, ext5, ext10? שנית, אם הפונקציה החדשה משכפלת קוד של המקורית במקום לפנות עליה, פתאום יש לך יותר העתקי קוד לתחזק, ואז אם מוצאים באג בקוד, או צריך לשנות את המימוש הפנימי, צריך לעשות את זה בהרבה מקומות ואז יש סיכוי שמשהו יתפספס, או יתוקן באופן שונה. &nbsp מדיניות גורפת לגבי שינויים כאלה שלא שוקלת את כל המשמעויות של שינוי נתון היא דבר רע. יש מקרים בהם אכן עדיף לשמור על תאימות, אבל יש מקרים בהם חייבים לחתוך בבשר החי, והשאלה היחידה היא איך לחתוך בצורה הכי פחות כואבת. &nbsp למשל, ++C מאפשר הן פרמטרים דיפולטיביים, והן העמסת פונקציה.

הפרבולה

New member
אכן כעת אנחנו נוטים להוסיף פרמטרים לפונקציות חדשות

שלא עושות כלום ( reserve ) ומקבלות ערך ברירת מחדל 0 כדי לתמוך במודים עתידיים. &nbsp לגבי העמסת פונקציות זה בעיה לגבי פונקציות שמיוצאות מה DLL , אסור שהם יהיו באותו שם אפילו שיש להם סוגי פרמטרים שונים ( נדמה לי שזה גם לא יעבור קימפול ) . אותו DLL משמש גם לישומים שנכתבים בשפות שהם לאו דוקא C++ כמו גאווה, פייתון, C# .... למשל פייתון לא יכול לקבל את קובץ ה header של אותו DLL ( עד כמה שידוע לי, לא מכיר טוב פיתון ).

BravoMan

Active member
פרמטרים שמורים היא מחלה שראיתי עד היום רק ב-win32API

ולמרות שהסימפטומים שלה יחסית קלים, עדיין מדובר ביצור די מגעיל, שרוב הספריות הרציניות מצליחות להימנע ממנו. &nbsp אבל אם כבר חייבים, זה הרע במיעוטו... &nbsp עקרונית, MS כן מאפשרים DLL שמכילים מחלקות, ואף פונקציות שהן overloaded, אבל זה לא אוניברסלי אז אני יכול להבין את הרצון להימנע מזה בספריות. &nbsp יחד עם זאת, גם JNI תומך ב-++C בצורה מסודרת, אבל לגבי Python אני לא בטוח, כי לא יצא לי לעבוד ישירות מול ספריות native לא עטופות. &nbsp כך, או כך, בשיטה הנוכחית שאתה מתאר סביר שמתישהו ה-API שלכם יראה מגעיל, זאת בהנחה שעכשיו הוא בכלל קריא...

למעלה