PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

ipv6

Member
זה פתיר טכנית. השאלה כמה ירצו להשקיע

יכול להיות שיציג באתר שלהם, Github, ברשימת הענפים "Main" במקום המילה האסורה וזהו, כלומר החלפה של String ב-String ב-FE שלהם. ב repo עצמו שום דבר לא ישתנה וה-master שלך ימשיך להתקיים כמו בעבר. הם סהכ צריכים לא לשבור שום דבר ללקוחות שלהם ולהראות למשמרות הצניעות של ה-CNN שהם עשו משהו בכיוון הנכון. כמו שכתבתי, אתה תוכל בכל הסקריפטים שלך להמשיך לכתוב 'Master'. זה בטוח. [1] יטפלו בלקוחות שיש להם כבר "Main" באיזו צורה סבירה.

vinney

Well-known member
זה ממש לא חדש, ולא רק מייקרוסופט עושים את זה

והנושא גם לא שחור ולבן כמו שאתה מציג, pun intended. &nbsp הרבה מהמושגים האלה אכן מושרשים בעבר גזעני (חשבת פעם על המושג ״עבודה שחורה״?) וכדאי שיעלמו מהעולם.

haimgds

Member
זה (כנראה) יעלם מלכשעצמו ו/או ישתנה.

השפה בה אנו משתמשים נגזרת מהתרבות וברגע שהתרבות משתנה אז השפה משתנה או שמשמעות המושגים נעלמת. למשל: &nbsp שפה משתנה: בשנות ה 90 המושג לעבודה גרועה היה "עבודה ערבית", היום זה "עבודה סינית". אבי סיפר לי כי בשנות ה 60 "תוצרת יפן" תיאר מוצר זול ולא איכותי. &nbsp משמעות המושגים שנעלמת: לא, אף פעם לא חשבתי על המושג ״עבודה שחורה״ וזה גם לא משנה לי. מבחינתי ניתן לקרוא לזה "עבודה כתומה" וזה לא ישנה לי דבר מבחינת התפיסה. המושג כשלעצמו יתאר לי עבודה מרובה ולא מתוחכמת ולא קטיף כותנה בשדות לואיזיאנה על ידי עבדים.... לא חסרות דוגמות שכאלה. היחוס לצורת זכר בפנייה לרבים שאחד (או יותר) הוא זכר, המילה 'היסטוריה' שמשתמעת באנגלית כ'הסיפור שלו'. מה זה משנה היום אם נקודת היחוס השתנתה? &nbsp מה שמפריע לי יותר הוא מכבסת המילים המאולצת (שלי נשמעת כמו ה'שיחדש' של אורוול) של הפי.סי. שמנסה לשנות את התרבות ע"י שינוי השפה. לדעתי, מי שמאמין בכך הוא כנראה דביל מרחף (או ליתר דיוק "מאותגר שכלית"+"מאותגר מציאות"). לקרוא לחתול 'כלב' לא יהפוך את הגוש פרווה הזה שמנמנם לי 99% מהיום על הספה לדוברמן מאיים...

vinney

Well-known member
למה זה מפריע לך?

וגם אם זה מפריע לך, למה זה צריך להפריע לאחרים לעשות את השינויים? &nbsp מצד אחד אתה טוען שהשפה נגזרת מהתרבות ומשתנה איתה, ומצד שני אתה מתלונן על התרבות שמשנה לך את השפה - אתה לא מרגיש את האירוניה? &nbsp כן, ״עבודה שחורה״ זה עבודה מרובה ולא מתוכחמת. כמו קטיף קוטנה בשדות לואיזינה. כי השחורים עושים אותה. לא מפריע לך? לאחרים זה מפריע. אתה תמשיך לחיות בעבר ותמשיך לכעוס שמסתכלים עלייך כמו ״מאותגר מציאות״ מוזר כזה, כפי שהעדת על עצמך. או, בשפה פחות עדינה, ״דביל מרחף״ קראת לעצמך?

haimgds

Member
״דביל מרחף״? הבנת את מה שקראת?

מתקפת הפי.סי. האדוקים. המאפיין הראשון (והעיקרי) שלכם הוא התעלמות מהטיעונים שהועלו והעלאת טענות לא קשורות/לא מדויקות לדיון. -'וגם אם זה מפריע לך, למה זה צריך להפריע לאחרים לעשות את השינויים?' מה אתה רוצה ממני? מי אמר את זה? זכותך להשתמש בטרמינולוגיה המועדפת עליך, קרא לגבר 'אישה מנוונות בעלת פין', לא ממש מעניין אותי. אך אל תאלץ אותי להתייחס אליה כתקפה ואל תקבע כי אי שימוש בטרמינולוגיה המועדפת עליך משמעו שאני שונא שחורים/יהודים/דולפינים... -'מצד אחד אתה טוען שהשפה נגזרת מהתרבות ומשתנה איתה, ומצד שני אתה מתלונן על התרבות שמשנה לך את השפה'. שוב, הבנת הנקרא בסיסית. אני לא מתלונן שהתרבות משנה לי את השפה אלא שאתה/אתם/אתן מנסים לשנות את השפה במקום להניח לה להשתנות מכשלעצמה עקב שינוים תרבותיים/טכנולוגים/חברתיים. המאפיין השני הוא הקביעה האקסיומטית של טוב/רע נכון/לא נכון צודק/טועה וכו,. -'התרבות שמשנה לך את השפה'. אתה וואחד 'מאותגר צניעות'... התרבות שלך? מי קבע שזו התרבות? אצלך נוסף דמיון פרוע ויצירתיות מדהימה בהבנה והעלאת טיעונים. אני לא ממש בטוח אם אני צריך לרחם עליך או סתם לצחוק. -'כן, ״עבודה שחורה״ זה עבודה מרובה ולא מתוכחמת. כמו קטיף קוטנה כותנה בשדות לואיזינה. כי השחורים עושים אותה. לא מפריע לך? וואלה, לא יודע. חשבתי שמקסיקנים עושים את זה עם קומביין. חוצמזה, מה קשור הביטוי "עבודה שחורה" שזה יפריע לי? לאחרים זה מפריע. תהיה בריא ותטפל בזה, יש הרבה מוזרים בעולם בלי להעליב. מה זה קשור אלי? אתה תמשיך לחיות בעבר ותמשיך לכעוס שמסתכלים עלייך כמו ״מאותגר מציאות״ מוזר כזה, כפי שהעדת על עצמך. או, בשפה פחות עדינה, ״דביל מרחף״ קראת לעצמך?' אני ממש מסוקרן איך הגעת לזה? בעצם, אפשר אולי לקנא בך. הרבה יותר נוח לחיות בתאוריה (כלשהי) מאשר להתעמת עם המציאות היום יומית... או בלשון אחרת, 'דביל מרחף'.

BravoMan

Active member
את מנסה לקבוע לו. וגם לי.

אין באנגלית מונח black work. המונח המקביל ל-"עבודה שחורה" הוא לכל היותר dirty work שמתאר את אופי העבודה ולא את מי שעושה אותה. &nbsp אני לא בטוח מנין בא המונח הזה בשפה העברית, אבל היות ויהודים בישראל לא החזיקו עבדים יותר מאלף שנה, וגם אז אלה לא היו עבדים שחורים מאפריקה, אפשר להיות סמוך ובטוח שאין שום קשר בין הביטוי הזה לשדות הכותנה של לואיזיאנה. &nbsp או לצורך העניין לשדות כותנה כלשהם.

vinney

Well-known member
המושג הזה בא מרוסית.

כמו הרבה מושגים אחרים בעברית, זה תרגום של מושג שהביאו העולים בתחילת המאה הקודמת. לרוסים כן היו עבדים עד בערך אותה התקופה כמו האמריקאים, ולרוסים בהחלט היה מושג על העבודה השחורה בשדות קוטנה בלואיזיאנה. אני לא מכיר את האטימולוגיה של המילים בפרטי פרוטרות, אבל זה בהחלט לא בא בחלומו של אליעזר בן יהודה לקרוא לעבודה שחורה ״עבודה שחורה״.

BravoMan

Active member
סימוכין בבקשה?

אני לא זוכר תקופה ברוסיה (הסובייטית או הצארית) שאפריקנים עבדו בשדות. &nbsp אני גם לא מכיר אוכלוסיה שחומה בתחומי רוסיה. אפה הצאצאים של העבדים האלה היום? חזרו לאפריקה?

vinney

Well-known member
מי אמר שאפריקנים עבדו בשדות רוסיה?

אבל כן, המושג ״עבודה שחורה״ בא לעברית מרוסית, אתה מוזמן לעקוב אחרי השורשים של המושג שם בעצמך. אגב, גם שם מנסים להמעיט בשימוש במושג הזה לאחרונה. תשאל את ההורים שלך.

BravoMan

Active member
אני לא מתווכח איתך על מקור המושג, אני ביקשתי סימכוין

לכך שברוסיה היו עבדים שחורים. ועוד בכמויות שהשרישו מושגים בשפה. &nbsp אגב, המושג הרוסי הוא "עבודה בשחור" ולא "עבודה שחורה", ואני בטוח שאתה יודע את ההבדל, אבל ליתר בטחון: &nbsp "עבודה בשחור" היא עובדה תוך כדי העלמת מסים, עבודה לא רשמית שמסתירים מהמדינה, ושהיא למעשה לא חוקית. &nbsp ולמה החלטת שיש לי הורים שחיים ברוסיה? ועם כבר מדברים, אז ברוסיה היום גם ממעיטים בשיח פומבי והצגה במרחב הציבורי של כל דבר שקשור להומוסקסואליות. &nbsp אז אם אתה רוצה להציג את רוסיה כדוגמה להתפתחות תרבותית בכיוון נאורות, כדי שתבדוק את העובדות שלך.

vinney

Well-known member
למה אתה מבקש ממני כזה דבר?

אמרתי שברוסיה היו עבדים שחורים? איפה? &nbsp אתה שוב מתבלבל. ״עבודה בשחור״ זה אכן העלמת מס, אבל זה לא המושג עליו אני מדבר. ״עובד שחור״, לעומת זאת זה עובד שעושה עבודה שחורה. &nbsp אני אעזור לך קצת, כי כנארה שהידע הכללי שלי באמת יותר טוב משלך. הסיבה לכך היא שברוסית משייכים תכונות לשפה. שחור - מלוכלך, לא טוב. עבודה שחורה = עבודה מלוכלכת. ציבור שחור = ציבור עני, אנשים שניתן להתעלם מהם. אם תקרא את ״מלחמה ושלום״, אלה מושגים שתראה שם. לעומת זאת, למשל, ״אדום״ = יפה. הכיכר האדומה במוסקבה נקראת ״אדומה״ לא בגלל הקרמלין האדום שנבנה הרבה אחרי שהשם כבר הוצמד לכיכר, אלא כי זאת כיכה ״יפה״. &nbsp עד כאן אטימולוגיה. את האטימות שלך אני לא אוכל לתקן, לצערי.

BravoMan

Active member
אין לי כוח לזה.

אתה כותב משהו, ורגע אחרי זורק "לא אמרתי". &nbsp כתבת שלרוסים היו עבדים - באיזה צבע הם היו? &nbsp מה הטענה שלך עכשיו - שאנשים משייכים צבע שחור ללכלוך בגלל שהם גזעניים כלפי בעלי עור שחום? &nbsp זה בדיוק מסוג הפיגור השכלי שאוכל את ארה"ב ויצר את נושא השרשור הזה. &nbsp ראית פעם עובדי מכרות פחם לבנים, כשהם יוצאים מהמכרה אחרי יום עבודה?

vinney

Well-known member
רואה כמה קשה לדבר איתך?

אני כותב משהו, אתה קורא משהו אחר לגמרי ממה שכתבתי, מגיב לזה, אני אומר לך ״אבל זה לא מה שכתבתי״, ואז אתה כועס עליי. למה אתה כועס עליי? איפה כתבתי שלרוסים היו עבדים שחורים? כתבתי שהיו להם עבדים. &nbsp ״שאנשים משייכים צבע שחור ללכלוך בגלל שהם גזעניים כלפי בעלי עור שחום?״ - הפוך. אנשים מייחסים תכונות שליליות לאנשים בעלי עור כהה כי הם משייכים ״שחור״ = ״מלוכלך״. &nbsp &nbsp

BravoMan

Active member
בענף הזה כתבת:

//״עבודה שחורה״ זה עבודה מרובה ולא מתוכחמת. כמו קטיף קוטנה בשדות לואיזינה. כי השחורים עושים אותה. לא מפריע לך? לאחרים זה מפריע.// &nbsp אבל עכשיו אתה מסביר שמקור המונח לא יכול להיות קשור לעבדים שחורים, כי הוא הגיע מרוסיה, וברוסיה לא היו עבדים שחורים. הוא לא הגיע מלואיזיאנה, או מיבשת אמריקה בכלל! &nbsp אתה בעצמך מסביר שמקור המונח הוא בלכלוך, ואין פה שום קשר לגזע של בני אדם. אתה גם כותב שזה כינוי לאנשים עניים, ונותן את מלחמה ושלום כדוגמה. &nbsp אבל אנשים עניים יש בכל צבע וגזע. כל המהפכה הקומוניסטית באה מזה שהיו הרבה רוסים לבנים על טהרת הגזע הסלאבי שהיו עניים בטרוף וחיו בתת תנאים ונמאס להם מזה. &nbsp אז מה בדיוק אני אמור להבין מכל מה שאתה כותב? האם "עבודה שחורה" זה מונח גזעני שנולד מעבדות שחורים בארה"ב, או מונח לא גזעני שנולד ברוסיה ביחס לעבודות מלוכלכות בפועל, שביצעו רוסים לבנים?

vinney

Well-known member
אתה כל כך קשה הבנה?

כתבתי: ״שחור - מלוכלך, לא טוב״ &nbsp המושג ״עבודה שחורה״ מקבע את המשוואה הזאת. שחור - לא טוב. שחור - מלוכלך. אפרואמריקאי? שחור. אתיופי? שחור. מרוקאי? שחור. &nbsp תת מודע עובד בדרכים נסתרות ונפלאות, אבל הוא עובד.

BravoMan

Active member
אכן, אני מתקשה להבין אותך - אנחנו צריכים

לשכנעה את עצמנו שלכלוך לא שחור, או שלכלוך טוב כדי לא להיות גזעניים? &nbsp שוב - מה גזעני בביטוי שהמקור שלו אינו צבע עור של אנשים, אלא צבע של לכלוך שיכול לכסות כל אדם לא משנה מה המוצא או צבע עור שלו???

vinney

Well-known member

אנחנו צריכים להפטר מהאסוציאציות האלה, זה מה שאנחנו צריכים. וכמובן שזה תהליך שלוקח זמן, זה תהליך תרבותי ארוך. האנשים כמוך, שמתעקשים בכוונה לא להבין (וזה לא שאתה לא מבין, אתה פשוט לא חושב שזה חשוב) בסופו של דבר יהפכו למיעוט קטן והולך, וכמו כל שינוי חברתי גם השינוי הזה יקרה. זה בסדר אם אתה בצד הלא נכון של ההיסטוריה, מישהו צריך להיות אחרי הכל...

למעלה