PC אמריקאי במיטבו

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

BravoMan

Active member
"בצד הלא נכון של ההיסטוריה" הוא תירוץ חביב על השמאל.

אתה לא יכולים לשלוט על ההיסטוריה, אז לפחות תוכלו להגדיר לעצמכם איזה צד הוא "נכון". &nbsp אני שואל אותך שוב: מאיזו אסוציאציה אנחנו צריכים להיפתר? מאסוציאציה שלכלוך הוא רע, או מאסוציאציה שלכלוך הוא שחור?

vinney

Well-known member
אני אצטרך לחזור על עצמי, כי כנראה שפיספסת

כתבתי: ״שחור - מלוכלך, לא טוב״ המושג ״עבודה שחורה״ מקבע את המשוואה הזאת. שחור - לא טוב. שחור - מלוכלך. אפרואמריקאי? שחור. אתיופי? שחור. מרוקאי? שחור. תת מודע עובד בדרכים נסתרות ונפלאות, אבל הוא עובד.

BravoMan

Active member
המשוואה הזו שגויה?

מלוכלך זה טוב? לכלוך הוא בצבע לבן? &nbsp למה אתה מסתכל על שחור -> מלוכלך -> לא טוב בתור מקור לבעיה במקום אפריקני -> שחור -> מלוכלך -> לא טוב? &nbsp אם היית אומר לי "אל תקרא לבעלי עור קהה "שחורים"" הייתי מקבל את דבריך, אבל נראה שאתה מתעקש שאני לא אקרא לכלוך "שחור" במקום זה. &nbsp זה מזכיר לי בדיחה רוסית "היום, אפילו על שמיים אסור לומר שהם כחולים" שמקורה בכך ש-"כחול" (הצבע) הוא מונח סלנג להומו ברוסית.

vinney

Well-known member
אל תקרא לבעלי עור כהה ״שחורים״.

בסדר? &nbsp למה אתה חושב שלאפרואמריקאים קוראים ״אפרואמריקאים״? &nbsp אבל הרבה יותר טוב היה אם מלכתחילה לא היו מייחסים תכונות שליליות למילים נייטרליות. את ״שחור״ כנראה שיהיה קשה להציל. את ״מפגר״ אולי עוד אפשר? לא יודע.

BravoMan

Active member
סליחה, שכחתי שהשמאל אוהב לומר לאנשים איך לחשוב...

כל השרשור הזה התחיל מכך ש-Microsoft ייחסה תכונה שלילית למילה master שלא סתם נייטרלית, אלא לרוב חיובית. ואתה יצאת מגדרך בניסיון להצדיק - לא להסביר - אלה להצדיק את המהלך, ע"י הסברים מרובים למה המילה דווקא כן שלילית ופוגענית. &nbsp עכשיו בדיוק ראיתי איזה ווידאו שהזכיר את המונח "black friday". &nbsp אולי גם ממנו צריך להיפתר? האם גם פה למילה black מייחסים קונוטציות שליליות? &nbsp אני לי מושג למה שמונח "אפרו-אמריקאים" טפס, ולמה משתמשים בו. האנשים האלה "אפריקאים" בערך כמו שאני כנעני... &nbsp בינתיים, בינם לבין עצמם הם דווקא אמצו את ה-n-word, ובעוד שעובר לבן להשתמש בה היום זה פשע נוראי שווה ערך לרצח, הם לא רק זורקים אותה אחד לשני בכל הזדמנות, אלא גם הטמיעו אותה עמוקות בתוך התרבות שלהם, כך שניתן להיתקל בה בהרבה יצירות. &nbsp בקיצור - הבעיה אינה מילים. הבעיה היא תמיד הקונטקסט שמבטא את הכוונה מאחורי המילים. ורק אידיוטים בשמאל חושבים שהבעיה היא מילים והפטרון זה צנזורה גסה. &nbsp ושאלה: למה צריך להציל את המילה "מפגר" וממה בדיוק צריך להציל אותה? זה שמישהו שסובל ממצב כלשהו, לא אומר שהמצב הזה אינו רע, וכשהולכים לקלל מישהו, אז משתמשים במשהו שנחשב לרע. &nbsp אם יש משהו שצריך להציל ממנו מילים, הרי שזה אנשי שמאל כמוך שרוצים לשלוט הן על דיבור והן על מחשבה של אנשים...

vinney

Well-known member
ה"שמאל" לא "אוהב" שום דבר

מה זה "שמאל"? אני "שמאל"? אני אומר לך מה לחשוב? אני מנהל איתך דיון, ומסביר דברים, וכל מה שאני מקבל בתמורה זה האשמות כלליות כלפי קבוצות לא מוגדרות שמכעיסות אותך כי הן מביעות דעות שאתה מתנגד אליהן. בעיניי, לא ה"שמאל" אלא "בראבומן", ולא ל"אנשים" אלא ל"ויני". אז "בראבומן אוהב לומר לויני איך לחשוב". זה משפט הרבה יותר נכון, מבחינת המציאות שמשתקפת בפורום הזה.

BravoMan

Active member
בענף הזה כתבת:

//״עבודה שחורה״ זה עבודה מרובה ולא מתוכחמת. כמו קטיף קוטנה בשדות לואיזינה. כי השחורים עושים אותה. לא מפריע לך? לאחרים זה מפריע.// &nbsp אבל עכשיו אתה מסביר שמקור המונח לא יכול להיות קשור לעבדים שחורים, כי הוא הגיע מרוסיה, וברוסיה לא היו עבדים שחורים. הוא לא הגיע מלואיזיאנה, או מיבשת אמריקה בכלל! &nbsp אתה בעצמך מסביר שמקור המונח הוא בלכלוך, ואין פה שום קשר לגזע של בני אדם. אתה גם כותב שזה כינוי לאנשים עניים, ונותן את מלחמה ושלום כדוגמה. &nbsp אבל אנשים עניים יש בכל צבע וגזע. כל המהפכה הקומוניסטית באה מזה שהיו הרבה רוסים לבנים על טהרת הגזע הסלאבי שהיו עניים בטרוף וחיו בתת תנאים ונמאס להם מזה. &nbsp אז מה בדיוק אני אמור להבין מכל מה שאתה כותב? האם "עבודה שחורה" זה מונח גזעני שנולד מעבדות שחורים בארה"ב, או מונח לא גזעני שנולד ברוסיה ביחס לעבודות מלוכלכות בפועל, שביצעו רוסים לבנים?

vinney

Well-known member
שמע, ראה

אני לא מומחה לאטימולוגיה רוסית. היו כושים ברוסיה, אם אתה לא יודע המשורר הנודע פושקין הוא כושי באופן חלקי. האם הקישור בין שחור למשהו שלילי הגיע משם? אולי, לא יודע. &nbsp אבל מהו הקישור בעברית? בעברית לא משתמשים ב"שחרו == מלוכלך". "עבודה שחורה" זה מושג תלוש משאר השפה. מה כן אומרים בעברית? שמרוקאים שחורים, שאתיופים שחורים, ולא אומרים את זה כציון עובדה של צבע עורם (כי הוא לא שחור לא אצל אלה ולא אצל אלה), ולמה? מה זה אומר לך? &nbsp אתה בכוונה מנסה להתיש אותי למרות שאתה מבין טוב מאוד על מה אני מדבר ומה המשמעות של דברים, למה?

BravoMan

Active member
עכשיו אתה מערב את פושקין בעניין?

התחלת עם טיעון שלא מחזיק מים, אתה מנסה לשמר עליו למרות ששמת לו רגליים בעצמך, ואתה מאשים אותי שאני מתיש אותך? &nbsp אם אתה לא יודע מה מקור הביטוי "עבודה שחורה" ברוסית, ולפי כך לא יודע מה שורשיו בעברית, למה בכלל הבאת אותו לפה לוויכוח על גזענות? &nbsp בישראל אומרים גם שרוסים שהם גויים. אז מה? מי שרוצה לקלל מקלל. &nbsp אף פעם לא נתקלת בילדים צברים שצועקים "סוקה בלאק" על רוסי אקראי ברחוב בלי שהם מבינים בכלל את משמעות המילים (או יודעים לבטא אותן נכון)? &nbsp אם כבר, אני בטוח שאתה יודע שעולים מרוסיה עושים בישראל הרבה עבודות שחורות, לא פחות מיוצאי מרוקו או אתיופיה. &nbsp הסטראוטיפ של מטאטא רחובות עם תואר אקדמאי לא יצא משום מקום. מכיר מלא אנשים בעלי מקצועות טכניים ותארים שהגיעו מרוסיה ועבדו פה בניקיון כדי לפרנס את משפחתם. &nbsp אגב, אחת הקללות שיצא לי לשמוע כלפי מרוקאים, זה ש-"הם עוד לא ירדו מהעצים". האם אתה מציע שנספיק גם להשתמש בביטוי "אתה צריך לרדת מהעץ" לכינוי אדם שהסתבך, כי הביטוי גזעני? &nbsp מה לגבי לימודי אבולוציה - הרי אותה קללה מבוססת על למעשה על טענה שבני אדם התפתחו מיצורים דמויי קוף שפעם חיו על עצים. למעשה, דתיים רבים אוהבים לטעון שתורת האבולוציה היא גזענית, אז אולי נפסיק ללמד אותה? (לא שמלמדים אתה כאן בבתי ספר כמו שצריך להיות, אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

vinney

Well-known member
ואני עדיין מחכה שתענה לי מה המשמעות של ״יא הומו״ עבורך

אתה שוב חוזר לטיעון ״המדרון החלקלק״ שאני פשוט אתעלם ממנו, זה טיעון של אנשים שאין להם שום טיעון אחר. &nbsp תענה לי על השאלה ששאלתי.

BravoMan

Active member
אין משמעות עבורי ל-"יא הומו"

אם יגיד את זה דובר רוסית, אחשוב שהוא מצהיר על נטייתו המינית. &nbsp אני לא טוען למדרון חלקלק, אני מנסה להבין את הלוגיקה שלך: איך אתה קובע שביטוי מסוים הוא גזעני? &nbsp מצד אחד קבעת ש-"עבודה שחורה" זה ביטוי גזעני, מצד שני לא רק שלא הצלחת לקשר אותו ספציפית לאנשים מגזע מסוים, אפילו הראית בעצמך שהמקור שלו אינו בסוג האנשים, ואינו בסוג עבודה שעושים אנשים רק מגזע ספציפי, אלא מאופי עבודות מסוימות שעושים כולם. &nbsp אז אני מנסה להבין: איך אתה קובע אלו מילים או ביטויים גזעניים? זה שרירותי? סתם משהו שלא נראה לך? או שיש לך סט של כללים? &nbsp אם כן, מה הוא?

vinney

Well-known member
אני לא קובע שהביטוי גזעני, אני כן יכול לראות שימוש פוגעני

כשמישהו אומר ׳״יא הומו״ זה מישהו שמצהיר על הנטיה המינית שלו, אין לביטוי שום משמעות אחרת׳ - ברור לי שהבן אדם שקרן. אין לי ספק שאתה שיקרת כשכתבת את זה, אני פשוט לא מאמין לך. לא יכול להיות ש״יא הומו״ לא מקשור אצלך לשום אסוציאציה, גדלת במדינה הזאת בדיוק כמוני. &nbsp כשמישהו אומר ״המרוקאים השחורים האלה״ לי ברור שזה שימוש פוגעני. המישהו הזה לא מתכוון שהמרוקאים הספציפיים האלה שהוא הצביע עליהם, שהם אולי בכלל יוצאי תוניס או גרוזיה, בדיוק יצאו מהמכרה. &nbsp אתה מנסה להטביע אותי בדמגוגיה ושקרים. אתה מנסה לשכנע אותי ש״הומו״ זאת מילה נייטרלית לחלוטין, אתה מנסה לשכנע אותי ש״קבעתי״ משהו לגבי ״עבודה שחורה״, אתה מנסה לשכנע אותי שאתה לחלוטין לא מבין על מה אני מדבר. אתה לא תצליח, כי אני יודע שאתה לא מטומטם. אתה רק עושה את עצמך מטומטם כי זה נוח לך. נוח לך להמשיך לפגוע באנשים בלי בקרה, נוח לך להרגיש עליון, נוח לך להרגיש בשליטה, נוח לך לגרום לסבלו של מישהו אחר. &nbsp אז ההפגנות בארה״ב עכשיו מוציאות אותך מאזור הנוחות שלך, ומפרות את השלווה בה אתה מתעמר באחרים, ולא נעים לך. &nbsp איזה באסה זה כשלא נעים לך, הא? תחשוב אם היו קוראים לך בשמות גנאי כל חייך ואז אומרים ״אבל למה אתה נעלב, זה בסך הכל ביטוי״...

BravoMan

Active member
אני מנסה להטביע אותך בדמגוגיה???

אתה מצפה שאני אחשוב שהביטוי "עבודה שחורה" וההתבטאות "המרוקאים השחורים האלה" הם שקולים? &nbsp כן, אם מישהו יגיד "המרוקאים השחורים האלה" בהחלט אחשוב שהוא גזען, ולא שהוא מדבר על מישהו שזה אתה סיים משמרת במכרה. &nbsp בדיוק כפי שברור לי שכשגרבוז אמר "מנשקי מזוזות" בנאום המפורסם שלו הוא ניסה לקלל ציבור מסוים, ולא ציין עובדה שיש מנהג דתי שמאמינים צריכים לקיים. &nbsp הדוגמה שלך עם "יה הומו" היא דוגמה מצוינת לזה שאנשים צריכים לדעת להבדיל בין כוונה בשימוש בשפה, למשמעות המילונית של השפה. &nbsp "הומו" אינו קללה, אלא אם אתה שונא הומואים וחושב שהומוסקסואליות זה רע. לכן, המשקל של השימוש בביטוי "יה הומו" תלוי בנורמה חברתית בכל זמן נתון. גם כמה משיהו ייעלב מזה שקרו לו קח, וגם כמה מישהו שזורק אותו יחשוב שזו קללה חמורה. &nbsp (ואגב, חשבתי שתקלוט שאני מנסה לעקוץ על בסיס זה ש-"יה" ברוסית זה "אני", אבל כרגיל ברגע שהוויכוח מתחמם, הבנת הנקרא שלך מתאדה) &nbsp בכל מקרה, אני רואה שנגמרו לך טיעונים ענייניים, אז החלטת להמציא מה אני מרגיש, וגם היסטוריה שלי. &nbsp בוודאי, אף פעם לא קראו לי "ז'יד" או "גוי" או "רוסי מסריח", ומה שמפריע לי זה הפגנות במדינה שאני בכלל לא חי בה, ולא מה חברות שמפסקות לי שירותים עושות לי. &nbsp אתה טוען שאני נהנה להרגיש עליונות, אבל עמל קשה כדי להשיג לעצמך עליונות מוסרית עלי שתגרום לך להרגיש טוב. &nbsp בהצלחה עם זה!

vinney

Well-known member
זאת לא דמגוגיה

כמו שאמרתי, כשאתה מייצר אסוסיאציה חזקה "שחור==מלוכלך", ואז הולך וקורא לאנשים "שחורים" בתור כינוי גנאי - אתה לא יכול לטעון שאין שום קשר בין הדברים. &nbsp אני מצטער שהידע שלי ברוסית לא לשביעות רצונך, אני פשוט לא רואה בזה בדיחה. כשילדים קוראים אחד לשני "הומו" הם לא מתכוונים שהם נמשכים לבני מינם. כשילדים קוראים אחד לשני "מפגר" הם לא מציינים עובדה שהם אובחנו בבעיה התפתחותית. כשאתה נותן למילים משמעות שלילית במקביל למשמעות הנייטרלית שלהם - אתה באופן עקיף מעביר את השליליות גם למושג הנייטרלי המקורי. &nbsp מה הבעיה שלך עם ז'יד? זה "יהודי" בפולנית, זה אני יודע - סבתא שלי דיברה פולנית.

BravoMan

Active member
אז מה הפתרון שלך?

אם הומו היא קללה בגלל שאנשים משתמשים בה מדי פעם כקללה, אז לצריך לשנות את המונח "להט"ב" לא? &nbsp מה את מצע לקהילה במקום זה? &nbsp ותסביר לי איך בדיוק המונח "עבודה שחורה" זה לקרוא לבן אדם "שחור"?

vinney

Well-known member
לא להשתמש במילים האלה כקללות זה לא אופציה?

כן, זה אומר שצריך לחנך, להעיר, ולפעמים להכריח. &nbsp לגבי "עבודה שחורה" הסברתי כבר כמה פעמים, אם אתה עדיין לא מבין, אז כנראה שלא תבין.

BravoMan

Active member
תגיד לי אתה...

סיכמנו, שהמונח "עבודה שחורה" נולד מתוך אופי העבודה, ולא מתוך התייחסות למי עושה את העבודה. &nbsp למעשה, נראה שאתה היחיד שמתעקש לקשר אותו למראה של אנשים מסוימים, גם כשמביאים לך שוב ושוב דוגמאות נפוצות מהחיים בו "עבודה שחורה" נעשית ע"י אנשים שכלל אינם שחורים, ואפילו ע"י אנשים שאינם במצב סוצי-אקונומי נמוך. &nbsp חסרה עבודה שחורה למתכנתים? &nbsp אז תגיד לי אתה - מותר להשתמש במונח שאינו בהכרח קללה בצורה שאינה מקללת, או שאם יש פוטנציאל כלשהו שהמונח ישמש כקללה צריך למחוק אותו מהשפה? &nbsp אם נמאס לך מדיון על "עבודה שחורה", יש לי פנינה לשונית אחרת בשבילך, והפעם כזו שנכונה גם באנגלית: "the black plague" - המגפה השחורה. &nbsp האם המונח זה הוא קללה? האם יש כאן קשר לאנשים שחורים? מה לדעתך צריך לעשות איתו? יללה לעבודה, הוועדה לטוהר לשוני מחכה לך!

vinney

Well-known member
אני לא מנסה לקשר אותו למראה של אנשים מסויימים...

אני הבאתי את הדוגמא הזאת כי זאת דוגמא מצויינת לאיך מושג נייטרלי (צבע שחור) מקבל משמעות שלילית (עבודה שחורה זה משהו מלוכלך, רע, לא רצוי). &nbsp וכמו שאמרתי, כשאתה צובע מושג ניטרלי בקונוטציות שליליות - זה הופך אותו לשלילי גם במצבים אחרים. דוגמאות אחרות שהבאתי, כמו "מפגר", או "הומו", או אפילו "ז'יד" שלך יכול להיות שהיו יותר מוצלחות כי לא היית נתפס ל"שחור" בהכרח, אבל מצד שני אז היית מתלונן שהן לא רלוונטיות
&nbsp זה קשה, עולם המושגים השליליים ואיך הם משפיעים על התפיסה שלנו זה עולם מרתק ומעניין שכדאי לך להתעניין בו. &nbsp אגב המגפה השחורה... שוב מקרה בו צבע שחור מקבל קונוטציות שליליות. הידעת שהרבה רדיפות יהודים בימי הביניים היו בגלל האשמות שהיהודים (שצבע עורם היה כהה הרבה יותר מצבע עורם של האירופאים) מואשמים בה? &nbsp אני אגיד את זה שוב - הקשר הוא הפוך. האנשים השחורים הם לא אלה שהביאו ל"שחור" קונוטציות שליליות, אבל "שחור" מביא קונוטציות שליליות לאנשים שחורים. כי לשחור יש קונוטציות שליליות, כולל בדוגמא שאתה עצמך הבאת. &nbsp הא, אגב המגפה השחורה - הידעת שהמגפה של שפעת מלפני 100 שנה נקראת "השפעת הספרדית"? הידעת שזה גרם להרבה בעיות כי אנשים אשכרה חשבו שלספרד יש אשמה במגפה? הידעת גם שהנשיא טראמפ מנסה בכל הכוח לקרוא למגפה הנוכחית "הוירוס הסיני" כדי לייצר קונוטציות כאלה גם עכשיו? (ובוא לא נכנס לדיון אם זה בצדק או לא)

BravoMan

Active member
אז, מה שאתה אומר בעצם, זה שמה שחשוב זה כוונה והקונטקסט

ולא המילה עצמה? &nbsp כלומר, אם יש master בהקשר טכני ולא של בני אדם, שגם אין לו שום slaves אז זה לא גזעני? &nbsp "עבודה שחורה" היא עבודה שלא רוצים לעשות, אבל רוב הזמן היא גם עבודה נחוצה ובעידן המודרני לא תמיד מלוכלכת באמת. &nbsp אתה החלטת לקשר את המונח דווקא לקוטפי כותנה בשדות לואיזיאנה לפני כ-200 שנה, במקום למשל לכתיבת תיעוד של פרויקט תוכנה. &nbsp אה, ומקור השם "מגפה שחורה" אינו ביהודי אירופה: https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Death#Names &nbsp באשר לשפעת הספרדית מול covid-19, המידע האפידמיולוגי היום קצת יותר טוב ממה שהוא היה אז. אז כן - קורונה מקורה בסין, והאשמה היא על הרגלי הצריכה של ציבור מסוים בסין. &nbsp אפילו השלטונות הסינים מודים בזה, ונוקטים צעדים כדי שהדבר לא ישנה. &nbsp אף אחד משמות המחלות האלה אינו מזימה גזענית בניסיון להכפיש מדינה.

vinney

Well-known member
טוב, אתה פשוט מתעקש לא להבין.

בסדר, אתה תהיה גזען, והם ישרפו חנויות, וכולם מרוצים.

למעלה