War4Ring שבפסח

barrow wight

New member
הסבר קצר

לשקם את כלכלת דונלנד על גב אוצרם המדולדל של אלמתים קשי יום?, הא!!! בשביל זה היית צריך לעבוד קשה, אם בחרב, ואם במו"מ. בנוגע לעניין השני, אני יודע, אני פרסמתי את הפרטים שם בכוונה זו בדיוק. אם מישהו הולך לשם ומוצא אותם, זה עניין אחד, ואם מישהו פונה אלי בפורום ומבקש אותם זה עניין שני, שבו אני רוצה להשיב לאדם (או לא להשיב לו) באופן אישי, יש מבין? אוהל הזעקות?, חצי לילה שוטטתי ברחבי מאהל גונדור, ולא שמעתי שום זעקה, אני נהייתי זקן? שמיעתי כבדה? ומה בכלל עשיתם באותו אוהל? זעקות? איזה מן מאבטח אני? בושה, בושה וכלימה. בברכה אריאל שהולך עכשיו (0344 לפנות בוקר) להעיר את אישתו כדי לוודא שאינו חרש!!!

סילבן

New member
כששישה אנשים לנים באוהל אישי

זעקות רבות פולחות את האפלה. משהו בסגנון "הצילו!!!". אנו לנו ליד המדורה היחידה שדלקה עד אור הבוקר. אכן, קוויתי שבעזרת כעשרה לוחמים וחמישה דונדיין נצליח להשתלט על אוצרותיך - אבל התבדיתי. בעניין הטלפונים, אני אהיה אתך כן, זה נשמע לי טפשי, אבל רצונך הוא כבודך וכך אנהג בעתיד.

barrow wight

New member
אני לא חרש!!!

בדוק, הערתי את האישה, ושוחחתי איתה, היא אמרה לי שאני לא חרש, ואם לא אגיע מייד למיטה אני גם לא אהיה יותר נשוי. עשרה לוחמים, חמישה דונאדין, וזהו???, אני ציפיתי למאה לוחמים, וחמישים דונדאין, בשביל פחות לא הייתי מפסיק את משחק הקלפים, טוב, נו, צריך להתפשר, ממש חבל שלא יצא, אבל אני רושם את ההזמנה שלך למשחק הבא!!! חן חן על ההבנה לילה טוב לכולכם, אני לא רוצה להיות גרוש, למרות שנורא כיף לקשקש בפורום, זה לא משתווה ליתרונות הנישואים. נפגש בשמחות בברכה אריאל

Kimia

New member
לאריאל

אני מסכימה שהאשמות כשלעצמן אינן תורמות, אבל חלקן נובעות מהמנטרה שמנסה להסביר את הכשלון: "הגשם". היו כ"כ הרבה בעיות ארגוניות שקדמו לגשם (שחקנים שמנסים להשיג קפטנים במשך שבועות לקבל אישור על דמות; חלוקת עבודה שלא קיימת; מידע שלא מופץ ועוד) ולא נראה כאילו מישהו מהקפטנים ואלה שמעליהם מוכנים לומר: או.קיי פישלנו - בואו נעשה את זה טוב יותר. המגננה שתיארת לא נובעת מההתקפות, אלא מאותה צורת חשיבה שגרמה לאדמיניסטרטורים גרועים לא לבקש עזרה או החלפה. (לדעתי, אם יהיה משחק חוזר, כדאי מאד שתהיה הפרדה בין קפטיין של משחק לקפטיין של לוגיסטיקה). אני, אגב, לא שיחקתי, כי לא באתי להלחם. (וכן, אני מבואסת מזה יותר מהכל).

סילבן

New member
ראי נא

ללא ספק היו ליקויים ארגוניים - ההבדלים בין אתר המשחק העברי והרוסי, החסר במפות, החסר במים אצל חלק מהאנשים וליקויים בארגון המאבטחים, אבל אלו לא דברים משמעותיים במשחק - והחסר במפות רק הפך את המשחק לאמיתי יותר - סיור וגילוי ארצות! אני חושב כי אלמלא הגשם היה מתקיים משחק מצויין, אמנם עם אפשרויות לשפור, אבל ברוח הזו.

Kimia

New member
?looking at the bright side

(אני שולחת מסר אישי כי לא בא לי לנג´ס מול כולם) אני שמחה שאתה מצליח להתפס ברוח אופטימית. באמת. אבל אני חולקת על דעתך בנוגע למשחק המצויין שיכול היה להיות, אלמלא הגשם. ואתה יודע מה, גם אם זה נכון, היו חייבים לדחות את המשחק, ומקסימום היינו משלמים עוד קצת (כבר שילמתי 200 ש"ח ממילא). הרשקו כבר כתב לי שאי-אפשר היה, ולא קיבלתי את זה. ההתעקשות היתה עקרה, כי כל כך הרבה אנשים השקיעו בדמויות שהן קצת יותר עמוקות מאוחזי-חרבות, שזה לא פייר.

Panique

New member
מסכים איתך מאוד.

את צודקת במה שאת אומרת אם לא היה גשם, אולי היה משחק, אבל לא טוב כפי שהיה אמור להיות. ויש למארגנים מזל גדול שירד גשם.

סילבן

New member
בהחלט לא!!!

לו לא היה יורד גשם, אתה היית מתבייש אפילו לנסות ולבטא שמץ של פגם במשחק - פשוט היית נסחף באווירה הכללית. בגלל הגשם אתה יושב עכשיו בבית סר וזועף ומנסה לחפש אשמים - ורצוי בני אדם - כאלה שתוכל לתלות בהם את חרונך ולא במזג האוויר ההפכפך והסוער לצערנו... אתם קטני האמונה, בסוף עוד תראו שהתשלם לחכות למשחק החוזר.

סילבן

New member
אבל אין להם כסף!!!!!

ראי, מהות המשחק הייתה ליצור אחוד בין קהילת שחקני משחקי התפקידים הצברית לזו העולה מברה"מ לשעבר. איני יודע אם שמת לב, אבל יש בקהילת העולים כמות נכבדת של אנשים קשי יום - כאלה שבשבילם גם דמי ההרשמה בסך 50 ש"ח היו קשים כמעט מנשוא. אם זה יעלה 200 ש"ח המשחק פשוט יהפוך לעוד לארפ "צברי" עם 100 איש, וכל רעיון האחוד יתמוסס באוויר. אני יודע שלא כל העולים כך, אבל יש אצלם גם סולידריות - אנשים המשחקים במשחקים אלו כבר שנים ביחד, ואני חושב שאם חבריהם לא יוכלו להגיע בשל סיבות כספיות גם הם לא יגיעו. בהתשחב בעובדות אלו - באמת שקשה לצפות להרבה יותר מבחינה ארגונית.

Kimia

New member
מאין לך שלי לא היה קשה לשלם?

ומה שאמרתי הוא שמבחינת רבים מאיתנו, עדיף היה לשאת בהוצאה נוספת שהדחיה היתה גובה, מאשר לזרוק את כל מה ששילמנו והזמן שהשקענו לשלולית. דבר נוסף הוא, שארגון טוב לא תלוי בכסף, אלא בכשרון. לא כל אחד בנוי לזה, כמו שלא כל אחד מוכשר לרקום עלילת משחק. החכמה היא לדעת להודות במגבלות.

סילבן

New member
תנאי הכרחי לארגון טוב הוא כסף

בלי כסף אי אפשר לעשות כלום - לא להכין תפאורה, לא לשכור שרותים כימיים, לא לרכוש כמויות מסחריות של שתיה ולא להכין תליוני זיהוי, ועוד הרבה דברים אחרים שהיריעה קצרה מכדי לכתבם. במגבלות הקיימות - אני חושב שארגון המשחק היה סביר בהחלט, ושוב - אלמלא הגשם המשחק היה מצליח.

barrow wight

New member
קבוצה של שלושה

זה הכי טוב, אני בניתי את כלי הנשק והמגינים, איתמר דאג לתחפושות, ודודי דאג לאוכל (כמות אוכל לשלושה אנשים, שיכולה להספיק לגדוד אורקים). תשמעי, אם לדעתך המארגנים מטייחים, או לא לוקחים אחריות, אז סביר להניח שלא תגיעי יותר לאירועים שהם מארגנים (זה מה שאני אעשה במקרה כזה), אבל צריך לתת להם זמן לתחקר, לבדוק, ולצאת עם מסקנות, הגשם עוד לא יבש על המעיל שלי, וכבר אנשים "משתוללים", תנו להם קצת מרווח, ואם לא תהיו מרוצים ממסקנות התחקיר (שאכן יתבצע, לפי דבריו של אסף הרשקו), אז אפשר יהיה ל"צעוק", וגם אז אין טעם להגיע לטונים הצורמים שכבר נשמעים פה בפורום. גם במקרה החמור מכל, שבו יהיה ברור מעל לכל ספק שיש טיוח, אני לא רואה שום טעם בתוקפנות פורומית זו או אחרת, זה לא מועיל, ורק מעכיר את האווירה. לא מרוצה אחרי המסקנות?, תצביעי ברגליים ואל תגיעי לאירועים עתידיים של המארגנים. את יודעת למה יהודים לא עושים סקס ברחוב?, כי כולם יתנו להם עצות! אני לא יודע מדוע היה כאן כשל, אני לא מתיימר להבין בארגוני לאר"פים למיניהם, ולכן אני לא אומר איך צריך לעשות את זה יותר טוב, אלא מחכה לראות מה המסקנות. באבטחה אני מבין ולכן אני מציע הצעות שיפור, בחיי שטח אני מבין ולכן אני מייעץ,בהנעת מנועי לאר"פים אין לי מושג סגול, ולכן אני לא אומר איך אפשר לעשות את זה יותר טוב, אם צריך להפריד קפטיין לוגיסטי מקפטיין משחקי?, ואם בכלל אפשר לעשות כזה דבר? בקיצור, בואו נצא מהתחביב הישראלי הידוע של מציאת האשם, ועריכת משפט צודק בסיומו הוא ימצא אשם ויוצא להורג. בברכה ובתקווה שבלארפ הבא יהיה יותר טוב אריאל

Kimia

New member
אתה צודק, מיהרתי לשפוט, אבל

מה אתה רוצה - התכוננתי וחלמתי והתרגשתי, לשווא. התחלתי להגיב כאן, משום שראיתי אנשים שלדידם הכל מן אללה, ואין אשם מלבדו. לא מעניין אותי כלל *מי* טעה, אלא *מה* נעשה לא נכון. וכמו סילבן, אני דווקא אמשיך להאמין שיהיה יותר טוב, אבל הפעם אנסה לבדוק יותר היכן אני יכולה לתרום (במשחק הזה שאלתי, אבל תמיד נעניתי ב"הכל בשליטה"). לגבי סקס, רוב הבעיות בתחום נובעות מבורות ומחוסר תקשורת. עצות דווקא חיוניות כאן.

barrow wight

New member
אני כל כך מבין אותך

ומזדהה, חודשיים שלמים, כולל חופשות ממילואים שהיו באמצע הוצאתי על בניית חרבות עץ, נדני עור, מגינים, וכו", שעות על הרגליים בחצר, שלא לדבר על נסורת וברדק בכל הבית. יהיה טוב אחותי, יהיה טוב. עצות הסקס שתקבלי אם תעשי סקס ברחוב, יבואו בעיקר מפי פולניות זקנות, ויהיו בסגנון "אתם צריכים להתחתן" "אתם צריכים להשתמש באמצעי מניעה" וכל זאת מלווה בציקצוק שפתיים ומבטא יידישקייט כבד. אני ממליץ על הספר של דוקטור רות!!! בברכה אריאל

Lin from Harad

New member
משחק או לא משחק זאת השאלה

אין ספק שהיה אירגון אבל כנראה שהיה לקוי בכל זאת.כולם שמעו את התחזית והיו מודעים לתוצאות האפשריות.לא יודעת מה הלך פה לפני המשחק, אבל בפורום הרוסי החבר´ה הריצו דחקות בנוגע להצטיידות כבדה בטישואים והכנה נפשית לתנאי מזג אויר קשים. אני לא ממש מבינה למה לא דחו את המשחק - כל מי שהכרתי נסע למשחק בלב כבד ובציפיה לעוד פרק של "הישרדות", אבל הפעם הם ידעו שיחוו את זה על בשרם ולא דרך המרקע.בשבילי, כמו להרבה אנשים אחרים, המשחק הזה היה ראשון וחבל לי שכך יצא.אני תומכת מאוד ב"שידור חוזר" של מה שהיה אמור להיות ה"היוולדות מחדש", אבל לצערי אומר בבטחון מלא כי המסטרים איבדו כמות נכבדה של אנשים שלא יבואו יותר למשקים שלהם. כמו כן רציתי לציין נקודה מאוד מעניינת : ביומיים האחרונים אני משוטטת בין הפורומים באתר (גם ברוסי), אבל מאז החזרה הביתה אין זכר למאסטרים. כולם מתווכחים ביניהם,מאיימים אחד על השני ועל המאסטרים, מתעסקים בשטויות ובניתוח מדוקדק של מה שהתרחש אבל...אף אחד עדיין לא ראה שום תגובה מן האנשים שאמורים לספק את התשובות לכל השאלות שהצגנו כאן. אני לא באה אליהם בטענות - הסיבות לכישלון הרבה יותר מורכבות ומסובכות מכשל אירגוני.יותר מדי פאקים התאספו לכדור שלג ענק שרק יילך וייגדל אם לא יתחילו לספק לנו תשובות. ועוד משהו - הגיבורים שביניכם מדברים על התפנקות יתר...אני לא רואה את עצמי כבן אדם מוכשר מדי לתנאי שטח, אבל עשיתי צבא ואני יודעת מה זה.למרות שאני יושבת עכשיו מול המחשב עם חום גבוה אני בטוחה שאסע לעוד הרבה משחקים,אבל נסעתי לשם מלכתחילה בשביל הכיף והחוויה ולא בשביל הקרבה עצמית.איני מורעלת מספיק כנראה בשביל לשחק במחיר של דלקת ראות.

Beastie

New member
איפה המסטרים ???

לחסרי בושה שבינינו ששואלים איפה המסטרים: אתמול עד 23:30 הם ניקו את השטח. ם עדיין צריכים להחזיר ציוד (מחשירי קשר לדוגמא). הם לא ישנו קמעט 4 לילות . ובטח שהם לא ירוצו למחשב אחרי שהם יגיעו הביתה.

Lin from Harad

New member
מחסרי הבושה

אין צורך לתקוף אותי - לא האשמתי את המסטרים,אם קראת את אשר כתבתי בתשומת לב. רק שאלתי היכן הם והאמת היא שקיבלתי כבר תשובה לשאלתי : בימים הקרובים המסטרים אמורים לפרסם הודעה רשמית בנוגע לפן הכלכלי ושאר הדברים שלא היו כהלכה. כבר כתבתי שאני חדשה בדברים האלה ואיני יודעת את כל התהליכים הכרוכים בבירוקרטיה...

סילבן

New member
אפשר להבין אותם

ברגע שהם יפרסמו הודעה הם מיד יוצפו בעשרות הודעות נאצנ או משהו כזה. שימי לב שמר אסף הרשקו, יו"ר העמותה והאחראי בפני החוק של המשחק כן מופיע בפורום, והוא אמר כי יהיה מפגש הפקת לקחים מהמשחק.

למעלה