היי אסף
המאבטח המדובר הוא אני (אריאל שונמי), ואני גם הקפטן המחליף של קבוצת הbarrow wights {קבוצה המונה שני אנשים בדיוק!!! (אני ודודי)(איתמר היה חולה)}. כשהגענו למחנה גונדור אמרו לנו שתהיה בלילה שמירה, ושנצטרך להשתתף, וכמובן הסכמנו (אני דודי ואיתמר התנדבנו לעשות זאת עוד לפני תחילת הלאר"פ). עד שעה 2200 אני ודודי ישבנו, אכלנו, בנינו חושה (יצאה מדוגמת לאללה), וחיכינו, וחיכינו, וחיכינו, לריכוז מסודר של כל נושאי הנשק במחנה הלינה, לתידרוך מסודר של כולם לגבי אזור השמירה, להגדרת נקודת ריכוז נושאי נשק במקרה חירום, והכי חשוב, להגדרת מפקד אבטחה למשך הלילה, ולרשימת שמירה מסודרת, שתאפשר לכל אחד לדעת בדיוק מתי הוא שומר. חיכינו וכלום לא קרה, ובסביבות השעה 2100 הגיעה הבשורה כי מחמת מיעוט נושאי נשק את השמירה יבצעו "תצפיתנים" שחלקם לא חמושים, ןאז עדיין חיכינו לביצוע כל הדברים שרשמתי למעלה, ובשעה 2200 התחלנו להסתובב ולנסות לארגן את זה בעצמנו. גילינו שחלק מהקבוצות שומרות וחלק לא, אין מנגנון מסודר לוודא שכל הזמן יהיה "תצפיתן" ער במחנה, אין תידרוך, אין נקודת ריכוז, נושאי הנשק המועטים לא יודעים אחד על קיומו של השני, ואין מפקד מוגדר. היו שם חברה מצוינים שאמרו שהאנשים בוגרים, ואם מישהו ילך לישון, הוא ידאג להעיר מישהו במקומו, היו שם חברה שאמרו שהם עושים סיבובים מסביב למחנה מדי פעם, היה רצון, הייתה יכולת, לא היה ארגון!!!!! בשלב הזה, נמאס לנו (שעה 2400, לאחר נסיונות נואשים שלי לארגן רשימת שמירה, ולמצוא את נושאי הנשק במחנה, וכמה שיחות עקרות עם מישהו שאמור היה להיות ממונה על המחנה, אבל לא דיבר עברית, והתעניין יותר בהווי ובידור), הראתי לכל מי שרק רצה לראות, את מיקום החושה שלנו, מצאתי את מיקומם של עוד שני נושאי נשק, ואני ודודי נשארנו ערים לחילופין כל הלילה. ככה לא בונים מערך אבטחה נכון, זה נשמע כמו צבא, נכון זה מחייב ל"היות" מ"כ של האנשים (שתי תגובות ששמעתי במהלך נסיונותי לארגן אבטחה מסודרת), אבל רק ככה מרימים מערך אבטחה אפקטיבי, עם כל הרצון של כמה אנשים שניסו לשמור במחנה גונדור, השמירה שלהם, כמו גם השמירה של דודי ואנוכי, לא הייתה אפקטיבית! זהו, סיימתי לשפוך את מה שהיה לי על הלב, אני לא מחפש אשמים ולא רוצה ראשים, אבל חייבים ללמוד מזה לקח, הפעם זה נגמר בשלום, בפעם הבאה יכול להיות שיהיה מחיר דמים לכשל אבטחתי. לקחים (לדעתי האישית) 1. יחידת הבסיס לאבטחה צריכה להיות מחנה לינה שלם, ולא כל קבוצה שמאבטחת את עצמה (אפשר לחלק את המחנה לגזרות, ושכל קבוצה תאבטח גיזרה אחרת). 2. חייב יהיות ממונה אבטחה (שגם מוכן להתעסק עם זה), וכולם צריכים לדעת מי הוא. 3. צריך לבצע תידרוך מסודר לכל השומרים ("עליית משמר" בשפה צבאית). 4. צריך לקבוע רשימת שמירה מסודרת לפי זמנים ואנשים. 5. צריך לקבוע נקודת ריכוז למקרה חירום. בברכה אריאל שונמי