War4Ring שבפסח

גולהייד

New member
על רווח והפסד

קודם כל- רווח זה לא מילה מלוכלכת. אם יותר אנשים יארגנו משחקים ברמה גבוהה בשביל הרווח-אני אשמח לשלם. לא היית רוצה שהחשבון בנק שלך יראה כמו זה של המארגנים. דרישתך לפירוט ההוצאות מול ההכנסות נראית לי בלתי לגיטימית בעליל- הגוף היחיד שחייב בדיווח כאן היא העמותה,וגם זה רק לחבריה.

Varkong

New member
אני מבין שהגזמת!

שמע אני אישית מסכים איתך שהכל בעולם צריך להיות לא ממוסחר ואני אישית מרים כרגע ליגת גיטריסטים ארצית ללא מתרות רווח, אבל עליך לעבין שלא כולם חושבים ככה ואם בן אדם עובד חצי שנה על פרוייקט, מן הסתם מגיעה לו כסף על זה.

סילבן

New member
איני יודע מי אתה

למרות שיש לי חשדות - אבל אנא ממך - הגע למשחק הבא. ראה במשחק זה התנסות ראשונית ומזג אוויר הרסני ובלתי צפוי.

lightningbolt

New member
לרוב הקבוצות כן היו

אף אחד לא יכול לארגן שום דבר לבד צריך תמיד עזרה במקרה הזה היית רואה משהו עם אוטו היית מבקש עזרה הוא לא היה אומר לא אפילו לא ניסיתם לפתור את זה אנחנו יודעים שהמשחק נכשל אבל לא כמו שאתם חושבים 400 איש נשארו כל השאר הלכו הביתה בגלל שלא היה להם כוח להתמודד עם הגשם (לא מאשים או מבקר אף אחד)

Ranger One

New member
בדיוק!

אני בדיוק יודע מה השתבש בציוד שלי. עשיתי רשימה מדודקת. אבל פעם הבאה אני מביא איתי את הציוד הנכון. כל מה שהשתבש אצלנו זה היה הציוד העמוס והלא מתאים שהבאנו. (אני ושתי האנשים האחרים שבאתי איתם)

zany

New member
תאור המשחק - קצת שונה

לדעתי המשחק היה יכול להיות פשוט מצויין. הארגון היה ממש מצויין. ומה שאני ראיתי זה מקור מיים מרחק 4-5 דקות מהמחנה (איפה שרוב המכוניות חנו). היו שירותים ניידים.היתה שמירה ואבטחה. היו יריעות בד שכיסו שטחים ותחתיהם היו אוהלים. היו המון המון אוהלים עם מקומות ריקים לאנשים שיש להם רק שק שינה בלי אוהל לישון בתוכו, ומאסטרים שמתרוצצים ממקום למקום ומנסים לסדר שלכולם יהיה טוב. והיו שלטים שכיוונו לאן צריך להגיע. מה שעוד ראיתי: אנשים שמגיעים באיחור נוראי למשחק, לא בונים לעצמם מחנה כי קצת גשום יום קודם, וחושבים שיצליחו לבנות אותו ביום המשחק אבל מגיעים באיחור אפילו לשעת הפחיתה של הבזאר. ראיתי אנשים שלא טרחו לחשוב שגם את הציוד צריך להסתיר מהמיים, או שלמרות שיש תחזית של גשם, אפשר להביא רק שק שינה ו-ז-ה-ו. בלי מעיל ובלי מטריה. ראיתי קבוצות שלמות שכן הסתדרו כי היו מצויידות כמו שצריך, ראיתי ערים שלמות שנבנו ושרדו את המשחק כמו שצריך, ושחקנים מחופשים עם חיוך על הפרצוף גם לאחר יומיים בגשם. לצערי, הם כולם דברו רוסית. לסיכום: מה שלדעתי צריך ללמוד מכאן, זה קודם כל לא להאשים את מארגני המשחק בנפלאות מזג האויר הישראלי. רק תזכרו שהיו לנו חודשים שלמים של שמש לפני שבוע הגשמים הזה. ודבר שני: לכל משחק לבוא מצויידים. וציוד זה לא רק ציוד משחק. מפקדים של כל קבוצה צריכים לוודא שיש לכל השחקנים אוהל לישון בו כמו שצריך למקרה של סופה פתאומית. אני מצטערת אם זה נשמע כמו ביקורת, אבל המארגנים וכל האנשים שעזרו לארגן את המשחק הזה עבדו נורא נורא קשה כדי שהוא יעבוד, ואפילו חרף מזג האויר הקשה רצו להמשיך במשחק. עכשיו זה ממש ממש לא זמן לזלזל במארגנים. כולנו השקענו המון במשחק, חלק תפרו ימים ולילות וחלק בנו והכינו והדביקו וחלק לא עשה יותר מידי. אבל סה"כ ההכנות היו מהנות נורא. רוב הדברים שהוכנו יישארו גם למשחקים אחרים. אז דיי! תפסיקו לבאס את המארגנים ותעודדו אותם לארגן משחק חלופי. נראה לי שזה יהיה פתרון הרבה יותר טוב. וכולם הרי יודעים שהגשם האחרון יורד בפסח ככה שאין סיכוי לעוד שבוע זוועתי כזה. -זאני

Panique

New member
אני ראיתי..

לא ראיתי כלום ממה שאת אומרת רוצה לדעת מה אני ראיתי!?!?!? ראיתי את גונדור ראיתי את אחראי האבטחה מדבר שאין שומרים עם נשק בגונדור, שהם הקימו את גונדור כאתר שינה *נגד* הנחיות המשטרה, ושהם שמים אנשים בלי נשק כדי שהם לפחות "יצעקו" אם הם רואים משהו (ציטוט מדויק). לא ראיתי מים לא ראיתי דברים לכסות כשהתרוצצתי לחפש מים לא ראיתי ולו מאסטר אחד, וככשאלתי אנשים, הם התחילו לצחוק, ואמרו שהמאסטרים לא באים לפה. נכון היו שלטים - כמו שנאמר שני דפי A4 שבלי עני נץ חבל לך על הזמן. אבא של חבר שלי התקשר למאסטרים לברר איך מגיעים ואף אחד לא ידע לענות לו. זה מה שאני ראיתי. אני לא מבאס את המארגנים. אני נותן ביקורת. ללארפ הבא אני אבוא בכיף, ואקווה כי הם למדו ממה שהיה בלארפ הזה - הם לא אנשים טיפשים, ואיני אומר שהם כאלה. הם פשוט לא חשבו על דברים לעומק. -פאניקוה

buga

New member
אבטחה? אנחנו מדברים על אותו הלארפ?

בלילה, אחד המאבטחים ישב לידנו במדורה למשך כמה דקות. הוא אמר שהם לא קבלו שום תדרוך מסודר, ושחסר נשק. בכל מחנה גונדור (יותר מ 200 איש) היו בדיוק שלושה מאבטחים. אני לא מבין איך אחרי כל ההצהרות על "אבטחה מסודרת" אפשר לנהוג בכזה חוסר אחריות. היה כאן מחדל אבטחתי. ואגב, ליד מחנה גונדור לא היו מים- המקור שאתה מדבר עליו נמצא ליד המחנה של המאסטרים.

raistlin majere

New member
מקור מים??

את מקור המים אני גיליתי בפוקס בבוקר יום שישי כשהלכתי עם אבא שלי לקחת את הציוד למכונית...... ומקור המים הזה הוא היה ממש ממש רחוק...... במקום ההרשמה של יום רביעי.. או למי שלא היה...... ברחבה הגדול הרבה לפני מחנה המסטרים..... זה 10-20 דקות הליכה ממחנה המסטרים........

תשובה

שלום. כל הקפטנים קיבלו תדרוך מסודר בנושאי אבטחה, והיו אמורים להעביר אותו הלאה לשומרים בקבוצותיהם. במידה ותוכל למסור את שמו של הקפטן של אותו המאבטח, אברר את העניין. לגבי כמות המאבטחים - אכן, הגיעו פחות נושאי נשק מכפי שהתחייבו. תערך הפקת לקחים מסודרת לקראת האירוע הבא. אסף.

barrow wight

New member
היי אסף

המאבטח המדובר הוא אני (אריאל שונמי), ואני גם הקפטן המחליף של קבוצת הbarrow wights {קבוצה המונה שני אנשים בדיוק!!! (אני ודודי)(איתמר היה חולה)}. כשהגענו למחנה גונדור אמרו לנו שתהיה בלילה שמירה, ושנצטרך להשתתף, וכמובן הסכמנו (אני דודי ואיתמר התנדבנו לעשות זאת עוד לפני תחילת הלאר"פ). עד שעה 2200 אני ודודי ישבנו, אכלנו, בנינו חושה (יצאה מדוגמת לאללה), וחיכינו, וחיכינו, וחיכינו, לריכוז מסודר של כל נושאי הנשק במחנה הלינה, לתידרוך מסודר של כולם לגבי אזור השמירה, להגדרת נקודת ריכוז נושאי נשק במקרה חירום, והכי חשוב, להגדרת מפקד אבטחה למשך הלילה, ולרשימת שמירה מסודרת, שתאפשר לכל אחד לדעת בדיוק מתי הוא שומר. חיכינו וכלום לא קרה, ובסביבות השעה 2100 הגיעה הבשורה כי מחמת מיעוט נושאי נשק את השמירה יבצעו "תצפיתנים" שחלקם לא חמושים, ןאז עדיין חיכינו לביצוע כל הדברים שרשמתי למעלה, ובשעה 2200 התחלנו להסתובב ולנסות לארגן את זה בעצמנו. גילינו שחלק מהקבוצות שומרות וחלק לא, אין מנגנון מסודר לוודא שכל הזמן יהיה "תצפיתן" ער במחנה, אין תידרוך, אין נקודת ריכוז, נושאי הנשק המועטים לא יודעים אחד על קיומו של השני, ואין מפקד מוגדר. היו שם חברה מצוינים שאמרו שהאנשים בוגרים, ואם מישהו ילך לישון, הוא ידאג להעיר מישהו במקומו, היו שם חברה שאמרו שהם עושים סיבובים מסביב למחנה מדי פעם, היה רצון, הייתה יכולת, לא היה ארגון!!!!! בשלב הזה, נמאס לנו (שעה 2400, לאחר נסיונות נואשים שלי לארגן רשימת שמירה, ולמצוא את נושאי הנשק במחנה, וכמה שיחות עקרות עם מישהו שאמור היה להיות ממונה על המחנה, אבל לא דיבר עברית, והתעניין יותר בהווי ובידור), הראתי לכל מי שרק רצה לראות, את מיקום החושה שלנו, מצאתי את מיקומם של עוד שני נושאי נשק, ואני ודודי נשארנו ערים לחילופין כל הלילה. ככה לא בונים מערך אבטחה נכון, זה נשמע כמו צבא, נכון זה מחייב ל"היות" מ"כ של האנשים (שתי תגובות ששמעתי במהלך נסיונותי לארגן אבטחה מסודרת), אבל רק ככה מרימים מערך אבטחה אפקטיבי, עם כל הרצון של כמה אנשים שניסו לשמור במחנה גונדור, השמירה שלהם, כמו גם השמירה של דודי ואנוכי, לא הייתה אפקטיבית! זהו, סיימתי לשפוך את מה שהיה לי על הלב, אני לא מחפש אשמים ולא רוצה ראשים, אבל חייבים ללמוד מזה לקח, הפעם זה נגמר בשלום, בפעם הבאה יכול להיות שיהיה מחיר דמים לכשל אבטחתי. לקחים (לדעתי האישית) 1. יחידת הבסיס לאבטחה צריכה להיות מחנה לינה שלם, ולא כל קבוצה שמאבטחת את עצמה (אפשר לחלק את המחנה לגזרות, ושכל קבוצה תאבטח גיזרה אחרת). 2. חייב יהיות ממונה אבטחה (שגם מוכן להתעסק עם זה), וכולם צריכים לדעת מי הוא. 3. צריך לבצע תידרוך מסודר לכל השומרים ("עליית משמר" בשפה צבאית). 4. צריך לקבוע רשימת שמירה מסודרת לפי זמנים ואנשים. 5. צריך לקבוע נקודת ריכוז למקרה חירום. בברכה אריאל שונמי

Ranger One

New member
בראוו!

אני הייתי אחד מהתצפיתנים הנ"ל ואני גאה בזה. נשארתי ער כל הלילה הזה בגשם שוטף מתחת למטריה. עשיתי סיבובים במאהל השינה של גונדבאג וריוונדייל. היה נחמד.

Ranger One

New member
כן :)

למעשה היית שליח של סארומן אבל התקשרו עליי מהבית ואמרו לי שאבא שלי אושפז ואני צריך לחזור... אז ארזתי את הדברים :(

תשובה

שלום אריאל. 1. כל הקפטנים קיבלו תדרוך על האבטחה. אם אתה החלפת את הקפטן שלך, ולא הגעת לפגישת הקפטנים במורדור בערב היום הראשון (פגישה עליה הודיעו באירוע הפתיחה, אליו הייתה חובת הגעה), הרי שגם בצד שלך היה כשל. 2. האבטחה עבדה בצורה היררכית, כלומר, הוראות מן המאסטרים הועברו לקפטנים, שהיו אמורים לרכז את האבטחה בקבוצות שלהם. על מנת לוודא שכל הקפטנים יקבלו את הוראות האבטחה, אני וישראל לוין אך נסענו בין המחנות השונים בלילה על מנת להעביר את ההוראות שנית. בסיורים שלנו (ונערכו שני סיורים כאלו בכל המחנות במהלך הלילה) מצאנו שומרים תמיד. 3. בתור מי שהייתה לו ראיה קצת כוללת יותר על האירוע (מכשיר קשר ומעבר רציף על הנושא בכל המחנות) אני יכול להגיד לך שהדברים לא היו נוראיים כפי שאתה כותב. הייתה לנו בעיה קשה ביותר של כוח אדם (היו אמורים להגיע 60-90 נושאי נשק, והגיעו רק 25, וחלק מאלו עזבו בלילה הראשון), ואני חייב לציין שיחסית לתנאים הללו, ולבלגן הלוגיסטי העצום, ההתמודדות הייתה הטובה ביותר שניתן היה לעשות בתנאי השטח. 4. הביקורת, יחד עם זאת, היא בהחלט במקום, ותערך הפקת לקחים וכתיבת נוהלים מסודרת לקראת הפעם הבאה. מן הצד שלי אני חייב לציין שלמדתי (בין השאר) שלא ניתן לסמוך על כל הקפטנים לדאוג לנושא האבטחה בקבוצותיהם, גם אם הם מתודרכים בנושא, וכי יש למנות אחראי אבטחה אזורי לכל אחד מן האזורים/קבוצות (רק לקח אחד, יש עוד רבים, ואני אגיד את שלי בפגישות הפקת הלקחים). 5. תודה על גילוי היוזמה המקומית. אסף.

barrow wight

New member
תגובה והצעה

1. צודק, הייתי צריך ללכת לפגישה, באותו זמן חשבתי שבגלל שקבוצתי מונה 1 שחקן, אין לי מה לעשות בפגישה הזו {(העדפתי לסדר אותו בשלשות :)}, יתוקן בפעם הבאה. 2. אם אתה רוצה ייעוץ בנוגע לאירגון אבטחה, אני מוכן לעזור, תתקשר אלי. 3. עוד בעיה שראיתי הייתה בעיית ההגעה לנקודת הרישום, וכן למחנות הלינה, כי הרבה אנשים "התברברו" בדרך, והמאסטרים היו צריכים לחפש אחריהם, אני מציע ללאר"פ הבא, למנות "שוטר תנועה" שיודע לנווט, שיצוייד ברכב שטח, מפה, והמון סבלנות, על מנת שיוביל קבוצות למקומן, יחפש אבודים, וידאג לשילוט ולתחזוקתו. למען האמת, אם אני אוכל להגיע ללאר"פ הבא, אני אתנדב למלא את התפקיד הזה בעצמי. 3. שתהיה פגישת הפקת לקחים מוצלחת. בברכה אריאל

Toyvo

New member
אריאל, שלום

אתה בטח זוכר אותי:) רבנו חצי מאותה לילה בנושא האבטחה ובבוקר באתם לבקר אותנו כשקיפלנו את המחנה (גונדור). שאלה לי אליך:) האם יש דרך להשיג אותך טלפונית? יבנתי שאתה לא מרבה להשתתף בלארפים ובמקרה ונרצה לארגן משהו דומה בזמן הקרוב יהיה לנו מאוד חבל אם בגלל שטוט הזאת לא נצליח לדבר איתך בנושא הזה:)

למעלה