גם אני הייתי בפינוי- הצד השני

תגובה

רגע - אז למי אתה אמור לסלוח אם לא לאלו שפגעו בך? לסלוח או לאהוב אדם שלא עשה לך כל רע, זה טבעי.. ממך נדרש לעשות מעבר לכך, כשם שנדרש ממני. כי גם אני נפגעתי - ואני מנסה לסלוח. אני לא מסכימה עם הסיסמא של "לא נשכח ולא נסלח" - כי אני בחיים לא אשכח, אך אסלח, ודאי שאסלח - אנחנו אחים! אתה פגעת, ונפגעת - בין אם רצית בכך, ובין אם לא. אני סולחת לך, תסלח גם אתה להם, לנו. שבוע טוב, שנה טובה וחג שמח!

מה רצית שיעשה?

יסרב פקודה חוקית רק כי היא לא מתאימה לך? את כנראה לא מבינה, הרבה חיילים וביניהם גם רועי, שלא רואים אתכם כאחים שלהם. ובשבילו אני גם אומר, הוא לא ביקש את סליחתך ולא צריך אותה.

One Echoe

New member
אתם טועים, שניכם.

אתם צריכים לסלוח, אנחנו אחים. אל תצפו לסליחה אם אתם לא תסלחו.

אבל אנחנו לא ביקשנו סליחה

באמת שאין לנו על מה. איך אתה יכול לכתוב לי פה בלב שלם, שמתנחל שגידף והכה הוא אחי?

תגובה

אחי - (מותר לי לקרוא לך כך, כי אני לא מתנחלת, ולא גידפתי והיכתי?) יש לך על מה לבקש סליחה. כי גם אם אתה בדיעה שהתכנית הייתה חיונית ונכונה - לתוכנית הזו היו קורבנות - והקורבנות העיקריים שלה - באופן ישיר, היו המתנחלים שגרו שם. אני לא חושבת שיש צורך שאסביר לך עד כמה הפגיעה בהם הייתה חמורה. אז אתה, כזה שלקחת חלק בביצוע התכנית חייב להם סליחה על כך.. חשבון מתמטי פשוט. זו לא הייתה באשמתך, אמת. גם לך חייבים סליחה, אמת. אך זה לא פוגע בעובדה שציינתי. ואכן, בלב שלם אפשר לכתוב שמתנחל שגידף והיכה הוא אחיך, כשם שאפשר בלב שלם לכתוב שחייל שגירש יהודים מביתם הוא אחי. וסליחה שאני משתמשת במילה "גירש", מסתבר שיש לפני דרך ארוכה עד שאסלח לחלוטין. אבל אני משתדלת. לילה טוב!

תגובה.

כשהמנקה מנקה את הרצפה - אתה אומר לה "תודה"? זו העבודה שלה. המשפט שאתה כתבת היה מתאים אם הייתי תוקפת אותו על כך שלא סירב פקודה. לא עשיתי את זה, אלא אמרתי שמאחר ועשה את שעשה, יש לו חובה מוסרית כלשהיא כלפי הנפגעים ממעשיו. לילה טוב.

כן אני אומר לה תודה

חוץ מזה אף אחד לא ביקש מכם לומר תודה, אבל בין זה לבין לתקוף אותם יש הבדל גדול. אין לו שום חובה למתנחלים, אם כבר מוסריות להם יש חובה אליו ואל שאר החיילים הגיבורים.

רק שאלה אחת, אם אפשר

את תמכת במה שעשו לנו המתנחלים?, אם כן, זה לא פחות גרוע מהמעשה עצמו. אני לא חייב לסליחה למפונים, כשם שאני לא חייב סליחה לערבי שביתו נהרס.

אפשר, כמובן..

משתמע מדבריי שאני תומכת בכך? לא, אני אפילו מתנגדת לכך, למרות שאני מבינה אותם בהחלט. מבינה, אך לא מסכימה. יחד עם זאת, אני גם לא מסכימה עם השוטרים והחיילים שהיו אלימים, גם אותם אני מנסה להבין, אגב. קשה לי לומר לך למה אתה חייב להם סליחה, קשה לי להטיח האשמות בפניך - ואני לא אעשה זאת. תחשוב על זה קצת, מנקודת מבט אובייקטיבית. לילה טוב.

אחרי מה שהם לי ולחברים יקרים שלי

אין באפשרותי להסתכל עליהם מנקודת מבט אובייקטיבית.

בעיה.

בעיה של ילדים קטנים בדרך כלל. כפי שאמרתי לך כבר - טבעי לסלוח ולאהוב אדם שלא עשה לך מאומה, אבל זו גם לא חכמה גדולה. לילה טוב!

One Echoe

New member
די כבר נדב.

א'-די לדבר בשמו, מה אתה הבייביסיטר שלו? ב'-די לזלזל פה באנשים.

אם הוא לא מתנגד, מה זה עניינך בדיוק

? אם איך שתקפת אותו בהודעה הקודמת, אל תתיימר ללמד אותי עכשיו על חוסר זלזול.

למעלה