לא נשמע כמו פרק מעניין במיוחד.10X09 Company of Thieves
הברית הלושיאנית המעצבנת חוטפים את אודיסיאה (הספינת חלל הראשית שלנו עכשיו) כאשר קרטר עליה, וגם הורגים את הקפטן שלה.
מיטשל מתחזה לסגן שלו ומצליחים לחלץ אותה ואת שאר הצוות.
בכלל כל הקטע של הברית הלושיאנית שהוכנס נראה לי בעונה 9 זכור לי כמרגיש מוזר. כי כאילו יש אויב ענקי של האוריי. ואז יחד עם זה יש את המאפיה של החלל.
למרות שזה תמיד ככה. ספיידרמן למשל יכול רגע אחד להלחם בשודד בנקים מיומן ורגע אחר כך להלחם בת'אנוס.
זכור לי כפרק כפול מרשים עם הרבה בלאגנים.10X10-10X11 The Quest
אכן חתיכת קווסט.
בחיפושים אחרי הנשק (AKA הגביע הקדוש) של מרלין (עכשיו אני כבר בטוחה שזה מרלין) מגיעים לפלנטה שהצליחו להבין מכל הרמשים שזה שם, ואיזה זקן שם מוביל אותם באמצעות מפה, דרך מבוך של סטיית זמן (שמחפשים קודמים נתקעו בו בשדה שבו הזמן זז לאט מאוד), ועוד כל מיני חידות ובדרך מוצאים גם את בעל האידיוט ומגלים שהזקן הוא בכלל אדריה (הקדושה של האוריי, הבת של ואלה) שהתחזתה כדי להביא לשם את דניאל, כי היא יודעת שמרלין שם הגנות על הנשק מפני האוריי ולכן רק דניאל (שהיה "מעולה" כזכור) יוכל לקחת אותו, ומערה עם דרקון וכולי, כמובן פותרים הכל ומוצאים לא את הנשק עצמו... אלא את מרלין עצמו מוקפא בקרח!
ואז מפשירים אותו כדי שהוא יבנה מחדש את הנשק, אבל הוא זקן מידי ואין לו כוח,
אז במקום זה הוא מעביר לפני מותו את הידע והזכרונות שלו לדניאל, ודניאל מתחיל לבנות את זה אבל לא מצליח לסיים לפני שאדריה תופסת וחוטפת אותו.
אז עכשיו הוא שוב נעדר בפרק הבא.
וכל הכבוד שאת כבר בטוחה שמדובר במרלין (אני מניח שעזר שהוא הפך ממש לדמות חיה בסדרה).
*אגב, את יודעת מי שיחק את מרלין? זה האבא מהסרט נשים קטנות מ1994
עצוב מאוד שאין דניאל. מה קרה לשחקן שהוא חסר מכל כך הרבה פרקים בעונה הזאת?10X12 Line in the Sand
בלי דניאל, אבל דווקא פרק טוב.
אז יש פלנטה עם כפר של אנשים טובים ותמימים שכמובן האוריי מאיימים להרוג אם הם לא יאמינו בהם והם לא רוצים להכנע.
אז יש את המכשיר של מרלין מלפני כמה פרקים שהעביר כמה מהם למימד אחר בטעות ועכשיו קרטר הצליחה לשלוט בה ככה שיעביר לזמן מה כל דבר שרוצים, אבל עוד לא ניסו אותו באמת, ורוצים לנסות בעזרתו להציל את הכפר הזה ממתקפת האוריי.
אבל בזמן אמת זה לא עובד חלק וגם אחד מחיילי האוריי יורה בקרטר בזמן שהיא עובדת על זה.
אז קרטר (שבמצב קשה) ומיטשל מצליחים בהתחלה להסתיר רק את עצמם ואת המכשיר.
והמפקד של צבא האוריי שם הוא תומלין, שהוא היה הבעל של ואלה כשהיא היתה תקועה בכפר של האוריי ועכשיו הוא מאמין נאמן שלהם.
והוא מורה להרוג של המון אנשים מסכנים, ואוסר את ואלה, ואחרי הרבה נסיונות לדבר על ליבו שמה שהם עושים זה רע, היא בסוף מצליחה קצת להגיע אליו ולגרום לו לראות לפחות שמשהו דפוק בהתנהגות של הפריור והפקודות שלו להרוג אפילו אנשים שנכנעו בגלל ש-SG1 לא מסגירים את עצמם (הם לא יכולים לתת למכשיר של מרלין ליפול לידי האוריי).
אז הוא לפחות משחרר אותה, למרות שאינו מצליח למנוע את הפצצת הכפר מחללית האוריי.
אבל כמובן שקרטר ומיטשל הצליחו לגרום למכשיר "להסתיר" במימד אחר את כל הכפר בדיוק בזמן של ההפצצה ככה שמי שנשאר שם בסוף לפחות כן ניצל.
אני לא ממש זוכר שום דבר מהפרק, אבל הוא נשמע באמת מעניין.