התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

broomhilda

New member
מעולה! אז שתיהן נשמעות טובות :)

תודה על החוות דעת.
יכול להיות שמצאתי כלוב בד שיחדיו הוא לא יעבור את ה-8 קילו.
מחזיקה אצבעות שילך טוב!

optometrykid

New member
חניה ליד שגרירות ארה"ב ירושלים רחוב דוד פלוסר

שלום,

האם יש חנייה ליד השגרירות? ואם כן אז היכן? האם עולה כסף?
ראיתי בגוגל מפות שברחוב קורץ (ליד השגרירות) יש חניה באפור.
מישהו יכול לאמת את זה?
.תודה

tair1986

New member
החניה בשגרירות חינם, או לפחות הייתה חינם בינואר השנה

הייתי בינואר כשזה עדיין היה קונסוליה אז אני לא יודע אם השתנה משהו, אבל החניה היתה חינם, פונים ימינה בכיכר, עוברים בידוק בטחוני קצר, והחניה היא למעלה.

GCholder

New member
חנייה חינם

החנייה שם חינם. עוברים בידוק מקיף של הרכב טיולים למעלה לחנייה.

inverminx

New member
Blanket L approval

היי.
התחלתי תהליך רילוקיישן והחברה מבקשת ממני מסמכים כמו העתק של מסמכי השכלה, תיאור תפקיד בארץ ובאיזו שגרירות אני מתכנן להוציא את הויזה (בטח הם צריכים להכין מסמך עבורם או משהו..) בשביל להוציא לי L1A או L1B

1. איזה מסמכי לימודים צריך להציג? יש לי תואר ראשון בהנדסת חשמל, אז מן הסתם בטח צריך תעודה. אני חושב שעל התעודה כתוב בעברית ובאנגלית. זה מספיק טוב או שצריך משהו אחר ?
צריך להביא משהו מעבר לתואר? כמו תעודת בגרות (אלוהים ישמור) או משהו כזה?

2. מה זה אומר Blanket L Approval ? לפי מה שהבנתי זה תהליך יותר מזורז ומתאפשר לחברות מבוססות ולא סטראטאפים קטנים שמעולם לא העבירו עובד לארהב. איזה תנאים צריכים להתקיים בשביל שאוכל לעבור בתהליך הזה ? (עבור L1A או L1B)

3. כדאי בכלל לעבור בתהליך כזה מזורז ? לא נראה לי שאני מתכנן לעבור כלכך מהר, צריך להתאפס על החיים שלי קודם, זה בטח לוקח מלא זמן... האם השעון של הויזה מתקתק ברגע שמקבלים את החותמת בדרכון, או ברגע שנוחתים ?

תודה

liviur

New member
התנהלות קצת מוזרה אבל יאללה

ההחלטה אם להגיש L1A או B עבורך אמורה להיות לפי התפקיד שלך ובהתייעצות עם עורכי דין.
&nbsp
1. אתה מנהל בכיר או בעל תפקיד בכיר בחברה (לא ראש צוות) או איש טכני / ראש צוות?
בגדול ההבדל הגדול בין ה2 הוא תלוי בתפקיד:
במקרה של A מדובר במנהל בכיר בחברה שמנהל הרבה אנשים / תחום / מחזיק בתפקיד ניהולי בכיר בחברה.
במקרה של B מדובר במומחה טכני לענייני החברה.
אלו שתי הגדרות מאוד שונות.
כל התיק , איזה מסמכים להביא וכו - זה הנחיות שצריך לקבל אחרי שהמשרד עורכי דין שמלווה את הנושא עושה איזה הערכה על פי הגדרות התפקיד (הנוכחי והבא שלך).
&nbsp
התעודה לדוגמא היא חלק קטן , אבל במקרא שלי (B) הצגנו גם הכשרות , כנסים , הדרכות , חומרים פנימיים שהכנתי לחברה כמו Training material למפתחים חדשים , ראיונות ומאמצי גיוס שערכתי , Code review , התכתבויות פנימיות עם מנהלים בכירים וחיצוניות עם לקוחות וכו.
&nbsp
את התואר אגב - מסרתי עותק באנגלית (אפשר לפנות לאוניברסיטה / מכללה ולקבל).
הנקודה היא ההוכחה שאתה מומחה לעניינים הטכנים של החברה ויכול לסייע לתחרותיות שלה בסניף האמריקאי.
לאף אחד לא אכפת מהציון בתנך בבגרות כן ? :)
&nbsp
2. L1 blanket זה אישור שניתן לחברות עם סניף אמריקאי שיש להן לפחות אחד מהקריטריונים הבאים:
1. מעל 1000 עובדים בארה״ב
2. לפחות 10 L1 שאושרו ב12 חודשים הקודמים
3. מחירות מצטברות של 20+ מליון דולר
בנוסף לזה - לפחות שנה קיימת בארה״ב ו3 משרדים.
במקרה הזה - ההגשה של המסמכים שלך היא יותר פשוטה והבדיקה יותר טריוויאלית.
&nbsp
עדיין - הדבר האמיתי שמקצר תהליכים זה Premium processing - שאז לא משנה מה - הUSCIS צריך להחזיר תשובה תוך 15 ימים קלנדרים (או להחזיר את הכסף - אני לא שמעתי עדיין על זה - אלא רק על תשובות מהירות).
&nbsp
סה״כ - עם מסמכים מוכנים ותיק מוכן (דבר לא טריוויאלי - במיוחד בהגשות ראשונות) - אין הבדל משמעותי באורך התהליך - בחברה שלי ראיתי ויזות מונפקות (L1 בלי Blanket) תוך חודש וחצי - חודשיים וזה מה שראיתי גם אצל חבר שעובד בCorporate ענק עם L1 Blanket - בתנאי שיש את כל החומרים והתיק מוגש כראוי עם פרימיום פרוססינג
&nbsp
להכין את התיק עם כל המסמכים אבל יכול לקחת בקלות שבועות - אולי אפילו יותר אם זה משרד חדש.
&nbsp
3. השעון מתקתק מהרגע שיש חותמת בדרכון (ולפני זה אישור של הUSCIS).
&nbsp
אותי היתה קצת מדאיגה החוסר הכוונה הזו.
יש הצעה קונקרטית או ש״גישושים״?

inverminx

New member
ואו. תודה

תודה על התגובה המפורטת והמקצועית! יש פה לא מעט משקיענים בפורום.
&nbsp
לגבי הזירוז, זה לא ממש מעניין אותי, אני לא ממהר לשום מקום סה"כ רציתי לקבל הצעה.. אני מניח שלוקח לפחות חצי שנה להתקפל מהארץ, אז לא רואה מה הלחץ.. - העניין היא שהיא הציגה לי כאילו היא צריכה לבדוק בהתאם למסמכים שאני שולח לך אם אני מתאים לבלנקט, ואתה אומר כאן שזה בכלל תנאים שהחברה צריכה לעמוד בה. אגב לפי מה שהבנתי ממנה - היא אמרה שהתהליך אכן מהיר יותר, אבל גם זול יותר לחברה וזה כנראה הסיבה העקרית שהם רוצים את זה.
&nbsp
אני לא יודע אם אני מנהל בכיר, ניהלתי ישירות 2 ראשי צוותים , סה"כ 7 מהנדסים שהיו מתחתי. מעלי (בארץ) היה רק מנהל הסייט, שאר השרשרת המשיכה בחו"ל,
העניין הוא שאת כל הצוות שלי שלחו הביתה לפני כמה חודשים.. אז החליפו לי את הטייטל, והג'וב דסקריפשן שם מזעזע. ביקשתי שיעדכנו את זה לפני שמגישים לעורך דין. ביקשתי גם מהמנהל שלי שיחזיר לי לאחר כבוד את הטייטל הניהולי שלי, למרות שאני כבר לא מנהל אף אחד, כי לך תדע אולי תהיה לזה משמעות...
הHR האמריקאית כבר רמזה לי שיתכן ואני יותר מתאים לL1B
&nbsp
חייב לשאול משהו - זה טבעי שהם כבר מתייעצים עם עורכי דין, מבקשים שאשלח תעודות ועניינים לפני שבכלל קיבלתי הצעה ואני יודע מה התנאים הנלווים ? יש מצב שהם כבר משקיעים כסף בתהליך מבלי שהחלטתי אם זה בכלל מתאים לי ?
&nbsp
אתה פוגע ממש בול בעניין חוסר ההכוונה. אני מניח שהסיבה לכך נעוצה שאני הראשון (במידה ואלך על זה) שיעשה רילוקיישן מהארץ בחברה. שאר האנשים שעשו את זה, עשו מסניפים ממדינות אחרות בעולם. ככה שלפחות בארץ, אין אף אחד שיכול לעזור לי ולהגיד לי איך הדברים עובדים. אין לי מושג לכמה זמן (אם מוגבל בזמן) אין לי מושג אם אני ממשיך לקבל שכר בשקלים ודואגים לי שם לדירה, גנים וכל זה, ואז אחרי שנה אני מחליט אם בא לי להמשיך או לחזור לארץ.
&nbsp
אם מעניין אותך תקרא שרשור שפתחתי לפני כמה ימים, שם פירטתי קצת יותר. התהליך באמת הזוי וכולו כרגע מבוסס על "אנחנו רוצים אותך בחברה, אל תעזוב, בוא קח תפקיד בחול, תוכל גם לבחור פחות או יותר איפה בא לך לגור" הכל ורוד חוץ מהצעה שעדיין לא קיבלתי. אני אפילו לא יודע מה יהיה הטייטל שלי שם.. מחר צריכה להיות לי שיחה עם מי שאני עתיד לעבוד איתו,, אולי אדע יותר פרטים.
&nbsp
ושוב - תודה!

liviur

New member
נשמעת התנהלות לא רצינית

תהליך של הגשה דרך Blanket אם יש הוא סטנדרטי ופשוט משמעותית מאשר Individual - אני לא מודע לשום הבדל בעלות הכספית - מעבר להרבה עבודה של העורכי דין עצמם.
ההבדל היחידי הוא Premium processing או לא - שזה הבדל של 1000 ומשהו דולר (והוא רוב העלות של התהליך - השאר מסתכם בכמה מאות) מבחינת מול ממשלת ארה״ב.
מול העורכי דין - אם יש בלאנקט - הכמות מסמכים שלך ושל החברה קטנה עשרות מונים אז זה באמת זול יותר.
&nbsp
אם הם בודקים בכלל התכנות - קורות חיים + תיאור משרה רציני ומעמיק - אמור לתת להם את הכיוון - לא נכנסים פה לאיזה משהו בעלות רצינית.
&nbsp
בכ״א - כל התהליך מהרגע שמתניעים מבערים - אם רציניים - זה בערך חודשיים שלושה אם הכל חלק.
מן הסתם הייתי מצפה לראות תנאים במקומך לפני שמתחילים להזיז באמת דברים.
&nbsp
עכשיו שאני מקשר לפוסט הקודם - כל ההתנהלות הזויה למדי.
&nbsp

inverminx

New member
צודק

הכוונה שלי אכן היתה עלות נמוכה יותר מול עורכי דין, לא עלויות של אגרות וכדומה..
אגב שלחתי לה את התעודה שמקבלים בסוף התואר, היה לי עותק באנגלית. והיא ענתה:
&nbsp
Thank you for the information. The immigration has stated that they will need a copy of your course transcripts (listing of courses you completed in support of your degree) as well to get the credential evaluation completed.
&nbsp
מה זה הקרדנשיאל הזה ? זה אישור זכאות לתואר? אבל שלחתי את התואר.. לא מבין
לא נראה לי שיש לי רשימת קורסים באנגלית. איך אמורים לתרגם להם ? עם עורך דין?

guy56782

New member
שלח בעברית

נראה שהם באמת עובדים כבר עם עורכי דין...
ה credential evaluation זו חברה שחותמת להם שההשכלה שלך שקולה לתואר מסוג X באמריקה. סביר להניח שהם יוכלו להעביר את זה לתרגום (עוה״ד שמטפלים בנו קיבלו מסמכים בעברית).

זאת באמת התנהלות הזויה...

liviur

New member
תפנה למוסד שנתן לך את התואר

תבקש מהם בדיוק מה שהיא ביקשה ממך - רשימת קורסים וציונים ואישור זכאות לתואר.
זה מסמך סטנדרטי לגמרי שהם מנפיקים.
זה יותר זול ומדויק (ורשמי) מלהעביר את זה לתרגום.
נקרא לפחות מהבין תחומי Transcripts of grades\

עלה כמדומני כמה עשרות שקלים בודדים והגיע חתום (ובמייל) עם הסבר שלם גם לתרגום שיטת הציונים לאמריקאית , פירוט של השעות האקדמאיות לפי נקודות קורס וכו.

Fellowship

New member
Transcript ואימות

בנוגע ל Transcript, פנה למוסד הלימודים שלך, הוא יספק לך את המסמך באנגלית,
העלות נמוכה (באוניברסיטת ת"א זה עלה 50 ש"ח).

בנוגע ל Evaluation, להבנתי אתה צריך להעביר את התעודה + ה Transcript (באנגלית) לחברה שתאמת את התואר,
ותנפיק מסמך אימות המציין את התואר האמריקאי המקביל.
אני לא חושב שזה אישור זכאות לתואר, לאור המילה Evaluation.

לאחרונה הייתי צריך לבצע Evaluation, פניתי לכמה עשרות חברות בארה"ב (במייל, במקביל),
אין אחידות בדרישות, חלק מהחברות דורשות שמסמכי התואר יגיע אליהם ישירות מהאוניברסיטה,
חלק מוכנים לקבל את זה דרכך, בתנאי שזה נשלח אליך מהאוניברסיטה ויש עדות שהמעטפה לא נפתחה,
חלק מוכנים לקבל ממך מסמכי מקור, חלק מסרבים לקבל מקור ומבקשים לקבל ממך העתקים,
חלק מוכנים לקבל צילומים במייל וזה הכל.

כדאי כמובן לבחור בחברה עם הכי פחות דרישות,
אבל הכי חשוב וקריטי זה לוודא מראש שהחברה הזו מקובלת על המעסיק.

אם זה עוזר, אנחנו עבדנו עם החברה הזו, שהסתפקה בחומר במייל: http://www.evaluationservice.net/
שהיא רשומה כחברה בארגון הזה: http://www.naces.org/
שזו היתה דרישת המעסיק.

guy56782

New member
אני מניח שהעו״ד יעשו את זה בשבילו

ככה היה אצלנו... הם כבר עובדים עם איזשהיא חברה

KallaGLP

New member
בתהליך הוויזה שלו הוא אמור לשלוח את התעודות ורישומי הציונים

ועורכי הדין אמורים לטפל בכל היתר. אין לו כל צורך לחפש חברות שיעשו זאת.

למעלה