התנהלות קצת מוזרה אבל יאללה
ההחלטה אם להגיש L1A או B עבורך אמורה להיות לפי התפקיד שלך ובהתייעצות עם עורכי דין.

1. אתה מנהל בכיר או בעל תפקיד בכיר בחברה (לא ראש צוות) או איש טכני / ראש צוות?
בגדול ההבדל הגדול בין ה2 הוא תלוי בתפקיד:
במקרה של A מדובר במנהל בכיר בחברה שמנהל הרבה אנשים / תחום / מחזיק בתפקיד ניהולי בכיר בחברה.
במקרה של B מדובר במומחה טכני לענייני החברה.
אלו שתי הגדרות מאוד שונות.
כל התיק , איזה מסמכים להביא וכו - זה הנחיות שצריך לקבל אחרי שהמשרד עורכי דין שמלווה את הנושא עושה איזה הערכה על פי הגדרות התפקיד (הנוכחי והבא שלך).

התעודה לדוגמא היא חלק קטן , אבל במקרא שלי (B) הצגנו גם הכשרות , כנסים , הדרכות , חומרים פנימיים שהכנתי לחברה כמו Training material למפתחים חדשים , ראיונות ומאמצי גיוס שערכתי , Code review , התכתבויות פנימיות עם מנהלים בכירים וחיצוניות עם לקוחות וכו.

את התואר אגב - מסרתי עותק באנגלית (אפשר לפנות לאוניברסיטה / מכללה ולקבל).
הנקודה היא ההוכחה שאתה מומחה לעניינים הטכנים של החברה ויכול לסייע לתחרותיות שלה בסניף האמריקאי.
לאף אחד לא אכפת מהציון בתנך בבגרות כן ?

2. L1 blanket זה אישור שניתן לחברות עם סניף אמריקאי שיש להן לפחות אחד מהקריטריונים הבאים:
1. מעל 1000 עובדים בארה״ב
2. לפחות 10 L1 שאושרו ב12 חודשים הקודמים
3. מחירות מצטברות של 20+ מליון דולר
בנוסף לזה - לפחות שנה קיימת בארה״ב ו3 משרדים.
במקרה הזה - ההגשה של המסמכים שלך היא יותר פשוטה והבדיקה יותר טריוויאלית.

עדיין - הדבר האמיתי שמקצר תהליכים זה Premium processing - שאז לא משנה מה - הUSCIS צריך להחזיר תשובה תוך 15 ימים קלנדרים (או להחזיר את הכסף - אני לא שמעתי עדיין על זה - אלא רק על תשובות מהירות).

סה״כ - עם מסמכים מוכנים ותיק מוכן (דבר לא טריוויאלי - במיוחד בהגשות ראשונות) - אין הבדל משמעותי באורך התהליך - בחברה שלי ראיתי ויזות מונפקות (L1 בלי Blanket) תוך חודש וחצי - חודשיים וזה מה שראיתי גם אצל חבר שעובד בCorporate ענק עם L1 Blanket - בתנאי שיש את כל החומרים והתיק מוגש כראוי עם פרימיום פרוססינג

להכין את התיק עם כל המסמכים אבל יכול לקחת בקלות שבועות - אולי אפילו יותר אם זה משרד חדש.

3. השעון מתקתק מהרגע שיש חותמת בדרכון (ולפני זה אישור של הUSCIS).

אותי היתה קצת מדאיגה החוסר הכוונה הזו.
יש הצעה קונקרטית או ש״גישושים״?