איך אמר אברהם..
אפשר לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן, ועל כל האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לעבוד על כל האנשים כל הזמן.

לגבי שכר מהארץ, ההתרשמות שלי היתה מחבר שעשה רילוקיישן ובשנה הראשונה היה שייך עדיין לישראל וקיבל משכורת מישראל, ובארהב הוא פשוט לא שילם שקל על כלום למשך שנה שלמה (אפילו השלימו לו את המשכורת של אישתו שהלכה לאיבוד בעקבות המעבר). אחרי שנה היה עליו להחליט אם הוא חוזר לארץ או מתפטר ועובר לשם בקביעות בלי הסיוע. (ברור לי שאין הרבה חברות שנותנות תנאי זהב כאלה, אבל הוא עילוי בתחומו, ואם כבר רילוקיישן, אז בחברה שבה הוא עובד..) .

בכל מקרה כבר הבנתי שזה לא עובד ככה אצלינו - והסבירו לי שכל עוד אני בארץ השכר יהיה מהארץ - וברגע שאעבור אקבל שכר מקומי (קאלה הסבירה לי שבשביל לקבל ויזה אני אמור לדעת מה הוא ולחתום על חוזה)

הבסיס שלי לצורך העניין גבוה ב50 אחוז מהמספר שציינת, ועליו יש עוד בונוסים ועניינים. למיטב הבנתי זה אמור להביא אותי לאזור ה$200K אם פשוט לוקחים את עלות המעביד ומתרגמים לי אותה לדולרים (ז"א דוחפים לי פנימה את הקרן השתלמות, פיצויים, פנסיה).
אני מכיר בארץ טוב מאד את השוק, אבל בארה"ב אין לי מושג ירוק אם ביחס לאנשים בתפקידים שלי זה נחשב משכורת טובה? בינונית? רעה?
גם אם אני אקבל 200K אני עדיין לא חושב שאני אעשה את המעבר בלי שתהיה לי הצעה או לפחות אופק ברור לגבי בת הזוג שלי, שמכניסה היום 20% פחות ממני, גם היום בארץ, אני לא חושב שאני יכול להסתדר עם משכורת אחת, אז למה שזה יקרה במקום אחר ?