התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

Fellowship

New member
אז מדוע ביקשו ממנו גם את ה Evaluation?

לא ממש ביקשו, אבל אמרו שיצטרכו זאת, בנשימה אחת עם ה Transcript (שאותו ברור מדוע צריך).
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

KallaGLP

New member
מזה שהנ"ל טרם קיבל הצעה מסודרת וכבר עובדים לו על הוויזה,

ברור שהכל אצלם עובד הפוך ולא נראה שהם מבינים מהחיים שלהם.
לא ככה זה אמור להתנהל בחברה מסודרת, ואת זה יודע כל מי שעבר תהליך של קבלת הצעת עבודה לרילוקיישן והוצאת ויזה. ולו אני השואל, הייתי אתמול פונה לנציגי החברה, קוראת להם לסדר ודורשת לעבוד בצורה רצינית ולקבל קודם כל הצעת עבודה, ולא הייתי מסכימה לשתף פעולה עם הפארסה הזאת. הם כנראה כל כך משוכנעים שהוא יעבור בכל תנאי שאפילו לא טורחים לקבל את הסכמתו המפורשת על התנאים שרוצים להציע לו, והגיע הזמן לנער אותם קצת, אחרת זה יהיה איתות בשבילם שהם יכולים להמשיך לזלזל, כולל בהצעת השכר שלהם.

Alon546

New member
בדיוק! מה זה השטויות האלו?

יש כאן לא מעט אנשים בפורום שעברו על ויזה L1 (כולל אנוכי), ולא היו צריכים להתמודד עם השטויות האלו.
זו לא התנהלות של חברה רצינית, או של פירמת עו"ד רצינית. ואם בשלב כל כך ראשוני זה נראה כל כך רע - הייתי מציע להתרחק, כי נראה שהם לא ממש יודעים מה הם עושים.

קח בחשבון שאתה כבר לא רווק שיכול לקחת את הצ'אנס הזה בבחינת "מה שיהיה יהיה". אתה עם בת זוג שעושה כאן הקרבה משל עצמה, וכמובן ילדים. תחשוב אם אתה באמת רוצה להכניס ראש בריא למיטה שנשמעת מאוד, מאוד חולה..

inverminx

New member
מקווה שזה לא כך..

סה"כ כל מה שאתה אומר מאד נכון, המטרה שלי היא לנסות ולמזער עד כמה שאפשר את הסיכונים שאני אקח.
ה-HR אמרה לי אתמול שהיא עשתה את התהליך הזה כבר 100 פעמים והיא מאד מנוסה בו. שוחחנו ארוכות בצאט והיא עשתה רושם שהיא מאד משופשפת בעניין. את הסיבה מדוע לא קיבלתי עדיין הצעה מהם פירטתי בתגובה אחרת - בגדול זה בגלל שזה אופציונלי מבחינתם. כלומר יוציאו לי ויזה (אין לי מושג כמה זה עולה..) המעבר שלי לא מוגבל בזמן התחלה ולא בזמן סיום, אם בכלל אחליט לעבור. נותנים לי את האופציה כי אני ביקשתי. אבל מבחינתם אני יכול להמשיך ולעשות את התפקיד מהארץ עם קצת יותר נסיעות.
למה הם בכלל מסיכימים לכזה דבר ולמה זה נשמע כלכך מוזר? כי היתה לי פגישה עם הCTO של החברה (הוא לא קשור לקבוצה בארצות הברית) והוא רוצה לשמר אותי ומבין שהתהליך רגיש ואם לא אמצא עבודה עבור אישתי יתכן והמעבר לא יצא לפועל בגלל סיבות כלכליות.

inverminx

New member
זה טיפה שונה

גם אני חשבתי שעוברים הפוך - אבל סה"כ זו חברה שאני עובד בה כבר כמה שנים, אז זה לא שמחזיקים אותי קצר, את האופציה לעבור לארצות הברית אני ביקשתי, מבחינתם הם מוכנים שאני אעבור ליחידה של ארצות הברית, אבל אשאר לעבוד מישראל עם טיסות פה ושם.
אני מתייחס לויזה שמוציאים לי בתור צ'ופר שנותנים לי - אני לא חייב להשתמש בה, ואני יכול להחליט לבד מתי ואם בא לי לעבור. ברגע שאני אחליט שאני רוצה לעבור אני מניח שאדע את המספרים, כולל חבילות שנותנים בשביל לסייע בתהליך וכל זה.. סה"כ זה נראה לי סידור לא רע - נותן לנו זמן לחפש עבודה גם לאישתי מהחברה שלה, כי אחרת אני מפחד שאנחנו נתרסק כלכלית עם 3 ילדים, 2 משכנתאות בארץ ומה לא ..

KallaGLP

New member
זה בכלל לא משנה. כדי להתחיל לעבוד על הוויזה צריך

הצעת שכר חתומה עם הגדרת תפקיד ברורה, אחרת למיטב הבנתי אף אחד במחלקת ההגירה לא יסתכל על הבקשה. למיטב ידיעתי, אי אפשר להוציא קודם ויזה, ואז לראות האם ואילו תנאים תהיה מוכן לעבור. לפחות מעולם לא שמעתי שזה עובד ככה. מחלקת ההגירה צריכה לראות הוכחות מדוע צריכים אותך בסניף בארה"ב, ועד כמה אתה באמת חיוני שם, ולא ניתן לעשות זאת בלי הסכם עבודה מסודר.
מעבר לזה, אם מתרגמים את השכר שלך משקלים לדולרים, הסכום יוצא הרבה יותר נמוך ממה שדיברת עליו בהתחלה. בתור אחד שלא רוצה לרדת ברמת החיים ואולי אפילו לעלות - לא נראה לי שהחלום הזה ריאלי בתנאים האלה. מה שפועל לרעתך זה גם העובדה שמבחינת החברה אין שום צורך ברילוקיישן הזה ולכן אין לה שום עניין לבוא לקראתך מבחינת תנאים, וזה יהיה נכון לכל אורך הדרך, כולל קידום עתידי, בקשת גרין קארד וכו', וכל עוד אתה על ויזת L תהיה תלוי לחלוטין בחברה ולא תוכל לעבוד בשום מקום אחר בארה"ב. בקיצור, תהיה בכיס שלהם. לא כל כך ברור לי מה היתרון בכל הסיפור הזה לעומת מה שמציעים לך כיום בישראל, אבל זה כמובן עניינך.

inverminx

New member
זה נשמע הגיוני. אני אשאל

אולי המנהל אמר מה שאמר לגבי השכר כנראה לא מכיר את הפרטים האלה, אבל הHR בטוח תדע.
המשכורות בארהב זה ברוטו בלי שום סוציאלי נכון? כמו שכר של פרילנס בישראל?
אם כן כמה אמורים להוסיף לברוטו של שכיר בשביל להבין כמה אמורים לקבל שם?
&nbsp

KallaGLP

New member
אני לא יודעת לענות בצורה כזו.

אין לי מושג אפילו איך אפשר להשוות בצורה כללית משכורת בארץ לעומת ארה"ב, ולדעתי זו ממש לא הדרך הנכונה לפעול בה. מה שצריך זה להבין מה רמת השכר לעומת האזור שבו תגור וביחס למקובל למישהו במקצוע, ברמה ועם ותק כמו שלך. כפי שכבר הסברתי, יוקר המחיה ורמת ההוצאות שונים בכל מקום (למשל, יש מדינות עם מס מקומי ויש בלי, וכו'). אבל מה שאני יכולה להגיד זה שכדי לדעת כמה נטו יישאר לך ביד תוריד בערך שליש ממשוכרת הברוטו שלך. יש עוד סימני שאלה שיכולים להשפיע על הנטו ועל רמת ההוצאות, כמו עלות ביטוח הבריאות, למשל, אבל לא ניתן בכלל לדבר על זה בלי שקיבלת הצעה המרפטת את כל התנאים.

inverminx

New member
איך אמר אברהם..

אפשר לעבוד על חלק מהאנשים כל הזמן, ועל כל האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לעבוד על כל האנשים כל הזמן.
&nbsp
לגבי שכר מהארץ, ההתרשמות שלי היתה מחבר שעשה רילוקיישן ובשנה הראשונה היה שייך עדיין לישראל וקיבל משכורת מישראל, ובארהב הוא פשוט לא שילם שקל על כלום למשך שנה שלמה (אפילו השלימו לו את המשכורת של אישתו שהלכה לאיבוד בעקבות המעבר). אחרי שנה היה עליו להחליט אם הוא חוזר לארץ או מתפטר ועובר לשם בקביעות בלי הסיוע. (ברור לי שאין הרבה חברות שנותנות תנאי זהב כאלה, אבל הוא עילוי בתחומו, ואם כבר רילוקיישן, אז בחברה שבה הוא עובד..) .
&nbsp
בכל מקרה כבר הבנתי שזה לא עובד ככה אצלינו - והסבירו לי שכל עוד אני בארץ השכר יהיה מהארץ - וברגע שאעבור אקבל שכר מקומי (קאלה הסבירה לי שבשביל לקבל ויזה אני אמור לדעת מה הוא ולחתום על חוזה)
&nbsp
הבסיס שלי לצורך העניין גבוה ב50 אחוז מהמספר שציינת, ועליו יש עוד בונוסים ועניינים. למיטב הבנתי זה אמור להביא אותי לאזור ה$200K אם פשוט לוקחים את עלות המעביד ומתרגמים לי אותה לדולרים (ז"א דוחפים לי פנימה את הקרן השתלמות, פיצויים, פנסיה).
אני מכיר בארץ טוב מאד את השוק, אבל בארה"ב אין לי מושג ירוק אם ביחס לאנשים בתפקידים שלי זה נחשב משכורת טובה? בינונית? רעה?
גם אם אני אקבל 200K אני עדיין לא חושב שאני אעשה את המעבר בלי שתהיה לי הצעה או לפחות אופק ברור לגבי בת הזוג שלי, שמכניסה היום 20% פחות ממני, גם היום בארץ, אני לא חושב שאני יכול להסתדר עם משכורת אחת, אז למה שזה יקרה במקום אחר ?
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
כל זה ועדיין לא קיבלת הצעה רשמית?

הזוי ברמות...
&nbsp
אגב, מבחינתך, הדבר הכי גרוע שיכול להיות זה שתמשיך לקבל שכר בשקלים בארץ, כי רשויות המס בארץ יאכלו לך את העור. עוד לא שמעתי על מישהו שעבר לארה"ב עם ויזת L והמשיך לקבל שכר בארץ; הנוהל הסטנדרטי הוא שמפוטרים בארץ, ושוכרים אותך מחדש בסניף האמריקני, כאשר המשכורת משולמת בדולרים, בארה"ב.

inverminx

New member
יש קצת עדכונים

היום עשיתי כמה שיחות והבנתי פחות או יותר מדוע לא קיבלתי עד עכשיו הצעה.
התוכנית היא שכרגע מעלים לי את השכר ב20-25 אחוז בארץ (רק בגלל שהודעתי שיש לי הצעה טובה יותר עם 38% תוספת) מה שאמור להעמיד אותי על שכר שנחשב גבוה מאד יחסית לארץ. מעבירים אותי לBU של ארצות הברית, הם יעבירו את התקציב עבור המשכורת שלי לארץ ומבחינתם אני אצלהם בצוות, עובד מהארץ.
יקח חודש, יקח שנה, הם נותנים לי זמן לבדוק אפשרויות עבור אישתי מהחברה שלה. בנתיים מוציאים לי את הויזה L1B.
אם וכאשר אישתי מוצאת עבודה בחול ואנחנו מחליטים ללכת על המעבר, לפי מה שהבנתי ממנו פשוט ממירים לי את השכר לדולרים. הוא לא אמר את זה ממש במילים האלה, אבל זו היתה רוח הדברים (לא אמר, כשתרצה לעבור ניתן הצעה, כרגע לא הזמן, פשוט אמר משהו שנשמע לי כאילו אין שינוי מבחינתו..). אני יודע שלא ישלמו לי שכר מהארץ בשקלים, כי את זה הHR האמריקאית אמרה לי - שכשאני עובר לארהב אני על הפיירול שלה ומשלמים לי בדולרים. אז יצטרכו כנראה לעשות לי התאמה לשכר שם. על פניו זה נשמע די מאכזב - אני מניח שזה אומר שאני עובר משכר שבמונחים של ישראל נחשב גבוה++, לשכר בינוני+ בארהב. מה שכנראה אומר מבחינתי שאני צריך לדאוג לתעסוקה הולמת עבור האישה.
איך בכלל ממירים שכר בארץ לשכר בחול ?

liviur

New member
נראה לי שאתה קצת צריך להחליט מה אתה רוצה ולקדם את העניין.

או שאתה רוצה להישאר כרגע בארץ - ואם כן - אין שום טעם לעבוד על ויזה.
או שאתה רוצה לעבור לחו״ל - תוך חודשיים שלושה - ואתה רוצה הצעה מסודרת על השולחן קודם.
&nbsp
אני מבין משהו אחר ממה שהם כותבים - אבל נשמע שגם אתה קצת מבלבל אותם.
רוצה לעבור? תעבוד לכיוון הזה.
לא רוצה לעבור? הכל טוב.

inverminx

New member
לפחות לגבי הרצון שלי אין התלבטות

אני רוצה לעבור. אבל לא בכל מחיר.. דיברתי היום עם המנהל של הסייט בארצות הברית ונראה לי שדווקא הוא פחות מנוסה בענייני ויזה והעברת עובדים ממקום למקום , כי הוא אמר לי משהו כמו - "אני לא רואה שום בעיה, יהיה לך את השכר שכבר יש לך" או משהו כזה.. הוא כאילו היה מופתע מהשאלה.
אני יודע שהם מתכוונים לשלם בדולרים ברגע שאני נוחת שם, אז אולי יעשו לי התאמה לשכר. בכל מקרה, התוכנית היא לעבוד חזק מהכיוון של אישתי - אולי שם קצת יותר רציניים.. נקווה לטוב

inverminx

New member
קיבלתי עכשיו מייל שמסכם פחות או יותר את כל ההזייה הזאת..

סה"כ נראה שהם זורמים איתי..
רק לדבר אחד הוא לא התייחס במייל - מה קורה כשאני עובר לארצות הברית עם המשכורת שלי - כמו שחשדתי - זה כנראה לא ברור לו שאמורים לעשות איתה משהו

ilanvag

New member
לא מסכם ולא נעליים -- המכתב הזה הוא בולשיט אחד גדול...

החלק שנוגע לישראל עוד איכשהו מתקבל על הדעת -- מודיעים לך באימייל על כך שאתה מקבל העלאת שכר, ועובר ליחידה אחרת בארגון. אוקיי, זה לא בדיוק נעשה ככה בארגונים אמריקניים שעבדתי בהם, אבל זה עוד סביר.
&nbsp
כל מה שקשור לשלב 2, קרי ארה"ב, הוא פשוט בולשיט אחד גדול.
זה לא עונה לשאלה הכי פשוטה והכי בסיסית -- כמה אתה אמור להרוויח? ואיזה תנאים בדיוק אתה מקבל?
&nbsp
מצטער, אבל זו לא הצעה. יש שתי אפשרויות:
1. מי שאתה עובד מולם מבינים היטב בנושא הגירה, אבל הם בונים על זה שאתה לא מבין כלום, ופשוט מורחים אותך עם בולשיט. אין ולא תהיה שום ויזה ושום מעבר לפני שתהיה הצעה רשמית, כולל שכר, ולפני שתקבל אותה.
2. מי שאתה עובד מולם הם מטומטמים מוחלטים, שאין להם שום ניסיון ושום הבנה בנושא הגירה.
&nbsp
ת'אמת -- לא יודע איזו מבין שתי האופציות היא גרועה יותר...

&nbsp

inverminx

New member
אני מקווה לפחות ששינית את דעתך מההודעה שמחקת אתמול...

זה לא אני שמחרטט.. כנראה מחרטטים אותי.

תראה, להגנת החברה (או המייל הזה יותר נכון..) אני יכול להגיד ש:
א. זה לא ארגון אמריקאי, זה ארגון גרמני.
ב. מעולם לא העבירו בחברה הזו עובד מישראל לארהב. (כן העבירו ממדינות אחרות, זו חברה גלובלית...)
ג. הבחור שכתב את המייל הוא המנהל של הBU הזה והוא בכלל מתגורר בקנדה. הוא גם אמר לי מפורשות שהוא לא מבין בויזות. המייל סה"כ תמצת את השיחה שהיתה לי איתו אתמול.

לגבי האופציה השנייה לא נראית לי נכונה - אבל הבחור שכתב את המייל הוא סה"כ GM בארהב, אבל לא אחד שמתעסק או מבין יותר מידי בהגירה, הוא גם לא מתגורר בארהב.

הHR שהתכתבתי איתה כן מבינה בתהליך (טוענת שעשתה זאת "מעל 100 פעמיםן" מצורפים כמה עניינים שהיא רשמה.) עכשיו כשאני חושב על זה, נראה שמצד אחד היא מבינה שצריך לתת לי הצעה, מצד שני, לא נוח לה ללחוץ על המנהלים, או שהיא לא רוצה - או שהם לא רוצים. מה שמכוון אותי יותר לחשוב שהאופציה הראשונה היא יותר קרובה למציאות.

אני מתכוון לנסח להם מייל עכשיו שאני רוצה הצעה כתובה.
כל התהליך הזה גורם לי ולמשפחה לחצים נפשיים לא פשוטים וכל זה בעיקר בגלל חוסר הוודאות.

liviur

New member
תשמע , אני אסכם מניסיוני

מניסיוני והכירותי עם תהליכים דומים מחברות גדולות מאוד ועד חברות שמעבירות עובד ראשון למשרד חדש - נגיד ושמים אפילו את השכר בצד (וזה חלק משמעותי וכמו שאמרו - חובה אפילו להגשת הויזה) - מקבלים הצעה מפורטת.
&nbsp
בטח עם חברה שיש לה גם משרדים - הייתי מצפה למכתב מסודר שכולל לפחות חלק מהנ״ל - בנוסף להצעת שכר:
&nbsp
1. הסבר מלא מה מכוסה במלואו (טיסות, ביקור מקדים , רכב שכור בהתחלה , מגורים לתקופה מסוימת)
2. מענק מעבר בצורה מוסברת / תקציב לסעיפים (לדוגמא x כסף להעברת חפצים / כנגד חשבוניות לציוד חדש , מענק מעבר / התאקלמות מסוים וכו)
3. מה הBenefits הסטנדרטים המוצעים - 401k , השתתפות בביטוח בריאות + אופציות ועלויות וכל מני הטבות אחרות.
4. ביקורים בישראל
5. הגשה של גרין קארד - לוח זמנים ועלויות
במיוחד אם זו חברה שעשתה הרבה מעברים כאלו מסניפים אחרים - זה צריך להיות דיי סטנדרטי וקיים.
&nbsp
בנוסף לזה הבהרה קטנה לגבי הויזה - להוציא ויזה ואז נראה מה יהיה ונראה מתי נעבור - זה בסדר (ואני מכיר כאלו שגם עשו את זה עם O עם ספונסר) - אבל לויזה הזו כן יש תקופה קצובה מהרגע שהיא מוחתמת בדרכון - כלומר - מקסימום 5 שנים (במקרה של L1B).
אולי זה לא קריטי לדיון כרגע - אבל במיוחד עם התארכות תהליכים אחרים - זה עלול לבוא לביטוי בהמשך הדרך.
&nbsp
וכמו כן - יש אוסף של ניירת והוכחות שצריך להכין שדיי תדרוש את ההשתתפות שלך בתהליך.
&nbsp
מוזר מאוד ...

inverminx

New member
יש רשימה מסודרת כזו איפשהו?

לגבי 1 - יש דברים נוספים שצריך לקחת בחשבון, או מה פחות או יותר נהוג?
לגבי 2 - הHR אמרה לי באחת השיחות שיש מענק עבור המעבר, לדעתה בין 10-12K והוא כנגד חשבוניות וכולל מכולה, רהיטים לבית, שכירות וכל זה.. כאילו זה מה שהם נותנים בשביל לעבור. היא ציינה שהמנהל מחליט כמה זה - כנראה שזה פתוח למשא ומתן (על פניו נשמע לי שלא מכסה רבע מההוצאות, לא ?).
לגבי 3. שלחו לי חוברת. לא מבין בזה יותר מידי - אתעמק כשזה יהיה יותר רלוונטי, בעיקר כי זה פחות נתון למשא ומתן לדעתי.
4. חשוב! אשאל. מה נהוג לקבל ? אם המעבר מבחינתם "אינו מוגבל בזמן" זה עדיין לגיטימי שהם נותנים את זה? נשמע כמו משהו שאם נותנים אז בטח לפרק זמן מוגבל, לא?
5. שאלתי - אמרה שאם התוכנית שלי להשאר לטווח ארוך אז אפשרי שהם יגישו בקשה לגרין כארד אחרי שלא יהיו לי אופציות להארכות. אמרה עוד משהו שצריך להוכיח שאף אחד בארהב לא מוכן לעשות מה שאני עושה. נשמע כמו סעיף בירוקטי במיוחד, או שלא הבנתי למה התכוונה.. (אגב , מה זה אומר? אם הויזה היא ל5 שנים אפשר להאריך עוד ? או שלפני שה5 שנים עוברות מגישים בקשה?) קראתי כאן קצת בהודעות אחרות והחבר'ה
פה ציינו שמקובל להתחיל בתהליך ישר בהתחלה, או אחרי שנה. אחרת החברה מחזיקה אותך בוובוס. אני מאמין שאם אבקש להתחיל ישר לא תהיה בעיה. יכולה להיות להם סיבה אחרת לסרב להתחיל לי תהליך של GC מעבר לרצון של חברה להחזיק את העובד שבוי?

למעלה