התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

liviur

New member
תשובות

1. כדאי לך לעבור פה על הודעות של אנשים שפירטו. זה מאוד שונה מדבר לדבר.
2. למה שאתה אמרת - 10-12 להכל זה נשמע מעט.
3. חבל - זה משפיע לך בקלות על מאות רבות של דולרים בחודש שיכולים לצאת מהכיס שלך ואפילו אלפים.
4. רוב המקומות שאני מכיר מאפשרים פעם בשנה לכל המשפחה עד לתושבות קבע.
5. אתה מבין לא נכון. הויזה היא ל5 שנים מקסימום (במקרה של B) - אי אפשר להאריך יותר , אם קבלת אישור עבודה לפחות זמן - אתה יכול להאריך ל5 שנים (לדוגמא לרוב נותנים ל3 שנים ולמשרד חדש לשנה).
בסוף אדוני מתבקש להתפנות מארה״ב - אלא אם הוא בשלב דיי מתקדם של הגרין קארד.
ומכיוון שהתהליכים האלו יכולים לקחת כמעט תמיד מעל שנה (במיוחד במקרה של B שלרוב זו הגשה של EB3 עם אישור שנקרא Perm שלוקח זמן לקבל) ופוטנציאלית גם לקבל דחיות או Audit - מקובל להתחיל מוקדם.

Boston Guy

New member
ליביו - אתה בונה אצלו תקוות שווא שיביאו רק למפח נפש

כמו שכתבתי לפני שעה בהודעה שנמצאת כמה שורות מתחת - כל האינפורמצייה שאתה מנפח לו את הראש איתה לגבי גרין קארד פשוט לא רלוונטית לסיפור הספציפי שלו.
האירגון שעבורו הוא עובד לא מבטיח לו גרין קארד, ולדעתי גם לא יבטיח לו גרין קארד בכתב - כי אין להם שום כוונה להוציא לו גרין קארד. הם לא עשו את זה עבור אף אחד (למעט יוצא דופן אחד לפני 10 שנים, כמו שכתבתי קודם) עד היום. והם קיימים בארה"ב כמעט 20 שנה.

האירגון שבו הוא עובד זה לא אירגון מפוצץ מכסף שנמצא בצמיחה מטורפת. הכסף לא זורם שם במסדרונות. לא תמצא שם אורגיות של בונוסים מטורפים או מענקים נדיבים - כי אין כסף לזה.
במאמר מוסגר - זה גם לא באופי ובתרבות האירגונית של חברות גרמניות לתת כאלה דברים.

inverminx

New member
אתה לא צריך לנחש.. פשוט תשאל:

היתה לי שיחה עם ה-HR לגבי העניין של הגרין קארד, אז היא סיכמה את זה במייל.
מה מונע מהם להתחיל לעשות את התהליך מיידית כשמתחילים שם ולא אחרי כמה שנים כמו שהיא אומרת ?

KallaGLP

New member
מה מונע מהם? רק אי הרצון שלהם.

אין להם שום מניעה להתחיל את התהליך ביום שאתה מתחיל לעבוד בארה"ב, לו רק היו רוצים. לפי הכתוב במכתב זה, אין לך סיכוי לקבל גרין קארד בפחות מ-5 שנים מיום הרילוקיישן להערכתי, ועם לוחות הזמנים ששמעתי עליהם לאחרונה, גם יותר.

zuki3

New member
אין מניעה להתחיל את הגרין קארד היום

ותעברו לארצות הברית רק אחרי שיהיה לכם גרין קארד,
אין קשר בן גרין קארד לותק עבודה בארצות הברית.
אם אתה מתאים ויש לך ספונסר, אפשר להגיש את הבקשה מחר.
רק שאז אתה לא חייב כלום למעסיק, אתה יכול לקבל את הגרין קארד ולחפש עבודה לבד.

inverminx

New member
זו כנראה העצה הכי טובה שקיבלתי פה עד עכשיו

כל החששות שלי בסופו של דבר מסכמים בעובדה שאני מסכן משהו גדול שבניתי בארץ לטובת הרפתקאה עם סיכונים מאד גדולים.
מה שאתה מתאר כאן למעשה מצמצם את הסיכונים שלי כמעט ל-0.
אני אעלה בקשה שיוציאו לי גרין קארד מיידית וברגע שהוא יהיה מוכן אני אתחיל בתהליך של מעבר לארהב. (אם יבוא לי עוד שנתיים שלוש, מי יודע.. אבל תהיה האפשרות)
ככה במקרה הזה אני לא מסכן את המשפחה שלי , הלינקדאין שלי יכול להמשיך לעבוד גם באמריקה והוא לא יצטרך לעבור למצב המתנה. אני אגיד לך גם יותר מזה - עכשיו בכלל לא מעניין אותי לקבל הצעה רשמית, נדבר על ההצעה שהגרין קארד יגיע.
&nbsp
אהבתי!!!

zuki3

New member
2 הערות

1. אם תקבל ויזת הגירה (גרין קארד) לא תוכל להשאר לגור בישראל ולעבור כשיבוא לך עוד שנתיים שלוש או מתישהוא אחר,
ויזת הגירה יש תוקף של חצי שנה, בזמן הזה אתה צריך לנסוע להפעיל את הגרין קארד ולההפך להיות תושב קבע של ארצות הברית,
מאותו הרגע אתה אמור לגור בארצות הברית, ואם לא תגור הגרין קארד יבוטל,
המושג תושב קבע זה מבלבל, כי זה הדבר הכי לא קבוע שיש, זה בעצם תושב זמני עד שתקבל אזרחות אמריקאית או יבוטל אם לא תגור בארצות הברית.
אפשר להיות תושב קבע ולדשדש עם המעבר בשנה הראשונה, או לבקש אישור לשהות מחוץ לארצות הברית, אבל אין דרך לגור 3 שנים בישראל ולהשאר תושב קבע.
2. רק חברות שחייבות עובד מסוים והוא מחזיק אותם בביצים (או שהם במקרה הדודים שלך) יבקשו גרין קארד לעובד עתידי שלא עובד בארצות הברית,
זה שהם יכולים לא אומר שהם יעשו, לפי מה שכתבת עד עכשיו, אתה תבקש והם יגידו :לא.

inverminx

New member
אולי לא יתנו, אבל אני חושב שזה לגיטימי לבקש במצב שלי.

בעיקר עקב העובדה שסוכם עם הנוגעים בדבר שמועד המעבר גמיש מבחינת כל הצדדים. ובמקרה הזה אני רוצה לבטח את עצמי
שאלה לגבי הגרין קארד - הם אמורים להוציא את זה גם לאישתי וגם לילדים ? כלומר זה אותו תהליך מבחינתם ?
כל הרעיון של הגרין קארד מבחינתי זה לדאוג שלאישתי יהיה מקום עבודה מday1 ושנהיה בלתי תלויים במעסיק שלי (כלומר אם אותי מעיפים, לא רוצה שיעיפו אותה אם היא רוכבת על הויזה שלי)

ilanvag

New member
צוקי, כתבתי לך פעם, ואני חוזר על זה שוב --

יש לך המון ידע -- אבל במקרים רבים אתה כותב מגילות שלמות שהן לחלוטין לא רלבנטיות למצב. חבל על הזמן והאנרגיה, ובנוסף זה עלול לבלבל את הקורא.
&nbsp
ממליץ לך לקרוא, *להבין* את הסיטואציה האמיתית (לא רק מבחינת הגירה, אלא גם היבטים אחרים), לנתח את המצב, ואז לתת תשובה רלבנטית -- ולא סתם להתחיל לכתוב המון אפשרויות *הגירתיות* שאינן רלבנטיות... זה מה שיקפיץ אותך כמה מדרגות, מבחינת איכות הייעוץ שאתה נותן.
&nbsp
לדוגמה -- כל סעיף 1 שכתבת. לחלוטין לא רלבנטי לכל המצב שעולה מהשרשור הזה.
&nbsp
הדבר היחיד שרלבנטי זה סעיף 2 שלך. אין מצב בעולם שבו החברה תסכים להוציא לו מראש גרין קארד - ובזה נגמר הסיפור.
&nbsp
אין שום טעם להעלות אופציות שאינן רלבנטיות.

inverminx

New member
דווקא אני חושב שהיעוץ הזה היה במקום

הוא הסביר אפשרות שקיימת והוסיף את דעתו שלדעתו היא לא תתקבל. זה לא מבלבל, להפך זה מרחיב לי את התמונה הכללית הרבה יותר.
&nbsp

ilanvag

New member
זה מיועד לצוקי, ואני מאמין שהוא יבין. זה לא היה מיועד לך

הבעיה היא בדיוק מה שאתה כותב -- אתה *חושב* שקיבלת תמונה יותר רחבה...

אבל התמונה שאתה רואה בכלל מדברת אל ומיועדת למישהו אחר, ערטילאי/וירטואלי, ולחלוטין אינה רלבנטית לגביך...

ilanvag

New member

יש לך אחל'ה בדיחות שבעולם... חייב לציין שזה אחד השרשורים היותר מצחיקים והזויים שהיו פה מזה הרבה זמן -- תודות לך... אז תודה על כל הבדיחות, זה בהחלט משעשע...

מסכימה

וממש חשבתי לעצמי את אותו הדבר.
אחד ההזויים אם לא ה- ...
ועכשיו עם תוספת הוצאת הגרין כארד מראש - אין מילים.
אבל תמשיכו, גם ככה אין כלום בטלויזיה

inverminx

New member
יכול להיות שקיימת עוד אפשרות שלא חשבת עליה?

אני חושב שבהסתברות גבוהה ה-hr פשוט מדקלמת נהלים כליים של החברה לגבי הגירה (בטח אפליקטיבים לכל מיני הודים שמהגרים לשם מבנגלור).
&nbsp
יכול להיות שפספסת פה משהו, כי באמת השרשור מאד ארוך, או שאולי לא הדגשתי את זה מספיק, יש לי leverage על ה-bu האמריקאי. הם מקבלים אותי ״בחינם״ כי הcto הבטיח להעביר אליהם תקציב עבורי, האמריקאי אפילו לא מוותר על תקן בשבילי (שגם ככה לא היה לו)
אני יכול לצורך העניין להגיד להם לא תודה על ההצעה ולהשאר ביחידה העסקית שלי בארץ , והוא איבד עובד שיכל לקבל “בחינם״. אז מה זה בשבילו להתחיל לי גרין קארד מעכשיו ?
אני אמנם לא מכיר אותו מספיק טוב, או לא יודע אם אפשר להתעסק איתו ולשחק איתו משחקים (עד עכשיו אני משחק משחקים בעיקר בפורום, בשיחות איתם אני עדיין מאד זהיר ולא באתי בשום בקשה מיוחדת, ואני מנסה להביא לאט לאט, בעיקר מקריאה פה בפורום, מה בכלל אני צריך לבקש, ואז לבקש הכל בבת אחת, אם יגידו כן, אז כן ואם יגידו לא אז לא. מבינתי אני לוקח סיכון רק כאשר אני עובר למדינה אחרת. כל עוד אני פה הכל בסדר.

ilanvag

New member
קרא מה כתבתי לך למטה, בהודעה עם סימני הקריאה...

ובתור מנהל, אני יכול לומר לך שאני מעדיף לוותר על עובד שמגיע אליי "בחינם", ולא על חשבון אחד התקנים אצלי -- כאשר אותו עובד גם מגיע עם התהלות בעייתית, שאני יודע שתגרום לי להרבה כאבי ראש ובעיות... מוותר מראש על אחד שכזה!
&nbsp

ilanvag

New member
ועכשיו תגובה והמלצה רצינית -- בבקשה קרא

לפני שאתה מבקש מהם להוציא לך גרין קארד מראש, *בבקשה* וודא היטב שאחת מהצעות העבודה האחרות שיש לך -- היה ואכן מדובר בהצעות, ולא בכל מיני חזיונות במוחך -- היא אכן רצינית, ואתה יכול לקבל אותה באופן מיידי.
&nbsp
אני כותב את זה כי התחושה שעולה מהתכתובות ששיתפת פה, הן ממנהל ה-BU העתידי שלך, והן מה-HR, היא שאתה כבר מתחיל לעלות להם על העצבים, והם די מאבדים את הסבלנות כלפיך.
&nbsp
בקשה מצידך לגרין קארד מראש, עוד לפני שאתה עוזב את הארץ, בהחלט עלולה להיות הקש ששבר את גב הגמל... אתה חי בתחושה מדומה שהם לא מסוגלים להסתדר בלעדיך... רק קח בחשבון שבתי הקברות מלאים באנשים שלא היה להם תחליף...

inverminx

New member
קראתי ולהלן התשובה (מבטיח שהיא תהיה מעניינת)

אילן,
לפני שאני אתאר את הכרוניקה של הדברים, אני לגמרי יכול להבין מדוע אתה, (ובטח עוד כמה אחרים), שואל את עצמך איך זה שאני בכלל מעלה על הדעת לחשוב להתנהל ככה ולבקש דברים שלא מקובלים אולי בארצות הברית או לא מקובלים עבור מהגרים כמו לנסות ולדאוג לבטחון הכלכלי שלהם ....ֿ

לא הכנסתי את ״הטוויסט״ הזה בעלילה עד עכשיו כי אחרי הכל זה לא פורום הצעות עבודה בהייטק ואני גם לא ממש גאה בעניין הזה, מה גם שהוא גורם לי ללחץ אישי מאד לא נעים. העניין הוא כזה:
קיבלתי הצעה מאד גבוהה מחברה בתל אביב (38 אחוז יותר גבוהה ממה שקיבלתי בזמן ההצעה, עם תנאים מסביב הרבה יותר טובים, קיצר בוננזה)
לא חשבתי יותר מידי וחתמתי עליה עם תאריך התחלה של חודשיים קדימה.
הודעתי בעבודה שאני עוזב, (אני מחוייב על הודעה מראש של חודש) תכננתי לקחת חודש חופש.
כשהודעתי בעבודה, שאלו ״למה אני עוזב, אם יש מה לעשות״, ואז התחילו כל השיחות על אפשרויות אחרות בחברה. לא אמרתי שחתמתי כבר כי רציתי לכבד את המנהל שלי (זו עצה שקיבלתי ובדיעבד היא הכניסה אותי לסיטואציה הזאת). בכל מקרה ידעתי שיש לי מספיק זמן לתת הודעה רשמית אפילו תוך חודש. בהתחלה זה התחיל בבוא נחכה כמה ימים, מגיע הcto לארץ, תדבר איתו, ומשם זה התגלגל, הסיפור כבר ידוע.

מפה לשם התגלגלו עניינים, עובר עוד שבוע ועוד שבוע ואני בודק את האופציה הזאת על הרילוקיישן. מבחינתי אני רוצה לדעת עבור איזה סכום ובעבור אילו תנאים משתלם לי לעשות את המהלך הזה, אחרת אני פשוט משאיר מכתב תודה, וסליחה ומתקדם הלאה.

סה״כ, לפי מיטב הבנתי את הסיטואציה המצב שלי כרגע הוא לא כזה רע - ובקרוב מאד אוכל לקבל החלטה אם לחתוך את ההצעה החדשה לאן או לכאן. המטרה העיקרית כרגע זה שיהיה לי כמה שיותר מידע וכמה פחות סימני שאלה שאמורים להשפיע על ההחלטה שלי.

אפשרות ראשונה: אני מקריב 8000 שקל ברוטו לחודש בשביל אופציה ממשית לרילוקיישן אותה אני אחליט אם לממש או לא (כי נתנו לי אופציה לעשות את התפקיד מהארץ כמה שרק אחפוץ), התנאים פחות או יותר ברורים לי ותוך כדי אני מנסה לדאוג גם לתעסוקה עבור בת הזוג שלי. אולי אבקש גרין קארד ישר מהארץ, אולי שיתחילו אותו ישר עם המעבר, כך או כך, אני אעשה זאת רק בתנאים שלי (ברגע שאבין מה הם התנאים שלי ... ובהנחה כמובן שיקבלו אותם)

אפשרות שנייה: אני חותך.

כרגע נראה לי שאם האופציה לרילוקיישן לא תראה לי ממשית, אז אני אוותר על המעבר לbu האמריקאי והעבודה מהארץ (למרות שעל פניו, נראה לי שאוכל לעבוד מהבית רוב הזמן, ובשאר הזמן לעשות נסיעות מהעבודה, על פניו גם נשמע מבטיח ושווה אולי את הפער הכספי)

KallaGLP

New member
אני כרגע מתייחסת רק לכל מה שנוגע לחברה הנוכחית

ולהתנהלות שלכם זה מול זה.
נדיר מאוד שמקבלים גרין קארד על בסיס עבודה וזה בדרך כלל קורה רק עם אנשים בעלי יכולות וכישורים מיוחדים שהחברה בארה"ב מנסה למשוך אותם לעבור אליה בכל מחיר. פה בפורום לא זכור לי מתי פעם אחרונה שמעתי על מישהו שעושה רילוקיישן לא עם ויזת עבודה (כולל ויזת O הניתנת לבעלי יכולות יוצאות דופן), אלא ישר עם גרין קארד. זה מאוד מאוד נדיר. לדעתי כל ההתעסקויות האלה עכשיו עם גרין קארד הן לחלוטין לא רלוונטיות, וחבל אפילו לבזבז זמן על להעלות אותן.
אתה בעצמך אומר שיש לך הצעת עבודה ממש טובה ביד ושאתה אמור לדעת תוך חודשיים איפה אתה עומד, אחרת תפספס אותה. לכן אני ממליצה לך בחום לא לבזבז זמן ולדרוש חד משמעית הצעת עבודה מפורטת עכשיו ומיד, שעל סמך ההצעה הזאת תוכל לקבל החלטה סופית ומושכלת אם אתה נשאר או עובר. ברגע שתהיה לך הצעה קונקרטית ביד תבוא לכאן ונעזור לך להשוות אותה עד כמה שניתן עם מה שמחכה לך בארץ. כל היתר זה סתם בלבולי מוח ודיבורים מיותרים, שלא יקחו אותך לשום מקום.

inverminx

New member
זה בדיוק הכיוון

אני חושב שאנסה גם להבין פחות או יותר עלויות מחייה בשביל להבין לאיזה סכום אני צריך לכוון הן מבחינת מעבר (סכום ראשוני) והן מבחינה חודשית הוצאות שוטפות

KallaGLP

New member
אני מאוד מקווה בשבילך שזה אכן הכיוון.

אגב, אם תשאל אותי, הדבר הראשון שרבים מהמהגרים אכן דואגים לו זה ביטחון כלכלי. אבל איך הם דואגים לו? לא בזה שהם מפתחים ציפיות לא ריאליות (כולל הוצאת גרין קארד מהארץ כשאמרו לך במפורש שאפילו אם וכאשר תעבור לארה"ב ייקח להם שנים להתחיל בתהליך) ומתכננים את עתידם על פי דברים חסרי התחייבות, אלא בזה שהם דואגים לקבל מסמך רשמי ומחייב המפרט בדיוק מה צפוי להם לאחר המעבר ולפי זה מחשבים את כדאיותו. תבין, אין במצב הזה מקום לניחושים וספקולציות. או שיש הצעה או שאין הצעה, או שההצעה אטרקטיבית או שלא. כל עוד אין הצעה רשמית כל השרשורים הארוכים האלה חסרי משמעות כי זה כמו לספור את האפרוחים לא רק לפני שבקעו, אלא עוד לפני שהוטלו הביצים. דברים רבים שאתה מספר ומציג כאן מעוררים חשש שתמצא את עצמך מול שוקת שבורה, וזו הסיבה שאנשים מנסים להזהיר אותך ולהסביר לך מה הבעיה בהתנהלות שאתה מספר עליה.
ואם בעקבות הדרישה שלך אתה לא מקבל הצעה רשמית ומסודרת בימים הקרובים - לדעתי כדאי להבין שזה אומר דרשני ולעבור הלאה. אם תקבל הצעה, זה כבר עניין אחר לגמרי ואז יבוא השלב שבו אפשר להתחיל לבדוק את הכדאיות שלה, ולדבר ברצינות על השוואה להצעות אחרות, אזורי מגורים, הוצאות מחיה וכו'.

למעלה