התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

Alon546

New member
אז בוא אני אגיד לך איך אני רואה את זה

אין לך, ואני מדגיש שוב, אין לך אופציה ממשית לרילוקיישן.
אם הייתה לך כזו - היית כבר מקבל הצעה, ולא מיילים מטופשים שלא קשורים לכלום ושלא אומרים תכלס כלום.

חוץ מזה, בתור מישהו שלא עבד חצי יום בארה"ב ולא מכיר כאן את השוק ואת חוקי ההגירה, זה קצת חצוף מצידך להגיד משהו בסגנון "לבקש דברים שלא מקובלים אולי בארצות הברית או לא מקובלים עבור מהגרים כמו לנסות ולדאוג לבטחון הכלכלי שלהם ....ֿ".

בינתיים, מי שנראה כאן שלא דואג לבטחון הכלכלי שלו זה אתה, כי איך שאני רואה את זה אתה עוד שניה נשאר קירח מכאן ומכאן. גם תפספס את ההצעה בחברה השניה, וגם תישאר בתפקיד שנשמע שאתה לא אוהב, בלי רילוקיישן ובלי כלום.
אתה מנסה לאחוז בחבל משני קצותיו, ובחיים האמיתיים זה פשוט לא עובד, מה אני אגיד לך.

לעבור עם גרין קארד סתם ככה נשמע לי מופרך עד דימיוני. אני לא מכיר אף אחד שעבר ככה, כולל אנשים מאוד מאוד מוכשרים שבאמת החברה הייתה צריכה (וסליחה, אבל זה לא נשמע כאילו החברה תתמוטט בלעדיך, בלשון המעטה...). זה משהו שפשוט לא עושים, ואני גם האמת לא בטוח שזה אפשרי טכנית (כלומר, אולי תיאורטית זה אפשרי, אבל כשמכירים את התהליך ומבינים מה הוא כולל, PERM וכו', זה נשמע מאוד מופרך שה-USCIS או ה-DOL יאשרו כזה דבר...).

KallaGLP

New member
עזוב, אל תבזבז את זמנך, מאמציך ועצביך על זה.

המקרה שלך לחלוטין לא מתאים לקבלת גרין קארד על בסיס עבודה.

inverminx

New member
חשבתי שתשים שיר של ניסים סרוסי

למרות הציניות, העלתי את הבקשה הזאת לגרין קארד מיידי מהארץ, או לפחות מרגע המעבר, ביקשתי גם הצעה מפורטת , ניסיתי לעשות את זה כמה שיותר בעדינות, כיתבתי גם את ה-CTO
עכשיו נדע אם באמת עליתי שם למישהו על העצבים או לא. נקווה שיחזירו תשובה מהר, שלא יהיה לכם משעמם

KallaGLP

New member
ובלי ציניות - כתבת להם מגילה ארוכה שיכולת לחסוך לעצמך,

כי רובה מיותרת. אך הדבר היחיד והחשוב ביותר שהיית צריך לבקש ולא ביקשת, היה אמור להיכנס במשפט תמציתי אחד ויחיד ולכלול את מילות המפתח: official job offer letter.
זה הדבר היחיד שאתה צריך מהם כרגע ושבלעדיו כל המגילות שיכתבו לך בתשובה הן חסרות משמעות ותוקף אמיתי.

inverminx

New member
אבל

חשבתי לבקש את זה באותו המייל, אבל נראה לי שעדיף קודם לסגור את כל הפינות המהותיות ואז לבקש את זה. לא?
בטח יש עוד דברים שלא חשבתי עליהם, אבל ברגע שיגידו מה השכר, מה החבילה, ומה האופק לגרין קארד אם בכלל, וזה יהיה מקובל, אבקש מכתב, אחרת יהיה לי קצת יותר קשה מוסרית לסגת מזה. לא?
&nbsp
מעבר לזה, זה הרגיש לי קצת חוצפה לבוא ולדרוש הצעה רשמית (בהנחה שהם מבינים שהם אמורים לעשות את זה) כי זה כאילו שאני מנסה להסביר להם את התהליך
&nbsp

KallaGLP

New member
להפך.

מקובל ומצופה מהחברה לשלוח הצעה לעובד שעושים לו רילוקיישן. בקשה כזו היא טבעית ומתבקשת ומראה שאתה רציני ומבין עניין. מה שלא מקובל זה עוד לפני שקיבלת את ההצעה להתחיל לנהל איתם משא ומתן, לחשוף בפניהם את כל בעיותיך ופקפוקיך ולבקש מהם להתחשב באשתך ובכלל לערב אותם בענייניך האישיים. אם אתה מצפה לראות דברים מסוימים בהצעה, אתה יכול לכתוב בצורה כזו: אנא שלחו לי הצעת עבודה רשמית, שבה יכללו ויפורטו הסעיפים הבאים: שכר, חבילת רילוקיישן, וכו' וכו'.
אחרי שמקבלים את ההצעה, על בסיס ההצעה מקובל לנהל משא ומתן ענייני ואז אתה יכול להגיד: הייתי מעדיף שכר יותר גבוה ב-X, או יותר מניות, או שתתחייבו לגרין קארד תוך X זמן, או לעבוד בסניף אחר אם אפשר, וכו'. אתה מנהל איתם משא ומתן לפני שקיבלת הצעה, וזה לא מקובל וזה מה שעלול להיחשב לחצוף וגם תמוה.

inverminx

New member
כן אמרו לי את זה כבר הרבה פעמים

אבל עדיין לא שלחו לי שום דבר חוץ מדיבורים באוויר, לכן אני מנסה להעיר את הדיון על התנאים, אולי זה יזיז משהו בכיוון של הצעה. הסברתי פחות או יותר איזה מידע עדיין אין לי (שזה בדיוק המידע שאמור להופיע בהצעה..). תכלס רק ביום חמישי סגרו לי טיטל וביום שישי שלחו לי הגדרות תפקיד, אז טבעי שלא היתה הצעה עד שהדברים האלה הוסכמו.
&nbsp
ברור לי שבשלב כלשהו הייתי מקבל מסמך של הצעה רשמית, אבל חששתי מהמייל סיכום הזה ששלחו שנראה כאילו כל מה שרשום שם מקובל עלי. (זה ממש לא נכון, כי אני לא יודע מה התנאים של המעבר ומה השכר )

KallaGLP

New member
כבר הסבירו לך כמה פעמים, אך אני חוזרת שוב - זה לא עובד ככה.

אתה צריך להוכיח להם שאתה רציני, ענייני, מבין עניין ויודע בדיוק מה אתה רוצה, אחרת הם ימשיכו לבלבל לך את המוח ולהתייחס אליך כאל מישהו שאפשר לשחק איתו משחקים לא מחייבים. הם צריכים להבין שאו שהם שולחים לך הצעה רשמית, או שאתה עוזב. זה הדבר היחיד שיכול להזיז אותם לפעולה ולהוכיח את רצינותם באשר לכוונת הרילוקיישן. לדעתי אתה עושה את כל הטעויות האפשריות בהתנהלות איתם, כלומר חושף בפניהם את כל בעיותיך האישיות ונקודות התורפה שלך. ביחסי הכוח ביניכם אתה ממקם את עצמך כצד החלש, וזה לא יכול להועיל לך או לגרום להם לכבד אותך, אלא להפך.

ilanvag

New member
הם כותבים לך את זה שחור על גבי לבן -- רק לקרוא *ולהבין*:

"באופן טיפוסי, אנחנו מתחילים תהליך גרין קארד רק מספר שנים לאחר שהעובד החל לעבוד בחברה" - כאשר ברור שהכוונה היא למעבר לארה"ב (כי בעצם אתה עובר לעבוד בחברה אחרת -- האמריקנית, לא זו הישראלית).
&nbsp
שוב, זה נכתב באמריקנית, וצריך להבין את הניואנסים.
&nbsp
הפרשנות מאמריקנית לעברית, רק בשביל שיהיה לך ברור לחלוטין -- "בחיים לא תקבל גרין קארד, אתה יכול לשכוח מזה".
&nbsp
כמו שכבר כתבו לך פה, תהליך גרין קארד אפשר להתחיל ביום בו אתה נוחת בארה"ב ומפעיל את ויזת L1. יש לנו לא מעט מקרים בפורום שבהם זה נעשה ככה. בארגונים יותר "נוקשים", מקובל להתחיל את התהליך לאחר שהעובד סיים שנת עבודה. במקרים יותר נדירים, שנתיים -- אבל זה המכסימום (וכאמור, די נדיר).
&nbsp
ויש גם את הסיפור של כמה חברות ענק ידועות, שבאופן עקרוני לא מוכנות להוציא לאף ישראלי שעובר לארה"ב גרין קארד. אם אתה מספיק שנים בתעשיה, אז אתה אמור להכיר את השמות -- לא רוצה להוציא פה את דיבתה של אף חברה.
&nbsp
ולכן, כאשר ה-HR כותבים לך שהם יתחילו בתהליך גרין קארד עבורך "לאחר כמה שנים", אזי מה שזה אומר בפועל, בתרגום מאמריקנית לעברית, הוא "אין לנו שום כוונות ושום התחייבות כלשהי לבצע עבורך תהליך גרין קארד - תשכח מזה".
&nbsp
כפי שכבר כתבו לך פה, ויזת L1B מוגבלת ל-5 שנים. אם רק *מתחילים* בתהליך לאחר כמה שנים, אזי אין לך מספיק זמן בשביל להגיע לשלב בתהליך בו אתה תוכל להישאר בארה"ב ==> אתם תצטרכו להתקפל ולחזור לארץ (ותחושת בטן שלי, מכל ההתנהלות מולם -- זה בדיוק מה שהם רוצים... הם לא צריכים אותך בארה"ב, ואולי בכלל לא צריכים אותך בחברה להרבה זמן, אלא רק לתקופת זמן מוגדרת... ולכן הם מוכנים לעשות לך טובה ולהעביר אותך בתנאים מאוד מוגבלים, אבל הם לא ילכו לקראתך במילימטר מעבר לזה...)

Boston Guy

New member
קצת עובדות לגבי האירגון שבו אתה עובד.

בהנחה שהגברת מ HR שאיתה אתה מתכתב ושכרגע עובדת באירגון הגרמני גם הייתה חלק מהאירגון הגרמני לפני 2017:
ההיסטורייה של כל הבקשות בנושאי הגירה של כל חברה בארה"ב היא "מידע נגיש לציבור". רק צריך לדעת לאן ואיך לגשת.
הנתונים של רשות ההגירה לגבי האירגון הגרמני שבו אתה עובד כרגע אומרים ש:

האירגון הזה מעולם לא ביקש ומעולם לא קיבל ויזות לעובדים מסוג H1B.

בעשור האחרון (מאז 2007) האירגון הזה ביקש - וקיבל - פחות מ 10 ויזות מסוג L1B כל שנה. רוב הבקשות ל L1B שהם הגישו היו בקשות לחידוש L1B קיימים.
לפי המספרים הללו - אני מעריך שיש פחות מ 30 אנשים שנמצאים על ויזת L1B בכל האירגון. יש מצב שהמספר האמיתי הוא בכלל חד ספרתי.

בעשור האחרון הארגון הזה לא ביקש ויזות מסוג L1A. בכלל.

האירגון הזה עשה בדיוק ספונסורשיפ אחד (במספרים: 1) של עובד לגרין קארד בהיסטורייה שלו בארה"ב. זה היה למנהל בכיר, וזה קרה ב 2008.

עד כאן לגבי טענות הגברת מ HR לגבי זה שהיא הוציאה "מעל מאה ויזות". יכול להיות שהיא עבדה באירגון אחר פעם, ושם הוציאה ויזות כאלה - אבל זה בהחלט לא היה בעבודה עבור הישות העיסקית הגרמנית שבה אתה עובד כרגע.

הלאה:
אתה כותב ש"אתה לא מחרטט - כנראה שמחרטטים אותי".
זה קטגורית לא מה שקורה.
הם אומרים בצורה ברורה מה הם מציעים, ומשתדלים להעביר לך את המסר. אתה פשוט מסרב לקרוא את המילים כפשוטן, כי הן מתנגשות עם הפנטזיות שלך לגבי משכורת של 200,000$ לשנה ושאר פרפרים.

קראתי את סיכום הדיון שכתב לך הבחור מארה"ב - ולמי שמבין אנגלית אמריקאית (כלומר - יודע לקרוא לא רק את המילים אלא גם לתרגם את ה"נימוס האמריקאי" למונחים ישראליים) הוא בהחלט מנסה להיות כמה ישיר שהנימוס הצפון אמריקאי מאפשר לו. מבין השורות אני קולט שהוא מבין שרצות לך כל מני פנטזיות בראש ושבנית לך מגדלים באוויר, ובדיוק כמו שאני ניסיתי לעשות בהודעה הקודמת שלי - הוא מנסה להוריד אותך לקרקע המציאות. הוא רק לא יכול להביא את עצמו - בגלל מחסומים תרבותיים - להגיד את זה ב"גסות ישראלית". הטעות היחידה שלו היא שהוא לא מבין שאתה לא יודע לקרוא ניואנסים אמריקאיים, ולכן אתה לא מבין נכון מה שהוא כותב.

אנשי החברה מסבירים לך שוב, ושוב, ושוב - שלא תקבל תוספת שכר במעבר לארה"ב. מה שאתה תרוויח בישראל (אחרי שהסכום הזה יוחלט) - זה מה שתרוויח בארה"ב. התקציב לתשלום המשכורת שלך על ידי ה BU החדש - מבחינת החברה - יהיה אותו תקציב. פשוט במקום להמיר אותו מדולרים לשקלים ולשלם לך בישראל - ישאירו אותו בדולרים.
ההערכה שלי היא שהתקציב שה BU יקצה לצורך כיסוי עלויות ההעסקה שלך ייצר שכר חדשי שרחוק עד מאוד מאותם 200,000$ לשנה שעליהם אתה חולם.

כמו כן - נראה לי שאתה לא מפרש נכון את ה"חומרה" של המילים STRONGLY HOPE במכתב של אותו GM מארה"ב. אם הוא היה ישראלי וכותב ב"ישראלית" - אני מנחש שהניסוח היה קצת יותר חריף.

אנשי החברה מסבירים לך שוב ושוב שמרגע שאתה מפעיל את ויזת העבודה מסוג L1B שהם מבטיחים להוציא לך - יחסי עובד-מעביד שלך עם הישות העיסקית הישראלית מסתיימים, ויחסי עובד-מעביד שלך עם הישות העיסקית האמריקאית מתחילים. לפי נימת הכתיבה בתכתובת שלך עם גברת כח אדם - היא קצת מתחילה להתייאש מטקטיקת ה"תקליט השבור" שלך מולה - אתה שואל שוב ושוב את אותה שאלה ועושה את עצמך כאילו אתה לא קיבלת תשובה.
היא מתחילה לקלוט שזה לא שלא קיבלת תשובה - אלא שאתה חושב שאם תשאל עוד מאה פעמים תקבל תשובה אחרת.

אתה צריך לשקול - ברצינות - עד כמה כדאי לך "למתוח את החבל". לי אישית נראה, מנימת הדברים, שאתה מתחיל לעלות להם על העצבים - ובנקודה מסויימת מישהו עלול להחליט שבת'כלס אין טעם להחזיק באירגון עובד לא מרוצה, ושיהיה עדיף לכל הצדדים פשוט להיפרד כידידים.

ההצעה שלהם ברורה:
השכר המוצע ברור - זה יהיה השכר המעודכן שלך בישראל.

ההתחייבות שלהם מבחינה הגירתית ברורה: הם יוציאו לך ולמשפחה ויזה מסוג L1B - אם וכאשר יוחלט שאתה עובר לארה"ב.
אף אחד לא מתכוון להוציא לך ויזת L1B מראש - הבחור כותב בבירור (עם CC לגברת כח אדם, אני מניח) שאת הויזה יוציאו לך רק כשיוחלט על תאריך מעבר ספציפי. מה שעושה הגיון - כי השעון של ויזה מתחיל לדפוק ברגע שמנפיקים אותה, וזה שעון מוגבל מאוד.
אף אחד לא מבטיח לך - ואני די משוכנע שאף אחד לא יבטיח לך -משהו מעבר לזה. תשכח מגרין קארד דרכם. הם לא עשו את זה אף פעם עבור אדם על L1B.

ויש עוד פרט אחד שאתה צריך לחשוב עליו ברצינות - בלי קשר לאם העבודה היא בארה"ב או בישראל. וזה "מהות המשרה".
אני מבין שעד עכשיו היית "שוכן משרד" - הייתה לך נסיעת עבודה קצרה "פעם ב...", אבל אתה היית עם המשפחה שלך יותר מ 300 יום בשנה מתוך 365 ימים.

התפקיד החדש שלך - כך נשמע - הולך להיות SE או משהו דומה. איש שטח. בתעשייה שבה אתה עובד - זה אומר להיות בנסיעות לפחות שבועיים בחודש. בחברה ש"קצרה" בכח אדם - זה יכול להגיע ל 3 ו 4 שבועות.
האם אתם - כמשפחה - מבינים מה זה הולך לעשות לחיים של התא המשפחתי שלכם?
בת'כלס - כל עומס הטיפול בילדים הולך ליפול על אישתך. יותר מחצי מהזמן - אתה תהיה בצד השני של קו הטלפון (טוב, היום זה קו הוואטסאפ).
לא יודע איך מערכות התמיכה שלכם בישראל נראות (הורים, חברים, בייביסיטרים, מטפלות וכיוצב") - אבל אם תעברו לארה"ב שום דבר מזה לא קיים עבורכם שם. תצטרכו לבנות הכל מאפס.
יש לזה הרבה אספקטים - נפשיים, לוגיסטיים, כספיים... זה בהחלט "מבחן אש" למערכת יחסים.
ובתסריט שאתה מצייר - שני בני זוג עובדים בארה"ב, מתוכם לפחות אחד נמצא בדרכים רוב הזמן - מערכת תמיכה כזו הולכת לעלות הרבה (מאוד) כסף.

אני מכיר את החיים האלו היטב - גם המשפחה שלי וגם חברים רבים שלנו מקיימים חיים כאלו. אנ י רק לא בטוח שבלהיטות שלך לעבור לאמריקה אתם מבינים למה, בדיוק, אתם נכנסים. והאם התגמול הכספי שתקבל שווה את זה.

inverminx

New member
עבודת מחקר מרשימה

אין לי מושג אם אתה מכיר את החברה או לא, כך או כך עשית עבודת מחקר מרשימה, רק לא הבנתי את השורה התחתונה לגבי כמות הויזות שהם מוציאים. עובדתית הם מוציאים, אז אמורים להכיר את התהליך.. לא ?

אתה צודק לדעתי בהרבה דברים שאתה אומר ויחד עם זה אני לוקח את הפרשנות שלך ברצינות רבה - אבל במשהו אחד והוא מאד מהותי אתה מפספס בגדול: אין לי פנטזיות לגבי השכר, אני יודע כמה אני מרוויח בארץ (אולי אני לא עושה תחשיב נכון, אבל לא נראה לי שזה פנטזייה בכל אופן) ואני לא מתעלם ממה שכותבים לי, יכול להיות שאני לא מבין את כל המשמעויות בין המילים, בכל מקרה אני רוצה לקבל החלטה מושכלת, זה הכל.

אגב לגבי הסייפא של הדברים - אישתי אכן מתנגדת נחרצות להעלמויות תכופות שלי בטח במדינה זרה בה אין לנו עזרה מאף אחד (היום ההורים שלי עוזרים לנו מאד). היום אני טס 5-6 פעמים בשנה, 5 ימים בד"כ לאירופה או שבוע עד 9 ימים לצפון אמריקה (תלוי אם בא לי ניו יורק בחזור
) כך שההערכה שלך היתה מדוייקת והיא חיה עם זה. גם היא נוסעת לא מעט מהעבודה שלה, נניח 4 פעמים בשנה, ככה שאין לה על מה להתלונן, יש לנו לפעמים ויכוח מי חייב למי ימים

אני לא הולך להיות SE, הטייטל שלי יהיה Senior Engineer R&D Solutions Architecture . כבר שלחו לי ג'וב דסקריפשן - אבל בהחלט יהיו לי יותר נסיעות. מה שכן ראיתי בהגדרת תפקיד של מי שהולך לנהל אותי (ואני מניח שהוא יסע לא פחות ממני) שרשום לו 20% נסיעות. אצלי לא רשמו, אולי הוא התעקש שיוסיפו לו כי הוא נסע יותר מידי..). אני מניח שהלקח מהנקודה הזאת הוא לבקש בשנה הראשונה לא יהיו יותר מידי נסיעות.

יש לי שתי אלות של ת'כלס אליך, מקווה שתוכל לענות. אתה נשמע כמו בחור מאד פרקטי.

1. נניח ואני רוצה בצורה תיאורתית להבין מה השכר שלי בישראל שווה בדולרים אמריקאיים, איך נכון לבצע את החישוב? אני לוקח את השכר החודשי שלי בישראל כולל ההעלאה שהובטחה לי (כבר אמרו לי את המספר), מכפיל ב12 ומחלק ל3.6 שער הדולר. מה קורה עם השתתפות מעסיק תנאים סוציאליים בישראל שלא מקבלים בארהב כמו קה"ש, פיצויים, 100% השתתפות בפנסיה? אני אמור להוסיף את זה לשכר בסיס שלי כברוטו ?
לפי החישובים שלי אני מגיע ל202K$ אם אני מחשב את הברוטו השנתי שלי ומוסיף את ההפרשות של המעסיק. (ולזה מוסיף בונוס סטנדרטי בחוזה, אוכל, נסיעות, הכל חוץ מאופציות שנודדות איתי אז הן לא קשורות). האם זה נכון "להמיר" כך שכר?

2. בשורה התחתונה, ואני חושב שיש לך כבר לא מעט מידע (ואם חסר לך משהו בשביל לענות על זה, פשוט תשאל) -
האם לדעתך לזוג (39,35) עם 3 ילדים (2,4,8), שמרוויח מצויין בארץ, יש בבעלותנו 2 נכסים בשווי כולל של 6 מליון שח (עם 2 מליון משכנתא..). הגענו לאן שהגענו לבד ב10 שנות נישואין ללא עזרה כספית \ ירושות או משהו כזה - (כלומר יש לנו פוטנציאל להמשיך לצמוח בארץ בהנחה שנקבל החלטות נכונות ולא נעשה שטויות .....).
אם היית במצב שלי - היית עושה רילוקיישן ? אם כן באיזה תנאים ?

ilanvag

New member
ההבדל בין הרצוי לבין המצוי...

תראה, הדרך הנכונה לעשות העברה מהשכר שלך בארץ אל השכר שלך בארה"ב הוא לקחת את העלות הכוללת של *המעסיק*, כולל כל ההפרשות לפנסיה, ביטוח מעסיקים בארץ (חלק המעסיק לביטוח לאומי), וכדומה -- ואז *לבקש* מהמעסיק האמריקני חבילה שוות ערך מבחינת עלות מעסיק בארה"ב, בדולרים.
&nbsp
כאמור, מה שלמעלה זה *הרצוי*. יש עם זה כמה בעיות:
1. אין לך שום כוח מיקוח מול החברה; אבל גם אם היה לך -
2. אין לך שמץ של מושג איך לחשב את עלות התעסוקה האמיתית בארה"ב, והאמת היא שקשה מאוד למישהו מחוץ למחלקת הכספים בחברה לבצע את החישוב הזה.
&nbsp
בהינתן משכורת ברוטו, וגם כשיודעים מהם התנאים הנלווים מבחינת 401K, אז אפשר די בקלות לחשב מהי העלות שם -- בהינתן שיודעים מהו הסטייט בו אתה מתגורר.
&nbsp
אבל יש רכיבים במשכורת שאותם יותר קשה לחשב. לדוגמה, העלות המלאה והאמיתית של ביטוח הבריאות למשפחה, או של כל מיני רכיבים אחרים שנהוג לתת. אצלי, לדוגמה, אני יודע בדיוק כמה החברה מוציאה עליי מבחינת הרכיבים הללו, ומדובר על קצת יותר מ-20,000 דולר בשנה. בנוסף, כמובן שיש להם עוד הוצאות עליי (חלק המעסיק לביטוח לאומי האמריקני, ועוד כל מיני זוטות).
&nbsp
ולכן, אם העלות הכוללת שלך היא 200K דולר (ואני מקווה שזה לא כולל בונוס, כי בונוס בהגדרה אף פעם לא נכנס לתחשיב הזה -- הוא בנפרד לחלוטין), אזי אתה כבר מגיע לעלות של 180K. תוריד עוד הפרשות מעסיק ל-401K, למיסוי וכדומה, ומן הסתם תגיע למספר כלשהו באזור 160-170 אלף דולר.
&nbsp
ואגב, לא הבנתי את "ולזה מוסיף... אוכל, נסיעות, הכל חוץ מאופציות...) -- אתה צוחק, נכון? ממתי עלויות של נסיעות ואוכל קשורים לעלות העסקה ולמשכורת? מקווה שזו הייתה בדיחה לא מצחיקה...
&nbsp
אבל הבעיה שלך היא שכל החישוב שכתבתי עד כה זה *הרצוי*. מצורת התנהלות הדברים, נראה לי שהסיכוי שתקבל את זה שואף לאפס.
&nbsp
מה שהם יעשו, בסבירות מאוד גבוהה, זה ייקחו את משכורת הברוטו שלך, ואותה יתרגמו לדולרים... וההערכה שלי היא שמדובר בסכום שיהיה, לאחר ההעלאה שקיבלת, בגזרת 120-130 אלף דולר (מקווה שלא פחות).
&nbsp
עד כאן לגבי שאלה 1.
&nbsp
לגבי שאלה 2 שלך -- התשובה במצב שלכם הוא "לא!" חד משמעי. בשביל לשמור על אותה רמת חיים, אתם צריכים הכנסה שנתית של לפחות רבע מיליון דולר ביחד, סביר שיותר (ואולי אפילו הרבה יותר)... ומכיוון שאתם תהיו ב-RTP, ולא באחת הערים בה יש סניפים לחברה של אשתך, אז הסיכויים שהיא תעבוד אינם גבוהים.
&nbsp
ואגב, רק כהמשך למה שכתב לך בוסטון, ולא שמתי לב ל-Strongly Hope במכתב מהמנהל האמריקני -- מה שזה אומר בתרגום לעברית צחה זה "חביבי, האופציה היחידה שפתוחה בפניך זו RTP, ולפה -- ורק לפה -- אתה יכול לעבור... ואם תצייץ יותר מדי, אז גם האופציה הזו תיעלם די מהר..." (זה תרגום מאמריקנית, ואלו הניואנסים שעליהם כתב לך בוסטון ושאותם אתה לא מבין).
&nbsp
ולכן, בהינתן כל אלה -- התשובה לשאלה 2 שלך היא "לא". לפחות התשובה שלי. אולי בוסטון או אחרים יחלקו עליי.
&nbsp

inverminx

New member
ה200 כולל בונוס (אבל הוא בחוזה..)

חישבתי עלות מעביד, אז אני לא אמור להכניס כל שקל שמשקיעים בי בארץ ?
הרי זה התקציב שהאמריקאים צריכים להעביר לישראל בשביל לממן אותי. נראה לי שזה כולל גם אוכל ונסיעות. אז בסופו של דבר הוא רואה כמה כסף הוא נדרש להעביר לארץ בשביל לממן את השכר שלי, ואת זה הוא מתרגם לדולרים. לכן לא הבנתי למה אוכל או נסיעות לא קשורות לעלות המעביד..
&nbsp
אני מנחש שבחברות שמעבירות ישראלים באופן תדיר יש נוסחאות כאלה, אצלנו, בגלל שאני, אם אעבור, אהיה הראשון, אין אפילו עם מי לדבר.
&nbsp
לגבי הסטרונגלי הופ - זה יכול להתפרש לכמה כיוונים. אני הבהרתי להם שאני לא יכול להתקיים ממשכורת אחת ואני רוצה שגם אשתי תעבוד, לכן הציעו את זה. חשבתי אולי לנסות ולהשתמש בלווריג׳ של - אני אשמח לעבור לראלי, אבל אני מוותר על המשכורת של אשתי ואני צריך כיסוי מסויים לזה.
&nbsp
עוד חזון למועד..

ilanvag

New member
אוי א-ברוך...

בונוס זה דבר שמותנה בביצועים ובתוצאות. בדרך כלל הן בביצועים אישיים, והן בתוצאות של החברה. ככה זה בארה"ב (וככה זה גם בישראל, לפחות בחברות גדולות - למיטב זכרוני... אבל כבר הרבה שנים שאני לא בישראל).
&nbsp
ואתה יכול להיות העובד הכי טוב בחברה, עם ביצועים מדהימים... אבל אם החברה פספסה את הרבעון, או פספסה את השנה -- בסיכוי די גבוה שאף אחד לא יקבל בונוס. עברתי את זה בחברת היי-טק "קטנה", של כ-60,000 עובדים, לפני כמעט עשור -- החברה פספסה, בענק, והבונוס לכולם בוטל. היה בכי והיסטריה במסדרונות, אבל לא עזר בכלום.
&nbsp
ולכן, בונוס *לעולם* לא נכנס לחישוב. אך ורק משכורת בסיס ודברים מובטחים. גם החברה לא תסכים להכניס את הבונוס לחישוב השנתי -- מכסימום יסכימו לתרגם את הבונוס לדולרים, ולהשאיר לך אותו בתור *בונוס*, במידה והחברה תעמוד בביצועים שלה. אז תקבל אותו, ולא בשום מצב אחר.
&nbsp
ועכשיו נתרגם לעברית -- כלומר המשכורת האמיתית שלך היא כבר לא 160-170 אלף דולר, אלא מן הסתם דרומה מ-150K.
&nbsp
אגב, כשאני קורא עכשיו שוב את מה שכתבת קודם -- מקווה מאוד שלא הכנסת לתוך חישוב "עלות המעסיק" גם את העלויות של הנסיעות שלך, אוכל, ושאר הוצאות אש"ל...

inverminx

New member
הבנת פחות או יותר את אזור המספרים

הבסיס שלי בארץ הוא 150k$ (כלומר 45 אלף שח בחודש) לפני הבונוס שלנו שמורכב משני שליש ביצועי עובד ושליש ביצועי חברה והכל מעוגן בחוזה. הבונוס הוא סוג של ברזל בחברה. גם ברבעונים קשים יש בונוס, לפעמים הוא נפגע, אבל שוב זה רק השליש נפגע, וגם אם הוא נפגע ב-20 אחוז זה לא כזה משמעותי ביחס לכל הבונוס השנתי. הבונוס מחושב לפי השגי כל החברה, ולא לפי הbu הספציפי של העובד.
עם שכר כזה בארץ לא היית מצפה לקבל לפחות 200k ? לא מבין למה חושבים שאני חי על העצים

ilanvag

New member
מצטער, המספרים לא מסתדרים לי...

בהודעה אחרת שלך, בשרשור אחר, אתה כתבת:
&nbsp
"הודעתי בעבודה שאני מעוניין לעזוב כי מיציתי את התפקיד בארץ וקיבלתי הצעת שכר מחברה בתל אביב עם שכר חודשי משוקלל של 55K (כולל בונוסים, מניות וכו..).
&nbsp
...
&nbsp
התחושה שקיבלתי היתה שחשוב להם לשמר אותי ומעדיפים שאשאר בחברה ומוכנים לתת לי תפקיד גם בצפון אמריקה, בגלל שקיים צורך בחברה, אבל בעיקר בגלל שזה ישמר אותי בחברה. בנוסף הוא אמר למנהל שלי (לא לי אישית) שבלי קשר לרילוקיישן כן או לא, הוא מוכן להעלות לי ב20-25% את השכר הנוכחי (זה עדיין לא מגיע להצעה שקיבלתי מהחברה בתל אביב, אבל זה בהחלט שיפור מאד יפה)."
&nbsp
&nbsp
במלים אחרות, אתה רוצה שנאמין לך ששכר הבסיס שלך בחברה הנוכחית הוא 45K שקל, לפני בונוס... כאשר בהודעה אחרת כתבת במפורש שההצעה של החברה השנייה, קרי 55K שקל, היא משמעותית גבוהה יותר, אבל שם זה כבר כולל מניות, בונוסים, וכדומה ששקללת כבר פנימה.
&nbsp
מצטער, המתימטיקה לא מסתדרת. לא אמין.

inverminx

New member
לא הבנתי אותך ... ולמה לרדת נמוך .. ?

מה לא מסתדר ?
היה לי 36 בסיס עם בונוס 12 אחוז (קרי 40.32 משוקלל)
קיבלתי הצעה של 40 בסיס עם 15 אחוז בונוס ו100,000 דולר מניות שמהם משתחרר לי שליש כל שנה (מניות ברזל, אם כבר הגעת לשרשור הזה אז נראה לי שרשמתי את זה. זה כסף בבנק) - זה יוצא 55 אלף משוקלל
עכשיו תעשה 40 פלוס 38 אחוז, יצא לך 55 ומכאן ההעלאה של 38 אחוז
כשבאתי ואמרתי בעבודה שיש לי 38 אחוז יותר במקום אחר הסכימו לתת לי 25 אחוז העלאה ואז 36 קפץ ל45.
מקווה שהמתמטיקה יותר ברורה עכשיו
&nbsp

ilanvag

New member
ממש לא היה ברור שאתה כבר מחשב את השכר החדש/מעודכן...

אם הבנתי נכון מהשרשורים שלך, כל סיפור ההעלאה הזו הוא מהשבוע האחרון.
&nbsp
בנוסף, לפחות במה ששיתפת אותנו, לא כתבת שהציעו לך מספר ספציפי, אלא העלאה של 20-25 אחוזים... אז אני לא יודע אם הם אכן הסכימו ל-25 אחוז, או שזו משאלת לב שלך, וזה מה שאתה מחשב בעצמך - בלי שהמעסיק בכלל התכוון לכך.
&nbsp
והדבר החשוב ביותר -- אנחנו באמצע יולי. למיטב ידיעתי, משכורות בישראל משולמות בסוף החודש, וכל הדיון הזה הוא מהשבוע האחרון... כלומר, עדיין לא ראית ולו תלוש שכר בודד עם השכר החדש.
&nbsp
מאחל לך שבסוף החודש הקרוב יתנוסס המספר 45,000 ברוטו בראש תלוש השכר החודשי שלך... בוא נדבר אז, כשיהיה לך תלוש מודפס. עד אז, זה נשמע כמו משאלות לב מצידך (אבל ככה כל השרשור הזה נשמע...)

inverminx

New member
עם משאלות לב לא הולכים לבנק

עד שאני לא חותם על המעבר לתפקיד החדש אני לא מקבל כלום

למעלה