התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

KallaGLP

New member
בארה"ב לא נהוג לממן נסיעות, מזון והוצאות אישיות.

זה לא חלק מהשכר או מההטבות.

KallaGLP

New member
מה שתכלס המכתב הזה אומר הוא

שאולי מתישהו בעתיד יסכימו להוציא לך ויזה. אין פה למיטב הבנתי שום כוונה או התחייבות להוציא לך ויזה בעתיד הקרוב, וגם לו הייתה, לא ניתן להוציא אותה עם מכתב כזה במקום הצעת עבודה מסודרת ומפורטת.
בקיצור, כמו שאילן אמר, זה בולשיט. הם כנראה מבינים שאתה מסכים להישאר לעבוד בשבילם רק אם אתה מאמין שיש מעבר באופק, אז הם מזכירים במעומעם את אפשרות המעבר מתישהו בעתיד, אולי "עוד כמה שנים", אבל בלי להתחייב על שום דבר או לנקוט צעדים מעשיים בעלי משמעות להוצאת ויזה בעתיד הנראה לעין.
הדבר היחיד שיוכיח שהם רציניים לגבי המעבר ושיש תכניות קונקרטיות להוציא לך ויזה זה הצעת עבודה מסודרת וחתומה, שמפרטת לא רק את השכר, אלא ביטוח בריאות, השתתפות בפנסיה, חבילת רילוקיישן (לא, "חבילה סטנדרטית" זה לא פירוט), וכד'. אחרת זה הכל דיבורים באוויר כדי לפתות אותך להישאר בחברה ולהמשיך לעבוד בישראל בתקווה (שיש סיכוי לא מבוטל שהיא תקוות שווא) שהנה המעבר קרב ובא ורק עוד חודש, עוד שנה, עוד 10 שנים... אין מצב שמחלקת ההגירה האמריקאית תנפיק לך ויזה על סמך המכתב הזה, ולמען האמת כל העניין הזה הופך להזוי מרגע לרגע.

inverminx

New member
זהו לא מכתב עבור הוצאת ויזה

סתם מייל סיכום של המנהל ששוחח איתי ושלח אותו לכל מי שנמצא בלופ (בחברה, לא מחוצה לה, קרי עורכי דין וכאלה..)
הסיבה שהוא רשם "אולי כמה חודשים אולי כמה שנים" כנראה נעוצה בעובדה שאמרתי לו שאני לא רואה אופציה שאני עובר ללא עבודה של אישתי, ואני לא יודע כמה זמן זה יקח ואני לא יודע איפה זה אפילו יהיה. הוא אמר לי שמבחינתו הוא ישמח מאד שמחר אני אנחת בארהב. (כן בטח... תן הצעה קודם, לא?
)
לגבי מה שאילן אמר (וצודק..) - ברור שהם מבינים שאני מסכים לעבוד בשבילם רק אם אני מאמין שיש להם אופק למעבר - כי זה בדיוק מה שאמרתי לCTO (המנהל של זה שניסח את המייל, ולו הודעתי שאני מוכן להשאר בחברה רק אם יציעו לי תפקיד בחול ויעלו לי את השכר)
&nbsp
קיבלתי חוברת שמפרטת בכלליות תנאים של כל עובדי הסניפים השונים בארצות הברית . ביטוח בריאות cigna open access plus והעלויות לעובד של זה, (יש שם מסלול אחד 400 דולר לחודש לכל המשפחה עם HSA (כנראה חסכון עבור הוצאות בריאות) ואחד 1000 דולר לחודש (אלוהים ישמור, בארץ אני משלם 300 שקל על כולם). מפורט שם עוד הרבה על 401K, כמה החברה מפרישה (עולה לפי הוותק, תלוי גם במכירות של החברה באותה שנה. לפי הוותק שלי אמור להיות 60-80% השתתפות (תלוי במכירות החברה בשנה הקלנדרית). אבל יכול להיות שלא הבנתי את זה כמו שצריך.
יש גם ביטוחי שיניים (דווקא נראה זול) , חיים, השתתפות בתרופות, משקפיים, HSA, FSA, נכות, נסיעות, aflac (לא יודע מה זה, נראה כמו ביטוח לדברים איומים) .
יש גם כרטיס אשראי american express corporate green card program - או מה שזה לא אומר ...(לא יודע אם זה רלוונטי אלי, אני לא צריך קרדיט וכל השיט הזה קודם ?)
&nbsp
עכשיו כשהתהליך ברור לי קצת יותר - אני אפנה ואבקש הצעה כתובה כולל פירוט לגבי החבילה של הרילוקיישן.
&nbsp
תודה

KallaGLP

New member
ברור לי שזה לא מכתב עבור הוצאת ויזה.

זו הייתה דרכי, אולי מעט אירונית, להגיד שכדי כן להגיש אותך לוויזה צריך הסכם עבודה רשמי, מפורט וחתום.

zuki3

New member
אתה יודע שאישתך לא תוכל להתחיל לעבוד בהתחלה ?

אם ואחרי שתקבלו ויזות ותעברו לארצות הברית,
אישתך תצטרך להגיש בקשה לאישור עבודה,
אני מכיר מישהו שמחכה כבר מעל 200 יום לאישור והוא עדיין לא קיבל,
אתם צריכים להבין (ולהגיד למעסיק עתידי שלה) שהיא תוכל להתחיל לעבוד רק חצי שנה אחרי שתכנסו לארצות הברית עם הויזות,
מכיוון שעדיין לא התחלתם את התהליך, עוד אין לכם ויזות, עוד לא הגשתם בקשה,
זה אומר שאם אישתך תחפש היום עבודה, זה אומר שהיא תוכל להתחיל לעבוד רק מינימום 9 חודשים מהיום,
כך שזה מאד בעיתי לחפש עבודה ורק אם היא תמצא תבקשו ויזה,
זה סוג של מלכוד 22.
אם אתם רוצים לעבוד, אתה צריך להגיש בקשה, ורק אז לחפש עבודה, ולדעת שרוב המעסיקים לא ירצו לחכות חצי שנה לפחות.
וגם אם מעסיק ירצה לקבל אותה, יש סיכוי טוב שבדרך הוא יוותר, כי משך ההמתנה של אישור העבודה רק מתארך, היום זה חצי שנה, זה יכול להיות יותר.

inverminx

New member
זה חדש לי..

המטרה היא לא לחפש כרגע מהארץ מישהו שירצה להעסיק אותה, אלה שהיא תפנה לעבודה שלה ותבקש העברה לסניף בארצות הברית. זה לא מופרך, כי כבר הציעו לה בעבר הצעה לעבור לבוסטון.
שאלות
1. בהנחה שיסכימו לה לעבור, היא גם צריכה לחכות 9 חודשים?
2. עדיף להגיד להם גם להוציא לה ויזה L1 ולא ״להשתמש״ בויזה שלי? אם כן זה משנה משהו בתהליך שלי? אני צריך להודיע את זה למישהו?
3. אפשר לחכות לאישור העבודה שלה גם בארץ במידה והיא מנצלת את הL2 ממני וככה נשארים עם 2 משכורות?
4. האם זה חוקי שנעבור לארהב, אני אתחיל לעבוד, אישתי תעבוד גם במשרד של החברה שלה בארהב, אבל תמשיך לקבל שכר מישראל ותהיה שייכת לישראל, עד שתקבל אישור עבודה ?
&nbsp

zuki3

New member
תשובות

1. אם היא תקבל ויזה כאישתך ויזת L2 היא תצטרך להגיש בקשה לאישור עבודה, ולחכות כמה שזה ייקח, אולי זה יקח 6 חודשים אולי יותר אולי פחות.
2. אם המעסיק שלה יגיש עבורה ויזת עבודה L1 היא תוכל להתחיל לעבוד ברגע שהיא תכנס, אבל אין שום קשר לויזה שלך, כל אחד מכם יקבל ויזה עבור עצמו.
3. אם תסעו על הויזה שלך, היא יכולה להכנס, להגיש בקשה לאישור עבודה ולחזור לישראל עד שיהיה לה אישור.
4. לא, כל עוד אין לה אישור עבודה, אסור לה לעבוד, ואין סיכוי שמעסיק אמרקאי מסודר יעסיק אותה, זה לא חוקי.

studen2

New member
ראיון בשגרירות

שלום, חודש הבא יש לי ראיון לגרין קארד איחוד משפחות, רציתי לשאול אשתי יכולה לבוא איתי לראיון בתור petitioner?
וכמה זמן בערך לוקח לתעודת יושר להגיע לשגרירות?

tair1986

New member
לא יתנו לאשתך להיכנס

אשתי באה איתי וסתם הייבשה שעתיים כי לא נתנו לה להיכנס.
יש בית קפה נחמד ממש קרוב, היא חיכתה שם, בדיעבד די מיותר לבוא עם הבעל/אשה.
לתעודת יושר לוקח בערך שבועיים להגיע, תשלח מייל לשגרירות לוודא מה קורה עם זה, בדר כלל עם עונים תוך כמה ימים.

doronf65

New member
מנהל
הנסיון שלי בן שנים רבות

ולאורך שנים רבות אני שומע אחרים. לעומתי הנסיון של תאיר נראה יותר עדכני. ועם זאת, כל הזמן יש הבדלים. ובשורה תחתונה: אולי...
&nbsp
העניין הוא כזה: לפעמים מקבלים רושם מבני הזוג כאשר רואים אותם יחד. לפעמים הראיון נעשה באשנב ואז לשניהם מתאפשר להיראות. לכן לעיתים זה קורה שהיא איתך, אבל לא חובה.
&nbsp

metm98

New member
שאלת לבלבתים - Oil Tank Insurance

החברה ששולחת לי שמן חימום מציעה לי ביטוח להחלפת המיכל במקרה של דליפה (מחיר הטנק בלבד - לא כולל עבודה או נזקים אחרים).
הם מציעים את הביטח בשמונים ושישה דראכמות לשנה וטוענים שמחיר הטנק הוא אלפיים וחמש מאות - כלומר פרמייה של קצת יותר משלושה וחצי אחוזים.
האם הביטוח שווה את הכסף?
במילים אחרות - מה רמת הסיכון שמיכל במצב סביר, שיושב לו בניחותא במרתף גמור ומטופח, יתפנצ'ר לו פתאום?
האם יש אופציות טובות יותר? (אולי כאלה שכוללות עבודה ונזקים)

תודה לעונים!

liviur

New member
השאלות הן:

1. מה הDeductible
2. בן כמה המיכל
3. זה לא מכוסה בביטוח מבנה?
&nbsp
והכי חשוב:
4. מתי אתה מעביר את המערכת לגז :)

Boston Guy

New member
מה שליביו כבר. הכי חשוב בן כמה המיכל וכמה אתה קרוב לים.

לשאלתך - כל מיכל OIL בסוף ידלוף. ה OIL שמוכרים לך מזוהם בכל מני דברים - כולל מים. קורוזייה וזמן בסופו של דבר יסתיימו בדליפה.

המחיר לטנק חדש שהם נוקבים בו נשמע גבוה בטירוף - אם באמת מדובר במיכל שעומד במרתף שלך על רגליים, ולא במיכל שקבור בקרקע (UNDERGROUND). כמה גלון ה OIL TANK שלך? מיכל שעומד במרתף בנפח של 250-300 גלון עולה בגיזרת ה 700$. אולי 800$.
יש עניין של להיפטר מהישן (שהוא מזהם סביבתי ולכן יקרעו אותך העלויות DISPOSAL) ולהוביל את החדש - אבל לדעתי את העלויות האלו החברה תגדיר בתור חלק מה LABOR.
אז אם זה באמת סוג המיכל שיש לך - הפרמייה שהם דורשים היא יותר בכיוון של 10% לשנה.
צד שני - אם המיכל שלך בן 20 או יותר. יש מצב שהם עדין יפסידו עליך.

zach78

New member
טיפ קטן

כאשר ערכתי סקר שוק לשמן חימום, מצאתי שיש 2 קבוצות של חברות :
1. כאלה שמתימרות לספק ״שירות מלא״ - שכולל מלבד הדלק גם הרבה מאוד ״תוספות״ שאתה לא ביקשת : ביטוחים ( בחינם או בתוספת תשלום), שירותי אחזקה ( מיותרים או נדרשים או בהנחה מדומה ), גיבויים ( אחזקה של שמן בכמות גדולה למקרה של מחסור איזורי ) וכו.
2. כאלה שמספקות שמן.. וזהו.

ההבדל בין השניים הוא 30% לגאלון. עכשיו תעשה אתה את החשבון.
נ.ב. אני הייתי משאיר את הביטוח למקצוענים ( כלומר - לחברת הביטוח שבה אתה כבר מבטח את הבית ). את יתרת הכסף הייתי שומר לתיקונים, כשיבואו. אלא כמובן אם אתה יודע משהו שהצד השני לא יודע.

metm98

New member
תודה לעונים!

(סליחה על העיכוב בתודה, הייתי בנסיעה מאתגרת)
אכן המיכל יושב במרתף מתוחזק ויבש על ארבע רגליים איתנות. ועל פי העיצות שלכם ביטלתי את הביטוח עד להודעה חדשה.

שוב תודה!

coolusername

New member
האם סטודנט ישראלי יכול להשקיע ב- SAFE אמריקני באתר Wefunder?

היי לכולם,

אני דוקטורנט עם ויזת J. לאחרונה יצא לי להכיר מוצר של חברת סטארט אפ מסויימת שאני צופה לה פוטנציאל גידול. החברה מציעה לציבור להשקיע בה במסגרת קמפיין באתר Wefunder, באמצעות קנייה של SAFE.

מעולם לא השקעתי בעבר בין אם בישראל או בארה"ב כך שאני חדש בתחום. בשעה שאני שוקל את האפשרות הזו, אני תוהה האם לסטודנט ישראלי בארה"ב עם ויזת J אמורה להיות מגבלה חוקית או רגולטורית כלשהי בהשקעה ב- SAFE אמריקני, בין אם מהזווית של ארה"ב או מהזווית של ישראל?

במקרה שיהיו רווחים כלשהם בהמשך (בדמות liquidation או דיבידנדים), האם זה משהו שייסבך מאוד את הגשת דוחו"ת המס?

כמו כן, אני תוהה אם יש אולי יתרון דווקא לרשום את ההשקעה על שם אשתי, שהיא בעלת ויזת J2 ואישור עבודה. היתרון שאני יכול לחשוב עליו הוא לשמור את דו"ח המס שלי פשוט יחסית (הכנסה מהאוניברסיטה בלבד).

ilanvag

New member
מקווה שאשר (רו"ח הפורום) יגיב בהמשך, אבל רק מחשבה אחת --

השקעה אינה עבודה. אין להערכתי שום מניעה מבעל ויזה כלשהי מלהשקיע בחברה; ולצורך העניין, גם מישהו מחוץ לארה"ב, שאין לו שום סטטוס ושום ויזה לארה"ב, יכול לדעתי להשקיע (אלא אם זו סוג השקעה אשר מיועד אך ורק למשקיעים בעלי סטטוס מסוים, וקשה לי להאמין...).

שאלות המיסוי הן סיפור נפרד לגמרי, לא מבין בזה.

אגב, מה דעתך לשתף את הפורום עם פרטי החברה?
בתור מינימום, יש פה אנשים עם ניסיון עשיר של שנים רבות בליווי של וייעוץ לסטרט-אפים, אז יכולים לחוות דעה (אני, לדוגמה). ובנוסף, אם זה מעניין, אולי יהיו פה עוד כמה שירצו להשקיע...

Boston Guy

New member
אני לא חושב ש SAFE מוגדר כהשקעה מבחינת מס.

אם יצא מה SAFE משהו והסטארטאפ ירשם למסחר וינפיק מניות בבורסה - אז זה יהפוך להשקעה.
עד אותה נקודה בזמן - להבנתי הכסף שתשקיע לא מדווח בכלל לרשויות המס, אינך יכול לדווח על "הפסד הון" במקרה והסטארטאפ מתקפל ומתאדה... מבחינת רשויות המס זה כאילו הימרת עם הכסף בקזינו או קנית בו ירקות בסופרמרקט.

klemiki

New member
ניירות ערך לא חייבות להירכש בורסה

אם קנית נייר ערך להשקעה והוא הפסיד אתה יכול לקזז אותו עם רווחים בניירות ערך אחרים.

למעלה