מבצע פסקה ביום - מאוחד!

ויימס

New member
כמו כן, יעקב.

הראשי של העיר הקרובה הייתה אישה בשם מכשפה. הוא הכיר אותה די הרבה זמן, מאז שהוא התחיל לעבוד כשכיר.
"אני אעשה מהשיניים שלך עגילים אופנתיים!" צרחה מוח עצם מאחורי הסורגים.
"את מאוד רועשת בשביל בחורה ששווה רק חמש מאות שקלים," אמרה מכשפה מבלי להרים את מבטה, סופרת את הכסף.
"אני אהיה שווה הרבה יותר אחרי שאקשט את הקירות עם הדם שלכם!"
"אני לא יודעת למה אתה תמיד מתעסק עם הדגים הקטנים האלה," מכשפה הרימה גבה. "אבל בבקשה," היא הושיטה לו את השטרות.
דג קטן היה שווה אוכל, דלק, וחשמל לשבוע בערך. אם היית יכול לתפוס שניים בשבוע, הייתה לך התחלה טובה. יעקב חשב ששני דגים קטנים ביד, עדיפים על פני דג גדול על העץ.
מחשבות כאלו היו הסיבה שהוא ניסה שלא לדבר הרבה.
"תודה," הוא אמר.
כשהוא הניח את ידו על ידית הדלת, מוח עצם קראה, "היי, אדוני!"
"פשוט תתעלם ממנה," מכשפה משכה בכתפיה.
היה קצת קשה להתעלם ממנה, כי כעת מוח עצם טיפסה על הסורגים, גורמת להם לרעוד ברעש. היא הגיעה עד לתקרה, ושם היא נתלתה כמו קופיף שמח.
"אדוני השכיר המכובד," היא חייכה אליו. "אתה יודע שיש עליך קללה? כן, קללה קטנה ומלוכלכת, ורק אני," היא שרה את המילה הזו, "יכולה להסיר אותה. זה יהיה חבל אם יקרה לך משהו רע. אני אבכה עם דמעות אמיתיות."
הוא בילה את שלוש השעות האחרונות בהאזנה שקטה ללהג הבלתי פוסק שלה, שבעיקר הכיל הבטחות לצלות את התוספתן שלו, להמליח את הכבד שלו, ולהשתמש בציפורניים שלו בתור כלי נגינה. למה הקשקוש האחרון הזה בנוגע לקללה גרם לו לקפוא במקום?
הוא העיף מבט במכשפה. פניה היו חתומות.
הוא משך בכתפו וחייך. "דגים קטנים לא נושכים," הוא אמר ופסע אל מחוץ לבקתה.
לעזאזל, הוא היה צריך להגיד, 'להתראות,' וזהו.

אלודאה

New member

יוצאים לך דברים טובים כשאת משרבטת!

ויימס

New member
אבל העתיד, אלדואה, מה יהיה על העתיד???

מה ייהא עתידו של עתיד???

אלודאה

New member
אם את מתכוונת לכתוב סיפור בזמן עתיד, תשכחי מזה.

כמו כן, אני בדיוק הולכת לקרוא את הפסקה שלך, אז שקט! לא להפריע!

ויימס

New member
הא הא! Challenge...

אלדואה- אבל אני אמרתי...
Accepted!!!

אלדואה תאהב את הסיפור שאני אכתוב בזמן עתיד. רק דברים טובים יקרו כאשר אכתוב את הסיפור שלי, בעתיד. העננים יורידו עלינו מרשמלו מותך במקום גשם, בעתיד, כאשר אכתוב את סיפורי בזמן עתיד. המשיח יגיע על חמורו הלבן, ועימו הוא יביא שלום והרבה כורכום. כעת אלך לי לכתוב סיפור בזמן עתיד. אחלו לי בהצלחה.

Zoomf

New member
זמן עתיד!

מישהו שם לב שחצי מהתנ"ך כתוב בזמן עתיד? בעיקר חומשי התורה. אבל זמן עתיד שם נכתב בצורה קסומה ומהודרת כי זה דיבור על העבר בלשון עתיד. Future-Past בעברית! זה נותן לשפה גוון כל כך מלכותי. אני היחיד שממש מתלהב מהשפה הזו וחושב שיש לה מקום בספרות העברית?
בגלל זה אני חושב שזה לא נכון שלא לכתוב סיפור בזמן עתיד - כי היופי של השפה העברית טמון בגמישות שלה - אבל צריך לעשות את זה נכון. זה בכלל בכלל לא פסול, להיפך, מעניין אילו דברים נוכל להפיק אם נשתחרר רגע מהקיבעון לזמן עבר?

Zoomf

New member
בחיי שמאז שהתחלנו עם הפינה הזו נזכרתי כמה זה כיף לכתוב.

קטע ראשון: מעניין. קצת גרם לי לחשוב על הסרט קורליין. בכללי יצורים שיוצרים את עצמם זה מגניב.
קטע שני: מההההההההה?

g l o r y

New member
הפרסים משתנים?

כי אני את הפסקה שלי להיום כתבתי

הנה "הדבר הזה על הילדים של יום שני" פסקה שלישית. בפרקים הקודמים:
...האם אתם יודעים מה הוא עשה?" שאל הזקן, מעורר את הילדים מריכוזם המוקסם במילותיו ובידיו המרקדות.
והפעם:

הם נדחקו סביבו, מועדים זה על גפיו של זה כגורים במאורתם, ידיהם הקטנות מתנופפות בלהיטותם ללכוד את תשומת ליבו.
"הוא סגר את החור בשמים!" קרא ילד קטן אחד, פאותיו הבהירות כמעט לבנות באור האש.
"הוא תחם את האש!" אמרה ילדה בביישנות, מצייצה מבעד לבד שביסה הרקום קמעות הגנה שהיו, ככל הנראה, עשירות יותר מאלה של אימה.
"הוא יצר את העץ!" פסק ילד בוגר ממנה אך במעט, פאותיו השחורות בוהקות כדיו שנשפך בצידי פניו. ידיו הקטנות מוללו את צידי בגד הכנפות שלבש, אצבעות עדינות עוברות שוב ושוב על פני הרקמה, כאילו מנסות להבטיח שההגנה שנרקמה על הבד עדיין קיימת.
"אה, העץ," אמר הזקן וחייך. למשמע מילותיו חזר השקט כאילו לא הופר מעולם. "אכן, האל סגר את החור החרוך ברקיע, והאל תחם את האש לבל תשתולל על פני היצירה, הגביל את כוחה ואת יכלתה לשרוף, והאל יצר את העץ. לא סתם עץ. לא כל עץ. עץ שפרותיו טומנים בחובם את השינוי, את היכולת של יציר הבריאה להיות יותר משהיה כשנוצר. עץ שמשנה את חושיו של יציר הבריאה. עץ שלא היה לפניו ולא יהיה אחריו, משום שהוא אחד," הזקן הרים את אצבעו והאש כמו ריקדה לפי מצוותה. לרגע נדמה היה כי הלהבות מטפסות ויוצרות את תמונת האילן היחיד, הקדום. אנחת התפעלות חרישית נשמעה מתוך עדת הילדים. "והאם אתם יודעים מי הבחין לראשונה בקיומו של העץ? מי טעם ראשון מפירות העץ?" הוא שאל. בליל קולות ניסה לספק תשובות, המילים עצמן נבלעות אחת ברעותה. הזקן חייך והביט בהם, מנסה להתיר את סבך המילים, עד שהבחין באחד מצעירי הילדים, אך מעט יותר מעולל, שידו הזעירה הצביעה אל עבר המטה המונח על האדמה לידו. "נכון מאוד, יוסי," ענה הזקן ברוך. ידו הקמוטה נשלחה אל המטה והרימה אותו. רגע אחד היה זה מטה עץ רגיל, המקום בו אחז אותו הזקן חלק משימוש וארכו חרוץ חריצים ומצולק וברגע הבא נדמה שהפך לנוזל צמיגי, מחליק על פני עצמו וגולש על פני זרועו של הזקן. כעבור רגע נוסף לא היה זה מטה שהחזיק הזקן אלא נחש ארוך וחי שגופו נכרך על פני אמת זרועו. הנחש הביט בהם בעיניים אטומות, מחורצות ולשונו טעמה את האוויר, תרה, מחפשת. כיפתו נפרשה לאיטה, חושפת את הסמל המוטבע בבשרו, סמל הראיה הטהורה.
"היצור הראשון שטעם מפירות העץ היה הנחש," אישר הזקן.

Zoomf

New member
שמעי...

את פשוט טובה. זה נוגע בכל הדברים שכל ילד למד בשיעור תנ"ך בצורה מושלמת.
ואני גם מת על הילדים! ההתלהבות שלהם כל כך מוחשית.
את בטוחה שאת כולה משרבטת את זה?

g l o r y

New member
aww

תודה. 'תה גורם לי להסמיק.
במקור הסיפור הזה היה אמור להיות מן קצרצר שהרעיון שלו צמח מאתגר מילים שהיה פה בפורום לפני כמה חודשים. המילים שקיבלתי היו "הילדים של יום שני" וכמובן שכשחשבתי על ימים נזכרתי בבריאה. ומשם זה התגלגל די חלק. אבל זה נותר רעיון בלבד כי הייתי אז במחסום כתיבה. עכשיו כשהאצה וסקיפ אתגרו אותנו, כתבתי את הפסקה הראשונה כי זה מה שעלה לי בראש (אין לי זמן לחשוב על רעיונות חדשים. אני באמצע בחינות אמצע) ולאור התגובות החיוביות אני ממשיכה עוד ועוד. פידבק תמיד היה דלק טוב למוזה שלי.

לכתוב ילדים זה כיף! קצת כמו לכתוב אנשים היפראקטיבים ובלי רגשות אשם של מבוגרים. ילדים הם סקרנים והם הרבה יותר חופשיים ממבוגרים.

האם זה יותר משרבוט? אנלא יודעת. בינתיים אני עוברת על ההיסטוריה האלטרנטיבית שלי. יש כמה נקודות הסטוריות שאני רוצה לעבור עליהן, למרות שלא באמת חשבתי למרחק רציני מעבר להסטוריה התנכית ההתחלתית. לצערי אני גם לא זוכרת את כל הרעיון. מה שאני יודעת הוא שאיכשהו העולם הוא פוסט אפוקליפטי אחרי ש"הזמנו את ילדי התוהו להיכנס" אני לא זוכרת את מי חשבתי להאשים בזה מתוך האנושות הכללית, ולא את כלל הכוחות והמנגנון העל טבעי שרציתי לתת ל"רבנים" האלה שהרבא נמנה איתם. מה שכן, להפוך את היהדות האורתודוכסית למסדר קסום היה רעיון שלא יכולתי לוותר עליו.
בהכירי אותה מקרוב ומבפנים, זה די כיף. ננראה כמה רחוק אני אגיע....

בוקר טוב

שכבתי ער במיטתי, כמו בכל בוקר מעט לפני צלצול השעון. הסדרתי את הנשימות לפי התקתוקים שלו - חמישה תקתוקים שאיפה, שלושה נשיפה, מרגיע את עצמי מסיוטי הלילה הקבועים. האור הארגמני של הזריחה הסתנן דרך החלון האטום, והשעון צלצל. שיגרה. כמו בכל בוקר שזכרתי, קמתי בדממה, אני וכל סגל המוסד. סדר היום הקבוע לא הותיר מקום להרהורי חטא, ולקול הפעמונים יצאתי מהתא לשגרת היום, לעזור, לרפא ולשקם את המשוגעים.

agamkedem

New member
הנה.

האש המשיכה לבעור גם אחרי שהנידונים למוות כבו. מדורה גדולה של קרשים ישרים ונקיים, משוחים בשמן ובגשם שחור מהדרום. דממה דקה משלה באוויר הערב, משכיחה כל עדות לצרחות ולזעקות שמילאו את האוויר זמן קצר קודם לכן. קהל רב נאסף מסביב לאש, קצינים ופקידים ומלחכי פנכה.

agamkedem

New member
כתבתי שני שליש מהסיפור הזה

(40 ומשהו אלף מילים). אני צריך לסיים אותו, לערוך אותו, ולהחליט מה לעשות איתו.

למעלה