הבעיה שלי אינה הכביש, הבעיה שלי שאין לוגיקה בדוגמאות שלך
מה זה אומר בכלל "תפוז יכול להישאר ירוק"?
הרי גם ראובן יכול להישאר לבד.
 
ב-"הוכחה" שלך, אתה מנסה להגדיר מושגים ע"י דוגמאות, אלא שהדוגמאות סוטרות, ולכן אין באמת הגדרה מובנת שתאפשר לסייג מה "קונטנגנטי" ומה לא.
ואם אין הגדרה כזו, מן הסתם כל "הוכחה" שתנסה להציג על סמך ההגדרה הזו נופלת.
 
זה מה שקורה שמנסים למכור משחקי מילים חסרי משמעות כ-"פילוסופיה" או "לוגיקה".
 
בוא נחליף רגע כביש רטוב בספוג רטוב כפי שהצעת - במה שונה עניין של "מים בתוך חללי ספוג" ובין "היד של גילה בתוך היד של ראובן" (אם הם יוצאים, הם מן הסתם מחזיקים ידיים)?
 
קטע המעניין באמת עם "תפוז כתום", שאם היית לך טיפת הבנה על מה אתה מדבר היית יודע אותו, הוא שתפוז לעולם אינו כתום, אלא אם יש בן אדם בסביבה.
 
מה שאנחנו בשפת רחוב מכנים "כתום" של התפוז, הוא למעשה מה שקורא כשאור ממקור כלשהו פוגע בתפוז, חלקו נבלע וחלקו משתקף בגלל ההרכב הכימי של קליפת התפוז שבולע אור באורך גל מסוים, וכאשר האור שמשתקף ולא נבלע פוגע ברשתית עין של בן אדם המוח של אותו אדם מתרגם את גלי האור הנותרים למשהו שנקרא, אך ורק במוחנו, "כתום".
 
מבחינה אובייקטיבית פיזיקלית, התפוז אינו כתום.
ושני אנשים שמסתכלים על אותו תפוז בדיוק, באותו מקום שמואר באותה צורה, יראו למעשה "צבע" שונה, בהתאם למבנה העין וצורת העבודה של המוח שלהם.
 
אז לפני שאתה הולך להמציא לנו מצבים "קונטנגנטיים", כדאי שתחשוב טוב טוב איך המציאות עובדת, ולא תנסה לערבב אותנו עם שימוש לא תקני של שפת רחוב.
 
בהצלחה!