מז"ט על הפורום החדש, וטיפ...

tshgn

New member
יפעציק - זה שאני חושב זה כבר משהו..

לגבי התוכן עדיין אינני בטוח. מי ייתן והרודיולה אכן תסייע גם באופן החשיבה. לכן אין לי תשובה. אני מגשש באפלה כשהרודיולה מאפשרת לרגליי ללכת יציב יותר על קרקע שנישכחה. תומר

dodo281

New member
יפעת - אם הבעייה העיקרית היא שינה

ולא כאבים - הרי שהמועיל ביותר הוא כדורים המותווים לשינה. האלטרולט אמנם משרה שינה במידה מסויימת - אך רחוק מלהיות "כדור שינה", ואם הבעייה העיקרית שינה +כאבים וגם אלטרולט וגם SSRI אינם מועילים - אז אולי פשוט כדורי שינה +אנלגטיקה לשמה ? ומלטונין כבר ניסית ?!

yifatic

New member
חוסר שינה +כאבים וחוזר חלילה

דודו- אני מאובחנת כבר שנתיים. כלום, אבל כלום לא עובד. מלטונין מכל סוג ובכל מינון גם כן לא עושה לי כלום. רופאי טוען שכנאה אין בו חוסר. אני בשילובים שונים, וזה מעייף כי כידוע לכם - לוקח המון זמן עד שמשהו משפיע ואז כל שינוי במזג האורי למשל- מבלבל הכל - וצריך להתחיל הכל מחדש. גם כדורי שינה לא עוזרים. אפילו אימון של שעתיים בחדר כושר - שבסופו זחלתי הביתה - לא גרם לי לישון. מלאך השינה שכח אותי! אז אם אחד מהתשושים שכאן מוכן להלוות לי כמה שעות שינה על בסיס קבוע - אודה לו מאוד....!
שבוע נפלא לכולם ואני ממש מתלהבת מהפורום החדש!

מיאה49

New member
היי יפעתיק, אולי כדאי לרדת זמן מה

מזמן הכושר הגופני. במקום שעתיים אולי רק שעה. אולי אפילו פחות. יתכן שהכושר הגופני מוגזם עכשיו מכל מיני סיבות, מעורר מדי כך שקשה להרדם, וגם גורם לכאבי שרירים שמוסיף לחוסר השינה. והעניין הוא שאנחנו אף פעם לא יודעים מתי הגזמנו, אלא רק לאחר שעשינו זאת. אתמול הגזמתי באכילת פרות יבשים, ומערכת העיכול משגעת אותי כבר מאתמול בלילה מכאבים. כמובן שהשינה שלי הייתה על הפנים הלילה. אתמול לא חשבתי שאני בכלל מגזימה. היום אני יודעת שהגזמתי. ככה זה אצלינו, ניסויי וטעייה. תרגישי טוב מירה

yifatic

New member
תודה על תשובתך -אך הכאבים הם

כאבי פיברו! בכלל לא כואבים לי השרירים שאני מפעילה! זה מדהים אותי. הגוף הופך לחזק יותר, אני מצליחה להגיע לדירתי אשר בקומה השלישית (ונטולת מעלית) ללא הפסקות בדרך.הרגליים חזקות יותר - ואין לי בכלל התכווצויות שרירים! כואב לי מהפיברו - היד הימנית שלי - שכבר אף אחד לא יודע מה יש לה גורמת לי לשאוג - וכולי פליאה איך המשטרה עדיין לא הגיעה למשמע הצרחות... אינני יכולה להפעיל כמעט את פלג הגוף העליון בגלל הכאבים - אז נהיה לי חדר כושר מוזר קצת.. אני עובדת עם פיזיולוג ומדירכים שפוקחים עלי עיניים- כך שאצלי לי זה ממשהו אחר. כבר אמרתי לכם - פעילות גופנית עושה רק טוב! אני מחפשת איך להתגבר על כאבי פיברו ולא יודעת איך - משככי הכאבים לא עובדים עלי... אני מתאמנת לפי מצבי באותו היום.( הבוקר - פחות משעה כולל הפסקות כי כאבה לי היד) פשוט מחפשת דרך להרדם - אשמח לרעיונות מעשיים. תודה

מיאה49

New member
יפעת, יכול להיות שהרודיולה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

מעוררת. גם פה נראה לי שיש צורך לבדוק מינון מתאים. אני הייתי מפסיקה לקחת בכלל, ומנסה לראות האם זה משפיע על השינה. אם השינה מתחילה להתאזן כמו לפני הרדיולה, הייתי שוב חוזרת לרדיולה במינון יותר נמוך. אני מאמינה, שכמו שאת יודעת מה המינון שלך בכושר גופני, וכושר גופני הוא נחשב לתרופה, הרי שגם רודיולה צריך להתאים לגוף. המינון שכותבים על האריזה מתאים לאנשים בריאים. אני הייתי מתחילה עם חצי כדור, שבוע שלם, ואחרי זה מעלה את המינון בהתאם להרגשה. נראה לי שלרודיולה כמו לפעילות גופנית יש השפעה מצטברת. ובקשר לכאבים ביד, ריתוש המליצה על חבישות כרוב. תרגישי טוב במהרה. מירה

tshgn

New member
יפעציק - הלוואי שיכולתי..

בהקשר זה - הרודיולה נותנת לי המון אנרגיה ושמתי לב שעלי לקחת אותה ממש בבוקר, בתקווה שלא תפריע לישון, או ממש כשנכנס למיטה כדי שלא תשפיע לפני שנירדם. אך לא ניסיתי מספיק זמן להסקת מסקנות ממש משמעותיות וכן בימים אלו שנתי לא רעב ממש כמו בעבר. מקווה שישתפר עוד. נקודה נוספת: השינה בלילות בימים האחרונים, עם הרודיולה, הייתה לא שקטה. אולי בגלל שפתאום יש יותר חלומות? אינני יודע אם מתעורר או הוזה בהקיץ או בכלל הזיות. פשוט מעין חוסר שקט. אולי פשוט בגלל שהמוח מנסה לזכור החלומות? אולי שהזיכרון הפעיל מתחיל להיות מסוגל לעבד החלומות? לזמן פיתרונים... תומר

מיאה49

New member
תומר אל תפציץ את הגוף החלוש

בכמות כזאת של כדורים. תתחיל לאט לאט. תן גם לגוף להסתגל. יש לו את הקצב שלו. העניין אצלינו שהמוח לא תמיד עובד בסינכרון עם הגוף כמו אצל אנשים בריאים. זאת בעיה שמעולם לא הצלחתי לפתור. למרות נסיוני רב השנים אני נופלת מדי פעם, כמו למשל אתמול עם הפירות היבשים שאכלתי בהפרזה, ואני משלמת על כך בכאבים פריסטלטיים של המעיים. ומה זאת הפרזה אצלי? הפרזה זה 4 תאנים יבשות, 2 מישמישים, וחופן קטן של צימוקים. יום טוב מירה

sayv

New member
תומר, גם שמתי לב- שהתת מודע מתעורר

פתאום, בעקבות השימוש ברדיולה. אבל וחשוב- הרודיולה לא משנה את הצורך בפעילות סדירה ורגועה כמקודם לכן- אם אני מגזימה- יש בלאגן, אם שומרת על שינה מספקת, לא מתאמצת יותר מדי- אז התחושה טובה יותר.

sayv

New member
שוב מזהירה- רודיולה אסורה עם תרופות

פסיכיאטריות.

dodo281

New member
תומר - מקווה שכן ממכר ../images/Emo13.gif

השירה... ומה עניין וואלה לעיל ?! לא הבנתי?! DODO.

סמדר8

New member
עלי הרודיאולה לא משפיעה...../images/Emo7.gif

לוקחת כבר יומיים... פעמיים ביום... האם יתכן שזה קורה בגלל שאני משתמשת באלטרולט? האם מישהו מכם לוקח את שניהם וחש בשינוי? מתה להפסיק עם "הכימיה" אבל מפחדת... לא מעזה להמיר אלטרולט ברודיאולה...

sayv

New member
סמדר- אסור!!!!../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo2.gif

לקחת תוסף מגביר סרטונין ביחד עם תרופה שעושה זאת!!!! ולא משנה לאיזו מטרה לוקחים את התרופה- אם לפיברו ואם לסיבה פסיכיאטרית!!!! אני שולחת לך קטע למייל בדיוק בעניין זה. יכול מאוד להיות שבגלל זה אין השפעה, אבל גם יכול להיות שזה פשוט מוקדם מדי , אני התחלתי להרגיש רק אחרי כיומיים יותר טוב, ועוד דבר- למה פעמיים ביום????

sayv

New member
שלחתי לך מסר אישי בנושא- אנא קראי

דחוף. כיון שהמייל שלך לא מופיע כאן.

sayv

New member
לכולם בעניין רודיולה!!!!! ../images/Emo18.gif

אסור אסור אסור ביחד עם תרופות כמו אלטרולט סרוקסט פרוזק ומיניהן!!!!! מתנצלת שלא אמרתי זאת בראש ובראשונה, במיוחד לכם, לא יודעת איך לא חשבתי על זה! אני מתנצלת!!

sayv

New member
כנ"ל לגבי ה-sam-E, גם אסור ביחד

עם תרופות פסיכיאטריות.

שריק 7

New member
סייב- שאלה לי../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני מקבלת קסנאקס במינון זעום במשך תקופה. רופא מומחה שרצה "להרגיל" אותי לציפרמיל (ולא הצליח..) אמר לי להשתמש בהם במקביל. (מתוך חשיבה שכשאתרגל ל-SSRI אפסיק קסנאקס... אז אני מתארת לי שאין התנגשות בין התרופה לבין הרודיולה לא כן?! הערה: - הרופא הנ"ל גם בעל תואר בפסיכופארמאקולוגיה - איזו מילה יצאה
מה תאמרי? שרי

sayv

New member
../images/Emo35.gifאני לא מבינה

קסאנקס זו תרופה זהה ג´נרית לסרוקסט, ממשפחת ה-SSRI, לא מכירה ציפרמיל, ולא מבינה במה אמר לך להשתמש במקביל. הרעיון באיזור הוא- שרודיולה, והן סיים, מעלות הסרטונין במוח, בדומה לתרופות הפסיכיאטריות, יש סכנה של יותר מדי סרטונין. בכל מקרה העניין מסוכן. בקשר להפסקת תרופה "קונבנציונאליות" ומעבר למעלי סרטונין "תוספיים" - יש לעשות זאת בהמלצת ופיקוח רופא.

למעלה