סרבנות...

• פותח הנושא RCCCP
  • פורסם בתאריך

שבחית

New member
חובשי הכיפות הם החילים המצטינים של

הצבא, ואם תבדוק טוב טוב תראה שכל התהליך של שרון הוא מאוד מסריח מבפנים! ואגב, זה נעשה כדי להסיט את דעת העם מהתיק הפלילי שהיה צריך להפתח לו ולבנו עמרי.. ולכן יש כאן הרבה שקר ואסור שזה יקרה. סרוב פקודה לביצוע הגירוש הוא מאוד ברור ואנושי, כי חייל עם לב, כמו רוב החיילים, לא מסוגל לבצע כזה דבר נורא שמאוד יכול להשאיר לו טראומה אדירה!!

kobik15

New member
ברור כי הם פנאטים משיחיים!!!

אין דבר יותר קל מלהפעיל פנאטיים. הבעייה שעכשיו הגולם קם על יוצרו החצבא חייב לחשוב מהר מה עושים עם הגיס החמישי הזה.

שבחית

New member
חובשי הכיפות הם החילים המצטינים של

הצבא, ואם תבדוק טוב טוב תראה שכל התהליך של שרון הוא מאוד מסריח מבפנים! ואגב, זה נעשה כדי להסיט את דעת העם מהתיק הפלילי שהיה צריך להפתח לו ולבנו עמרי.. ולכן יש כאן הרבה שקר ואסור שזה יקרה. סרוב פקודה לביצוע הגירוש הוא מאוד ברור ואנושי, כי חייל עם לב, כמו רוב החיילים, לא מסוגל לבצע כזה דבר נורא שמאוד יכול להשאיר לו טראומה אדירה!!

תגובה

ההבדל בינך לבין אלו המסרבים או שאלו הקוראים לסרב - הוא שלך לא כל כך אכפת אם תהיה התנתקות או לא - ולהם (לנו..
) כן. מאוד אכפת. הבדל משמעותי.. שבוע טוב!

קרוקודילה כבר דיברנו על זה.....

ולהזכירך הרבה ואפילו המון חיילים שמאלניים נכנסו להתנחלויות ולגוש קטיף למרות שזה נוגד את האידיאולוגיה שלהם וזה היה מאוד אכפת להם. אך למרות זאת ולמרות שזה נוגד את דעותיהם והשקפת עולמם הם מילאו את הפקודה וחלקם שילמו על זה בחייהם. אין מה לעשות - לפעמים בצבא צריך לבצע גם פקודות שנוגדות את הדעות הפולטיות ואת השקפת העולם.

תגובה

אכן, ומן הסתם נמשיך לדבר על כך כל פעם שמישהו יעלה את הנושא..
.. אתה צודק בכל המקרים - חוץ ממקרה ספיציפי זה. בכל המקרים בצבא - פקודה זו פקודה, וצריך לקיים בין אם אתה מסכים ובין אם אינך מסכים. אך, אם אתה מסתכל על הצעד הזה כאל צעד ששיסכן המוני בני אדם, אז אני מניחה שלא היית מסכים לבצע אותה - בשום פנים ואופן. זו הייתה כנראה טעות להכניס את הצבא לפוליטיקה. שבוע טוב

silverhawk

New member
הצבא לא הוכנס לפוליטיקה

הצבא הינו הגוף היחיד במדינה שמסוגל לעמוד במשימה (השאלה היא למה זו צריכה להיות כזו משימה מסובכת, אבל לא ניכנס לזה...). ואיך שלא יהיה - הצבא אינו דמוקרטיה ופקודה היא פקודה.

ואם

ואם היית רואה את הצעד הזה כצעד מסוכן, שיסכן חיים של המוני יהודים. היית מבצע פקודות כאלו?

silverhawk

New member
אין כאן מקום לשאלות תיאורטיות

צריך לבדוק כל מקרה לגופו, ורק במידה ומוכח כי מדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל קיימת לגיטמיציה להפר אותה ולסרב לה. זהו לא המקרה הקיים (ועם זה גם את מסכימה, אם אני לא טועה).

לגביך -

לגביך, זו שאלה תאורטית, היפוטית. לגבי אנשים אחרים זו שאלה מעשית. הם בדקו את המקרה לגופו, והם הגיעו למסקנה שזה יסכן חיי אדם.. מסקנה שאני מאוד מקווה שלא תתממש. הרבה דברים עשינו במדינה, שחשבנו שלא יסכנו - והתברר שטעינו. זו אינה פקודה בלתי חוקית - כי היא עברה בג"ץ, אבל זה לא עושה אותה לא מסוכנת.

פלוני 20

New member
במחילה מהבג"ץ

בס"ד בתור חייל דתי אני זכאי לקיים את כל מצוות הדת שלי וכן שלא לעבור על איסורי הדת שלי. לכן, לעניות דעתי זוהי פקודה בלתי חוקית בעליל, שיש בה פגיעה ישירה וחמורה בזכותי לחיות כאדם דתי. בדיוק באותה מידה שהצבא לא יכול לפקוד עלי לאכות נבלות וטריפות, ואם יפקוד עלי זו תהיה פקודה בלתי חוקית בעליל.

תסביר.

דבר ראשון תסביר מדוע לפי דעתך יש בפקודה פגיעה ישירה וחמורה בזכותך כאדם דתי. דבר שני - גם אם יש - זה לא הופך את הפקודה לבילתי חוקית בעליל, מצטער.

תגובה

זו פקודה הפוגעת ישירות בדת מכיון שישנה הלכה בשולחן ערוך -סימן שכ"ט נראה לי, וכך כתוב בה: עכו"ם שצרו על עיירות ישראל, אם באו על עסק ממון אין מחללין עליהם את השבת. באו על עסקי נפשות, ואפילו סתם, יוצאים עליהם בכלי זיין ומחללין עליהם את השבת. ובעיר הסמוכה לספר, אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש מחללין עליהם את השבת... פיקוח נפש דוחה שבת, וכמובן שדוחה פוליטיקה.

זה בעברית..

אבל בשמחה - אני אסביר: עכו"ם שצרו על עיירות ישראל, אם באו על עסק ממון אין מחללין עליהם את השבת. עובדי כוכבים (יודע מזה?) אם באים לארץ בשבת, לצורך עסקים - לא מחללים עליהם את השבת.. לא כל כך רלוונטי לעניינו. באו על עסקי נפשות, ואפילו סתם, יוצאים עליהם בכלי זיין ומחללין עליהם את השבת. אם הם באים על "עסקי נפשות" (לא, אינני יכולה להגדיר לך מזה, אתה יכול לשער) יוצאים עליהם במלחמה, אף אם זה שבת (פעולה זו כרוכה בחילול שבת). ובעיר הסמוכה לספר, אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש מחללין עליהם את השבת... ובעיר שסמוכה לגבול, אף אם הגיעו לסיבות זוטרות - נלחמים איתם - אף אם זה שבת. כל זה מכיון - שפיקוח נפש דוחהאת השבת.. ואוסיף - גם את הפוליטיקה. אם כן - ההלכה קובעת שמקרים כנ"ל הם בגדר "פיקוח נפש" - למה? אני מבינה את זה, אבל לא יכולה להסביר את זה.

אני רק רוצה להבין משהו

ובעיר שסמוכה לגבול, אף אם הגיעו לסיבות זוטרות - נלחמים איתם - כלומר כל מי שמגיע לגבול של מדינה נלחמים איתו? אפילו אם הגיע בגלל שיש לו רעב במדינה למשל, והוא רעב? או שהגיע לצורכי מסחר? מכל סיבה שמישהו מגיע לגבול נלחמים בו?

הממ

אתה רוצה להבין? או שאתה סתם זורק - כי אם אתה רוצה להבין, זו התייחסות מאוד שונה. לא ציטטתי את המשך ההלכה - כי כל הארץ נפתחת בפניהם.. וזו גם הסיבה לשאלה שלך - מכיון שזו עיר גבול, ברגע שכובשים אותה, האפשרות לכבוש את שאר הארץ פתוחה בפניהם. ואתה צודק, לא הסברתי נכון - "על עסקי קש ותבן" - הכוונה לקחת שלל קש ותבן. יום נעים!

למעלה