דיברתי על הורות שיוויונית
עם דגש על המילה הורות. לא ניהול משק בית באופן שוויוני, וגם לא יחסים שוויונים. זה דומה, נכון מאוד, אבל זה לא בדיוק אותו דבר. אני מרגישה שבזכות ההנקה, וגם בגלל, לאמא של איתמר יש קשר אחר לגמרי עם איתמר, ממה שיש לאבא של איתמר איתו. על זה, ורק על זה דיברתי. ולא שאני מצפה שזה יהיה בדיוק אותו דבר בצורה, כלומר ששנינו נעשה בדיוק אותו דבר, אלא שלמרות השוני בסוג הפעולות שבונות את הקשר הזה, הערך, המשמעות שלו בפני עצמו תהיה שווה בשביל איתמר. ששני ההורים שלו יהיו בעלי אותה משמעות בחייו. במקרה כזה עם כל אחד ואחת מהם זה יתבטא אחרת, אבל לא יהיו אחת שהרבה יותר דומיננטית והשני רחוק אחריה בפער משמעותי. אני מרגישה שהיום זה המצב וחבל לי. הייתי רוצה שיהיה אחרת, ואני יודעת שעם השני זה ישתנה, ולו בגלל שחשוב לי שישתנה ואני/אנחנו נעשה הרבה בשביל שישתנה, ויחד עם זאת הרהרתי בנקודת הפתיחה שההנקה לדעתי תרמה מאוד לעיצובה, שמקשה עלי להגיע למטרה הזו - שעבורי היא חשובה. אני מסכימה איתך מאוד שיחסי גברים נשים וגבריות נשיות (שזה ממש לא אותו דבר) ישתנו כשתשתנה התפיסה לגבי מה שקורה בשוק העבודה. אבל פה בדיוק המלכוד - כל עוד נשים לא יכנסו בצורה משמעותית יותר, ויהוו כוח דומיננטי יותר בשוק העבודה, אין סיכוי שזה יקרה בקרוב. ולכן בצורה מעוותת אני חושבת שזה מאוד חשוב שנשים תצאנה לעבודה מחוץ לבית. ותכנסנה למקצועות חדשים, אחרים ומגוונים, בדרגות גבוהות וחזקות. אבל אז זה מחזיר אותי למחיר הגבוה <בבית ובחיים האישיים שלהן> שהן צריכות לשלם כדי לעשות את זה. וחוזר חלילה. מה שעצוב כאן הוא שכולם ירוויחו משינוי כזה בתרבות העבודה וביחס עבודה/משפחה. גם הגברים. לפחות כמו הנשים. לא יודעת מי יותר. שלא לדבר על הילדים שלנו שיוכלו לגדול עם שני הורים, ולא רק בסופשבוע. אבל יש מעט מאוד גברים שרואים את זה ככה היום, ויותר מזה, מעט מאוד שמוכנים להתאמץ ולעשות את השינוי. וממילא זה כל כך מסובך... אוי, נו. טוב, זה ממש לא קשור כבר להנקה. ולעניין השאיבות - אני שאבתי הרבה מאוד זמן. לדעתי זה פרויקט לא פשוט, ויש בזה משהו "מטורף". אני רק יכולה מאוד בכנות, לשמוח שבשבילך התחושה הזו לא שם. באמת!