space1

New member
../images/Emo42.gifערי הזהב הנסתרות!../images/Emo42.gif

אמנם כל מי שבסביבתי לא יודע על מה אני מדבר, ויש שטענו שהכל פרי דמיוני, אך לצערי הדמיון שלי לא עד כדי כך מפותח. אז למה "ערי הזהב הנסתרות" צריכה לחזור לשידור?
נפתח בכך שכל הסדרות מהתקופה בה אני הייתי ילד זכו להקרנה חוזרת במהלך השנים (כמו דרדסים, קטקטים ואפילו הרובוטריקים). אני סבור שהגיע הזמן שתחזור לאוויר סדרה שלא שודרה קרוב ל-20 שנה!
הסדרה בצרפתית! ואין דבר יותר מהנה ומשעשע מלצפות בסדרה בה מדובבים ילדים קטנים במבטא צרפתי כבד!
יש גם צד ישראלי לסיפור! חיים סבן (לפני שהפך לאיש עסקים בינלאומי שמגלגל הון), הלחין והפיק את הפסקול של הסדרה (יחד עם שוקי לוי) - ולכן כחלק מאקט פטריוטי לחלוטין, יש להחזיר את הסדרה לשידור!
הסדרה מהווה מקור עצום ונעלה לידע, שכן בתום כל פרק הוקרנו 2-3 דקות שעסקו באירועים אמיתיים שהתרחשו, כגון גילוי אמריקה ע"י קולומבוס, תרבות האינקה, האצטקים וכו'.
אחד מיתרונותיה הבולטים של הסדרה, הוא שאינה לועגת לאינטלגנציה של העוללים שצופים בה. בניגוד למרקו (שאני ממש ממש מתעב), ששוטט בעולם לבדו, והוא רק ילד בן 5, הרי שב"ערי הזהב" לפחות מצאו סיפור כיסוי הולם ודאגו לליווי של שלושת הילדים בסדרה ע"י מבוגרים! (עד כמה התסריטאים של מרקו חושבים שאנחנו טיפשים!? זה משתווה כמעט לרמה הנמוכה של "פיספוסים עם יגאל שילון")

aשרון

New member
ערי הזהב הנסתרות ,..................

כן , מסכים איתך בכל מילה, שווה להחזיר את הסדרה המעולה הזאת שמלאה בדמיון עשיר ובאנימציה מהפנטת וכיפית ובמוסיקה אלקטרונית מצויינת, שאומנם אולי התיישנה עם הזמן אבל עדיין מוסיפה והופכת את המסע לחוויה מרתקת . אני מצביע בעד ערי הזהב, אם מישהו לא זוכר את התכנית, אני מבין, אין הרבה כאלה.

danmordechay

New member
תרבות האינקה

הסיבה הכי מעניינת הינה התרבות השבטית הישנה של אמריקה אשר היתה מחוברת מאוד למיקומי הכוכבים. תרבויות המאיה והאינקה היו מפותחות מאוד תודעתית ומצאו דרכים מיסטיות ותובנות לגבי העולם. אני זוכר כשהייתי קטן ניגנבתי מאסטבן, ששם את התליון שלו בדיוק במקום מסויים ובשעה מסויימת של היום אל מול השמש וגילה את ערי הזהב... אני גם בטוח שאם אראה את הסדרה עכשיו הכל יראה אחרת והיא בעצם תספר את הסיפור של השבטים המרתקים האלו ועל האמונות שלהם לגבי העולם. למי שמתעניין בזה אני מציע לקרוא את הנבואה השמימית של ג'יימס רדפילד... מסע של בחור צעיר למעמקי פרו ע"מ למצוא מגילות עתיקות בהן מופיעות התובנות של השבטים העתיקים... התובנות קשורות לרוחניות ואנרגיות ואומרים ששבט שלם הצליח להעלות את התדר שלו (אנרגיה מאוד גבוהה) ולהעלם מעל פני האדמה... אחד הדברים שאני זוכר מהסדרה (וגם שהכי ריתקו אותי) זה שערי הזהב לא היו קיימות! הן נגלו לעיניו של סבסטיאן רק עם התליון שהיה תלוי לצווארו באמצעות אנרגיה גבוהה (השמש שגם מסמלת משהו...) הסדרה היא בעלת משמעות עמוקה ופותחת שער לעולם המרתק של אנרגיה ומיסטיקה! הסיבה מדברת בעד עצמה...

sexytomato

New member
המומינים

בתקופה הזו שחם כ"כ, החיים לא קלים, יש בעיות פוליטיות, מדיניות, צבאיות, כלכליות ודמוגרפיות רבות, מה לא יותר כיף מלצפות בסדרה שבה הכל פשוט, מקסים ותמים? "המומינים", שמבוססת על ספרים מפרי עטה של הסופרת טובה יונסון הפינית, מעניקה לנו הצצה לעולם קסום, עמק המומינים, בו חיים יצורים שונים, אשר רק למעטים מהם יצר אלימות, והם לא מקובלים חברתית שם. אין שחיתות, כל יום הם יוצאים איזו הרפתקה קסומה וקורה משהו מעניין, לפעמים מפחיד, אבל תמיד נגמר בטוב. סדרה חינוכית ומקסימה- איך אפשר שלא לרצות לצפות בה?

'אנימורפס' ../images/Emo3.gif

הסדרה המבוססת על סדרת הספרים המפורסמת. הסדרה בה ילדים יכולים להפוך לחיות מסויימות למשך זמן מוגבל, ואם הם עוברים את הזמן הזה הם נתקעים בתור החיה לנצח. כמו כן הילדים נלחמים נגד הזחלים הירוקים האלו שנכנסים לאוזן ומשטלתים על גוף האדם.. סדרה כ"כ מעניין כייפית ומעלה זכרונות נפלאים, תמיד אהבתי את הסדרה הזו ואף שקלתי לשלוח מכתבים לערוץ הילדים שיחזירו אותה. אני לא בטוח מתי שידרו את התוכנית אלב אני זוכר שמאוד אהבתי אותה ואני מת לראות אותה שוב על המסכים.

MRJ1

New member
טין טין

סדרה מצויינת המגוללת את חייו של עיתונאי (טין טין) וכלבו הלבן והקטן (סנואי). אחת התוכניות המצוירות הטובות, אם לא הטובה ביותר, בה נחשף טין טין לפרשות מסתוריות אותן הוא חוקר כמו גדול ביחד עם צמד הבלשים המצחיק "תומפסון ותומפסון", ודמויות נוספות (פרופסור קלקולוס... זוכרים?!)

מרקו הלב

זאת הנוסטלגיה כי הסופר אדמונדו דה אמיצ'יס, מכר כמליון עותקים של הספר זה סדרת טלויזיה מצליחה שיש ספר שהצליח להימכר בכמה שפות

מרקו הלב תיקון הודעה ראשונה

תוכן: זאת הנוסטלגיה כי הסופר אדמונדו דה אמיצ'יס, מכר כמליון עותקים של הספר זה סדרת טלויזיה מצליחה שיש ספר שהצליח להימכר בכמה שפות יש גם הצגה הלב מרקו אם שירים מהסידרה אני היתי בוחר מרקו הלב כי מי יצליח למכור הרבה עותקים מרקו הלב התפרסם חזק ומגיעה לא הזכות להיות נוסטלגיה

Fozzie

New member
../images/Emo80.gif"ונשיר את המנון החיים"../images/Emo79.gif

בחיי, הסיבה הסיבה היחידה שהצלחתי לעבור את ביולוגיה. מבית היוצר של היו היה (נו.. זה עם הפתיחה שרואים את הקוף הולך והופך לאדם כשברקע היצירה "פוגה בדי מינור"
). עד היום כשאני רואה קיווי אני נזכרת בחיידק הטוב ששומר עלינו (קחו את הקיווי, שימו לו גרליים.. זה זה
)
הסדרה לימדה על גוף האדם, המערכות הפועלות בו, על מחלות, לידה, התפתח ותועל מערכת הדם. עד גיל 7 אני חושבת שבאמת האמנתי שיש משרד גדול שכזה שנמצא באמצע הגוף שלנו ועובדים בו יצורים קטנים וחמודים. בכיתה ט' הבאתי את אחד הפרקים לכיתה לצפות בשיעור ביולוגיה, סוף סוף שיעור מעניין. הסדרה מוכיחה שכל גוף האדם זה אינו נושא כה מסובך כמו שרבים חושבים. סדרה עם המון מסרים חינוכיים (כמו לצחצח שיניים בעקביות ולעשות ספורט באופן קבוע). והכי חשוב - "לכלייה, לכלייה, העיקר להתרחץ ולהיות נקייה
"
"כי הדם זורם כאן במילא במקצב סוער של ריקוד ובשמחה עד אין קץ כך נצעד בשבילי החיים...."

Fozzie

New member
../images/Emo80.gifבעיקר על DVD ../images/Emo8.gif

בזמנו אחיות שלי הקליטו את הסדרה ולפני כשלוש שנים בערך העברנו הכל ל-DVD חיפוש קטן של המילה "החיים" בגוגל מעלה תוצאות לא רעות בכלל...

למעלה